Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatija

QUOTE(Kristinukas @ 2010 12 09, 20:12)
Ne per seniausiai ginčijausi homeopatijos klausimu su viena gydytoja. Na, sakau, gerai, man ar vyrui gal ir suveiktų placebas, bet paaiškinkit man, kaip homeopatija suveikia vaikams? Jie jokių įtikėjimų tai dar nežino, o mano sūnaus atveju homeopatija efektyvesnė kokiu 50 kartų nei tradicinė medicina. Rezultatai akivaizdūs, M mano vaiką per 10 dienų ant kojų pastatė, kai tradicinės pakraipos atstovai 5 mėn nieko nepadarė  tongue.gif Na tai gydytoja sako, linkiu, kad ir toliau taip veiktų, kažkodėl kontrargumentų nerado  biggrin.gif

lotuliukas.gif aš vaikus irgi kišu, kai eina kalba apie placebą lotuliukas.gif
nors.... kažkurią naktį mano mažė labai kosėjo ir turbūt nervavosi, galiausiai pradėjo nervuotis kad galvytę skauda ir privalau vaistukų duoti - tų apelsininių (ibufeno). aš šaukštuku pasėmiau vandenuko ir sugirdžiau. galvos skausmą "nuėmė" ir išmiegojo iki ryto lotuliukas.gif
placebas? psichologija? įsitikinimai? lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krika: 09 gruodžio 2010 - 20:16
QUOTE(krika @ 2010 12 09, 20:01)
Obuoliausia, parsisiunčiau, bandžiau išzipinti ir voplia - yr verysad.gif

Norėjau kaip geriau cool.gif Man šiaip nebuvo atvejų, kad tiesiog iš rusiško saito pagautų (porą kartų iš lrt.lt gavau, vieną kart kai kas lindo, kur nereikia).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Obuoliausia: 09 gruodžio 2010 - 20:42
Obuoliausia, žinau gi mirksiukas.gif gal antivirusinė sureagvao, nes su kompu tfu tfu tfu nieko neįvyko
Atsakyti
Sakykit, o gali būti kad man temperatūra kyla nes homeopatinai skatina organizmą kovoti? Bandau analizuoti, nes kodėl man su kiekviena diena temperatūra kyla? Jau beveik nebekosėju, o gerklė tik truputį pagerėjo? Nuo gerklės būna, bet kodėl užvakar nebuvo?
Atsakyti
argus,

aš kaip pasiaiškinau, ir Besijuokianti man atsakė, kad tas bjaurybė virusas visu gražumu pasireiškia trečią parą, tempa gali būti 5 paras, pas mus tas pats - tai kyla, tai krinta, šiandien po pietų vaikui visai blogai buvo, dabar kaip jau ir geriau. Besijuokianti sake, po 5-tos paros numušė tempą galutinai su ketvirtadaliu Panadolio dozės. O M sakė, kad virusas labai sunkiai pasiduoda gydymui.
Atsakyti
QUOTE(Renna @ 2010 12 09, 15:51)
Kai ėjo didysis į lopšį - labai sirgo, vėliau darže jau nebesirgo, dabar vėl juodas periodas... Išsityrėm, kad jis alergiškas namų dulkių erkutėms - tai sukelia pastovias slogas ir kosulius  doh.gif Su M apie tai kalbėjom, bet kažkokio nuolatinio gydymo neturim  g.gif

