Įkraunama...
Įkraunama...

Pelergonijos

QUOTE(Dovis @ 2011 01 27, 14:11)
Tos bordines, tai neblogai augo, vasara ir ziedu nemazai buvo, nors man norejosi dar daugiau biggrin.gif Nelabai as moku ju geneti, tai daviau laisve. O vat tos ruzavos, tai sunkiai augo, dar vetros aplauzydavo, tai sakyciau, tik buvo, o grozio mazai.
Dichondras pati sejau. Tai man jos tokios mielos, savos, svarbiausia nelepios biggrin.gif
Jos saknis leidzia ir pleciasi, o  pasiekusios lovelio krasta,lauk is jo lipa ir svyra. Cia lovelyje po viena,per viduri pasodinta. O foto matosi,kad i visus krastus issipletusios. Jas man atrodo ir i darzeli galima sodinti, tada toks kaip kilimelis issiplecia.
Sanvitalijos labai vandens reikalavo. Po keliones vienos nebeatgaivinau, nors buvo laistoma. Pasirodo per mazai.

doh.gif Galvojau, kad cia lakisius biggrin.gif
Atsakyti
Jungiuosi ir aš prie pelargonijų mylėtojų. Dar nė vienais metais nepavyko sėkmingai išlaikyti. Gal šiemet ir pavyks. Galvoju pasisėti pati. Tikiuosi dar nebus per vėlu. blush2.gif
Atsakyti
Naujas virusas doh.gif Lekam seti dichondriju. Tik žioplesniems-ar laikas tai daryti?
Atsakyti
QUOTE(eLaura @ 2011 01 27, 14:23)
doh.gif Galvojau, kad cia lakisius biggrin.gif

QUOTE(Dovis @ 2011 01 18, 01:24)
Va mano lakisius, palergonija ir dichondra. As sakyciau,kad jis toks besipleciantis i visas puses. Ir kitus augalus stelbiantis. Visa vasara nurinkinedavau perzydejusius ziedus, tai ir rudeni kuo puikiausiai zydejo. Nepamenu tiksliai, bet vyras sako,kad lapkriti , kai pirmas sniegas su salciais prasidejo,sunese vazonus i garaza. Labai ilgai jie zydejo. Visur jau pilka, o pas mus keli tokie geltoni sviesuliukai stovejo.  Siemet butinai vel su kazkuo kompanuosiu. Vat vandeni, tai megsta.
user posted image

Kitoje temoje buvau idejus lakisiu blush2.gif Sanvitalija daug smulkesne, gal dregmes truko,kad tik tokie mazi kupstukai augo, o gal tik tokios ir buna g.gif
Atsakyti
Pagoglinejau... pasirodo dichondra dauginama ir auginiais....O seklos brangios,atrodo...
Atsakyti
Pernai lyg 9lt mokejau. Is viso pokio lyg 9 pavyko uzauginti. Bet as ir nesistengiau visu, nu nemylejau tiek kiek tureciau biggrin.gif Tai ir gavau tik tiek.
Tai taip, nes jos saknijasi, bet neisivaizduoju,kada jos uzaugtu ir sustipretu, jei is vieno uzaugusio krumo jas daugintum. :hmPraktiskai uzaugusi kruma reiktu pirkti geguzi, o kada tu rezultatu sulauksi.
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 01 27, 14:53)
Pagoglinejau... pasirodo dichondra dauginama ir auginiais....O seklos brangios,atrodo...

pirkau berods dražuotas, tai kaina kaip ir pasiteisino. Sėjau taip pat sausį ar vasario pradžioj pernai. Tikėjausi blogiausio varianto, tačiau nenuvylė. Gal tik tiek, kad vos 'šakelės' pajutusios dirvą, tuoj šaknijasi ir plečiasi.
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2011 01 27, 11:59)
As pernai tokius kuklius lovius turejau. Foto rudenine

Dabartiniu oru tokie vaizdai kaip šventė akims bigsmile.gif

QUOTE(Dovis @ 2011 01 27, 13:11)

Sanvitalijos labai vandens reikalavo. Po keliones vienos nebeatgaivinau, nors buvo laistoma. Pasirodo per mazai.

Sanvitalijas galima pagenėti.Jos pradeda šakotis ir vėl žydi,bet jei perdžiūvo,tai niekas nebepadės unsure.gif

Atsakyti
Viena nudziuvo, o kitoms nieko. Bet kokia karstesne diena ryta vakara liet turedavau.
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2011 01 27, 13:59)
Neisivaizduoju kaip ten su ju saknijimusi. As esu zalia siam reikale.  ax.gif As pernai tokius kuklius lovius turejau. Foto rudenine, o dar vasarines vetros man palergonijas apdraskydavo, tai tokios skurdzios ax.gif  O vat tos pilkos dichondros paprastai svyra, bet ir i sonus plesdavosi.Tik cia joms aukscio per mazai, galus i asfalta nubruzindavo. O kur zemes matydavosi, jos labai fainai uzdengdavo. Ar stelbia,gal patyrusios daugiau ka pasakytu.

Labai gražu thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Sveikutes, megstu pelargonijas, del nesudetingos ju prieziuros, kadangi nera reiklios gelytes biggrin.gif Pirmakart bandau issaugot per ziema, veliau padaugint ir dziaugtis, dziaugtis wub.gif Tik beda - pastebejau kad ant kai kuriu lapuku, stiebeliu, sviesiu musyciu nutupe nemazai lyg amaras koks ar kas, nesuprantu. Ar as perlaistau ar kas negerai ir kaip gelbeti, ar tai uzkreciama?
Gelytes susodintos visos i viena vazona, ta pailga, laikau jas ant pietines laipties palanges. Dalis ju, leidzia nedidukus ugliukus, dalis apdziuve... O laistau tai kad dregna zeme pastoviai but. jauciu per daug? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2011 01 29, 14:52)
ant kai kuriu lapuku, stiebeliu, sviesiu musyciu nutupe nemazai lyg amaras koks ar kas, nesuprantu.

Šviesių tai kokių? Jei baltos,tai bus baltasparniai.Su jais sunku kovoti unsure.gif reikia naikinti kiaušinius,kurie būna sudėti lapo apačioje...bet aš kažkaip negirdėjus,kad jie mėgtų Pelargonijas g.gif Greičiausiai ir dažniausiai nuo drėgmės atsiranda nedidelės pilkšvos muselės.Reiktų riboti liejimą,palaikyti gėles sausai,nes joms ir taip drėgmės šiuo metu nelabai reikia.
Atsakyti