Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(dangerele @ 2010 12 04, 14:41)

Girdejau neblogu rekomendaciju, apie sia knyga, reikes kaledu proga pasidovanoti smile.gif  http://vaga.lt/lt/?c...tegory_id=40778 kiekvienam rekomenduoju, paskaityti!

Kas del svorio, gydausi pusmeti, dar nedaug. bet kadangi pati prisiklausiau, daug atsiliepimu, tai labai stebiu ir sveriuos. nepriaugau nei vieno kilo, o kaip megau pavalgyt taip ir megstu. smile.gif

as turiu sia knyga labai gera labai pozityviai nuteikia thumbup.gif
Atsakyti
Ir as turiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nikalope @ 2010 12 04, 13:23)
tai kad matyt hurmonai nnenormalus jei ir mmm nenormalios kol negeriu hormoniniu vaistu dufaston,tol jas matau kas du trys menesiai, o kai geriu tai normaliai diena i diena buna, mano gine pamaciusi mano kakla uzkart mane nusiunte pas endokrinologe,o ji pasake ji pas tave marga kaip genys iki siol si jos fraze skamba ausyse...as paklausiau ar galim ja isoperuot ji tik israse man L-THYROXIN  vaistu ir sake buna moterys juos geria visa gyvenima o kitom isnyksta po ju gerimo bet kad man nezmoniskai svoris nuo ju priaugo ir nebegeriu as ju... as sausio 31 eisiu darytis visus tyrimus  ziuresiu kaip bus as net gintara ant kaklo nesiojiu... blush2.gif

manau, kad tau butu geriau, jeigu gertum tiroksina, kaip gydytoja paskyre, o ne gintarus ant kaklo nesiotum... arba bent jau abu kartu...
dangerele, del sojos produktu tai berods net ant tiroksino informacinio lapelio raso, kad jie blogina rezorbcija. As irgi megeja kinietisko bei japonisko maisto, naudoju soju padaza ir toliau - tik stengiuosi reciau, ne kasdien, manau, kad nuo tiek nieko l.blogo neatsitiks.
Atsakyti
Gintarą ir aš nešiojau. Ir tiroksiną gėriau. Ale nei tas, nei anas nepadėjo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Jubabuba @ 2010 12 05, 13:39)
dangerele, del sojos produktu tai berods net ant tiroksino informacinio lapelio raso, kad jie blogina rezorbcija. As irgi megeja kinietisko bei japonisko maisto, naudoju soju padaza ir toliau - tik stengiuosi reciau, ne kasdien, manau, kad nuo tiek nieko l.blogo neatsitiks.

aisku, aciu kad perspejai. Pasistengsiu nepadauginti.
O dėl jodo, aš dabar galvoju o kaip vasara buvimas prie juros? jugi tas jurinis klimatas, irgi ne i gera gali buti. Per kvepavimo takus, gali patekti i organizma ir per oda.
Atsakyti
QUOTE(dangerele @ 2010 12 03, 11:05)
O jeigu, nepalauki to pusvalandzio ir is karto valgai?
Man niekada nepavyksta islaukti.... :/ Ar tai labai blogai?
prastesnis isisavinimas?

Geriau ugdytis įprotį palaukti, kol organizmas ims pasisavinti hormoną, tada valgyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2010 12 03, 16:35)
Liūtuke, papasakok, ka isbandei kol teko susitaikyt su tiroksinu. Idomu zinot, kas nepadejo.

Turi minty alternatyvų gydymą? Nebandžiau, nes mano šeimos gyd. ilgai nenustatė tiroidito, tas širdelę paveikė sad.gif todėl praradau laiko, kai galėjau gydytis, bet matyt taip jau buvo lemta g.gif

Pasidalinsiu patirtimi kodėl netikiu maisto papildais, gal kuriai pravers smile.gif
Tyrimai parodė, kad padidintas Cholesterolio kiekis kraujyje. Šeimos gyd. patarė nusipirkti omega - 3, sąžiningai gėriau 3 mėn, kol patekau pas kardiologę - konsultacijai, o ji ( beja, labai patyrusi gyd.) sako, kad negerai, net išsižiojau iš nuostabos smile.gif Mat geriu ,,neteisingą" smile.gif, reikia gerti Omacor. pacituosiu:

Apie šio preparato privalumus Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Kardiologijos ir angiologijos centro doc. Žaneta PETRULIONIENĖ

