Palyginti turiu ką:pirmąją dukrytę gimdžiau natūraliai, mat, gydytoja buvo nusiteik usi skeptiškai, o aš kažkaip jai paklūsau.
Gerai, kad tik 5 val. reikėjo kankintis, o antrąją jau gimdžiau su epidūru.
Va, šita gydytoja iškart pasakė, kad nėra prasmės kankintis, kai galima ramiai ir su šypsena pagimdyti. Juk ir dantis taisome su nuskausminimu.
Žodžiu, nėra net ką lyginti, ir laikraštį paskaitai, ir su draugais pabendrauji, ir su vyru džiaugsmingai lauki finalo.
QUOTE(ievukas @ 2006 01 02, 21:23)
sveikos, mamytes,
apsvieskite mane, kiek dabar epiduras kainuoja? seniai gimdziau, kainos matyt kitos jau
as vat antra karta gimdyt ruosiuos, ir vis galvoju, ar paprastus nuskausminancius naudot, ar epiduro prasyt... mat pirma gimdziau gana skausmingai, nors ir nevisai naturaliai - gydytojai mane, kad pernesioju vaika, tai skatino gimdyma ir kazkokius vaistus i laseline leido...
tikiuos, si karta bus lengviau, bet vistiek beskausmio gimdymo nesitikiu, o adatu nuo vaikystes bijau, o ypac i stubura. tai net nezinau, ar ryztis ar ne...
apsvieskite mane, kiek dabar epiduras kainuoja? seniai gimdziau, kainos matyt kitos jau
as vat antra karta gimdyt ruosiuos, ir vis galvoju, ar paprastus nuskausminancius naudot, ar epiduro prasyt... mat pirma gimdziau gana skausmingai, nors ir nevisai naturaliai - gydytojai mane, kad pernesioju vaika, tai skatino gimdyma ir kazkokius vaistus i laseline leido...
tikiuos, si karta bus lengviau, bet vistiek beskausmio gimdymo nesitikiu, o adatu nuo vaikystes bijau, o ypac i stubura. tai net nezinau, ar ryztis ar ne...
Gimdžiau su epidūru ir galiu pasakyti, kad tas dūris į stuburą visai neskausmingas
tik psichologiškai galbūt atrodo baisu, kai į stuburą kateterį įveda.. bet realiai ta procedūra visai nebaisi
QUOTE(Natalėja @ 2006 01 05, 19:40)
Vienu žodžiu, jei tokios komplikacijos po to epidūro, tai jau geriau gimdyti natūraliai, tuo metu pasikankinti ir viskas, negu po to dar ilgą laiką jausti įvairius skausmus.
na, as gimdziau naturaliai, o po to 1.5 men vaikscioti negalejau, nes kazikur nervu sakneliu uzdegima pasigavau... cia nei naturalaus gimdymo, nei kokiu vaistu pasekme - tiesiog aplinkybes tokios susikloste.
manau, Nataleja, kad tavo galvos skausmas - tai irgi individuali reakcija i vaistus ar procesa ar dar kazka...
todel manau pasirinksiu epidura - jei vel susukta menesiui ar dviems liksiu, tai bent per gimdyma neskaudes
Ir as noriu si ta pasakyti sia tema
Taip pat gimdziau su epiduriu ir be jo. Epidurio is anksto tikrai neplanavau ir su niekuo nesitariau, taciau kai po poros val. saremiu atvaziavo mano gydytojas ir pamate, kad as tiesiog jau fiziskai nepakelsiu stipresniu saremiu, pats nusprende taikyti nejautra. Po to tikrai nebuvo jokiu nepatogumu ar komplikaciju. O kai gimdziau antraji, tai vos spejau i gimdymo namus atlekti, o vaikutis gime ne toks jau mazytis - 4330g...
saremiai tikrai buvo silpnesi
Tai va, ka noreciau patarti, tai kad visu pirma reiktu gimdyti pas zmogu, kuriuo is tiesu pasitiki ir ne trupucio neabejoji jo kaip gydytojo kompetencija.
