Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir su epidūriniu, ir be!

Apklausa: Gimdžiau ir su epidūriniu nuskausminumu, ir be, jei gimdyčiau dar kartą: (546 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Gimdžiau su epiduru, kadangi skatino tai norejau kad ir nuskausmintu. Epiduras padejo greičiau kakleliui atsidaryti, tik beda ta kad pilnai epiduras suveike kai gulejau su sunum ant ranku.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daisi: 05 vasario 2007 - 15:43
Gimdžiau su epidūru,nors iš ankto nebuvau nusistačiusi, kad tik su juo, bet jis ne ką padėjo. Gal kokius tris sąrėmius buvo lengviau, bet kadangi greitai atsidarė kaklelis, jutau skausmą kairėj pusėj. Kitą kartą turbūt gimdyčiau irgi su epidūru.
Atsakyti
O aš turbūt buvau iš tų laimingųjų, kurios gali gimdyti be nuskausminamųjų. Nors nuo pat nėštumo pradžios buvau nusiteikusi, kad gimdysiu tik su nejautra. Tačiau kai atvažiavau į ligoninę, buvo 8 cm. atsidarymas, ir nejautros nebebuvo prasmės bedaryt. Skaudėt aišku skaudėjo, bet ištvert įmanoma. Jeigu antras gimdymas būtų panašus, irgi tikriausiai gimdyčiau be nejautros.
Atsakyti
QUOTE(Edutis @ 2007 02 11, 19:30)
O aš turbūt buvau iš tų laimingųjų, kurios gali gimdyti be nuskausminamųjų. Nors nuo pat nėštumo pradžios buvau nusiteikusi, kad gimdysiu tik su nejautra. Tačiau kai atvažiavau į ligoninę, buvo 8 cm. atsidarymas, ir nejautros nebebuvo prasmės bedaryt. Skaudėt aišku skaudėjo, bet ištvert įmanoma. Jeigu antras gimdymas būtų panašus, irgi tikriausiai gimdyčiau be nejautros.

Mano situacija tokia pati ir kadangi viskas greitai baigesi skausmas buvo istveriamas. Bet toms kuris gimdo su skatinimu tai epiduras turbut isigelbejimas 4u.gif
Atsakyti
sveikutes jau pagimdziusios mamytes ! labai sveikinu su dziaugsmais,kuriuos jau turite ant ranku 4u.gif man,tai dar viskas priesakyj!!!labai noreciau suzinoti del tos epidurines nejautros,kaip is tikruju ten yra?ar nekenkia leliukui ir kada daro ta epidura,ar jau po saremiu,ar pries visus skausmus?jei daro ant pacio galo,tai kaip ir neapsimoka nuskausmint?!gal kas jau susidure,tai paaiskinkit man prasau,labai lauksiu,be to kai padaro nejautra ,tai suprantu,kad nuo puses nieko nejauti,tai kas tada stena ir stumia vaika? g.gif is anksto didelis aciu thumbup.gif
Atsakyti
Aš gimdžiau su epidūru. Ir nesigailiu. Nors teko pajusti ir stipriuosius sąrėmius, kuriuos tikrai galima buvo iškęsti. Manau, kad epidūras man pagreitino gimdymo veiklą. Kaip man pasakojo anesteziologas, tai epidūrą galima padaryti bet kada. Tik kad tas procesas trunka kelias minutes ir turi sėdėt nejudėdama. O jei sąrėmiai jau dažni, tai nelabai išeis iškentėt nejudant. Pats dūris toks nemalonus, bet tai trunka tik akimirka. Antrą leliuka gimdyčiau taip pat su epidūru.
Atsakyti
Gimdžiau be nuskausminamųjų, nes labai norėjau gimdyti natūraliai ir nelabai žinojau, ko tikėtis. Nors ir skatino, nes buvo prislopusi gimdymo veikla, skausmus normaliai iškentėjau. Jei dar kartą tektų gimdyti, vėl gimdyčiau be nuskausminamųjų. mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmapilk @ 2007 02 15, 19:11)
gal kas jau susidure,tai paaiskinkit man prasau,labai lauksiu,be to kai padaro nejautra ,tai suprantu,kad nuo puses nieko nejauti,tai kas tada stena ir stumia vaika?

