Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(dalmatinas @ 2010 12 01, 10:38)
sveikos,
kaip matau tema gyvuoja vos ne 100 metu bigsmile.gif
norejau pasidalinti savo istorija.
pries daugiau nei 3 metus man buvo diagnozuotas letinis autoimuninis tiroiditas, lengvo laipsnio hipotireoze. kraujo tyrimai buvo labai blogi (tiksliu skaiciu neprisimenu), kazin kokiu simptomu nejutau (budingu siai ligai), i liga labai nesigilinau, nes netrukus po sios ligos nustatymo, man buvo dignozuota kita autoimunine, daug bjauresne, deja neisgydoma verysad.gif
tam letiniam tiroiditui gydyti man gydytoja skyre l-tiroxina ir kraujo tyrimus kas 3-4 men., kazkur po metu l-tiroxino doze sumazino iki 25mg kasdien ir 50mg sekmadieni, kraujo tyrimai kas 6 men., o pries 3 sav., atlikus kraujo tyrima paaiskejo, kad viskas tiesiog puiku ir hormonu man gerti isvis nebereikia thumbup.gif
ka norejau tuo pasakyti, kad kartais liga tiesiog pasitraukia ir tiek drinks_cheers.gif
nenusiminkit, tikekit, gydykites ir viskas bus o.k. mirksiukas.gif

Nieko nenoriu izeisti ar iskaudinti, bet mano situacija yra panasi ir tiesa sakant galiu pasakyti tik tai, ka gydytoja sake, siaip labai retai (tikrai labai labai retai, kartais po gimdymo) viskas atsistato laikui begant, nes is tiesu tiroksina reikia vartoti nuolat, visa gyvenima.

Ir nors mano tyrimai jau keleta kartu per 3 metus buvo geri, bet tik sumazinus doze, organizmas is karto reaguoja, todel keista, kad taip is karto ir nutrauke tiroksina, nes tai labai pavojinga, galetu mazinti, gerti, kas antra diena ir pan, stebeti. Siulau del viso pikto po keliu men. pasidaryti tyrima, kad vel negriztum i pradzia. Mano tyrimai vel normoj, bet as vis tiek geriu vaistukus ir gydytoja sake tikrai negalima nutraukti.
Beje, o kartais ne pas Balciute lankaisi, pylimo polikninkoj? nes ji megsta padalinti tiroksina ant sekmadienio didesne doze smile.gif man irgi (kai dar pas ja lankiausi) buvo skyrius sekm daugiau gert, bet dabar einu jau pas kita gydytoja, nes tie eksperimentai man leme dar kelis menesius blogos savijautos. Bet tikrai nieko pries sia gydytoja neturiu...

Papildyta:
QUOTE(Samta0204 @ 2010 12 06, 16:24)
Sveikos, jungiuos i jusu buri, ir man nustate tiroidita, tiksliau jau senai suzinojau apie jis, bet buvo lengvos formos , o dabar gydytoja net nustebo, kad tokie blogi tyrimai TTH 100 verysad.gif ir negeriau hormonu, nors man jie seniau jau buvo issrasyti. Bet turejau rimtesniu sveikatos problemu ( kruties vezys), taike chemoterapija, tai nenorejau dar tu hormonu gerti.  Tai vezio gydymas: chemoterapija, svytinimas suede mano skydliauke ziauriai  verysad.gif ,  imuniteto 0  doh.gif Savijauta paskutiniu metu pasidare klauki, svoris auga kasdien, tinstu, kojos, rankos tirpsta, jegu 0, balsas kimsta, tad kreipiausi vel pas endokrinologus, ir rezultatai nedziugina, bet nors priezasti surado thumbup.gif Teks gerti dabar tuos hormonus. Ar buvo kuriom sureguliodavo jie svori, ar dar tik didina? blush2.gif Ar pagereja nuo ju savijauta? blush2.gif Nes jauciuos paskutiniu metu siaubingai doh.gif jana moterys, o jauciuos kaip bejege sene, po chemiju taip nebuvo doh.gif

