Reziumuojant galiu pasakyti, kad trecia kart gimdyciau tik su epiduriniu! Vistik 15 min "gero" skausmo nelygu 6 val ikyraus maudimo
Pirmaja dukra gimdziau be epidurinio. Negaliu sakyti, kad kankinausi, bet tikrai skaudejo. Antraja gimdziau su epiduriniu ir tai buvo tikra fantastika. Aisku artejant isstumimo laikotarpiui vaistu nebeleido, o pats isstumimas truko vos 15 min (bet tiek man uzteko
). Idomiausia tai, kad gimdant be nuskausminimo, pats isstumimas tiesiog palaima (nejauti nieko), o vat su epiduru - galvojau, kad perplysiu per puse
. O dar idomiau tai, kad be epiduro - teko kirpti, o su epiduru - net neplystelejau, o vaikai panasaus svorio.
Reziumuojant galiu pasakyti, kad trecia kart gimdyciau tik su epiduriniu! Vistik 15 min "gero" skausmo nelygu 6 val ikyraus maudimo
.
QUOTE(Birgitte @ 2006 02 10, 20:41)
Lietuvoje tai tikrai pats isstumimo laikotarpis vyksta be epidurinio nuskausminimo.
ačiū už info
Papildyta:
QUOTE(Elgreta @ 2006 02 10, 21:03)
.
na, 15 minučių dar galima pakentėti, bet kai tai trunka 2 valandas...
jei gimdysiu, tai tik su cezariu
QUOTE(Elgreta @ 2006 02 10, 22:03)
Idomiausia tai, kad gimdant be nuskausminimo, pats isstumimas tiesiog palaima (nejauti nieko), o vat su epiduru - galvojau, kad perplysiu per puse
.
Nežinau kaip man būtų be epidūro buvę, bet kai baigėsi epidūro veikimas ir reikėjo stumti, tai galvojau plyšiu per pus..
Bet dabar jau viskas užsimiršo
Aš gimdžiau su epidūru ir galiu pasakyti, kad jeigu dar kada gimdysiu tik vėl su juo...
nežinau kaip kam, bet man net ir išstumimas buvo visai neskausmingas, nors ir teko laukti kol praeis vaistų poveikis, o be to man epidūras pagreitino visą veiklą ir suleidu epidūro per valandą atsidarė likę 5 cm...
nežinau kaip kam, bet man net ir išstumimas buvo visai neskausmingas, nors ir teko laukti kol praeis vaistų poveikis, o be to man epidūras pagreitino visą veiklą ir suleidu epidūro per valandą atsidarė likę 5 cm...
QUOTE(ketti @ 2006 02 14, 13:56)
Nežinau kaip man būtų be epidūro buvę, bet kai baigėsi epidūro veikimas ir reikėjo stumti, tai galvojau plyšiu per pus..
. Tikrai tos paskutinės išstūmimo minutės buvo labai labai skausmingos ir man keista kaip kitoms mamytėms sąrėmiai yra baisiau už viską, o stūmimas vieni juokai
.
nat vat ir man taip buvo
tik deja, man dar dabar viskas akyse stovi ir apie jokį kitą gimdymą negaliu net pagalvoti
Aš gimdžiau su epidurų ir jeigu dar gimdyčiau , tai tik su juo, nes jeigu ne epidūrinis, tai būčiau pradėjusi sienom lipti
tikrąją to žodžio prasme. O epidūrinis nuskausminimas ne tik kad pagreitino patį gimdymą, bet ir palengvino
.
QUOTE(Doviljana @ 2006 02 10, 04:22)
įdomu ar visoms epidūriukėms epidūrinį nuskausminimą naudojo tik iki gimdymo ar yra įstaigų, kur galima ir pagimdyti su epidūra?
skaičiau, kad jav naudojama tokia praktika. kažin kaip pas mus?
