Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir gimdymas Norvegijoje

QUOTE(vitalyte25 @ 2011 12 14, 10:36)
sveikos 4u.gif
noriu paklausti, o osle kudikiui keliones dokumenta israso iskart, ar reikai laukti kol atsius?  smile.gif

mes buvom uzklausima i ambasada nusiunte, tai sake, kad norint gauti, reik patiems i osla atvykti, o dokumenta jie paskui atsiuncia. Tai vadinasi, kad reikia palaukti, tik nezinau, kiek mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vitalyte25 @ 2011 10 24, 12:19)
aciuks.gif  labai aciu
googlas vercia cervix doh.gif  lotyniskai gal g.gif cia apie gimdos kalkeli.

Cervix vertimas geras, kai as buvau ligonineje, akusere tik si zodi ir teminejo, o tai leidzia suprasti apie ka eina kalba.
Atsakyti
QUOTE(Kleopatra@->- @ 2011 12 27, 17:45)
Cervix vertimas geras, kai as buvau ligonineje, akusere tik si zodi ir teminejo, o tai leidzia suprasti apie ka eina kalba.

aha geras.. vakar buvau pas gyd tai kaip tik cervix ir sake.. smile.gif pakolkas prieziura esu labai patenkinta thumbup.gif
ziuriu tu is palangos as irgi ax.gif
Atsakyti
Sveikos, jungiuosi prie jusu nestuke.gif 4u.gif esu daug maz 15 sav. nescia, nes pagal men. tai daugiau o pagal echoskopa kuri dariausi privaciai tai kazkur 15sav. smile.gif
Cia mano pirmas nestumas, taip pat del daug ko bijau ir pergyvenu, bet siaip save raminu smile.gif ir nestumo metu D man turbut ramybes suteike daugiau nei anksciau, nes esu is tu, kur galiu be reikalo pastresuoti, o dabar esu zymiai ramesne. thumbup.gif
Siaip No sistema man priimtina kol kas, nes neturiu galimybes palyginti, kadangi kaip minejau 1 nestumas. Jau gavau siuntyma i echoskopa, tai labai laukiu, esu susipazinus ir su fastlegen ir jordmor. Ir vienas ir kitas man patinka. Norvegiskai kalbu kiek moku, na ir susikalbu su jais, nes anglu pas mane laaaaabai prasta. biggrin.gif
Perskaiciau visa tema, siaip pasiryzau gimdyti cia NO, del LT galvojau aksciau, bet paskaiciau tema ir pasikalbejau su pazistamais, pamaniau, kad gimdysiu cia.
Tai va tiek apie mane mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Džudzi @ 2012 01 15, 15:52)
Sveikos, jungiuosi prie jusu  nestuke.gif  4u.gif  esu daug maz 15 sav. nescia, nes pagal men. tai daugiau o pagal echoskopa kuri dariausi privaciai tai kazkur 15sav. smile.gif 
Cia mano pirmas nestumas, taip pat del daug ko bijau ir pergyvenu, bet siaip save raminu smile.gif  ir nestumo metu D man turbut ramybes suteike daugiau nei anksciau, nes esu is tu, kur galiu be reikalo pastresuoti, o dabar esu zymiai ramesne.  thumbup.gif
Siaip No sistema man priimtina kol kas, nes neturiu galimybes palyginti, kadangi kaip minejau 1 nestumas. Jau gavau siuntyma i echoskopa, tai labai laukiu, esu susipazinus ir su fastlegen ir jordmor. Ir vienas ir kitas man patinka. Norvegiskai kalbu kiek moku, na ir susikalbu su jais, nes anglu pas mane laaaaabai prasta.  biggrin.gif
Perskaiciau visa tema, siaip pasiryzau gimdyti cia NO, del LT galvojau aksciau, bet paskaiciau tema ir pasikalbejau su pazistamais, pamaniau, kad gimdysiu cia.
Tai va tiek apie mane  mirksiukas.gif

lengvo ir sekmingo laukimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Džudzi @ 2012 01 15, 16:52)
Sveikos, jungiuosi prie jusu  nestuke.gif  4u.gif  esu daug maz 15 sav. nescia, nes pagal men. tai daugiau o pagal echoskopa kuri dariausi privaciai tai kazkur 15sav. smile.gif 
Cia mano pirmas nestumas, taip pat del daug ko bijau ir pergyvenu, bet siaip save raminu smile.gif  ir nestumo metu D man turbut ramybes suteike daugiau nei anksciau, nes esu is tu, kur galiu be reikalo pastresuoti, o dabar esu zymiai ramesne.  thumbup.gif
Siaip No sistema man priimtina kol kas, nes neturiu galimybes palyginti, kadangi kaip minejau 1 nestumas. Jau gavau siuntyma i echoskopa, tai labai laukiu, esu susipazinus ir su fastlegen ir jordmor. Ir vienas ir kitas man patinka. Norvegiskai kalbu kiek moku, na ir susikalbu su jais, nes anglu pas mane laaaaabai prasta.  biggrin.gif
Tai va tiek apie mane  mirksiukas.gif