vat del tu dulkiu erkuciu man kazkaip keista g.gif mums 4 metu nustate jog alergiskas dulkiu erkutem, o pries 4 menesius buvom persikrauste i nauja vieta gyvent, bustas naujas, vaiko lova nauja, uzuolaidu nera, kilimu nera, ciuzinys naujut naujutelis, butu gi vis vien kazkoks pagerejimas atopinio dermatito atveju, bet jokio, nors pries tai gyvenom senam senam name, su kiliminem dangom, aisku su dvigubom uzuolaidom, nors ir svariai, bet vien kilimines dangos daug ka reiskia alergiskiems vaikams. tai net paprasta gydytoja, pediatre skesciojo rankom, is kur tu dulkiu erkuciu ir ar nuo ju vaika gali taip bert, tai va, as kazkaip nebelabai tikiu tom alergijom. na nezinau, kiek stengiausi, ir dabar stengiuosi, jau 3 savaite vaikas laikosi atokiai nuo ji alergizuojancio maisto, net duona bemiele pati kepu doh.gif nes alergiskas kepimo mielem, o nusipirkt sunku bemiele, vaikas duonos reikalauja, bandeles jau vakarais tik pati tevalgau, kai vaikai uzmiega doh.gif sunku taip gyvent, nu bet kad nors mazas pagerejimas butu, nu absoliuciai nieko, vis dar laukiu, na gal turi organizmas issivalyt, bet kad vis naujai paberia, nedaug bet vis tiek. tai va, dar siandien lankemes pas homeopate, na nieko tokio nemato, atrodo viskas turetu but gerai, o vat vaika beria - tai kazkaip pakalbejus pagalvojom, kad visi tie berimai ar nebus del emocines bukles. na jis nuo mazens judrus, demesio reikalaujantis vaikas, kuo toliau, tuo demesio reikia vis daugiau jam, nors gauna tikrai pakankamai, jau stengiames su vyru ji uzimt, bet vis piktesnis ir piktesnis darosi. zaidima koki zaist su juo baisu, visada baigiasi asaromis, pykciu jei jis nelaimi, o leist laimet visada juk ir negerai, stengiames zaist pagal taisykles... nors ir senai kazkaip abu su vyru vis galvojom, kad jam visi berimai nuo tu nervuku g.gif na dabar gavom zirniu, kuriu nesam dar gere, gal vis kazkas islys, i geraja puse prades suktis, na labai tikiuosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristinukas @ 2010 12 09, 16:08)
Pas mus ta pati bėda (stiprus alergenas - erkutės). Bet aš lašus vis tiek įkišu kokį tarpą suradus. Mes lašus ir nuo alerginio rinito turim, gėrė vaiks apie 2 mėn, kol pradėjo veikti. O nuo kosulių, kai neserga aš astmograną duot pradėjau.
O dėl daržo - tai mano nuomonė, jei ten nepersirgs, sirgs mokykloj. Aš nėjau, tai sirgau iki 13 metų  doh.gif

Na aš irgi vadovaujuos logika, kad juk negali sirgti amžinai, ypač jei imuniteto nealinsiu antibiotikais, tai manau situacija turėtų gerėti.
Mums nuo alerginės slogos alergologė paskyrė antihistamininius - tai kol duodu veikia, nebeduodu ir vel nosis bega....
M kazkode isitikines, kad nera jam alergijos ir nesiule alergines slogos kazkokiais nors zirniukais slopinti.
Mano vaikis turi savo vaista - Lycopodium - tai kažkaip labai puikiai jį veikia, ir nuo ausies skausmo išgelbėjo ir nuo kosulių. Tai dabar kai pradėjo vėl kosėt sloguot, vėl jo duodu... tikiuosi, kad rimčiau nesusirgsim...

QUOTE(Kristinukas @ 2010 12 09, 18:21)
argus,

kiek laiko karščiuoji? Mano vaikas jau 3 paros, kaip ryte nėr tempos, ant vakaro 38  doh.gif  Gerklė raudona raudona, bet sako, kad neskauda... Darau viską, kaip M sakė, širyt pakeičiau vaistus, dar reikia laiko, matyt, kad suveiktų...

Vat man labai trūksta vieno dalyko, tai kantrybės... kai suduodu pirmą dozę vaistų, labai noriu, kad jie greičiau suveiktų lotuliukas.gif kai suduodu antrą dozę - jau pradedu nekantraut "na na kur tas pagerėjimas", o po trečiosios seka arba gilus atodūsis "pagaliau geriau", arba "velnias, tikriausiai neveikia...." lotuliukas.gif
Paprašysiu vaistinėm kitakart kantrybės žirniukų lotuliukas.gif

Taip, kad viskas bus gerai, Kristinuk, rytoj jau turėtumėt pajusti pagerėjimą 4u.gif
Mes jau "kapanojamės" dvi savaites, šiandien pirma diena kai lengviau atsipūčiau....

