Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir su epidūriniu, ir be!

Apklausa: Gimdžiau ir su epidūriniu nuskausminumu, ir be, jei gimdyčiau dar kartą: (546 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
As abiem rankom UZ epidura! nejutau nei menkiausio skausmelio, pagimdziau greitai ir sklandziai ir jokio salutinio poveikio man tas vaistas nesukele. kai gimdysiu antra syki net neabejosiu-tik su epiduru! mirksiukas.gif
Atsakyti
as gimdziau be nuskausminamuju ax.gif ax.gif ,buvo nelengva bet manau kad ne veltui duota galimybe moteriai gimdymas 4u.gif 4u.gif 4u.gif
o kas liecia epidura mano nuomone tokia kad tai savotiskas mamytes ranku nusiplovimas blush2.gif blush2.gif as skausmo nejauciu o tu vaikeli gimsi pats verysad.gif verysad.gif juk saremiai ir yra kad motina padeda vaikuciui ateiti i si pasauli,juk saremiu metu mama turi kvepuoti taisiklingai kad pakankamai kudikis gautu deguonies saremio metu ,o jei nejauti saremio kaip padesi mazyliui g.gif g.gif ,suprantu kad bus pasipiktinusiu mamu bet taip tik as galvoju 4u.gif 4u.gif 4u.gif
siuo metu planuoju kudiki ir tikrai gimdysiu naturaliai gal tik vandenyje wub.gif wub.gif
Sekmes jums mergaites 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti

drisciau paneigti.
1. tam ir eina pasaulis i prieki.. kodel turime gimdyti taip kaip motinos?
2. saremis matosi ant aparato, todel ir su epiduru galima taisiklingai kvepuoti.
3. kodel nusiplauname rankas? juk visvien pagimdome, tik ne taip skausmingai.

as visa nakti skaiciavau saremius, todel buvau visai be miego. palatoje atsiduriau 11, o kaklelis visiskai atsidare 17val. jei ne epiduras, buciau tikrai nepamiegojusi. manau, kad gimdymas man neatrodytu dabar toks mielas ir neskausmingas. MAN JIS PADEJO LENGVIAU PAGIMDYTI blush2.gif net po tokio trumpo laiko as ir vel noriu vaiko tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(SVAJA32 @ 2005 08 25, 00:55)
as gimdziau be nuskausminamuju ax.gif  ax.gif ,buvo nelengva bet manau kad ne veltui duota galimybe moteriai gimdymas 4u.gif  4u.gif  4u.gif
o kas liecia epidura mano nuomone tokia kad tai savotiskas mamytes ranku nusiplovimas blush2.gif  blush2.gif  as skausmo nejauciu  o tu vaikeli gimsi pats verysad.gif  verysad.gif juk saremiai ir yra kad motina padeda vaikuciui ateiti i si pasauli,juk saremiu metu mama turi kvepuoti taisiklingai kad pakankamai kudikis gautu deguonies saremio metu ,o jei nejauti saremio kaip padesi mazyliui g.gif  g.gif ,suprantu kad bus pasipiktinusiu mamu bet taip tik as galvoju siuo metu planuoju kudiki ir tikrai gimdysiu naturaliai gal tik vandenyje wub.gif  Sekmes jums mergaites

jei jau tu uz naturalu gimdyma, tai man iskyla naturalus klausimas "kodel vandenyje???" nes siaip jau zmogus sausumos gyventojas, ir taip jau gamtos suredyta, kad gimdyti moteris pagal savo prigimti turi sausumoj. beje pasiziurek visokie ruoniai, zuvys, krokodilai, vezliai ir pan. isplaukia peret, nerst i sausuma... ax.gif beje as cia nesipiktinu, man tik pasirode idomus tavo poziuris mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2005 08 25, 18:28)
jei jau tu uz naturalu gimdyma, tai man iskyla naturalus klausimas "kodel vandenyje???" nes siaip jau zmogus sausumos gyventojas, ir taip jau gamtos suredyta, kad gimdyti moteris pagal savo prigimti turi sausumoj. beje pasiziurek visokie ruoniai, zuvys, krokodilai, vezliai ir pan. isplaukia peret, nerst i sausuma...  ax.gif  beje as cia nesipiktinu, man tik pasirode idomus tavo poziuris  mirksiukas.gif

na tai tiesiog as noreciau sau palengvinti gimdyma tokiu budu mirksiukas.gif mirksiukas.gif ,as juk nesakau kad moterys turi visiskai atsisakyti pagalbos ne schmoll.gif schmoll.gif ,bet tai turetu buti ko gero ne vaistai ir dar i stubura doh.gif doh.gif ,na vienu zodziu as gal atsilikus tongue.gif tongue.gif
O gal del to kad tikrai bijociau Epiduro fear.gif fear.gif
vat nezinau ar Lietuvoje yra Linksminanciu duju g.gif ,jauciu pasirinkciau tongue.gif gimdai ir zvengi sau hah.gif hah.gif hah.gif
O bendrai ,kaip pastosiu tai ir pamatysim gal ir pakeisiu savo nuomone mirksiukas.gif mirksiukas.gif ,nes mano abu gimdymai truko po 20-23 val blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVAJA32: 25 rugpjūčio 2005 - 22:18
QUOTE(SVAJA32 @ 2005 08 25, 23:17)
na tai tiesiog as noreciau sau palengvinti gimdyma tokiu budu mirksiukas.gif  mirksiukas.gif ,as juk nesakau kad moterys turi visiskai atsisakyti pagalbos ne  schmoll.gif  schmoll.gif  ,bet tai turetu buti ko gero ne vaistai ir dar i  stubura doh.gif  ,na vienu zodziu as gal atsilikus  tongue.gif  O gal del to kad tikrai bijociau Epiduro fear.gif  vat nezinau ar Lietuvoje yra Linksminanciu duju g.gif  ,jauciu pasirinkciau  tongue.gif  gimdai ir zvengi sau hah.gif  hah.gif  hah.gif
O bendrai ,kaip pastosiu tai ir pamatysim gal ir pakeisiu savo nuomone mirksiukas.gif  ,nes mano abu gimdymai truko po 20-23 val  blink.gif

