Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir gimdymas Norvegijoje

QUOTE(vitalyte25 @ 2011 10 24, 08:58)

mergaites o kaip pasakyti nubego vandenys ir gimdos kaklelis?  blush2.gif zodyne nera, o googlas nezinau a teisingai vercia blush2.gif

vannet gikk, vannet har gått. vannavgang - vandenu nutekejimas.
gimdos kaklelis - livmorhalsen. gali sakyt tiesiog ir halsen, supras, apie ka kalba eina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madrugada @ 2011 10 24, 11:57)
vannet gikk, vannet har gått. vannavgang - vandenu nutekejimas.
gimdos kaklelis - livmorhalsen. gali sakyt tiesiog ir halsen, supras, apie ka kalba eina smile.gif

aciuks.gif labai aciu
googlas vercia cervix doh.gif lotyniskai gal g.gif cia apie gimdos kalkeli.
Atsakyti
as patarciau maziau del tos kalbos pergyvent, ne viena pagimde ir visiskai kita kalba,apart gimtaja, nekalbedama...ir daktarai cia paprate,kad daug uzsienieciu, jokiu terminu nesimokiau ne per viena gimdyma, puikiai susikalbejau visur angliskai,ir nebuvo ne vieno,kuris tuo stebetusi... mirksiukas.gif tad nusiraminit ir laukit savo leliuku apie tai negalvodamos, jei jau ko ir neiseis pasakyt, visur veikia gestu kalba mirksiukas.gif ir antra, ne kazkokioje dziumdziumu salyje esam,tad tikrai niekas neisvarys gimdancios moters lauk del kalbos nemokejimo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(geguziuke2 @ 2011 10 24, 18:57)
as patarciau maziau del tos kalbos pergyvent, ne viena pagimde ir visiskai kita kalba,apart gimtaja, nekalbedama...ir daktarai cia paprate,kad daug uzsienieciu, jokiu terminu nesimokiau ne per viena gimdyma, puikiai susikalbejau visur angliskai,ir nebuvo ne vieno,kuris tuo stebetusi... mirksiukas.gif  tad nusiraminit ir laukit savo leliuku apie tai negalvodamos, jei jau ko ir neiseis pasakyt, visur veikia gestu kalba  mirksiukas.gif  ir antra, ne kazkokioje dziumdziumu salyje esam,tad tikrai niekas neisvarys gimdancios moters lauk del kalbos nemokejimo  biggrin.gif

na bet vistiek manau nepamaisys ir kalbos pasitobulinimas.. aisku gimdysi ir pagimdysi.. bet ramiau bus kai daugiau suprasi ir pasakyti mokesi.. smile.gif
Atsakyti
Sveikos, as turiu irgi klausima, gal kas man atsakytu? Mano vyras Norvegijoj gyvena ir dirba legaliai, as zadu vaziuoti kai iseisiu i dekreta, t.y. 30 sav. nestumo. Noriu Norvegijoj gimdyti ir paskui jau gyventi. Ar man priklausys lietuviska 2 metu motinystes pasalpa (na ta, pirmus metus 70%, antrus - 40%). Ar nereikes jos atsisakyti? Aciu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo limpopooo: 31 spalio 2011 - 13:05
QUOTE(limpopooo @ 2011 10 31, 13:38)
Sveikos, as turiu irgi klausima, gal kas man atsakytu? Mano vyras Norvegijoj gyvena ir dirba legaliai, as zadu vaziuoti kai iseisiu i dekreta, t.y. 30 sav. nestumo. Noriu Norvegijoj gimdyti ir paskui jau gyventi. Ar man priklausys lietuviska 2 metu motinystes pasalpa (na ta, pirmus metus 70%, antrus - 40%). Ar nereikes jos atsisakyti? Aciu blush2.gif

