QUOTE(dalmatinas @ 2010 12 01, 10:38)
sveikos,
kaip matau tema gyvuoja vos ne 100 metu
norejau pasidalinti savo istorija.
pries daugiau nei 3 metus man buvo diagnozuotas letinis autoimuninis tiroiditas, lengvo laipsnio hipotireoze. kraujo tyrimai buvo labai blogi (tiksliu skaiciu neprisimenu), kazin kokiu simptomu nejutau (budingu siai ligai), i liga labai nesigilinau, nes netrukus po sios ligos nustatymo, man buvo dignozuota kita autoimunine, daug bjauresne, deja neisgydoma
tam letiniam tiroiditui gydyti man gydytoja skyre l-tiroxina ir kraujo tyrimus kas 3-4 men., kazkur po metu l-tiroxino doze sumazino iki 25mg kasdien ir 50mg sekmadieni, kraujo tyrimai kas 6 men., o pries 3 sav., atlikus kraujo tyrima paaiskejo, kad viskas tiesiog puiku ir hormonu man gerti isvis nebereikia
ka norejau tuo pasakyti, kad kartais liga tiesiog pasitraukia ir tiek
nenusiminkit, tikekit, gydykites ir viskas bus o.k.
kaip matau tema gyvuoja vos ne 100 metu

norejau pasidalinti savo istorija.
pries daugiau nei 3 metus man buvo diagnozuotas letinis autoimuninis tiroiditas, lengvo laipsnio hipotireoze. kraujo tyrimai buvo labai blogi (tiksliu skaiciu neprisimenu), kazin kokiu simptomu nejutau (budingu siai ligai), i liga labai nesigilinau, nes netrukus po sios ligos nustatymo, man buvo dignozuota kita autoimunine, daug bjauresne, deja neisgydoma

tam letiniam tiroiditui gydyti man gydytoja skyre l-tiroxina ir kraujo tyrimus kas 3-4 men., kazkur po metu l-tiroxino doze sumazino iki 25mg kasdien ir 50mg sekmadieni, kraujo tyrimai kas 6 men., o pries 3 sav., atlikus kraujo tyrima paaiskejo, kad viskas tiesiog puiku ir hormonu man gerti isvis nebereikia

ka norejau tuo pasakyti, kad kartais liga tiesiog pasitraukia ir tiek

nenusiminkit, tikekit, gydykites ir viskas bus o.k.

Nieko nenoriu izeisti ar iskaudinti, bet mano situacija yra panasi ir tiesa sakant galiu pasakyti tik tai, ka gydytoja sake, siaip labai retai (tikrai labai labai retai, kartais po gimdymo) viskas atsistato laikui begant, nes is tiesu tiroksina reikia vartoti nuolat, visa gyvenima.
Ir nors mano tyrimai jau keleta kartu per 3 metus buvo geri, bet tik sumazinus doze, organizmas is karto reaguoja, todel keista, kad taip is karto ir nutrauke tiroksina, nes tai labai pavojinga, galetu mazinti, gerti, kas antra diena ir pan, stebeti. Siulau del viso pikto po keliu men. pasidaryti tyrima, kad vel negriztum i pradzia. Mano tyrimai vel normoj, bet as vis tiek geriu vaistukus ir gydytoja sake tikrai negalima nutraukti.
Beje, o kartais ne pas Balciute lankaisi, pylimo polikninkoj? nes ji megsta padalinti tiroksina ant sekmadienio didesne doze

Papildyta:
QUOTE(Samta0204 @ 2010 12 06, 16:24)
Sveikos, jungiuos i jusu buri, ir man nustate tiroidita, tiksliau jau senai suzinojau apie jis, bet buvo lengvos formos , o dabar gydytoja net nustebo, kad tokie blogi tyrimai TTH 100
ir negeriau hormonu, nors man jie seniau jau buvo issrasyti. Bet turejau rimtesniu sveikatos problemu ( kruties vezys), taike chemoterapija, tai nenorejau dar tu hormonu gerti. Tai vezio gydymas: chemoterapija, svytinimas suede mano skydliauke ziauriai
, imuniteto 0
Savijauta paskutiniu metu pasidare klauki, svoris auga kasdien, tinstu, kojos, rankos tirpsta, jegu 0, balsas kimsta, tad kreipiausi vel pas endokrinologus, ir rezultatai nedziugina, bet nors priezasti surado
Teks gerti dabar tuos hormonus. Ar buvo kuriom sureguliodavo jie svori, ar dar tik didina?
Ar pagereja nuo ju savijauta?
Nes jauciuos paskutiniu metu siaubingai
jana moterys, o jauciuos kaip bejege sene, po chemiju taip nebuvo 

Stiprybes, nelengva tikrai viska istverti, daug klausimu kyla kodel, uz ka ir pan. Bet reikia buti stipriai ir nepasiduoti, viskas susitvarko palengva. As nuosirdziai tikiu, kad anksciau ar veliau kazkoki balansa pasieksim. Del svorio, tai priklauso nuo organizmo daug kas, visi sako, kad auga svoris, bet man tai nei augo, nei krito, jokiu dideliu pokyciu isoriniu nera. Del savijautos, tai gersit tiroksina, siek tiek pageres savijauta, po truputi, ne is karto, bet pageres.