Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir su epidūriniu, ir be!

Apklausa: Gimdžiau ir su epidūriniu nuskausminumu, ir be, jei gimdyčiau dar kartą: (546 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Pirmąjį gimdžiau su epdūru,antrąją - be.Pirmojo gimdymo net prisiminti nenoriu (na išskyrus rezultatą žinoma),o antrasis suteikė tiek teigiamų emocijų,kad ir dabar jį prisiminus malonūs šiurpuliukai perbėga kūnu wub.gif
Taigi kitą gimdyčiau be nuskausminimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Migdols @ 2011 03 19, 15:01)
Pirmaji gimdziau su epiduru. Viskas praejo labai graziai  ir gan greitai. Antraji nusprendziau gimdyt be jokiu nuskausminamuju - pagimdziau lygiai taip pat, lengvai ir greitai smile.gif  Apturejau tik viena labai stipru saremi, kai jau zvaigzdutes akyse sukosi, po kurio reziume buvo - pilnas atsidarymas, o visa kita pakenciama. Taigi, jeigu tektu darsyk gimdyt, gimdyciau be epiduro mirksiukas.gif

Smagu matyt, kad yra teigiamu atsiliepimu ir apie gimdyma be epiduro. Tikiuosi, man neprireiks, vis dar neapsisprendziu... 4u.gif
Atsakyti
Pirmą gimdžiau su epidūru, dabar kai pagalvoju kiek daug netekau, antrą pasiryžusi be jo. A. Žarskaus knygos atvėrė akis plačiau... mirksiukas.gif
Atsakyti
As pirmaji gimdziau be epiduro, tai as is skausmo daug ko nepamenu unsure.gif Net vaiku dziaugtis jegu nebuvo, o antra su epiduru, as nors pamaciau iskart vaika, as buvau pati laimingiausia, jei dar tektu gimdyt tai tik su epiduru. Bet siaip as dziaugiuosi kad isbandziau abu variantus, nors yra ka palygint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saire* @ 2011 11 21, 18:27)
Pirmą gimdžiau su epidūru, dabar kai pagalvoju kiek daug netekau, antrą pasiryžusi be jo. A. Žarskaus knygos atvėrė akis plačiau... mirksiukas.gif

Būtent kokie faktai atvėrė akis? Labai smalsu, knygos neskaičiau... ax.gif
Atsakyti
As gimdziau be epiduro,man skatino gimdyma ,skatinamuju gavau 11val.,jau 12val. prasidejo saremiai kas 2min,po valandos jau kas min.,o 22 val.buvo atsidare tik 2cm.Bet man akusere neleido epidurinio daryti ,nes sake ,kad vaikas didelis,tai galiu nejausti stangu....pagimdziau 2 val nakties... Sekanti karta tik su epiduru!Nes po gimdymo buvau labai issekus,be emociju visai.Nors pries tai galvojau ,kad kai uzdes ant manes mano klecka apsiverksiu is dziaugsmo.
Atsakyti
kad ir kaip buvau pasiryzus gimdyti naturaliai, kai pradejo leisti skatinamuosius, pasiprasiau epiduro blink.gif
Atsakyti
QUOTE(dovil14 @ 2011 10 23, 00:35)
Smagu matyt, kad yra teigiamu atsiliepimu ir apie gimdyma be epiduro. Tikiuosi, man neprireiks, vis dar neapsisprendziu...  4u.gif

tik be epidūro 4u.gif mirksiukas.gif manau, svarbu teigiamai nusiteikti ir viskas tikrai bus gerai- apsipręskit ir neabejokit savo sprendimu mirksiukas.gif
abu gimdžiau be epidūro- vienas gimdymas su didžiulėm dozės oksitocino, bet ištvėriau ir nesiprašiau jokių nuskausminamųjų, antras buvo sunkus, bet be jokių skatinamųjų irgi gimdžiau be epidūro.
Buvau nusprendusi tvirtai, kad man to nereikia, tad net nesivežiau jokio epidūrinio rinkinio, kaip daro kitos gimdyvės, pačios savo akyse pasiteisindamos- na, na vsiakij slučij lotuliukas.gif o dažniausiai, jei nusiveža, tai ir panaudoja... biggrin.gif

jei gimdysiu trečią kartą, o manau jis bus biggrin.gif tikrai be epidūro ir nekitaip cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukė: 24 lapkričio 2011 - 20:40
QUOTE(Stikliukė @ 2011 11 24, 21:38)
tik be epidūro 4u.gif  mirksiukas.gif manau, svarbu teigiamai nusiteikti ir viskas tikrai bus gerai- apsipręskit ir neabejokit savo sprendimu mirksiukas.gif

