Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir su epidūriniu, ir be!

Apklausa: Gimdžiau ir su epidūriniu nuskausminumu, ir be, jei gimdyčiau dar kartą: (546 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Guledama Antakalnyje (del didelio pykinimo ir vemino) konsultyavausi su palatos gyd. sia tema> Tai jos atsakymas toks: gimdant pirma karta galima su epiduru, bet antra karta, paprastai, pagimdoma lengviau ir greiciau, tai tiesiog jo naturaliai neprireikia.

As pirma gimdziau be epiduro: gimdymas kaip pirmas uztruko normaliai - 10 val., bet skatino, tai gana skaudejo, bet istverti galima. Bet tikiuosi, kad su antru bus lengviau. Tai vienareiksmiai nusprendziau be epiduro. Kazkaip visada buvo smalsu, koks tas gimdymo skausmas. Tai savotiska gyvenimo patirtis. Kai pagalvoji, kad anksciau ir nuo adatos durio rekdavai, tai dabar tik juokas ima. Ta skausma verta pajusti...ugdo kantrybe ir pakantuma visiems gyvenimo dalykams.
Atsakyti
apklausos rezultatu neitakoju (nebalsavau) biggrin.gif

pirmaji gimdziau naturaliai..........siurpas puola prisiminus blink.gif sad.gif

jeigu dar kadanors tektu gimdyt, gimdyciau tik su nuskausminimu, gal net rinkciausi cezari rolleyes.gif huh.gif

Atsakyti
QUOTE (Tuja @ 2004 06 04, 15:56)
bet man buvo baisu , kad nejaučiau savo kojų, jaučiausi kaip koks ruonis, šliužas..to nebenoriu patirt unsure.gif
nebent būtų kitoks nuskausminimo būdas...čia tik mano nuomonė.. cool.gif

Atsiprašau, atsakysiu ne į temą, bet kai gimdziau su epiduriniu savo kojas aš jaučiau 100 proc. o skausmo jokio. smile.gif Taigi manau čia priklauso nuo anesteziologo kvailifikacijos.

Atsakyti
wink.gif as gimdziau su nuskausminimu ir jutau kojastik skausmo nejutau ir nenoreciau nei cezario , nei naturaliai gimdyti. rolleyes.gif Dabar jauciuosi puikiai ir gimdyma prisimenu su sypsena veide , nes tai tikras stebuklas wub.gif 2.gif
Atsakyti
QUOTE (n@t@ @ 2004 07 16, 16:09)

Atsiprašau, atsakysiu ne į temą, bet kai gimdziau su epiduriniu savo kojas aš jaučiau 100 proc. o skausmo jokio.  smile.gif Taigi manau čia priklauso nuo anesteziologo kvailifikacijos.

BUTENT TAIP IR YRA! clap_1.gif
Pirmas gimdymas be, antras su, o trecias bus be islygu su sunglasses2.gif
Atsakyti
QUOTE (Leliuka @ 2004 07 16, 19:00)
apklausos rezultatu neitakoju (nebalsavau) biggrin.gif

pirmaji gimdziau naturaliai..........siurpas puola prisiminus blink.gif sad.gif

jeigu dar kadanors tektu gimdyt, gimdyciau tik su nuskausminimu, gal net rinkciausi cezari rolleyes.gif huh.gif

Kiek zinau, Lietuvoje Cerazio operacijos nera pasirenkamos, o yra skiriamos, jei gresia pavojus vaikui arba gimdyvei.
Be to, epidurine nejautra yra taikoma ne visoms norincioms moterims, o yra ir sarasas, kurioms epidurine nejautra negali buti taikoma. Manau, kad vertetu pries pasirenkant kiekvienai su tomis salygomis susipazinti, nes taikant epidurine nejautra, visa atsakomybe perimate ant savo peciu.
Atsakyti
QUOTE (jaunute @ 2004 06 05, 10:46)
QUOTE (Tuja @ 2004 06 04, 15:55)
bet man buvo baisu , kad nejaučiau savo kojų, jaučiausi kaip koks ruonis, šliužas..to nebenoriu patirt unsure.gif
nebent būtų kitoks nuskausminimo būdas...čia tik mano nuomonė.. cool.gif

O as su epiduru ir savo kojas jauciau. tiesa jos buvo apsunkusios, bet as jas galejau judinti

