Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir su epidūriniu, ir be!

Apklausa: Gimdžiau ir su epidūriniu nuskausminumu, ir be, jei gimdyčiau dar kartą: (546 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Man epidura buvo indikuotina del kaklelio distocijos yu.gif Niu zinokit, parpiau sau visus saremius thumbup.gif Po to jokiu nesklandumu. Antra ir su epiduru noreciau blush2.gif
Cia kai kurios rase, kad visiskai nenueme skausmo, o man visiskai nueme, jautesi tik gimdos susitraukimai - idealu! dirol.gif
Atsakyti
As gimdziau pirma vaika pries 11 metu paniskai bijau skausmo galiu numirti lotuliukas.gif ,be epiduro 4.5 val ko tik nedave dujas, vonia, kamuolys, sudraskiau paklode lotuliukas.gif is skausmo vienu zodziu atrode kad gimdziau menesi laiko, o daktares sake labai greitai, tai pasakiau, kad jokiu vaiku gyvenime daugiau, antra vaika ryzausi kazkaip lotuliukas.gif gimdyti pries 3 metus, ir buvau nusistacius pries epidura, kad mane suparlyzuos, numirsiu ne ten pataikys, dar adata durs ir t.t. biggrin.gif atvaziavau i ligonine su saremiais 3 cm buvo atsidare, vyrui sakau kviesk epidura kad suleistu lotuliukas.gif , o jis sako taigi suparlizuos , numirsi sakei ir t.t. saukiu dzin man viskas lotuliukas.gif kai suleido adata nusispjaut buvo pries tuos saremius, ir visa laika pragulejau prakalbejau telefonu , kad tuoj gimdysiu thumbup.gif , pagimdziau ne ka greiciau kaip pirma po 4.5 val, nes daktare kazkaip aiskino epiduras prailgina laika, o pasekmes buvo, kad gryzus is ligonines 2 savaites nugara skaudejo sedint, ir 2 metus surakindavo lovoj nugara, dabar praejo verysad.gif , laukiames trecio ir galvoju gal viskas ivyks greitai, ir pakentesiu, nes tikrai nemaloniai kai tave nakti surakina ir negali apsiversti, ta pati ir mano drauge jaute 2 metus, bet is kitos puses nereikia jaustis kankine gimdymo metu, kadangi zinau koks skirtumas yra butinai nusipirksiu rinkinuka, ir si kart vaziuosiu su sypsena veide i ne su asrom is baimes thumbup.gif daktares vis kamantineju sakau kur nusipirkt o ji juokiasi sako spek nuvaziuot su treciu lotuliukas.gif
Atsakyti
Gimdziau su epidiuru, be jo abejoju ar buciau istverus visas ilgas 24val... Ir antra gimdyciau su juo... O pasekmiu... JOKIU. Nzn man tik ant rytdienos jautesi gal kazkiek, kad ten buvo durta, bet man jauciu cia labiau psichologinis dalykas, nes pakest negaliu adatu ir katetriu... doh.gif Net kai is venos krauja ima, as puse dienos jauciu ta vieta blush2.gif lotuliukas.gif Zodziu fobija. tongue.gif
Atsakyti
Irgi gimdziau su epiduriniu ir nesigailiu, nes jau galvojau jog isprotesiu nuo skausmo. Buvo sunkus gimdymas,vandenys nubego ir nebuvo saremiu, reikejo leist skatinamuosius.ux...
Atsakyti
Turiu vieną vaikelį, kuris gimė šiais metais, kovo mėn.

Iki gimdymo buvau šventai įsitikinusi, kad gimdysiu tik su epidūrine nejautra, tačiau išėjo visai kitaip - mano sūnus niekaip nenorėjo gimti, tad man buvo nuleisti vandenys ir pradėti lašint skatinamieji. Kaklelis atsidarinėjo gana greitai, viskas klostėsi gana sklandžiai, tai pagimdžiau be epidūro. 9 val. ryte man pradėjo lašint skatinamuosius, o sūnus gimė tą pačią dieną 16:50. Paskutinės pora valandų iki jo gimimo buvo siaubas košmaras, tačiau tokiu laiku jau nebūna lašinamas epidūras.

Taigi man pagimdyti be epidūro leido gana greitas gimdymas.

Skaitydama kitų moterų patirtis, padariau išvadą, kad epidūras reikalingas tuo atveju, jei gimdymas gana ilgas, kaklelis atsidarinėja lėtai, skausmingai - tokiu atveju tikrai nesąmonė kankintis.
Atsakyti
pirma gimdima prisimenu kaip siauba doh.gif o antras buvo su epidurine nejautra assa.gif cia gi zeme ir dangus,ir kam gi kankintis?!
Atsakyti
QUOTE(419 @ 2010 04 22, 18:18)
pirma gimdima prisimenu kaip siauba doh.gif o antras buvo su epidurine nejautra assa.gif cia gi zeme ir dangus,ir kam gi kankintis?!

mano atveju atvirkščiai: pirmas su, antras be. Bet jokių siaubų neprisimenu biggrin.gif realiai, net nežinau, kas geriau, lengviau ar pan.
Atsakyti
Gimdžiau be epidūro, tai net prisimint nenoriu viso to laiko, nors patys skausmingiausi sarėmiai vos porą val. buvo, bet man kiekvienas kaip amžinybė atrodė, su angelais jau kalbėjau beveik blink.gif Pirmas gimdymas, kaklelis atsidarinėjo greitai, tai anot gydytojos, nebuvo jau prasmės daryt epidūro, nes gimdykloj atsiradau su 8cm (iki to laiko kentėt dar galima buvo). Bet tas skausmas taip išvargino, kad kai jau reikėjo stumt, jėgų visai nebuvo.. Tad kitą kartą (jei toks išvis kada nors bus) - arba cezaris arba bent jau epidūras ax.gif
Atsakyti
gimdziau be epiduro, ir kita karta zadu gimdyti tik taip. gimdymas yra skausmas ne tik mamai, bet ir vaikuciui, ir piduras palengvinna kancias mamai, bet vaikuciui toli grazu.. nes mam nejaucia kokioj pozoj geriau buti. o skausmai tikrai neuvo tokie baisus. vonia ir vyras labai padejo wub.gif
Atsakyti
Pasakykite koks turi buti pilnas epiduro rinkinys, kas i ji iesina, nes vienos nurodo vienokia sudeti kitos kitokia. Tai pasakykite is savo patirties kas turi buti, nes Klaipedoje i GN reikia veztis savo, tai va jau reiktu nusipirkti 4u.gif
Atsakyti
Gimdziau su epidiuru, be jo neisivaizdavau savo gimdymo, nes nesu neturejus jokio skausmo, tad tik atejes aneztiologas pas mane vyras iskart ikiso 100lt ir sis kas 2vaiksciojo pas mane, dare cezari. biski padaugino vaistu, tai kojos savaite buvo kaip drambliuko lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(G.Kaspariene @ 2010 05 06, 10:08)
Gimdziau su epidiuru, be jo neisivaizdavau savo gimdymo, nes nesu neturejus jokio skausmo, tad tik atejes aneztiologas pas mane vyras iskart ikiso 100lt ir sis kas 2vaiksciojo pas mane, dare cezari. biski padaugino vaistu, tai kojos savaite buvo kaip drambliuko  lotuliukas.gif

bet gal vertejo pabandyti ir jeigu jau matai kad nebegali tada leistis tuo svaistus... juk cia intervencija i tave ir i leliuka.....
Atsakyti