Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir su epidūriniu, ir be!

Apklausa: Gimdžiau ir su epidūriniu nuskausminumu, ir be, jei gimdyčiau dar kartą: (546 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Gabii__ @ 2009 06 22, 19:43)
didelis dekui  mirksiukas.gif

Prašom jei tik pagelbėjo 4u.gif
Atsakyti
as tai prasiau epiduro ir sumokejau 300 lt bet man nepadare nes spuogeliu ant nugaros buvo ir bijojo i kad stubura infekcija pateks ax.gif tai likau be nuskausminimo ir pinigu negrazino doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2009 06 23, 22:25)
as tai prasiau epiduro ir sumokejau 300 lt bet man nepadare nes spuogeliu ant nugaros buvo ir bijojo i kad stubura infekcija pateks ax.gif  tai likau be nuskausminimo ir pinigu negrazino doh.gif

nu čia tai geras... g.gif
Atsakyti
as irgi ziuresiu pagal situacija, bet jauciu prasysiu kad darytu epidura, nes gana man dvieju kankinanciu gimdymu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabii__ @ 2009 06 22, 11:43)
o as isgirdau is daruges toki dalyka, jei prasideje saremiai, ir atsivere jau viskas, epidurinio nebedaro..tai taip iseina, kad reiktu apsispresti is anksto, o ne tada kai skaudes arba ne?? g.gif

o apsispresti gali ir laiko nelikti jai atverimas jau apie 7 cm epiduro nedaro

man asmeniskai su pirmu padare nes buvo tik 4 -5 cm atverimas, viskas vyko labai sklandziai, nieko absoliuciai nejauciau truputuka issigandau nes sakau nejauciu saremiu tik matau ekrane kad saremis vis stipreja pagal skale o just nieko nejauciu, tai apramino sake taip ir turi buti, po gymdym kuris vyko labai sklandziai ir greitai, kai siuvo biski prakyrpo mane, nieko nejauciau. po gimdymo tik pora savajciu skaudejo nugara

su antru epiduro nepadare nes buvo per velu buvo 9cm atverimas, vyskas vyko labai greitai vos spejo i gimdykla nuvezt doh.gif biggrin.gif viskas ivyko greit ir be sklandumu, gal kaip antras sako greiciau viskas vyksta thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(mamulka10 @ 2009 06 24, 19:30)
o apsispresti gali ir laiko nelikti jai atverimas jau apie 7 cm epiduro nedaro

man asmeniskai su pirmu padare nes buvo tik 4 -5 cm atverimas, viskas vyko labai sklandziai, nieko absoliuciai nejauciau truputuka issigandau nes sakau nejauciu saremiu tik matau ekrane kad saremis vis stipreja pagal skale o just nieko nejauciu, tai apramino sake taip ir turi buti, po gymdym kuris vyko labai sklandziai ir greitai, kai siuvo biski prakyrpo mane, nieko nejauciau. po gimdymo tik pora savajciu skaudejo nugara

su antru epiduro nepadare nes buvo per velu buvo 9cm atverimas, vyskas vyko labai greitai vos spejo i gimdykla nuvezt  doh.gif  biggrin.gif  viskas ivyko greit ir be sklandumu, gal kaip antras sako greiciau viskas vyksta  thumbup.gif

Siap tai iki 8 cm daro, bet cia labiau nuo ginekologes priklauso ir nuo anesteziologo, kaip jis gali tiksliai parinkti nuskausminamus. 4u.gif
Kai man buvo padaryta epidura, sioki toki skausma per saremius jauciau, bet ne toki stipru. Anesteziologas kas 20 min. klause ka jauciu. Gydytoja anesteziologui dave nurodymus, kad po pusvalandzio turiu gimdyti ir vaistu poveikis turi baigtis (kad gerai jausciau saremius ir galeciau stumti). Anesteziologas visa laika buvo salia manes, likau l. patenkinta jo profesionalumu thumbup.gif po gimdymo jauciausi puikiai, norejosi keltis ir eit namo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(seava @ 2009 05 30, 09:21)
man pats faktas ,kad adata duria i stubura labiau baisus nei skausmas gimdymo metu.
o jei blogai pataikys,jei pazeis nervus ir nebegalesi vaiksciot. neturiu daug informacijuos apie epidura, gal todel ir atrodo labai baisiai. kaip ten yra istikruju ,ar tai  pavojinga?
pirma gimdziau naturaliai,manau ir antra taip pat bandysiu,bet norisi apsidraust,jeigu kartais viskas ne taip gerai sektusi.