ir as pirma gimdziau be epiduro, buvau nusiteikus teigiamai, galvojau, pf, iskesiu viska biggrin.gif deja, teko skatinti, gimdymas truko 13h, atrode, mirsiu greiciau nei pagimdysiu. tai dabar jau ieskau info, skaitinejuosi kaip cia kas su tuo epiduru, ir esu nusiteikusi gimdyti su juo tongue.gif bet giliai sirdy tikiuosi, kad jo neprireiks, viskas bus lengvai ir greitai biggrin.gif
Atsakyti
Pirma gimdziau su skatinimu ir be epiduro, kosmaras, nors viskas vyko greitai ir sklandziai, aisku, istveriau. Antra po nepilnu dveju metu be skatinimo ir be epiduro, skaudejo, bet pakenciamai, mokejau kvepuoti, atsipalaiduoti ir pan.
Na, o trecia po dvylikos metu pertraukos pagimdziau su skatinimu ir su epiduru, nors buvau pasiryzusi vel gimdyti be nuskausminimo, bet kai pradejo skatinti, persigalvojau ir pasakiau sau, kam man kamuotis? Ka irodysiu? Vyrui atrode, kad apalpsiu tuoj, nors tikrai nesu didele jautruole ar labai bijau skausmo. Nuskausmino taip, kad net nejutau, kad jau laikas stumti, krito vaisiaus tonai, suleke visa brigada, na ir pagimdziau greitai, sveikuteli vaikuti:) Dar man patiko, kad po gimdymo visa apziura gimdymo taku neskausminga, protas blaiviai veikia, nereikia blaskytis ir deti visas valios pastangas klausyti gydytojo paliepimu.
Kaip elgciausi dar karta (manau, kad jau neteks smile.gif )?
Jei vel reiketu gimdyma skatinti, tai tik su epiduriniu nuskausminimu, nes tas skatinimas priestarauja visai eigai ir jokie masazai ar kvepavimai negelbeja.
Na, o jei viskas prasideda naturaliai ir vyksta sklandziai, tai epidurinio tikrai nesidaryciau.
Is visu savo gimdymu geriausi atsiminimai vis delto antrojo be jokio papildomo isikisimo-be skatinimo, be nuskausminimo, viskas taip tikra. To visoms mamytems ir linkiu 4u.gif

Atsakyti
Aš pirmąją savo mergytę gimdžiau be epidūros, nors nebuvau prieš ją nusiteikus. Buvau nusprendus prasidėjus sąrėmiams kuo ilgiau būti namie ir važiuoti tik tada, kai jau nebegalėsiu tverti. Nereguliarūs sąrėmiai prasidėjo 23 val., o nuo 3 val. nakties sąrėmiai kartojosi kas 5-7 min. Visą naktį pralaukiau, nes vandenys nenubėgo, skausmas buvo tikrai pakeliamas. 11 val. ryto jau buvome AGN. Ir ką Jūs manot? Atsidarymas tik 4 cm, o buvau jau pervargus, baisiai norėjau miego ir bent truputį pailsėt. Paprašiau epidūros, nes baisiai bijojau, kad nebeturėsiu jėgų. Bet akušerė pasitaikė tikra atkalbinėjimo meistrė, suleido kažkokio "šampaniuko" (čia jos taip vadina) ir veikla žymiai suaktyvėjo, nes labai padėjo atsiplalaiduot tarp sąrėmių. Apie 13.30 jau buvo 9 cm ir pradėjom dirbti. Va tada ir prasidėjo košmaras, po kurio sakiau, kad be epidūros daugiau negimdysiu. Visą laiką žviegiau kaip skerdžiama (nors buvau sau prižadėjus, kad TIKRAI nerėksiu), atrodė, kad tuoj tuoj išprotėsiu iš skausmo. Negirdėjau nieko kas ką sakė, buvau kažkur anapus. To pasekoje aišku stūmiau į žandus, net mėlyna buvau, kojas ištisai (non-stop) traukė mėšlungis. Dar akušerė kirpo ne per sąrėmį, o tarp jų, tai jausmelis buvo toks lyg atsisėdus ant dalgio... doh.gif
Palatos kaimynė gimdė su epidūra ir sakė visiškai neskaudėjo, pagimdė per tris stūmimus, nei plyšo, nei kirpo, nei jokio siaubo nepatyrė.
Ir vis dėlto manau, kad mano gimdymas buvo tikrai eilinis ir reta kuri gimdo lengviau ir paprasčiau.
Atsakyti
As savo mergyte gimdziau be jokiu nuskausminamuju ir tikrai nesigailiu,nes budama nestuke jau buvau pasiryzusi,kad gimdysiu be jokiu epidiuru...labiau bijojau tos adatos nei kad saremiu ir pacio gimdymo blush2.gif ax.gif nebuvo taip baisu kaip kad maniau..aisku,jei labai nepernesate skausmo ir baime uzvaldo,tai tikrai nesikankinkite,jei yra tam tikru priemoniu skausmui numalsinti 4u.gif As ir antra gimdyciau tik naturaliai, lotuliukas.gif tuomet gali isgyventi visas emocijas 4u.gif sekmes NESTUKEMS nestuke.gif
Atsakyti