Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir su epidūriniu, ir be!

Apklausa: Gimdžiau ir su epidūriniu nuskausminumu, ir be, jei gimdyčiau dar kartą: (546 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
na ir aš jau turiu dvigubą patirtį smile.gif pirmą gimdžiau su epidūru ir visiškai nesigailiu, jokio šalutinio poveikio nebuvo. Pirmo gimdymo tarpai tarp sarėmių buvo labai trumpi, patys sarėmiai labai skausmingi, per 10 val. atsidarymas buvo tik 3 cm blink.gif o aš iš skausmo jau nė žodžio pratarti negalėjau, brrrr smile.gif po epidūro akyse prašviesėjo bigsmile.gif epidūras mano atveju gimdymo veiklos nesulėtino, bet kai prieš stūmimą jį atjungė, aš vistiek nieko nejutau, žinoma, man tai gerai buvo, bet vaikeliui užgimti buvau sunkiau unsure.gif Gerai, kad gydytoja buvo thumbup.gif
Antrą kartą taip pat buvau nusiteikus gimdyti su epidūru, taigi jokios gimdymo baimės nejaučiau smile.gif Bet antras gimdymas buvo daug trumpesnis, atrodo ir sarėmiai ne tokie skaudūs, tarpai tarp jų buvo ilgesni, net per stipriausius galėjau atsipūsti smile.gif Gimdykloje šypsena dingo tik per paskutinius sarėmius biggrin.gif Bet jų buvo nedaug ir tikrai iškenčiami, jei jau skystalas kaip aš sugebėjau iškentėti smile.gif Ai tiesa, aš labai išsigandau stūmimo ir pradėjau šūkalioti, bet akušerė su gydytoja šiaip taip atvedė mane į protą lotuliukas.gif o dar prieš tai sakau MB, ko ten visos šaukia lotuliukas.gif
štai tokia mano patirtis smile.gif
Atsakyti
abu kartus gimdziau be epiduro
Atsakyti
pirmajį gimdžiau pati. ir be jokių nuskausminamųjų. viskas vyko taip greitai, jog vos spėjom susiruošt gimdykloj gimdymui, koks dar epidūris ax.gif
po gimdymo jau lakstyt galėjau thumbup.gif
labai tikimės ir antrąjį lygiai taip pat pagimdyt - kaip personalas sakė: "be skausmo" - nors nežinau, kaip to skausmo nebuvo, jei jo pilnos kelnės buvo lotuliukas.gif tik tiek, jog visos sąrėmiavimo ir pačio gimdymo veiklos gal apie pora valandų buvo... blush2.gif
Atsakyti
gimdziau du be epidiuro kosmaras nuo saremiu ir isproto galejau iseit smile.gif su pirmu keleis repliojau,o su antru rekiau is skausmo nebgalejau istvert ir labai sunkiai paskiau po gimdymo atsigavau kol nepastojau su treciu,o daba norejau net cezario bet daktaras nesutiko pas mus daryt tai jei spesiu su epidiuru noreciau,bet va daug kas mane atkalbineja nes sako labai blogai po jo buna kas stuburas skauda.istisai galvos skausmai net temperatura kitom pakyla ar is tiesu tiek daug kam buna taip blogai o as skaitau kad jus visos rasot kad nera taip blogai nebezinau net ka ir galvot doh.gif biggrin.gif
ir dar klausimelis kur perkat tuos epidiuro rinkinukus ir kokios daug maz kainytes pas mus kiek praejau per vaistines neprekiauja o vienoj vaistinej turejo bet kainyte 310lt. blink.gif
Atsakyti
Pirmaja gimdziau su epiduru.Neskaudejo net ir stumiant, tik po gimdymo dar pora dienu linko kojos ir net i dusa sunku buvo nueiti. Antra gimdziau be epiduro. Skaismas buvo pakenciamas, tik jau pats stumimas buvo labai skausmingas. Gerai kad truko neilgai. O ir po gimdymo is kart galejau nors namo vaziuoti, nei silpna buvo nei ka kaip po pirmo gimdymo.Dabar net nezinau kaip gimdyti. Bandysiu be epiduro, manau kad taip geriau. Tikiuosi kad gimdymas bus trumpesnis nei kiti ir ilgai neteks skausmu kesti smile.gif Be ja, antras gimdymas truko beveik per pus trumpiau nei pirmas, gal todel to epiduro ir neprireike.
