Pirmaji savo gimdziau su epiduru. Atvaziavus su nubegusiais vandenimis dar nejauciau jokiu saremiu bet kad tikrai suleistu nejautra sakiau kad jau baisiai skauda

.Zodziu prasidejo nervinis drebulys... o darant epidura liepia nejudeti tai abi su anesteziologe tariames kada as turiu jegu laikyti drebuli-ji dirba, o kada as pavargstu- galiu padrebeti kiek man reik

.Zodziu procesas vyko nelabai sklandziai. Pirmiausia mazutele adatele nuskausmina nugaros ploteli kuriame bus veriama adata, paskui i tam tikra gana nesiaura plota duria didele adata (visisikai nieko nesijaucia), paskui pro ta adata stumia kateteri iki tam tikros vietos. Stumimo metu jaucias nemalonus (bet ne skausmingas) nervu jaudrinimas.Veriant kateteri svarbu tai padaryti greitai kitu atveju jis uzsikemsa ir vaistu nepraleidzia tinkamai (man pavyko gal tik is trecio karto ir gydytoja pro ta pacia adata vis naujus kateterius kiso kelis kartus kol viskas pavyko). Paskui leidzia vaistus ir iskart klausia ar jauti ka nors (turi jausti atrodo kad apsala stuburas ar kazkas panasaus-nepamenu).Jei viska kaip reikian jauti tada perspeja kad ant koju nesistotum nes ktaip iskart kaip lapas krenti zemen (koju isvis nebuna). Tada isikabini i vyra ir velkies iki priesgimdyvines palatos. Vaistai baigia funkcionuoti kas kelias valandas, todel anesteziologe kaskart vis papidomai ju issvirkscia atejus ir sita procesa reguliuoja gydytoja kadangi pageidautina kad prasidejus gimdymui jautrumas nebutu viskai uzdusintas, kad gimdyve jaustu saremius ir galetu ju metu stumti vaikiuka. mano atveju anesteziologe buvo iskviesta i operacija skubiai ir vaistu papilda suleido sesele ir tik atlekus pati anesteziologe nepasitarus su gydytoja pries pat gimdyma pavare dar normike

. Zodziu prasidejus gimdymui nieko absoliuciai nejauciau todel gydytoja uzdejo man dirza ir pagal vaisiaus sirdies plakima nustate saremiu ritma ir tada man reikdavo stumti. Pagimdziau greit, nieko nejauciau. Miegojau paskui su kateteriu visa nakti nors vaistu daugiau nebegavau. Tik ryte man ji iseme

. Nieko neskaudejo nei galvos nei uodegos

nors buvau girdejus apie galimus stiprius galvos skausmus ir nugaros skausmus. retkarciais pasitaikydavo net kazkiek laiko isliekantis koju silpnumas ar nestabilumas. Man nieko panasaus nebuvo
Jei reiktu vel rinktis tai buciau tik uz epidura

o pasikankinti dar spesiu kada prie progos

. Zodziu reikia ivertinti visas rizikas, pasitiketi gydytojais ir naudotis visomis civilizacijos teikiamomis gimdymo palengvinimo proceduromis.