as irgi del sios priezasties nedariau jokio epiduro nei su vienu vaiku,nors pirma labai sunkiai gimdziau ax.gif
Atsakyti
na bent kolkas esu nusprendus samdytis ir akusere ir gydytoja ir anestiozologa.neprireiks ep[iduro, neprireiks, bet kolkas esu uz.ir tas kas nespesiu pasidaryti netikiu.nors butu gal ir gerai.jei jau nespetum, tai reiskia visai greitas gimdymas, bet as nusiteikus kazkodel , kad manes tokia laime neaplankys:)
Atsakyti
Pirmaji savo gimdziau su epiduru. Atvaziavus su nubegusiais vandenimis dar nejauciau jokiu saremiu bet kad tikrai suleistu nejautra sakiau kad jau baisiai skauda blush2.gif .Zodziu prasidejo nervinis drebulys... o darant epidura liepia nejudeti tai abi su anesteziologe tariames kada as turiu jegu laikyti drebuli-ji dirba, o kada as pavargstu- galiu padrebeti kiek man reik biggrin.gif .Zodziu procesas vyko nelabai sklandziai. Pirmiausia mazutele adatele nuskausmina nugaros ploteli kuriame bus veriama adata, paskui i tam tikra gana nesiaura plota duria didele adata (visisikai nieko nesijaucia), paskui pro ta adata stumia kateteri iki tam tikros vietos. Stumimo metu jaucias nemalonus (bet ne skausmingas) nervu jaudrinimas.Veriant kateteri svarbu tai padaryti greitai kitu atveju jis uzsikemsa ir vaistu nepraleidzia tinkamai (man pavyko gal tik is trecio karto ir gydytoja pro ta pacia adata vis naujus kateterius kiso kelis kartus kol viskas pavyko). Paskui leidzia vaistus ir iskart klausia ar jauti ka nors (turi jausti atrodo kad apsala stuburas ar kazkas panasaus-nepamenu).Jei viska kaip reikian jauti tada perspeja kad ant koju nesistotum nes ktaip iskart kaip lapas krenti zemen (koju isvis nebuna). Tada isikabini i vyra ir velkies iki priesgimdyvines palatos. Vaistai baigia funkcionuoti kas kelias valandas, todel anesteziologe kaskart vis papidomai ju issvirkscia atejus ir sita procesa reguliuoja gydytoja kadangi pageidautina kad prasidejus gimdymui jautrumas nebutu viskai uzdusintas, kad gimdyve jaustu saremius ir galetu ju metu stumti vaikiuka. mano atveju anesteziologe buvo iskviesta i operacija skubiai ir vaistu papilda suleido sesele ir tik atlekus pati anesteziologe nepasitarus su gydytoja pries pat gimdyma pavare dar normike smile.gif. Zodziu prasidejus gimdymui nieko absoliuciai nejauciau todel gydytoja uzdejo man dirza ir pagal vaisiaus sirdies plakima nustate saremiu ritma ir tada man reikdavo stumti. Pagimdziau greit, nieko nejauciau. Miegojau paskui su kateteriu visa nakti nors vaistu daugiau nebegavau. Tik ryte man ji iseme smile.gif. Nieko neskaudejo nei galvos nei uodegos biggrin.gif nors buvau girdejus apie galimus stiprius galvos skausmus ir nugaros skausmus. retkarciais pasitaikydavo net kazkiek laiko isliekantis koju silpnumas ar nestabilumas. Man nieko panasaus nebuvo

Jei reiktu vel rinktis tai buciau tik uz epidura thumbup.gif o pasikankinti dar spesiu kada prie progos biggrin.gif . Zodziu reikia ivertinti visas rizikas, pasitiketi gydytojais ir naudotis visomis civilizacijos teikiamomis gimdymo palengvinimo proceduromis.
Atsakyti
Aš kol dar nesilaukiau, galvojau, kad gimdysiu tik su epidūru. Bet kuo toliau, tuo labiau mane žavi natūralus gimdymas. Nusprendžiau, kad pasielgsiu taip kaip diktuos situacija. Jei negalėsiu kentėti, prašysiu epidūro. Jei viskas bus gerai- išpildysiu savo svajonę pagimdyti natūraliai.
Atsakyti
aš tikrai nežinau, kaip darysiu.. bet aprašyta epidūro procedūra skamba žiauriai bauginančiai.. unsure.gif
Atsakyti
Hmm... kaip Ingusia31 rase 'pagimdziau greit, nieko nejauciau', tai man visai kitaip buvo. epidurinis veikia tik saremiu metu, o stumimo metu vos vaidentis nuo skausmo nepradejo. jei kita kart dar gimdysiu, tai isvis cezario prasysiu, nes epiduras man gimdyma palengvino tik kelias valandas, o ne visa laika, kaip galvojau pries ji darant.
Atsakyti