QUOTE(ievukas @ 2006 01 08, 19:30)
todel manau pasirinksiu epidura - jei vel susukta menesiui ar dviems liksiu, tai bent per gimdyma neskaudes 
bet tai kad ir gimdant skaudėjo. Visi kalba, kad epidūras tai jau
Man net ir gydytojai aiskino, kad epidurine nejautra taikoma tik saremiams susvelninti ir jei reikia tarpviete kirpti ir siuti... o gimdymas - cia jau nuskausminimas netaikomas, tik tiek, kad jo "pernesimo" lygis yra individualus kiekvienai: todel vienos pagimdo lengvai, kitos sunkiai (ir tai bando sieti su epiduriu). Man abieju gimdymu metu skausmas nesiskyre, pojuciai buvo visiskai tie patys, tik antrasis vaikiukas gime kur kas greiciau, todel ir gimdymo skausmas truko trumpiau (aisku, patirtis irgi daro savo
)
Man ir gydytojas skyrė epidiurinį, tačiau skausmai buvo žiaurūs.
QUOTE(rukla @ 2006 01 10, 01:04)
Man net ir gydytojai aiskino, kad epidurine nejautra taikoma tik saremiams susvelninti ir jei reikia tarpviete kirpti ir siuti... o gimdymas - cia jau nuskausminimas netaikomas, tik tiek, kad jo "pernesimo" lygis yra individualus kiekvienai: todel vienos pagimdo lengvai, kitos sunkiai (ir tai bando sieti su epiduriu). Man abieju gimdymu metu skausmas nesiskyre, pojuciai buvo visiskai tie patys, tik antrasis vaikiukas gime kur kas greiciau, todel ir gimdymo skausmas truko trumpiau (aisku, patirtis irgi daro savo
)
O man pirmas gimdymas buvo greitas ir neskausmingas - gimdžiau natūraliai, o antrojo, gimdžiau su epidūru, net prisiminti nenoriu. Po pirmojo sakiau, kad jei toks gimdymas, tai galiu gimdyti, nors ir kasmet, O epidūrą taikė, todėl, kad buvo užkilęs spaudimas ir kitaip nebuvo galima, šiap tai pati buvau nusiteikusi gimdyti tik natūraliai.
Man toks klausimas iskilo..o iki keliu centimetru gali buti atsiveres kaklelis, kad butu galima daryt epidura?
kiek zinau, tai yra riba, kuomet epiduras jau nebepadeda..Pavyzdziui, as i ligonine atvaziavau su 6-7 cm. atsidariusiu kakleliu ir dar kokia valanda gimdykloj zvengiau
Aisku veliau jau nebebuvo taip linksma
Tai vat idomu ar su tokiu atsidarymu as dar galejau darytis epidura?
Siaip manau, kad ir antraji gimdysiu irgi be epiduro..nes siaip gimdau kaip "pagal vadoveli" ir gana greitai, na bet ir tiek skausmo neatrodo mazai
Bet viliuosi, kad antras gimdymas bus dar lengvesnis..juolab, kad musu gimines moteru bruozas antrus vaikus vos ne pakeliui pamesti
Mama sako "vaikeli, kai tik pajusi, kad prasideda..nieko nelaukdama skuosk i ligonine, nes gali ir iki gimdyklos nedatraukt"
Siaip manau, kad ir antraji gimdysiu irgi be epiduro..nes siaip gimdau kaip "pagal vadoveli" ir gana greitai, na bet ir tiek skausmo neatrodo mazai
Epiduri gali daryti kol kaklelis atsidares ne daugiau kaip 8 cm.
gimdžiau su epidūra ir sąrėmių metu su gyditoju anekdotus viens kitam pasakojom
gydytojas net pasakė"jautiesi kaip pliaže"
bet pačio gimdymo metu epidūros nebeleido ir tikrai prasikankinau nes išstūmimo laikotarpis užsitęsė 2 val
jei dar kartą gimdyčiau, tai iš vis rinkčiausi cezarį...
įdomu ar visoms epidūriukėms epidūrinį nuskausminimą naudojo tik iki gimdymo ar yra įstaigų, kur galima ir pagimdyti su epidūra?
skaičiau, kad jav naudojama tokia praktika. kažin kaip pas mus?
gydytojas net pasakė"jautiesi kaip pliaže"
bet pačio gimdymo metu epidūros nebeleido ir tikrai prasikankinau nes išstūmimo laikotarpis užsitęsė 2 val
jei dar kartą gimdyčiau, tai iš vis rinkčiausi cezarį...
įdomu ar visoms epidūriukėms epidūrinį nuskausminimą naudojo tik iki gimdymo ar yra įstaigų, kur galima ir pagimdyti su epidūra?
QUOTE(Doviljana @ 2006 02 10, 12:22)
Lietuvoje tai tikrai pats isstumimo laikotarpis vyksta be epidurinio nuskausminimo.