Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms...

QUOTE(Nome @ 2011 01 12, 23:24)
vija, tai gal išduosi paslaptį, kaip nulupti migdolus? Pirkčiau jau nuluptus, bet nerandu tokių  unsure.gif

Man kažkaip tos odelės nemaišė ir nesijautė kartumo...

Bet esu skaičius ir girdėjusi, kad neva lengvai nusiima odelė palaikius šiek tiek migdolus karštam vandeny (1-3min), paskui nupili juos šaltu vandeniu ir suspaudus riešutą tarp pirštų odelė lengai išsineria. Pati nebandžiau, bet turiu kažkokį džemo su migdolais receptą, vis ruošiuosi išbandyti, ten kaip tik reikia nuluptų migdolų. Nors tu rašei, kad neisgavo su karštu vandeniu...

Nu atseit va taip:
http://www.chefeddy....o-peel-almonds/
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2011 01 12, 23:20)
Žemės riešutų sviestas pigiausias  MARKS & SPENCER pardėje (čia kam aktualu). Man rods be jokių nuolaidų kainuoja apie 6 lt indelis (aš pirkau su 20 proc. nuolaida kažakda, tai tikslios kainos kiek be nuolaidos-nebepamenu  blush2.gif )

Į temą dabar.

Dariau iš 2-os knygos pagardintus riešutus. Su kariu patiko žymiai labiau, nors galvojau, kad bus atvirkščiai. Su paprika rūkyta sakyčiau visai nepavyko  unsure.gif . Žiauriai sūrūs (gal ta jūros druska sūresnė už paprastą?). Taip pat kartoki, bet gal todėl kad migdolams nenulupau luobelės-nu niekaip nepavyksta. Kartą bandžiau verdančiu vandeniu plykyt-nepadėjo, šiand paskrudinau sausoj keptuvėj-beveik apsvilo, bet luobelė-nei iš vietos. Žodžiu, nepavyko šitas reikalas  doh.gif


Sveika,
migdolai pakepinti, jie neturi jokio kartumo.. jie tampa traskus.
Atsakyti
QUOTE(raganiukstiene @ 2011 01 13, 09:06)
Sveika,
migdolai pakepinti, jie neturi jokio kartumo.. jie tampa traskus.

Aš manau, kad tas kartumas gavosi nuo to, kad aš per ilgai skrudinau migdolus sausoj keptuvėj, tikėdamasi, kad luobelė atšoks
Atsakyti
As turbut migdolu lupimo specialiste smile.gif nes labai juos megstu ir gaminu daznai patiekalus kur jie ieina, tai lengviausiai juo nulupti: sumesti i verdanti vandeni ir pavirti pora minuciu, tada nukosti ir palaukti kol praves, bet dar nebus visiskai salti, tada labai lengvai nusiima luobele, o ir per puse juos perskelti nesunku, jei reikia.
Atsakyti
SOS!

ipuejau tesla maisyt sausio men. keksiuku ziuriu kefyro neturiu,
kuo butu galima ji pakeist?
Atsakyti
Jogurtu mirksiukas.gif

As migdolus uzpilu vardanciu vandeniu ir nieko nenupylineju, imu po viena ir nulupu 4u.gif
Atsakyti
Gal kas nori parduoti Beatos receptų knygą? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dagli @ 2011 01 13, 12:40)
SOS!

ipuejau tesla maisyt sausio men. keksiuku ziuriu kefyro neturiu,
kuo butu galima ji pakeist?

grietine gal...
Atsakyti
QUOTE(egluciukas @ 2011 01 11, 17:07)
Sekantis nusiziuretas patiekalas : Vistienos plovas gal kuri gaminot ? ar tinka ten abrikosai dziovinti ?


Tai ko gero dažniausiai gaminamas patiekalas pas mus namie iš pirmos knygos smile.gif Jei mėgstat mėsą su vaisiais, tai abrikosai plove tiks, jei nemėgstat- siūlyčiau nedėti. Mano pvz. vienai draugei jau vien nuo tos minties, kad mėsiškam patiekale yra vaisių, negera pasidaro biggrin.gif Man abrikosai čia labai tinka ir po pirmo bandymo, dedu jų ne 100g (kaip nurodyta recepte), o beveik dvigubai daugiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 01 13, 14:15)
grietine gal...

idejau natural. jogurto biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(dagli @ 2011 01 13, 14:44)
idejau natural. jogurto  biggrin.gif

Puikiai, gal net geriau smile.gif

Aš nusipirkau rikotos ir jau nesulaukus sausio pabaigos kepsiu šį savaitgalį vasario mėnesio keksiukus su rikota ir persikais (nu labai skaniai man jie žiūrisi...)
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 01 13, 16:15)
Puikiai, gal net geriau smile.gif

Aš nusipirkau rikotos ir jau nesulaukus sausio pabaigos kepsiu šį savaitgalį vasario mėnesio keksiukus su rikota ir persikais (nu labai skaniai man jie žiūrisi...)


as siandien kepsiu, parasysiu kas isejo:)
Atsakyti