QUOTE(argus @ 2010 12 09, 22:13)
Sakykit, o gali būti kad man temperatūra kyla nes homeopatinai skatina organizmą kovoti? Bandau analizuoti, nes kodėl man su kiekviena diena temperatūra kyla? Jau beveik nebekosėju, o gerklė tik truputį pagerėjo? Nuo gerklės būna, bet kodėl užvakar nebuvo?

Kažkur skaičiau, kad kai žirniukai paveikia teigiamai, jaučiamas žymus pagerėjimas, bet vėliau vėl blogieji simptomai grįžta - reikia išgerti tų pačių vaistų aukštesnės potencijos arba didesnį kiekį žirniukų, tuomet turėtų liga galutinai pasitraukti 4u.gif
Atsiprašau, jei jei apie tai jau žinojot biggrin.gif

QUOTE(sonatute @ 2010 12 09, 23:03)
vat del tu dulkiu erkuciu man kazkaip keista  g.gif

mums gal kiek atvirkščiai.... įsikraustėm gyvent pas uošvius - ten kiliminės dangos, užuolaidos, gobeleniniai n metų senumo baldai... ir vaikis (kuris prieš tai visai nesirgo) pradėjo žiauriai sirgt doh.gif aš vis kaltinau darželį, bet dabar galvoju, kad buvo aplinka kalta. Kai įsikraustėm į namą gyvent - pusę metų nei menkiausios slogos neturėjom, žygiavo į daržą kasdien. na ir vėliau prasidėjo ligų, ligelių maratonas.
Tik aš nesuprantu - jei jau alergiškas erkutėms, tai kodėl simptomai išnyksta vasarą g.gif juk dulkių erkutės vasarą tos pačios, jos niekur nedingsta biggrin.gif

Kai kalbėjom su gyd. M, jis užsiminė, kad dabar populiariausios jo gydomos vaikų ligos - bronchinė astma ir alergija (atopinis dermatitas) doh.gif Ir ištikrųjų, mano pirmagimiui vis su ta bronchine astma grasinama, o mažajam AD pripažino... Homeopato nuomone mano abu vaikai tom minėtom ligom neserga biggrin.gif Eiliniai gydytojai nebežino kitokių diagnozių - jei vaikas išbertas - tai jam iškarto AD, jei obstrukciniai bronchitai keli būna - tai jam jau astma doh.gif

Beje, tas Sinelnikovo diskas tikrai su trojanu - automatiškai antivirusinė neblokavo, bet prastanavus rankiniu būdu - rado virusa.

Atsakyti
Sonatute, vaikui Sulphur, Bryonia ar Staphysagria bandyta? Panašų egzempliorių turiu pašonėj cool.gif Tik alergijų nėr.

Dėl dulkių erkučių alergijos paūmėjimų: kiek laiko vaikas vasarą praleidžia patalpoj, kiek žiemą.... Be to, patalpos yra vasarą vėdinamos. Dar gauna saulės. Tai irgi daug reiškia.

O emotikonai tikrai labai linkę į alergijas. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Renna @ 2010 12 09, 23:56)
Tik aš nesuprantu - jei jau alergiškas erkutėms, tai kodėl simptomai išnyksta vasarą g.gif juk dulkių erkutės vasarą tos pačios, jos niekur nedingsta  biggrin.gif

tai va, ir jums klausimas biggrin.gif del atopinio dermatito, tai vasara jis turi pageret, plius gyvenam rie juros, turim galimybe n laiko net beveik ant kranto juros gyvent per vasara, bet va, kad vasara pagerejimo ir nesimato. vienu tarpu pavasari taip pagerejo, jog galvoju, va vaikas jau isaugineja, bet ir vel sugryzo, o tada ir valge viska, ir miegojo kartu su tom paciom dulkiu erkutem biggrin.gif

QUOTE(Obuoliausia @ 2010 12 10, 00:51)
Sonatute, vaikui Sulphur, Bryonia ar Staphysagria bandyta? Panašų egzempliorių turiu pašonėj  cool.gif Tik alergijų nėr.