Na as gimdziau Jav, bet turejau epidura o kaip reikejo stumti as paprasiau kad man ji atjungtu, nes kitu atveju tai zaidimas kai nieko nejauti ir pagal kompiuterio rodomus saremius sss gavosi, kaip atjunge jutau tai tada buvo galima ir gimdyt, nors viena mano drauge gimde su epiduru iki galo....bet jos vaikas gime 2.5KG o maniskis 4.2KG, todel gal siek tiek lengviau jai buvo su tuo stumimu, nes mano atveju jis didelis uzstrigo ir nebuvo progreso....todel teko imtis kitu priemoniu....
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2006 02 14, 23:07)
Na as gimdziau Jav, bet turejau epidura o kaip reikejo stumti as paprasiau kad man ji atjungtu, nes kitu atveju tai zaidimas kai nieko nejauti ir pagal kompiuterio rodomus saremius sss gavosi, kaip atjunge jutau tai tada buvo galima ir gimdyt, nors viena mano drauge gimde su epiduru iki galo....bet jos vaikas gime 2.5KG o maniskis 4.2KG, todel gal siek tiek lengviau jai buvo su tuo stumimu, nes mano atveju jis didelis uzstrigo ir nebuvo progreso....todel teko imtis kitu priemoniu....
na, maniškė irgi ne maža buvo...
bet taip pat skaičiau, kad kai kurioms moterims gerokai lengviau pagimdyt su epidūra, nes pailsi ir gali geriau vykdyt gydytojų nurodymus
iš savo patirties sakau, kad pabaigoje, nebeišėjo man nei normaliai kvėpuot, nei stumt kada gydytojas sakė, tiesiog viskas vyko labai chaotiškai...
turbūt ir tarpvietė plyšo dėl to
QUOTE(Doviljana @ 2006 02 15, 03:37)
na, maniškė irgi ne maža buvo...
bet taip pat skaičiau, kad kai kurioms moterims gerokai lengviau pagimdyt su epidūra, nes pailsi ir gali geriau vykdyt gydytojų nurodymus
iš savo patirties sakau, kad pabaigoje, nebeišėjo man nei normaliai kvėpuot, nei stumt kada gydytojas sakė, tiesiog viskas vyko labai chaotiškai...
Gal nezinau cia kiekvienai individualiai, bet mano gydytojas neleido man plysti, kirpo mane, ir aciu dievui gerai kad tai padare, nes nezinia i kiek vietu buciau suplysus
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2006 02 16, 15:37)
man spejo max iki 3kg o apsiriko visu 1.2KG
Butu dare c-section, bet istikro gerai kad ir nedare, pagimdziau ir nenumiriau 
na ir man pranašavo mažiukę, sakė kažkur 2,5 kg svers, o gimė 4kg...
o kodėl tau cezarį būtų darę?ar labai smulki esi ar ten jav taip priimta?
QUOTE(Doviljana @ 2006 02 17, 10:35)
na ir man pranašavo mažiukę, sakė kažkur 2,5 kg svers, o gimė 4kg...
Na as tipo smulki labai, o mano vyrelis na didelis
Tiesa pasakius kai gimdysiu antra prasysiu natural.... o kaip bus ziuresim.... nes visgi kaip nera tu pjuviu manau lengviau atsigauti po gimdymo nei su pjuviais
Aš gimdžiau su epidūru, bet galima sakyt ir be jo
. Vaistus leido, o man jie skausmo nemalšino
4dozės - o skausmai net nesumažėjo. Taip ir pagimdžiau, natūraliai, kaip mus mamytės gimdė
. O pats stūmimas truko 20min, ir tai tikrai buvo atgaiva po 5val sąrėmių, pirma mintis, kai gydytoja pasakė:"gimdysim" buvo "ačiū dievui, jau pabaiga"
Kaip kitą kartą gimdyčiau ir pati nežinau, o jei ir vėl nesuveiks? Labai bjauru kai tikiesi,"va va suleis vaistų ir praeis", o nė velnio nepraeina ir kenti toliau iki kitos dozės
, o tada ir vėl nepalengvėja...
Kaip kitą kartą gimdyčiau ir pati nežinau, o jei ir vėl nesuveiks? Labai bjauru kai tikiesi,"va va suleis vaistų ir praeis", o nė velnio nepraeina ir kenti toliau iki kitos dozės