Įkraunama...
Įkraunama...

Pelergonijos

na, jei sveika, visiškai, tuomet žaidžia gal ji taip su jumis lotuliukas.gif

O jei rimtai, tai sveikas augalas lapų nesuka šiaip sau pasišposijimui ax.gif
Atsakyti
sakykit, gal kas nusipirko per daug sėklų ir nori pasidalinti? Norėčiau nusipirkti kelių rūšių tai jeigu kam per daug, galėčiau perpirkti. Arba gal kas užrodys kokią internetinę parduotuvę kur yra neblogas pasirinkimas? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 01, 13:38)
na, jei sveika, visiškai, tuomet žaidžia gal ji taip su jumis  lotuliukas.gif

O jei rimtai, tai sveikas augalas lapų nesuka šiaip sau pasišposijimui ax.gif

uztai ir klausiu patarimo pas jus... nes kitos dvi normalios.... smile.gif
Atsakyti
siandien sunesiau visas savo palergonijas i kambarius is rusio, tai is 20- 4 neisgyveno...
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 01, 12:02)
aktara tik reklaminiuose bukletėliuose gražiai atrodo, realiai seniausiai išsivysčiusios formos, kurių ji neveikia. Be reikalo išmetami pinigai ir jokio laukto efekto.

Drįstu paprieštarauti - skydamarius ji naikina idealiai. Reikia purkšti ir lieti.

QUOTE(<>I love......<> @ 2011 02 01, 12:27)
visiskai sveika gele...ir kenkeju nera

Gali būti dėl drėgmės trūkumo.Galbūt gėlė yra labai sausoje patalpoje g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @asta: 02 vasario 2011 - 14:36
QUOTE(@asta @ 2011 02 02, 16:35)
Drįstu paprieštarauti - skydamarius ji naikina idealiai. Reikia purkšti ir lieti.

drinks_cheers.gif Ir ne tik , man tai vienas geriausių insekticidų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 02 02, 14:35)
Gali būti dėl drėgmės trūkumo.Galbūt gėlė yra labai sausoje patalpoje  g.gif

apie kambarinius kalbam? Amarų, voratinklinių erkučių ir daugelio kitų nebenaikina. Čia mokslininkų nuomone. Pati stengiuosi sveikai auginti augalaus smile.gif

Taip pat paprieštarausiu, gali būti šimtaprocentinė sausra, jei tai ne virusas ar kenkėjai, pelargonijų lapai dėl sausros nesuka lapų. Ką parodo kiti du augalėliai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 02, 15:37)
apie kambarinius kalbam? Amarų, voratinklinių erkučių ir daugelio kitų nebenaikina. Čia mokslininkų nuomone. Pati stengiuosi sveikai auginti augalaus  smile.gif

Apie kambarinius, nes kitokių neauginu..man kuo puikiaisiai padėjo nuo didžiulę liudisiją užpuolusių amarų - turbūt įsivaizduojat su šio augalo specifika, kas tai yra; ant visų kaktusų buvo įsimetęs tas vadinamas miltuotasis amaras ar skydamaris - padėjo...daugiau atvejų kai jos reikėjo nebuvo, tai vis būdavo nauji augalai, kurie atsinešdavo "įnamių". Dar du metus padeda puikiaisiai nuo jaunutes gudobeles užpuolusių amarų - pasodinom jaunus augalus, kol nesuaugs, matyt, ir teks kiekvieną pavasarį "pažaisti"..O kai augalai sveiki, visokių zarazų iš niekur ir neatsiranda, bet namuose turiu ir actaros, ir fungicidų..Pirmoji pagalba, taip sakant..
Atsakyti
Kai namuose auga keli augalai,galima auginti ir sveikai,nes lengviau sukontroliuoti. Nors labai dažnai parazitus parsinešam patys,nusipirkę augalą parduotuvėje. Kai augalų "armija",naudojiesi bet kokiomis priemonėmis,kad išgelbėti kolekciją. Bet čia amžinos diskusijos-naudot chemiją,ar nenaudot...manau kiekvieno asmeniška teisė rinktis.
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 02, 15:37)
apie kambarinius kalbam? Amarų, voratinklinių erkučių ir daugelio kitų nebenaikina. Čia mokslininkų nuomone.

Erkučių actara ir neišnaikins.Tam naudojamos kitos priemonės,tokios kaip Karate ir Neemezal`is. Bet man efektyviausias yra Shultz`o purškalas.Erkes sunaikina užtikrintai,tik brangokas unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @asta: 02 vasario 2011 - 17:39
kad jau tokia kalba išėjo, tai teko dėl pačių žmonių sveikatos atsisakyti auginti gėles visuose kambariuose. Miegamuose jų nei vieno nėra, o likusiuose auginu nei daug, nei mažai - apie 30 orchidėjų, iš sodo su visais vazonėliais parsivežtos pelargonijos ir kt. Pasikartosiu, iš sodo, kur yra padidinta koncentracija kenkėjų ir užkratų smile.gif .

OT, tačiau ir sode suvaldau gėlynus. Tenka labai nemaloniais dalykais užsiimti, tačiau būtent sodų specifika ir privertė permąstyti priežiūrą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 02 vasario 2011 - 18:08
o kodėl miegamuosiuose atsisakėte gėlių? Šis kls visada buvo neaiškus g.gif
Pas mane miegamajam gėlių bene daugiausiai ir yra, bet visada išvėdinu kambarį, o ir gėlės kuo puikiausiai būtent miegamajame laikosi...
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 02 02, 15:52)
drinks_cheers.gif Ir ne tik , man tai vienas geriausių insekticidų  ax.gif

Su aktara atsargiau. Man regis ji labai kenkia bitems, tai lauke ja naudoti atsargiau, o tiksliau, kuo maziau.
Atsakyti