Atsakyti
Pirma kart gimdziau su epiduru, nes laaabai bijojau, o antra tiesiog nespejo padaryti, nes labai jau greit lelyte skubejo pas tevelius. Jei tektu gimdyti dar kart manau gimdyciau be epiduro. Isvada tokia, kad viskas yra istveriama, aisku jei tai netrunka para laiko.
Atsakyti
Aš buvau nusiteikusi prieš visokius epidūrinius nuskausminimus ir t.t. Tik natųraliai... Aha, kol neprasidėjo sąrėmiai.... o buvo jie labai labai skausmingi ir ilgi, didesnio skausmo nesu gyvenime patyrusi. Anesteziologas suleido epidūrą ir viską kaip ranka nuėmė... pagimdžiau labai lengvai ir jau pačio gimdymo metu buvo mintis, kad tikrai gimdysiu antrą lelių.
Antrą kartą taip pat pasinaudosiu epidūru, jei tik bus tokie pat skaudūs sąrėmiai smile.gif
beje čia užsiskaičiau, kad epidūras pailgina gimdymą. deja, man viskas gavosi atvirkščiai, kaip tik pagreitino. Epidūrą suleido 3 val. nakties, o 3.43 jau turėjau savo sūnelį bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erika08: 02 birželio 2010 - 16:55
O tai taip ir nejauti viso kuno apacios?tada tenka pragulet visa likusi laika?o kaip stumti,kai nejauti koju,nelabai isivaizduoju,kokia busena buna suleidus epidiura smile.gif Gal kas gali smulkiau apibudint,kiap su tuo stumimu,kai nejauti nieko ax.gif
Atsakyti
na, stūmimą tikria jauti. Su kojm ne kas. Man sako, einam ant stalo, o aš kojų nepakeliu doh.gif tai vyras su akušere mane "nuvilko" prie stalo hihihi.gif
Atsakyti
gimdžiau be epidiūro ir jokių nuskausminamųjų unsure.gif daugiau negimdysiu doh.gif blush2.gif nebent su epidiūru doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Karamelia* @ 2010 06 11, 15:39)
O tai taip ir nejauti viso kuno apacios?tada tenka pragulet visa likusi laika?o kaip stumti,kai nejauti koju,nelabai isivaizduoju,kokia busena buna suleidus epidiura smile.gif Gal kas gali smulkiau apibudint,kiap su tuo stumimu,kai nejauti nieko ax.gif

O as stumimo su epiduru nejauciau, tiksliau nejauciau jokio skausmo ar vaikelio uzgimimo, o kada stumti jauciau tokia kaip banga einancia zemyn, bet ne skausma.As stumimo labiausia ir bijojau visame gimdyme ta pasakiau ir anesteziologei,bei gydytojai su kuria tariausi. tai iki stumimo likus kokiam pusvalandziui man dar suleido vaistu gydytojai davus sutikima bigsmile.gif O Kai vaikelis islindo anesteciologe suleido dar vaistu,kad siuvant nieko nejausciau ax.gif Mane siuvo gal pusvalandi, tai viena koja nuolat krito nuo stalo, sesute laike biggrin.gif O kai jau parveze i palata is gimdyklos tai prilaikoma ir i wc is kart zingsniavau, o grizau jau viena, net gydytoja stebejosi, kad taip greitai jau vaikstau tongue.gif
Atsakyti
Visus tris kartus gimdziau su epiduru, jei kada teks vel gimdyti, vel rinksiuosi epidura. smile.gif
Atsakyti