Gimdžiau su nejautra, tikrai nesigailiu ir ateity jei prireiktų kada, būtinai vėl taip pat gimdyčiau. Kaip čia dabar protingai pasakyt smile.gif su epidūru jauti visas savo puses biggrin.gif tiesiog sąrėmiai būna ne tokie skausmingi, bet juos tikrai labai gerai jauti. Aš labai nekantri skausmui, todėl man ir su epidūru labai skausmingi sąrėmiai buvo, jei be jo tai turbūt iš vis sienom lipčiau blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neringa K.: 23 vasario 2007 - 00:02
Kai aš gimdžiau tai epidūralinis nuskausminimas buvo tik atsiradęs Lietuvoje. Mums kelioms mamytėms kurioms darė tada epidūrą tai atrodė naujovė, kurią norėjosi išbandyti, gydytojai ir anesteziologai truputį nerimavo, labai stengėsi viską padaryti tinkamai, todėl viskas gavosi super . Jokio skausmo, pilna sąmonė, juokeliai su sesutėmis ir kalbėdama telefonu su vyru pagimdžiau sūnų. Štai čia manau yra tikrasis gimimo džiaugsmas. Po to gydytojai nešė rašyti tokius atsiliepimų lapus, tai tiek pagyrų ten prirašiau....
Atsakyti
O as gimdziau be nuskausminimo ir tikrai nesigailiu. Nors buvo sunku ir nuo saremiu pradzios pagimdziau tik po 19 val su skatinanciais, bet dabar vel gimdysiu be nuskausminimu. Nezinau ar tai tiesa, bet teko girdeti apie veliau atsirandancius nugaros skausmus del epidiuros. Nors negaliu tiksliai pasakyti ar tai tiesa. Manau svarbiausia nusiteikimas, kad reikes kuri laika pakenteti. Be to skaiciau, kad turi buti labai geras anesteziologas darantis epidiura, nes turi paskauciuoti toki vaistu kieki, kad galetum jausti saremius, nors ir nestiprius stumimo metu. Tai tokios mano zinios 4u.gif Ir kiek zinau dauguma gydytoju nori, kad gimdymas vyktu naturaliai. Idomu kodel?
Atsakyti
Na mano patirtis tokia:pirmąjį su nejautra,nes skatino,ir po to jokių pasekmių nebuvo thumbup.gif ,o antrąją-natūraliai ir gailiuosi,nes nepakeliamas skausmas,bet šiaip taip ištvėriau,nors jau buvau beveik visus gimdykloj velniop bepradedanti siuntinėti,na vyrui kliuvo ax.gif .Na tikiuosi,kad daugiau nebereikės rinktis,na bet jei reiktų tai tik už nejautrą. doh.gif
Atsakyti
pirmą kartą gimdžiau be epiduro, nes jo bijojau labiau nei paties gimdymo - nebuvo labai lengva, bet per daug baisiai nepasirode. antra karta, kadangi jau zinojau, kas tas gimdymas, drasiai ejau gimdyt be epiduro - ir nors gimdymas buvo greitesnis, skausmas man pasirode toks nepakeliamas, kad trecia karta gidydama jau labiau bijoju gimdymo, nei epiduro, todel uzmerkiau akis, sukandau dantis ir leidau anesteziologei ikisti man i stubura ta baisia adata... ir taip tik gimdydama trecia vaika pajutau, kad gimdyti gali buti gera, buvo tiesiog grazus laukimas prietemoj paskendusioj palatoj, kai snekejomes su MB ir akusere, o artejant pabaigai visi pritilom, tarsi pajute kad mazas zmogutis jau beveik cia, as - tik uz epidura, nes jo deka viso gimdymo metu kalbejau su vaikeliu, drasinau, glosciau pilvuka, o ne apsvaigusi nuo skausmo kalbejau su angelais.
Atsakyti