Stiprybes, nelengva tikrai viska istverti, daug klausimu kyla kodel, uz ka ir pan. Bet reikia buti stipriai ir nepasiduoti, viskas susitvarko palengva. As nuosirdziai tikiu, kad anksciau ar veliau kazkoki balansa pasieksim. Del svorio, tai priklauso nuo organizmo daug kas, visi sako, kad auga svoris, bet man tai nei augo, nei krito, jokiu dideliu pokyciu isoriniu nera. Del savijautos, tai gersit tiroksina, siek tiek pageres savijauta, po truputi, ne is karto, bet pageres.
Atsakyti
O kaip jums su plaukais ? mano tai toookie sausi, kad net gavau dabar komplimenta kad plaukai mano kaip sieno kupeta, tokie negyvi.
Atsakyti
aciu mergaites dar karta uz palaikyma 4u.gif Laukiu tuo pagerejimo, nes norisi pilnaverciai gyventi thumbup.gif
QUOTE(Yadhira @ 2010 12 09, 14:32)
O kaip jums su plaukais ? mano tai toookie sausi, kad net gavau dabar komplimenta kad plaukai mano kaip sieno kupeta, tokie negyvi.

Mano riebus, jie ir visalaika buvo riebus, dabar po chemijos nauji ataugineja ir vel riebus tapo doh.gif o oda sausa pasidare g.gif
Atsakyti
QUOTE(Yadhira @ 2010 12 09, 14:32)

mano sausi, dazyti, o riebaluojasi l.greitai. Be to, kai dabar sildymas namie intensyvesnis, tai oras visai sausas pasidare, kencia ir oda, ir plaukai unsure.gif
Uztat miegamajam kasvakar jungiu elektrini oro drekintuva, tai per kelis vakarus apie pora litru isgarina... Gal truputi pades... O siaip kai plaukai pasidaro kaip sieno kupeta, tai uzsitepu Henna Plus Hairwonder Serum - tokios mazos raudonos ampulytes, kuriu turini uztepi ant plauku ir nenuplauni. Nepigios, bet parsiduoda ir mazomis porcijomis - po 2 ar po 3 supakuotos, (buna Sarmoj, Kosmadoj, Droge, kt.) tai tuomet kaina ner tokia baisi biggrin.gif Bet man padeda po vieno karto. Pabandyk, gal ir tavo plaukams tiks.
Atsakyti
QUOTE(rozerozyte @ 2010 12 09, 14:11)
Nieko nenoriu izeisti ar iskaudinti, bet mano situacija yra panasi ir tiesa sakant galiu pasakyti tik tai, ka gydytoja sake, siaip labai retai (tikrai labai labai retai, kartais po gimdymo) viskas atsistato laikui begant, nes is tiesu tiroksina reikia vartoti nuolat, visa gyvenima.

Ir nors mano tyrimai jau keleta kartu per 3 metus buvo geri, bet tik sumazinus doze, organizmas is karto reaguoja, todel keista, kad taip is karto ir nutrauke tiroksina, nes tai labai pavojinga, galetu mazinti, gerti, kas antra diena ir pan, stebeti. Siulau del viso pikto po keliu men. pasidaryti tyrima, kad vel negriztum i pradzia. Mano tyrimai  vel normoj, bet as vis tiek geriu vaistukus ir gydytoja sake tikrai negalima nutraukti.
Beje, o kartais ne pas Balciute lankaisi, pylimo polikninkoj? nes ji megsta padalinti tiroksina ant sekmadienio didesne doze smile.gif man irgi (kai dar pas ja lankiausi) buvo skyrius sekm daugiau gert, bet dabar einu jau pas kita gydytoja, nes tie eksperimentai man leme dar kelis menesius blogos savijautos. Bet tikrai nieko pries sia gydytoja neturiu...

Papildyta:

labas,
nea, as ne pas sia gydytoja lankiausi, o kraujo tyrima ji man liepe kartoti po 6 men., o visos sios skydliaukes problemos prasidejo butent po sunelio gimimo, net nusiunte ji pas genetikus tirti ar neturi kokiu problemu per mano skydliauke, tpfu tpfu tpfu - ne.
kadangi sia savo problema zinau, tai stengsiuosi ja stebeti, nes kazkokiu didesniu problemu nesinori schmoll.gif
geros savijautos jums ir siltu svenciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2010 12 09, 21:35)
net nusiunte ji pas genetikus tirti ar neturi kokiu problemu per mano skydliauke, tpfu tpfu tpfu - ne.
kadangi sia savo problema zinau, tai stengsiuosi ja stebeti, nes kazkokiu didesniu problemu nesinori schmoll.gif
geros savijautos jums ir siltu svenciu  smile.gif

