Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir su epidūriniu, ir be!

Apklausa: Gimdžiau ir su epidūriniu nuskausminumu, ir be, jei gimdyčiau dar kartą: (546 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Vera25 @ 2010 06 11, 15:10)
O as stumimo su epiduru nejauciau, tiksliau nejauciau jokio skausmo ar vaikelio uzgimimo, o kada stumti jauciau tokia kaip banga einancia zemyn, bet ne skausma.As stumimo labiausia ir bijojau visame gimdyme ta pasakiau ir anesteziologei,bei gydytojai su kuria tariausi. tai iki stumimo likus kokiam pusvalandziui man dar suleido vaistu gydytojai davus sutikima  bigsmile.gif O Kai vaikelis islindo anesteciologe suleido dar vaistu,kad siuvant nieko nejausciau  ax.gif Mane siuvo gal pusvalandi, tai viena koja nuolat krito nuo stalo, sesute laike  biggrin.gif O kai jau parveze i palata is gimdyklos tai prilaikoma ir i wc is kart zingsniavau, o grizau jau viena, net gydytoja stebejosi, kad taip greitai jau vaikstau  tongue.gif

mano tokia pati patirtis. epidūras veikė stumiant, bet tiesiog viskas vyko per greitai nei gydytojai planavo. Nenorėčiau dar kartą stumti veikiant epidūrui schmoll.gif
Atsakyti
Abu gimdymai be epidūrinio 4u.gif jei kada bus trečias gimdymas ir prisiminimai apie antrąjį gimdymą nebus išblėsę, tuomet turbūt, kad neatsisakysiu epidūrinio biggrin.gif
Atsakyti
pas mane tai abu gimdymai naturalus bet as nerealiai svajoju trecia gimdyti su epiduru.kazkaip noretusi nejausti visiskai tu skausmu ir prisiminti gidyma kaip nuostabui dalyka o ne su baime laukti tos dienos
Atsakyti
QUOTE(jurgum81 @ 2010 06 18, 15:11)
pas mane tai abu gimdymai naturalus bet as nerealiai svajoju trecia gimdyti su epiduru.kazkaip noretusi nejausti visiskai tu skausmu ir prisiminti gidyma kaip nuostabui dalyka o ne su baime laukti tos dienos

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif MAN LYGIAI TAS PATS - abu pirmi natūralūs gimdymai, bet po antrojo dar neišblėso skausmingi prisiminimai (nors viskas ėjosi kuo puikiausiai, tik skausmas be protiškas buvo) - labai norėčiau nors paskutinį vaiką pagimdyt be skausmo ir kančių.... blush2.gif
Atsakyti
Gimdziau naturaliai, ir kita taip noreciau. nes taip zymiai geriau vaikeliui. o skausmas neapsakomas, bet po puses metu pasimirsta. Bet atvirai pasakius siek tiek bijau antro gimdymo dl skausmo. be jokio epiduro schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgum81 @ 2010 06 18, 14:11)

o ko čia bijot? Jokios baimės abu kartus belaukant tos dienos nebuvo. Ir abu gimdymus atsimenu kaip nuostabius dalykus.

QUOTE(Varliuke1 @ 2010 06 20, 16:06)
Gimdziau naturaliai, ir kita taip noreciau. nes taip zymiai geriau vaikeliui. o skausmas neapsakomas, bet po puses metu pasimirsta. Bet atvirai pasakius siek tiek bijau antro gimdymo dl skausmo. be jokio epiduro  schmoll.gif

aš gimdymo skausmus pamiršau tik pagimdžius irnesakyk.gif
Atsakyti
Pirmą gimdžiau su epidūru: gimdymas truko 6 val. sąrėmiai iš pat pradžių labai skausmingi ir dažni - prasidėjo kas 5 min. o kažkur po 45 min. jau buvo kas 2 min., po 2 valandų dar prisidėjo ir baisus pykinimas ir vėmimas + dukrytė gimė 4330 g., o aš pati kūda ir dar "be klubų" smile.gif , taigi, jei ne epidūras kaži ar iš viso būčiau pati pagimdžius. Blogybė - greičiausiai dėl eidūro visiškai neatsirado noras stumti, tad stūmiau dėl to, kad liepė, o ne dėl natūralaus noro stangintis.

Antrą gimdžiau be epidūro - gimdymą teko skatinti, nes mano mažiukas niekaip nenorėjo palikti mamos pilvelio. Su siaubu laukiau gimdymo su skatinamaisiais, nes beveik 100 proc. vyrauja nuomonė, kad tada sąrėmiai žymiai skausmingesni. Aišku sąrėmiai ir buvo skausmingi, bet truko viso labo 2 val., o sūnelis gimė per tris stumtelėjimus per 5 min.

Reziumė - jei kitas gimdymas būtų toks kaip antras tikrai apie jokį epidūrą net negalvočiau, bet, jei kaip pirmas, tada dar klausimas kaip ten būtų g.gif
Atsakyti
Gimdziau be, bet jei gimdyciau dar karta, tai tik su. Man skausmas yra neisnesamas pakutiniuju valandu, o gimdziau para laiko, tad kitasyk nenoreciau vel tokio skausmo ir dar taip ilgai. As pakankamai pakanti skausmui, na bet paskutinias valandas, nei rekt, nei begt, o kaklelis, kaip nesivere taip nesivere.
Atsakyti
Ar veda kateterį į šlapimo pūslę, darant planuotą epidūrinį gimdymo pradžioj? Jei taip, kada jį įveda (prieš nuskausminimą ar po) ir kada išima? "Ka veikėt" visas tas valandas su epidūriniu nuskausminimu, kol atsidarinejo gimdos kaklelis: tik gulejot ar galėjot pasivaikščiot, ant kamuolio pasėdėti?
Atsakyti
QUOTE(Misaki @ 2010 09 03, 12:39)
Ar veda kateterį į šlapimo pūslę, darant planuotą epidūrinį gimdymo pradžioj? Jei taip, kada jį įveda (prieš nuskausminimą ar po) ir kada išima? "Ka veikėt" visas tas valandas su epidūriniu nuskausminimu, kol atsidarinejo gimdos kaklelis: tik gulejot ar galėjot pasivaikščiot, ant kamuolio pasėdėti?

man vede kateteri nuleist slapimui, zinok, nieko nenuskausmino, bet skausmas buvo nedidelis, ta prasme, smulkmena lyginat su saremiais. Taigis nepergyvenk.
Atsakyti
Gimdziau su nuskausminimu, ir jei ateityje dar tektu gimdyti - rinkciausi tik SU epiduriniu.
Atsakyti
Gimdžiau su epidūru pirmą kartą, nes neatsidarinėjo kaklelis, o jau buvo nubėgę vandenys ir apie 5 cm atsidarymas. Gal ir būčiau pagimdžiusi be epidūro, bet tikriausiai bučiau ilgai prasikankinusi. Epidūras man padėjo atsipalaiduoti, sarėmių skausmo nejaučiau, bet stangas - taip ir galėjau stumti. Gimdykloj buvau apie 19 val., o pagimdžiau prieš vidurnaktį.

Antrą kartą gimdysiu kaip išeis. Reiks - prašysiu epidūro, jei viskas sklandžiai eisis - ne.
Atsakyti