Gimdziau su epidura, kojas jauciau, jokiu nemaloniu pojuciu, vaiksciajau po gimdykla. Viskas priklauso nuo to KAIP ta epidutra padaryta, nuo anesteziologo kvalifikacijos.
Papildyta @ [mergetime]1093023602[/mergetime]
Rasiau i sita tema, nesinori kartotis. Jei trumpai- pirmas- be epiduros, tikrai nieko isskyrus kancia ie skausma galvoj nebuvo, lipau sienom tikraja ta zodzio prasme, ir apie vaika tas beprotiskas sakusmas neleido galvoti. Antra karta nusprendziau gimdyti su epidura, bet daktare irgi sake, antra pagimdysi lengviau, greiciau... Nieko panasaus, jokio cia nera desningumo, prasidejo ritokie pat beprotiski skausmai, pareikalavau epiduros, ir gerai pasielgiau- gimdziau po to dar kokias 5 valandas, ir bendroje sumoje antras gimdymas buvo net ilgesnis nei pirmas, kaklelis net be epiduros labai letai atsidarinejo. Kai pagalvoju, kad tektu tas 5 valandas vel lipti sienomis, siurpas ima... Net ir trecia ir desimta gimdyciau tik su epidura. Cia labai labai individualu. Bet jei skausmo bijot daugiau nei smerciaus, gal vis tik epidura bus neprosali.
Atsakyti
Ketinau gimdyti be epiduro, nes norejau patirti tai, apie ka moterys su tokiu isskirtinumu tarpusavy snekasi ir dusauja, prisimindamos... Taciau prasikamavus nuo 8 vakaro iki paryciu 5 val., be jokiu abejoniu prasiau epiduro ir kuo greiciau. Rekomenduoju visoms! Tikra atgaiva! O gimdziau be nuskausminimo. Maniau, arba isprotesiu, arba tikrai mirsiu. blink.gif Kazkodel lauke, kol baigsis epiduro veikimas. Mat epiduras suletina gimdymo eiga... Tai to skausmo ir beviltisko jausmo stumimo metu nepamirsau ...pora dienu. Bet trecia diena jau emiau svajoti, kad reiktu pagimdyti mazyliui broliuka ar sesyte.... thumbup.gif
Atsakyti
O as net nezinau kaip dabar mano gimdymas skaitosi ar su epiduru ar be... Siaip jau dare man ta epidura... bet... smile.gif Buvo taip kad daktare sake pagimdysiu kazkur paryciais, o buvo vakaras kai i ligonine atvaziavom... Kai vandenis nuleido labai greitai skausmai stiprejo, tai sake greitai nusprest ar epiduro reikes. Kenciau kenciau, skausmai jau daresi nepakeliami, jau sakau darykit epidura, iki ryto taip nekentesiu galvojau... Kai atejo epidura daryt, tai buvo baisus saremiai.. saremis po saremio.. Padare siaip ne taip ta nuskausminima, pagulde ant lovos nuo gimdymo stalo, galvoju ko man skausmai nelabai rimsta, jau sakau akuserei kad tox noras lyg y tuoleta.... akusere paziurejo, sako - gimdom!.. Turbut nuo epiduro nei 10 min nepraejio. Ir po 15min turejau savo angeliuka... dar ta pati vakara, o ne paryciais... ax.gif Tai ir mastau as ar man cia jautesi tie tikrieji jau skausmai ar butu vis gi ir dar labiau skaudeje... Nors atrodo kad labaiu ir negalejo biggrin.gif
Atsakyti
Man epiduras pasijuto tik po pusvalandzio, nors is esmes tiek ir linkejo man pakenteti, kol suveiks. Tai gali buti, Godutia, kad tau epiduras suveike jau po viskam. rolleyes.gif
Atsakyti
Na kojos tai man jau lipant nuo gimdymo stalo buvo aptirpusios... skausmai vos vos pamazeje, bet tuoj ir pagimdziau. rolleyes.gif
Atsakyti
Mano nuomone, tai labai individualus reikalas, bet turėti epiduros rinkini ar būt dėl visa ko aptarus ši reikala, manau nepamaišytų. Teko gimdyti ir su ir be. Tik kadangi pirmas kartas buvo priverstinis 30sav. ir organizmas nebuvo visiskai pasiruošęs gimdymuj, tai nelabai isivaizduoju, kaip bučiau iškentėjusi po dvi paras trukusio skatinimo. Epidura leido sukaupti jėgas paskutiniam zingsniui-stumimui, nes jėgų nebuvo perdaugiausia.
Antrą kartą irgi prašiau epiduros, bet man specialiai nedare, kadangi vandenys buvo nubėge, o kaklelis atsidarinėjo l.lėtai ir su nemažai skatinamųjų, taigi teko pavargti. Skirtumas tas, kad skausmas buvo visai pakenčiamas bent jau po visko taip atrodė, tik antrą kartą buvo mažiau jėgų stumti, o dar ir panelytė 4300g, nepalengvino darbo:). Ir po visko buvo mažoka jėgų nors viskas praėjo skalndžiai ir galėjau nuo gimdymo stalo žigiuoti pati.
O dėl to, kad su epidura kojų nejuto, tai man taip tikrai nebuvo. Buvo šiek tiek užtirpusios, bet nuo to, kad ilgai užkeltos buvo, o ne dėl epidūros. O jei kojų nejautė, tai manu, kad vaistų buvo padauginta.
Be to, manau, kad tos kurios nori pajusti gimdymo skausmus, tai gali pilnai padaryti ir su epidura, nes vaistus suleisti gali paprašyti kada jau nebegalėsi kentėti, o kol gali, tai ir kentėk, nes šiaip paklausia ar jau reikia, ar dar pakartotinai reikia vaistų? biggrin.gif
Atsakyti