Rimtai? O kas gali buti? Man prasidejo manau keli menesiai pries gimdyma. Bet man niekas nesake dukrytes tikrinti.
Atsakyti
Autoimuninis tiroiditas yra paveldima liga, tai nieko keisto, kad ji galėtų būti perduota ir mūsų vaikams. Gydytojai nieko ir nesakys, pačios turime stabėti ir rūpintis savo ir savo vaikų sveikata. Na aš savąją buvau užregistravus, bet žinote vaikams tai baisi procedūra, kai ima iš venos kraują, o dar jei nepataiko iš pirmo karto. verysad.gif Žinokit garaudu ir gaila mažučių doh.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif maskatukas,

mano skydliaukė neoperuota, bet hormono negamina, tad situacija manau analogiška.
Parašyk plačiau ką turi minty sakydama, kad nesureguliuoja hormonų kiekio? Tyrimai blogi? savijauta prasta?

Saulyte 33, 4u.gif

Taip, bet pasireiškia ji dažniausiai jau užaugus, o moteriškąjai lyčiai, nėštumo metu, po gimdymo g.gif

Samta 4u.gif

kaip sekasi geriant hormoną?
Papildyta:
QUOTE(syri @ 2010 12 04, 12:00)
Endokrinologės klausiu, tai sakau iš ko man tie galvos skausmai - griežtai atsakė, kad skydliaukė niekada nesukelia galvos skausmų  unsure.gif

Nenorėčiau sutikt, kol hormonai buvo nesureguliuoti galvos skausmai oho kaip vargindavo doh.gif man irgi sakydavo, kad tai nesusiję, bet kai hormonai normalizavosi jie dingo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liūtuke: 14 gruodžio 2010 - 21:15
QUOTE(dalmatinas @ 2010 12 09, 21:35)
labas,
nea, as ne pas sia gydytoja lankiausi, o kraujo tyrima ji man liepe kartoti po 6 men., o visos sios skydliaukes problemos prasidejo butent po sunelio gimimo, net nusiunte ji pas genetikus tirti ar neturi kokiu problemu per mano skydliauke, tpfu tpfu tpfu - ne.
geros savijautos jums ir siltu svenciu  smile.gif

Kada kartosi tyrimus? Pasidalink rezultatais, linkiu, kad jie būtų labai, labai geri 4u.gif

Betuk! 4u.gif kaip sekasi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liūtuke: 14 gruodžio 2010 - 22:05
Saulyte 33, 4u.gif

Taip, bet pasireiškia ji dažniausiai jau užaugus, o moteriškąjai lyčiai, nėštumo metu, po gimdymo g.gif

Tada man pasireiškė gerokai anksčiau, 4 metams likus iki gimdymo smile.gif
Atsakyti
Sveikos mergytes ax.gif Nuosirdziai linkiu sveikatos ir stiprybes Jums 4u.gif

Man buvo taip pat nustatyta si liga,buvau suradusi svorio augimo ir blogos savijautos priezasti. 4 men. geriau L-thyroxin, nuo kurio savijauta tikrai pagerejo ir po tu 4 menesiu tyrimu rezultatai buvo geri ir gydytoja liepe nutraukti siu vaistu gerima. Po to tyrimus pakartojau nepilnai po metu- tyrimai taip pat buvo geri thumbup.gif Tikiuosi, kad viskas susitvarke bigsmile.gif Tik gydytojos ir nepaklausiau ar reiketu dar man tikrintis reguliariai savo iniciatyva ar nebutina g.gif
Gal kuri is savo patirties patartu ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spyglaite: 14 gruodžio 2010 - 22:30
Jau menesi geriu L-Thyroxina, jis lyg pareguliuoja medziagu apykaita, bet per menesi taip pasunkejau unsure.gif o ir apetitas kazkoks sustiprejes...nesuprantu g.gif gal cia laikina? tikiuosi ax.gif Beje draugei gerianciai ji beveik metus, svoris labai krenta...man jau darosi baisu i ja ziureti. O valgo uz du.
Gyd. Šidlauskas pas kuri lankausi vaistukas liepe gerti ryte, pusvalandi pries valgi, kava tik po valandos doh.gif tas man sunkiausia...nesuosi vaistus prie lovos, jei pavyksta prasimerkti kiek anksciau, sugeriu ir dar nusnaudziu smile.gif
Beje apie galvos skausma, tai kol negeriau vaistu kartas nuo karto aplankydavo baisi migrena, apsikabinasu klozeta ar kriaukle sededavau, kol neatradau vaistuku tai problemai. Matysim dabar ar ta migrena dar lankys mane biggrin.gif
Atsakyti