Dauguma gamintojų nurodo tik omega-3 rūgščių ir glicerolio mišinio masę, bet nepasako, kiek tame preparate yra būtinųjų riebalų rūgščių. Be to, pigūs preparatai gali būti labiau užteršti sunkiaisiais metalais ir kitomis kenksmingomis medžiagomis. Visi mūsų šalyje parduodami žuvų taukų maisto papildai yra trigliceridai, todėl jų įsodrinimas omega-3 rūgštimis mažas ir ne visada siekia 30–50 proc. Tuo tarpu unikali Omacor gamybos technologija ne tik suteikia galimybę pasiekti 90 proc. omega-3 (eikozapentaeno ir dokozaheksaeno rūgštys) riebalų rūgščių etilo esterių koncentraciją, bet ir leidžia pagaminti daug švaresnį preparatą. Tai ypač svarbu, kadangi ilgą laiką vartojant žuvies produktus ar netinkamai išvalytus žuvies taukų maisto papildus, organizme kaupiasi riebaluose tirpūs dioksinai, polichlorbenzolo dariniai. Klinikiniais tyrimais įrodyta, kad tokie junginiai didina miokardo infarkto, vėžio ir nervų sistemos pažeidimų dažnį.

Gėriau tikrai ne pigiausius smile.gif Neteigiu, kad docentė yra 100% teisi, bet ar po to galima pasitikėti papildais? Šiuo atveju organizmui daugiau žalos, ar naudos? O kaip organizmą veikia kiti papildai ? Klausimai žinoma retoriniai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DEM @ 2010 12 03, 20:43)
Daivulkos pasiilgai bigsmile.gif  Tai kad į senatvę ji virto DEM lotuliukas.gif  Esu, mieloji, esu, niekur nedingau

Na gražiai išsidūriau blush2.gif smile.gif
Užjaučiu , wub.gif kad ligų puokštėje skleidžiasi vis nauji žiedai, verysad.gif o kartu labai žaviuosi tavo stiprybe, optimizmu. Gera šalia tokių žmonių, neverkiančių, nedejuojančių... pritariu tau, kad aplink yra daugybė žmonių, kuriems blogiau, nuo savęs pridursiu, kad reikia išmokti džiaugtis mažais dalykais: kad eini, kad matai, kad mąstai, nudirbi daugybę darbų, darbelių smile.gif Džiaugtis aušra, saulėlydžiu, prasiskleidusiu gėlės žiedu, nauja šukuosena, makiažu, nauju pirkiniu, sulaukus mielo žmogaus skambučio... ir niekada nedejuoti, kad neturiu to, ar ano, ką draugė turi smile.gif Žmogus niekada nebus laimingas, jeigu lygins save su kitais doh.gif
Ir tas mūsų tiroiditas nėra joks baubas biggrin.gif , tiesiog reikia su juo susidraugauti, priimti jį į savo gyvenimą. Ačiū Dievui, kad yra pakaitinė hormonų terapija, kurios dėka galima gyventi ir džiaugtis gyvenimu. thumbup.gif

Aukštyn nosytes, viskas bus gerai, thumbup.gif laukiam Kalėdų! smile.gif Visoms sveikatėlės ir geros nuotaikos! 4u.gif 4u.gif 4u.gif

P.S. Yadhira persikrikštijusi Lucero?

Oho, kiek šiandien manęs daug ohmy.gif blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, jungiuos i jusu buri, ir man nustate tiroidita, tiksliau jau senai suzinojau apie jis, bet buvo lengvos formos , o dabar gydytoja net nustebo, kad tokie blogi tyrimai TTH 100 verysad.gif ir negeriau hormonu, nors man jie seniau jau buvo issrasyti. Bet turejau rimtesniu sveikatos problemu ( kruties vezys), taike chemoterapija, tai nenorejau dar tu hormonu gerti. Tai vezio gydymas: chemoterapija, svytinimas suede mano skydliauke ziauriai verysad.gif , imuniteto 0 doh.gif Savijauta paskutiniu metu pasidare klauki, svoris auga kasdien, tinstu, kojos, rankos tirpsta, jegu 0, balsas kimsta, tad kreipiausi vel pas endokrinologus, ir rezultatai nedziugina, bet nors priezasti surado thumbup.gif Teks gerti dabar tuos hormonus. Ar buvo kuriom sureguliodavo jie svori, ar dar tik didina? blush2.gif Ar pagereja nuo ju savijauta? blush2.gif Nes jauciuos paskutiniu metu siaubingai doh.gif jana moterys, o jauciuos kaip bejege sene, po chemiju taip nebuvo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Samta0204 @ 2010 12 06, 15:24)
Sveikos, jungiuos i jusu buri, ir man nustate tiroidita, tiksliau jau senai suzinojau apie jis, bet buvo lengvos formos , o dabar gydytoja net nustebo, kad tokie blogi tyrimai TTH 100 verysad.gif ir negeriau hormonu, nors man jie seniau jau buvo issrasyti. Bet turejau rimtesniu sveikatos problemu ( kruties vezys), taike chemoterapija, tai nenorejau dar tu hormonu gerti.  Tai vezio gydymas: chemoterapija, svytinimas suede mano skydliauke ziauriai  verysad.gif ,  imuniteto 0  doh.gif Savijauta paskutiniu metu pasidare klauki, svoris auga kasdien, tinstu, kojos, rankos tirpsta, jegu 0, balsas kimsta, tad kreipiausi vel pas endokrinologus, ir rezultatai nedziugina, bet nors priezasti surado thumbup.gif Teks gerti dabar tuos hormonus. Ar buvo kuriom sureguliodavo jie svori, ar dar tik didina? blush2.gif Ar pagereja nuo ju savijauta? blush2.gif Nes jauciuos paskutiniu metu siaubingai doh.gif jana moterys, o jauciuos kaip bejege sene, po chemiju taip nebuvo doh.gif