deje turiu tave nuvilt, kad oficialiai istirta, kad linksminancios dujos yra kenksmingos mirksiukas.gif ir siaip jau uzdraustos... taip, kad su tuo pasilengvinimu dviracio neisrasi biggrin.gif nors ka gali zinot, medicina progresuoja ax.gif
Atsakyti
Pirmą gimdžiau be jokių vaistų, nors norėjau epidūros. Atėjo apsimiegojus sesutė apžiūrėjo stuburą ir pareiškė kad nepataikys blink.gif , išvariau ją lauk nors tuo metu galvojau gun_bandana.gif nu ir ką teko gimdyt pačiai. Per daug sunku nebuvo, bet dabar tikiuosi epidūrą gaut. Kitaip nenoriu gimdyt- kam tie skausmai, jei galim be jų. Juk tam ir eina medicina į priekį, kad lengviau mums būtų. Va. tongue.gif
Atsakyti
Pirmąjį gimdžiau prieš 7 m. natūraliai, antrą savo vaikelį gimdziau prieš 10 dienų ir su nejautra, nors buvau nusiteikusi pagimdyti natūraliai. Gimdymai skiriasi kaip diena ir naktis. Elgiausi pagal situaciją. Kai po 8 val. trunkančių sarėmių, jau temo akyse, o atsidarymas buvo tik 4 cm. paprašiau nejautros. Suleidus vaistukus atsipalaidavau ir per 2 valandas pilnai atsidarė kaklelis, nereikėjo skatinti, pagimdžiau be jokių skausmų. Tiesiog ne gimdymas, o šventė. thumbup.gif Vienintelis patarimas: iš anksto susitarkite su tikrai kompetetingu anesteziologu, tuomet nebus jokių šalutinių veiksnių. Gimdymą atsiminsite tik šviesiomis spalvomis. O skausmo tikrai teks pajausti, nes kol neatsidarę 4cm epidurio nedaro.
Atsakyti
QUOTE(lady cat @ 2005 08 28, 12:34)
O skausmo tikrai teks pajausti, nes kol neatsidarę 4cm epidurio nedaro.

nu nežinau, bet man tai prie 2 cm padarė epidūrą. Kai nėra reguliarios gimdymo veiklos tada, kiek žinau, tada nedaro.
Atsakyti
QUOTE(lady cat @ 2005 08 28, 13:34)
O skausmo tikrai teks pajausti, nes kol neatsidarę 4cm epidurio nedaro.

na nezinau g.gif - mum kaip tik atvirksciai sake: jei jau iki 4 cm iskentei, tai jau ir nebedaro.
man irgi prie 2 cm padare...

o del pacios sios temos:
manau, kad negalima taip palyginti, nes juk ir tai paciai moteriai pirmas ir nepirmas gimdymai skiriasi. na bent jau as tikiuosi, kad antraji gimdydama nesileisiu ikalbama epidurui tongue.gif
Atsakyti
Kadangi gimdžiau ir su epidūru, ir be jo, parašysiu ir aš savo nuomonę: tik už epidūrą. Kai prieš vienuoliką metų gimdžiau, tai apie tai moterys tegalėjo tik pasvajoti. Gimdymas buvo toks natūralus ir "nuostabus", kad antrojo vaikelio bijojau kaip velnias kryžiaus. Ir jam pasiryžau tik po dešimties metų. Be to, visą nėštumą net panika apimdavo vien pagalvojus, kad manęs laukia gimdymas, kurio baimė kartais nustelbdavo švelnias mintis ir jausmus besibeldžiančiai gyvybei.
Taigi, nekreipdama dėmesio į visokius gąsdinimus, ryžausi gimdyti be skausmo. Ir tuo labai džiaugiuosi, nes tai tikrai buvo įsimintina, ypatingai džiugi diena, kada norėjosi džiaugtis, glostyti, nešioti savo naujagimį, kuo daugiau į jį žiūrėti, o ne kristi iš nuovargio ir prašyti, kad kuo ilgiau neneštų vaiko, nes ir be jo problemų užtenka, o atnešus vaiką kaupti visas jėgas, kad bent ant rankų kažkaip jį užkrapštytum (nes rankos su šukomis iki galvos niekaip pakilt nenori).
Taigi, esu tik už gimdymą be skausmo, nes tai neišvargina mamytės, taip pat mažiau streso patiria kūdikis. Ir nemanau, kad reikia laikytis nuomonės, kad tai blogai, nes visada iki to taip buvo ir tai yra natūralu. Vadovaujantis tokiu mąstymu gal ir dūminėse pirkiose reikėtų gyventi ir kuo greičiau per langą skalbimo mašinas, kompiuterius ir kitus prietaisus iš namų išmesti?
Atsakyti
as gimdziau su ir tai nuostabu 4u.gif
Atsakyti