as taip galvoju, jei lt tave isleis i dekreta, tai paskui pagimdzius norgej turetum per 6 men. susitvarkyti lt dokumentus (issiversti vaiko gimimo liudijima, uzregistruoti ji lt, rasyti prasyma i sodra, kad skirtu pasalpa) ir nesvarbu, kur tu gyvensi, pasalpa tau moketu. juk darbo vieta lt kaip ir issaugota, o kur tu faktiskai gyveni, tai koks skirtumas. gal tu siaip keliauji. nesakyk sodrai, kad vel isvyksti i norge gyvent. sakai buvau pas vyra ir va pagimdziau. o per motinystes atostogas keliauti galima. na as taip manau smile.gif tik va kad susitvarkyti lt dokumentus, reikes paciai vykti i lt arba is anksto pries vykstant pas vyra i no, parasyk lt kam nors igaliojima, kas uz tave gales sutvarkyti dokumentus (vaiko gimimo liudijima, registracija ir sodra).
Atsakyti
Labukas visiems, esu visai naujokie cia, todel nepykite jei parasysiu kazkokia nesamone. smile.gif norejau pasikonsultuoti, mano vaikinas isvaziaves i norvegija dirbi, dirba per lietuvi, po 3 menesiu planuoju isvaziuoti ir as padirbti, po metu planuojame susituokti ir vel gristi i norvegija ir planuose yra pastajimas. Kad gauti pasalpas nors vienas privalo dirbti NO oficialiai, ar uztenka leidimo ir ID numerio? Ir patarkite apsimoka eiti dekretiniu, ar begalbe ir gauti pasalpa?

Aciu visiems kas metingi atrasyti...smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Endzila @ 2011 11 04, 10:54)
Labukas visiems, esu visai naujokie cia, todel nepykite jei parasysiu kazkokia nesamone. smile.gif norejau pasikonsultuoti, mano vaikinas isvaziaves i norvegija dirbi, dirba per lietuvi, po 3 menesiu planuoju isvaziuoti ir as padirbti, po metu planuojame susituokti ir vel gristi i norvegija ir planuose yra pastajimas. Kad gauti pasalpas nors vienas privalo dirbti NO oficialiai, ar uztenka leidimo ir ID numerio? Ir patarkite apsimoka eiti dekretiniu, ar begalbe ir gauti pasalpa?

Aciu visiems kas metingi atrasyti...smile.gif

na jei dirbsi legaliai tai gausi dekreta..o ta vienkartine nedaug jos cia..palyginus su alga..per menesi gali tiek uzdirbti, kiek vienakartine moka.. o pasalpu.. tai nemoka cia.. nu as nezinau del tu pasalpu... abejoju ar kam moka.. g.gif o siaip tai beabejo,kad norint kazka gauti, reikai legaliai gyventi ir dirbti.. jei tu nedirbsi tai vyras turi dirbti, bet tu turetum tureti leidima cia gyventi, bet jei jus nesusituoke, as nezinau.. gal kitos zino.. bet nera cia jokiu bedarbiu pasalpu, jei ensi dirbusi isvis... nu nezinau.. nedalina taip cia tu pinigu i kaire i desine.. nors ka gali zinoti.. gal kitos pakomentuos... bet jei pati atvaziuoji dirbti, tai per metus uzsidirbsi.. mirksiukas.gif
Atsakyti
gal pasakysite kada reikia pradeti tvarkytis dokumentus del ismokos.. smile.gif kad nepaveluociau... kazkaip kiek skaiciau ir girdejau ,kad nuo 25sav reikia pradeti jau nav tvarkytis???
Atsakyti
QUOTE(vitalyte25 @ 2011 11 10, 17:31)
gal pasakysite kada reikia pradeti tvarkytis dokumentus del ismokos.. smile.gif  kad nepaveluociau... kazkaip kiek skaiciau ir girdejau ,kad nuo 25sav reikia pradeti jau nav tvarkytis???

http://www.nav.no/Fa...sel og adopsjon
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2011 11 10, 23:13)

aciu.. bet cia apie vienakartine pasalpa g.gif
na bandysiu susirasti.. pati tame puslapy.. as dirbanti.. man geriau kas menesi gauti nei vienakartine.. tik norejau paklausti,nuo keliu nestumo savaiciu pradeti tvarkytis dokumentus del ismokos..
Atsakyti
QUOTE(vitalyte25 @ 2011 11 10, 19:31)
gal pasakysite kada reikia pradeti tvarkytis dokumentus del ismokos.. smile.gif  kad nepaveluociau... kazkaip kiek skaiciau ir girdejau ,kad nuo 25sav reikia pradeti jau nav tvarkytis???

na man sake, kad bent jau 2-3 men iki termino mirksiukas.gif

merginos, o gal kuri zinot kaip cia su tuo streptokoko tyrimu 36-37 savaite, ar ji daro? o gal reikia paciai prasytis?
Atsakyti