Dėl dulkių erkučių alergijos paūmėjimų: kiek laiko vaikas vasarą praleidžia patalpoj, kiek žiemą.... Be to, patalpos yra vasarą vėdinamos. Dar gauna saulės. Tai irgi daug reiškia.

O emotikonai tikrai labai linkę į alergijas. ax.gif

va del Staphysagria, tai lyg dabar ja skyre, tingiu eit paziuret, bet lyg g.gif o kitus visus ir lyg esam gere, nes zirniuku turiu tokiu. kai buvo nesenai baisus paumejimas, ir toks ale dilgelinis dar sakyciau berimas, na nesam dar tokio tureje, po ko ir dabar dar kasvakara siek tiek paberia taip pat, tai sulfur bandem - nesuveike unsure.gif

vasara tai lauke daug praleidzia, gyvenam nuosavam name, iseina bet kada, ziema maziau, patalpos tiek ziema tiek vasara vedinamos belekiek - kaip vyras sako, jog isaldau kambarius ziema, na man kitaip nesijaucia jog kambarys isvedintas, reikia bent kad puse dienos langas butu praviras biggrin.gif ir saules gauna tikrai, stoglangiai be langu yra ir vaiko kambary, bendram kambary langai didelis baisiai. tik va, kas sakau, tiek ziema tiek vasara mes esam vienodi, nei jura nei saule, nei va maisto, kuris jau baisiai alergizuoja pasak tyrimu, ribojimas, niekas nepadeda, uztat ir su vyru pradejom kai jau kantrybes neber ir vaikui sakyt, kad va, pyksti, oziukus rodai, ir beria tave del to doh.gif na bet, kazko link tokios tiesos ir eina manau g.gif

Papildyta:
nu va, pakeliau sacvo pilvuka nuo sofos ir vistik nubegau paziuret - taip Staphysagria pradejom jau nuo sio vakaro smile.gif ryt reikes daugiau apie ja paskaityt g.gif
Atsakyti
M. tai sako, kad tos alergijos yra nesąmonė, anskčiau tyrimų nebuvo ir nieks alergiškas nebuvo, dabar tyrimai yra - visi alergiški staiga pasidarė. Kitas dalykas, kad jei alergijos tikrinamos odos dūriais, ten lašinami koncentratai, kas labai iškreipia vaizdą. Jo nuomone, netinkamai gydydami vaikus cheminiais vaistais, ilgainiui patys įjautrinam organizmą, o tada jau prasideda alergija viskam. Bet pirminė priežastis ne dulkių erkutės. Sako tos dulkių erkutės žmogui taip įprastos genetiškai, kad sveikas organizmas į jas nereaguoja, o jei reaguoja, tai ne dlk erkutės kaltos.

Šiaip kiek skaičiau kaip kyla astma, tai mechanizmas labai paprastas - ligos su kosuliu metu (tokios ligos metu dažnaisiai būna sudirgus kvėpavimo takų gleivinė) kyla alergija (cheminiai vaistukai, sirupėliai ir t.t. - aišku pirmiausia reaguoja ten kur jau yra uždegimas, t.y. ta pati kvėpavimo takų gleivinė). O tada jau prasideda, niekaip pasveikt gali, nes yra gleivių perteklius dėl alergijos, o alergijas toliau skatinam chem. vaistais. Dar tarpe - skiepų įmetam su tiomersaliu ir kitokiu brudu, nors skiepų anotacijose alergija yra kontraindikacija.

Man pulmonologas davė tokį pvz. sako pažiūrėkit ligos metu į gerklę vaiko, skauda, paraudus. Įsivaizduokit, kad tuo metu visa gleivinė viduj tokia pat sudirgus. Aišku kaip dieną, kad ji perdėtai jautri. O visi priešastminiai vaistai (taip pat ir histaminiai) dirbtinai nuima tą paraudimą ir gleivinės paburkimą, bet problemos nesprendžia niekaip.