viskas cia labai gerai.. thumbup.gif sekmingo nesiojimo wub.gif
Atsakyti
Labas vakaras super mamytes.
skaiciau visa tema ir visai pasimeciau.
esu naujoke sitam klube,visai nesenai susituokem su vyru ir mastom apie leliuka blush2.gif .siuo metu gyvename anglijoj,bet uz menesio mano vyras vaziuos y norvegija,gal uz poros menesiu vaziuosiu ten ir as. taigi norejau paklausti,kadangi tikiuos tuo metu jau buti jaunoji nestuke kas ten manes laukia? blink.gif
1.jej neturesiu jokiu popieriu ar mane priims gydytojai apziurom ir ar reikes moketi?
2.ka tureciau pirmiausia padaryti,kokius popierius ir kur susitvarkyti?
3.jej negausiu popieriu iki gimdymo ar man gimdymas ir prieziura po to ka nors kainuos?
4.jej mano kraujo grupe - o vyro + ar jie daro papildomus tyrimus kad leliukuj butu viskas gerai ar ne,labai del to bijau....
pradziai gal tik tiek,labai is anksto aciu jums visoms uz pagalba ir atsakymus...
Atsakyti
QUOTE(milda-miau @ 2012 01 20, 00:35)
Labas vakaras super mamytes.
skaiciau visa tema ir visai pasimeciau.
esu naujoke sitam klube,visai nesenai susituokem su vyru ir mastom apie leliuka blush2.gif .siuo metu gyvename anglijoj,bet uz menesio mano vyras vaziuos y norvegija,gal uz poros menesiu vaziuosiu ten ir as. taigi norejau paklausti,kadangi tikiuos tuo metu jau buti jaunoji nestuke kas ten manes laukia?  blink.gif
1.jej neturesiu jokiu popieriu ar mane priims gydytojai apziurom ir ar reikes moketi?
2.ka tureciau pirmiausia padaryti,kokius popierius ir kur susitvarkyti?
3.jej negausiu popieriu iki gimdymo ar man gimdymas ir prieziura po to ka nors kainuos?
4.jej mano kraujo grupe - o vyro + ar jie daro papildomus tyrimus kad leliukuj butu viskas gerai ar ne,labai del to bijau....
pradziai gal tik tiek,labai is anksto aciu jums visoms uz pagalba ir atsakymus...

Sveika,
kad cia gyventi ir lankytis pas gydytojus, reikia pirma dokumentus susitvarkyti.
Gali is anksto jau dabar uzsiregistruoti www.udi.no, ir tada i policija kreiptis kai jau busi NO (i artimiausia savo skyriu), kad gauti leidimus gyventi. Tada su leidimu eini i mokesciu insp., ten isduoda norvegiska asmens koda ir tik po viso sito gausi laiska del gydytojo pasirinkimo (i namus kur cia gyvensi). Tas dokumentu tvarkymas nemazai uztrunka. Jei teisingai pamenu, tai mums truko apie 2 menesius. Iki to laiko gali tureti europos sveikatos kortele is lt, su kuria tau cia bus suteikta med.pagalba, jei reiketu.
Jei neturesi susitvarkiusi popieriu, gimdymas cia kainuos ir daug.
Kai dok. sutvarkyti, gimdymas nemokamas, vaiko prieziura iki 3 m. nemokama. Nestumo prieziura nemokama. O siaip jau po gimdymo tai jau reik moketi gyd., nors ir didziaja dali padengia valstybe.
Kai pati buvau ligoninej, tai palatoj viena moteris buvo su + krauju, vyras su - ar atvirksciai, tai po gimdymo vaikui tikrino krauja. Ar nestumo metu dar kazka tikrina, tai nezinau, neteko susidurti, kai tokios problemos neturim. Siaip gimus kudikiui cia kraujo grupes nenustatineja, jei tevu rezusai geri.
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Dokumentų tvarkymas užtrunka įvairiai. aš susitvarkiau per 3 savaites viską
Atsakyti
QUOTE(Baau @ 2012 01 20, 17:22)
Dokumentų tvarkymas užtrunka įvairiai. aš susitvarkiau per 3 savaites viską

as per dvi savaites susitvarkiau.. viena drauge per dvi irgi..o kita 3men tvarkosi... ir niekaip nesusitvarko.. kaip kada kaip kam..
o drauge kol neturejo susitvarkius dokumentu..tai pas vyro gydytoja.. kad greiciau ja priimtu. tai labai greit viskas jiems gavosi. po kaledu pradejo tvarkytis ir jau viskas sutvarkyta...

tik as nezinau.ar jiems gales pasiimti vienakartine ismoka uz vaika, jei ji tik nuo 33sav pradeda lankytis pas gydytoja?
Atsakyti
aciu labai uz pagalba chanele. minejej jog po gimdymo jau reikia moketi daktarams? gal zinai ar daug?
Atsakyti
QUOTE(milda-miau @ 2012 01 20, 23:36)
aciu labai uz pagalba chanele. minejej jog po gimdymo jau reikia moketi daktarams? gal zinai ar daug?

Kai einu pas savo gydytoja konsultacijai, tai apie 200 kronu kainuoja. Jei dar kokiu tyrimu reiketu darytis, tai dar daugiau kainuotu. Poliklinikoj visas kainorastis kabo.
Atsakyti