Įkraunama...
Įkraunama...

Pelergonijos

QUOTE(Violeta* @ 2011 02 02, 20:06)
o kodėl miegamuosiuose atsisakėte gėlių? Šis kls visada buvo neaiškus g.gif
Pas mane miegamajam gėlių bene daugiausiai ir yra, bet visada išvėdinu kambarį, o ir gėlės kuo puikiausiai būtent miegamajame laikosi...

augalams tinka, žmonėms - nea. Fotosintezė turi du etapus, tamsiuoju paros metu ir pasireiškia blogasis poveikis žmonėms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 02 vasario 2011 - 20:38
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 02, 18:07)
kad jau tokia kalba išėjo, tai teko dėl pačių žmonių sveikatos atsisakyti auginti gėles visuose kambariuose. Miegamuose jų nei vieno nėra, o likusiuose auginu nei daug, nei mažai - apie 30 orchidėjų, iš sodo su visais vazonėliais parsivežtos pelargonijos ir kt. Pasikartosiu, iš sodo, kur yra padidinta koncentracija kenkėjų ir užkratų  smile.gif .

OT, tačiau ir sode suvaldau gėlynus. Tenka labai nemaloniais dalykais užsiimti, tačiau būtent sodų specifika ir privertė permąstyti priežiūrą  4u.gif

Paskaiciau posta ir pagalvojau,kad ir pas mane miegamajam nera nei vienos geles unsure.gif anksciau buvo kelios orchidejos,bet isnesiau i saliona,kur sviesiau smile.gif

Pasidalink patirimi,kuo "gydai" savo gelynus mirksiukas.gif

QUOTE(giedrulka @ 2011 02 02, 20:18)
Su aktara atsargiau. Man regis ji labai kenkia bitems, tai lauke ja naudoti atsargiau, o tiksliau, kuo maziau.

Manau,kad kiekvienas insecticidas yra kenksmingas,nors viena puse "gydo"bet kita... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 02, 19:07)
kad jau tokia kalba išėjo, tai teko dėl pačių žmonių sveikatos atsisakyti auginti gėles visuose kambariuose. Miegamuose jų nei vieno nėra, o likusiuose auginu nei daug, nei mažai - apie 30 orchidėjų, iš sodo su visais vazonėliais parsivežtos pelargonijos ir kt. Pasikartosiu, iš sodo, kur yra padidinta koncentracija kenkėjų ir užkratų  smile.gif .

OT, tačiau ir sode suvaldau gėlynus. Tenka labai nemaloniais dalykais užsiimti, tačiau būtent sodų specifika ir privertė permąstyti priežiūrą  4u.gif

Oho blink.gif blink.gif blink.gif Cia jau stipru thumbup.gif
Pas mane orchideju 2 vnt. pavyzdziui blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 02 02, 23:05)

Manau,kad kiekvienas insecticidas  yra kenksmingas,nors viena puse "gydo"bet kita...  cool.gif

Taip, nuodas ir lieka nuodu unsure.gif - ant bičių nepurškiu, o gėles kažkaip reikia saugoti rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 02, 22:37)
augalams tinka, žmonėms - nea. Fotosintezė turi du etapus, tamsiuoju paros metu ir pasireiškia blogasis poveikis žmonėms.

Taip žinau, bet miegamajame puikiai jaučiamės mes ir gėlės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 02 02, 21:05)
Pasidalink patirimi,kuo "gydai" savo gelynus  mirksiukas.gif

nuo vabaliukų ir vikšrelių? Nurenku smile.gif Ritualas kasdieninis - greit apibėgti ir viską apžiūrėt, pačiupinėt. Kai akis pripranta, užtenka 'blokais' mesti žvilgsnį ir iškart pastebi. Yra kenkėjų, kurių niekaip neišnaikinsiu ( kurkliai, grambuolio lervos), vadinasi sodinu daigelius su tinkleliais, čia darže. Jaunų vaismedžių kamienus pavasarį aprišu lipnia juosta ( nuo skruzdžių, amarų). Na, o visą kitą atsiradimo pradžioj sunaikinu ir vėliau kelias savaites stebiu ar neatsinaujino.

QUOTE(eLaura @ 2011 02 02, 22:24)
Oho blink.gif  blink.gif  blink.gif Cia jau stipru  thumbup.gif
Pas mane orchideju 2 vnt. pavyzdziui  blush2.gif ax.gif

dauguma jų miniatiūrinės formos, pvz.: Mini-max'as wink.gif

QUOTE(jediara @ 2011 02 02, 22:29)
Taip žinau, bet miegamajame puikiai jaučiamės mes ir gėlės  biggrin.gif

norėjau pasakyti, kad teritorija nėra begalinė ir tik pats žmogus nusprendžia kiek jau gana turėti. Tik tiek, kiek užtenka žmonėms ir augalams harmoningai sugyventi. Tiek, kiek gali sužiūrėti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 03, 10:38)

norėjau pasakyti, kad teritorija nėra begalinė ir tik pats žmogus nusprendžia kiek jau gana turėti. Tik tiek, kiek užtenka žmonėms ir augalams harmoningai sugyventi. Tiek, kiek gali sužiūrėti wink.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 03, 08:38)
Yra kenkėjų, kurių niekaip neišnaikinsiu ( kurkliai, grambuolio lervos)

Oi dėl šito "gėrio" tai užjaučiu.Kurkliai daro žalą pas sesę,šiemet pirmą kartą pamačiau jį gyvą fear.gif O grambuolių lervų tai komposto krūvoj galybė doh.gif

Nukrypom truputį nuo temos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 02 03, 11:20)
Oi dėl šito "gėrio" tai užjaučiu.Kurkliai daro žalą pas sesę,šiemet pirmą kartą pamačiau jį gyvą  fear.gif  O grambuolių lervų tai komposto krūvoj galybė  doh.gif 

Nukrypom truputį nuo temos  ax.gif

O pas mane grambuolių daug braškyne doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 03, 09:38)
Yra kenkėjų, kurių niekaip neišnaikinsiu ( kurkliai, grambuolio lervos), vadinasi sodinu daigelius su tinkleliais, čia darže.

Kokie bjaurus ir negrazus vabalai -siurpas krecia vien pagalvojus. Svajoju apie soda, bet va kaip su tais visokiais padarais reiktu susigyventi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2011 02 02, 20:18)
Su aktara atsargiau. Man regis ji labai kenkia bitems, tai lauke ja naudoti atsargiau, o tiksliau, kuo maziau.

bitėms kenkia, o žmonėms g.gif juk jei namuose tokį chemikalą nautoti, tai ir patys ir vaikai turbūt prisiuosto g.gif
Atsakyti
Sveikos ,tai ar kuri jau bandet dauginti pelargonijas ugliukais ar dar ankstoka.As savasias laikiau apie16-17 laipsniu nesauletoj patalpoj tai ugliu pakankamai.Kai lauzot ar merkiat i vandeni ar kisat i zeme?
Atsakyti
Aš manau, kad dar anksti ūgliukais dauginti, jaučiu, kad dabar sunkokai prigytų - greičiau jau nupuvinėtų nei įsišaknytų...apskritai mano pastebėjimu ūgliais jas gerai vasaros gale daugint - kitu metų laiku sunkokai prigyja...Aš savas tik kovo viduryje laužysiu, kai bus šviesiau...
Atsakyti