Išvadas pasidarom pačios smile.gif .
Prirašiau doh.gif
Atsakyti
Tęsiant temą... Maniškiui M prirašė specialiai lašų nuo alerginės slogos: Silicea 30, Arsenicum 12, Calc.Carb.6, Naputalinum 6, Bromum 12, Alium Cepa 30.

Sudarė schemą, kaip gerti. Tai aš perdariau schemą savaip, nes pačioj pradžioj jokio pagerėjimo nebuvo. Tai po 2 mėn ant tiek pagerėjo, kad stebėjaus ne tik aš, bet ir mano uošvė. Nosis visiškai nebebėgdavo net būnant pas uošvius (o jie ir katinėlį turi, ir minkšti baldai, ir užuolaidos). Bet su kosuliais pas mus dar ne viskas tvarkoj - jei pabūna ne savoj aplinkoj, pradeda kosėt, momentaliai atsiranda karkalų, nedaug, bet vis tiek turi juos iškosėt - tada baigiasi kosėjimas. Anksčiau supurkšdavau Ventolin - M nieko blogo tame neįžvelgė, nes sukvėpuodavo 2-3 kartus savaitėj. Paskui pamačiau, kad jam labai gerai padeda Drosera Hommacord - kol gėrė nesukosėjo nei karto. Bėda ta, kad jo ilgai gerti negalima doh.gif . Padidinau Astmograno dozes - mano nuomone, irgi veikia.
O jokių simptomų pas mus nebūna tik liepos mėnesį, birželį būna stiprus paūmejimas (nors žiedadulkėms rodo 1-ą alergizacijos klasę) ir paskui prasideda daugmaž nuo rugpjūčio 10 d.
Gerai tai, kad maistinės alergijos nėra niekam, tiesiog stebėjaus - prie įkvepiamųjų alergenų skaičiai didžiausi, prie maistinių maximumas buvo 11.

O ta alergija, manau išsivystė ne tik paveldėjimo keliu (vyrui ta pati bėda nuo 2 metų), bet dar ir todėl, kad 5 parų amžiaus gavo antibų - reflino 9 dienas doh.gif, nes pasigavo stafilokoką gimdymo namuose.

Šiandien maniškiui tempa jau 36,4 ir atrodo, nebekyla. Gerklė ženkliai pagerėjo, visas pilnas energijos bigsmile.gif . Ačiū, mergaitės už palaikymą. Įsitikinau, kad BŪTINA turėti palaikymo komandą. Mano aplinkoje niekas daugiau vaikų homeopatiškai negydo, mane "pasinešusia" laiko... Ypač ačiū Besijuokiančiai- eilinį kartą už palaikymą ir padrąsinimą 4u.gif

[B]Argus, [B] kaip tavo sveikata šiandien? Jau kaip ir sveikt turėtum...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristinukas: 10 gruodžio 2010 - 12:11
Sveikos, dukrytei lėtinis bronchitas verysad.gif (1m.1mėn. amžiaus) Iki šiol persirgo bronchiolitu, plaučių uždegimu, bronchitu - baigė kosėti gegužės mėn., tada ramu iki spalio mėn., dabar jau vėl beveik trys mėn, koso doh.gif Diagnozė - lėtinis bronchitas verysad.gif Mūsų pediatrė skyrė sirupą lengvinti kosuliui, pati dar duodu Bryonia complex (buvo skyrusi homeopatė pavasarį) - bet negerėja. O šiandien turėjau vykti pas homeopatę apžiūrai, bet oras baisus, pabijojau 60 km važiuoti su vaiku doh.gif Homeopatė dabar tik po Naujų prims doh.gif Patarkit, ką iki to laiko daryti - gal iš Heel produkcijos kažką? g.gif Gal kuri susidūrėt su šita liga?
Atsakyti