QUOTE(limpopooo @ 2011 10 31, 13:38)
Sveikos, as turiu irgi klausima, gal kas man atsakytu? Mano vyras Norvegijoj gyvena ir dirba legaliai, as zadu vaziuoti kai iseisiu i dekreta, t.y. 30 sav. nestumo. Noriu Norvegijoj gimdyti ir paskui jau gyventi. Ar man priklausys lietuviska 2 metu motinystes pasalpa (na ta, pirmus metus 70%, antrus - 40%). Ar nereikes jos atsisakyti? Aciu
as taip galvoju, jei lt tave isleis i dekreta, tai paskui pagimdzius norgej turetum per 6 men. susitvarkyti lt dokumentus (issiversti vaiko gimimo liudijima, uzregistruoti ji lt, rasyti prasyma i sodra, kad skirtu pasalpa) ir nesvarbu, kur tu gyvensi, pasalpa tau moketu. juk darbo vieta lt kaip ir issaugota, o kur tu faktiskai gyveni, tai koks skirtumas. gal tu siaip keliauji. nesakyk sodrai, kad vel isvyksti i norge gyvent. sakai buvau pas vyra ir va pagimdziau. o per motinystes atostogas keliauti galima. na as taip manau

tik va kad susitvarkyti lt dokumentus, reikes paciai vykti i lt arba is anksto pries vykstant pas vyra i no, parasyk lt kam nors igaliojima, kas uz tave gales sutvarkyti dokumentus (vaiko gimimo liudijima, registracija ir sodra).