Samta, 4u.gif 4u.gif 4u.gif
sveika prisijungusi smile.gif Nenusimink, hormonas svorio nedidina, tai pakaitinis skydliaukės hormonas, kurį mūsų serganti skydliaukė nustoja gaminti pati. Pradėjus gerti savijauta, bent jau man ryškiai pagerėjo, na ne po pirmos tabletėlės, bet kai organizmas jį pasisavino ir pasak gyd. pasisotino smile.gif
Kiek hormono tau paskirta gerti?
Sveikatytės, kantrybės, stiprybės, viskas bus thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(liūtuke @ 2010 12 06, 16:34)
Samta,  4u.gif  4u.gif  4u.gif
sveika prisijungusi smile.gif  Nenusimink, hormonas svorio nedidina, tai pakaitinis skydliaukės hormonas, kurį mūsų serganti skydliaukė nustoja gaminti pati. Pradėjus gerti savijauta, bent jau man ryškiai pagerėjo, na ne po pirmos tabletėlės, bet kai organizmas jį pasisavino ir pasak gyd. pasisotino smile.gif
Kiek hormono tau paskirta gerti?
Sveikatytės, kantrybės, stiprybės, viskas bus  thumbup.gif  wub.gif

Aciu uz silta priimima 4u.gif Esu optimiste, nei agresyvus vezys manes labai neisgasdino (tik per ji turejau dideli praradima, turejau atsisakyti 3 leliuko, tuo metu nestuke.gif buvau ), tuo labiau toroiditas neisgasdins ax.gif Tad tikrai mergickos, nepergyvenkit del savo diagnoziu, gyvenimas nesibaigia del ju mirksiukas.gif
Skyre pirmas 3 sav. po 50mg, paskui dar prideti 25mg, ir iki 100 padidinti ax.gif
Dar klausimelius ar TTH 100 tai labai daug, ar yra dar kuriom cia tiek nustate, nes gydytoja pakraupusi buvo? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Samta0204: 06 gruodžio 2010 - 15:50
QUOTE(Samta0204 @ 2010 12 06, 15:47)
Aciu uz silta priimima 4u.gif Esu optimiste, nei agresyvus vezys manes labai neisgasdino (tik per ji turejau dideli praradima, turejau atsisakyti 3 leliuko, tuo metu  nestuke.gif buvau ), tuo labiau toroiditas neisgasdins ax.gif Tad tikrai mergickos, nepergyvenkit del savo diagnoziu, gyvenimas nesibaigia del ju mirksiukas.gif
Skyre pirmas 3 sav. po 50mg, paskui dar prideti 25mg, ir iki 100 padidinti ax.gif
Dar klausimelius ar TTH 100 tai labai daug, ar yra dar kuriom cia tiek nustate, nes gydytoja pakraupusi buvo? g.gif

Na daugoka smile.gif Bet pamažu viskas tvarkysis, šiaip pradžioje skiria po 0,25mg ir toliau vis prideda dar po 0,25mg, bet matyt tyrimai gydytoją šiek tiek išgąsdino smile.gif tai skyrė iškarto didesnę dozę, atkreipk dėmesį į širdelės veiklą, jei nejausi stipraus plakimo, permušimų, vadinasi viskas ok, jeigu ne kreipkis pas gyd, pamažins iki 0,25mg, kol organizmas apsipras, vėliau liks tik 1 nepatogumas, nepamiršti išgerti tabletėlės ryte 0,5val prieš valgį ir toliau gyvenimas tekės įprasta vaga ir jėgų atsiras thumbup.gif
Atsakyti