Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir su epidūriniu, ir be!

Apklausa: Gimdžiau ir su epidūriniu nuskausminumu, ir be, jei gimdyčiau dar kartą: (546 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Aš gimdžiau su epidūru, nors buvau nusiteikusi gimdyti be.
Tačiau, deja, dažnai gimdymo eigos nesuplanuosi taip kaip norisi, todėl išankstiniai svarstymai ne itin naudingi..
Man po 8 val. sarėmių kaklelis tebuvo atsidaręs 1 cm, praktiškai nieko nebuvo pasikeitę nuo paskutinės apžiūros prieš 2 dienas. Teko skatinti, o jau tada sarėmiai kartojasi kas 1-2 min. ir sarėmiai tokie, kad nuo skausmo drebulys krečia.. Po 1.5 val. tokių sarėmių kaklelis buvo atsivėręs ne itin daugiau - gal dar 1 cm. Ir kai man gydytoja pasakė, kad su tokiais tempais kaklelis darysis min. 5 val., nusprendžiau nekentėti, nes rezultatai bus aiškūs - paprasčiausiai nebeturėsiu jėgų pagimdyti.. Tai ir tos kančios tokiu atveju beprasmiškos..
Taigi, dažniausiai viskas priklauso nuo situacijos doh.gif
Atsakyti
As tai nei uz nei pries - viskas priklauso nuo situacijos. Pati nusiteikineju gimdyti naturaliai, nes net neisivaizduoju kas tas yra "gimdyti" ir kokioje "ekstazeje" pati tada busiu. bet jei imsiu alpti arba sienom lipti, tikrai nebusiu partizane - jei nebus per velu paprasysiu epiduro. Nors is tiesu, tai noreciau pagimdyti be sito isradimo biggrin.gif
Atsakyti
man dar viskas pries akis bet noreciau kad mane apsviestumet. kaip ten su tuo ep iduru ar jauti skausma ar ne? blush2.gif
Atsakyti
O as tai visom savo ir leliuko astuoniom UZ. Pirma karta bandziau be, bet po nesekmingu 10val beprotisko skausmo gydytoja konstatavo tuos nelaimingus keturis su puse cm, tiesiog issimaldavau epiduro, dukryte gime per 1val, net daktare nepatikejo, kad taip greitai viskas.

O su antraja tai visa nestuma panikavau, kad gali atsitikti taip, kad nespes padaryti epiduro, kiek girdejau lyg nuo 7cm jau nebedaro, laimei viskas pagal plana.
BET nuo keikvieno durio nugroje, ten kur duriama adata atsiranda kaip ir randelis, tai antra karta man vos pataike, gal is kokio 5 ar 6 karto, tai jau panikoje buvau scare.gif

O kad jus zinotumete, kokie leliukai ramuciai buna jei mama nestugauja, tiesiog angeleliai...

LENKIU GALVA MEDICINAI
Atsakyti
As pati gimdziau su epiduru. Taciau teko pasikankinti kuri laika ir be jo.As uz epidura bent jau per pirma gimdyma, juk sako antra kart lengviau.
QUOTE(agnee @ 2005 12 09, 16:29)
man dar viskas pries akis bet noreciau kad mane apsviestumet. kaip ten su tuo ep iduru ar jauti skausma ar ne?    blush2.gif

Su epiduru irgi viska jauciau, tik ne taip ziauriai skaudejo. O siap gydytoja sake, kad net su epiduru skausmas jaucia visos skirtingai: vienos labiau, kitos maziau.
Atsakyti
As tai gimdziau be epiduro, nors buciau jo norejus, bet man neprireike gimdymas greit praejo.
Atsakyti
Pirma karta gimdymas buvo skatinamas, tad epidura naudojau. Kol veike nuskausminimas, buvo thumbup.gif Taigi, kai antra kart atsiduriau gimdykloj, is kart paprasiau epiduros. Bet praejus vos pusvalandziui, kol sulasino fiz. tirpalo pakuote, gydytoja, apziurejus mane, pareiske, jog nuskausminimo as negausiu blink.gif Per visa gimdykla surekiau: Kaip jus dristate taip daryti! blush2.gif - o gi, pasirodo, jau laikas stumti atejo blink.gif Visas gimdymas truko 1 val. 35 min. tongue.gif
Reziume: jei dar karta reiketu gimdyti su skatinamaisias, tai butinai reikalausiu epudurinio nuskausminimo, jei neskatins - gal ir vel nieko nespespadaryti ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AJ_Lt: 23 gruodžio 2005 - 15:30
As gimdziau be epidurinio, bet jei dar reiktu gimdyt ir vel noreciau be nuskausminimo, bet jei situacija butu nekokia turbut prasyciau, kad palengintu. Bet tiesiog zinau, kad ta skausma tikrai galima istvert. mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš buvau nusiteikusi be epiduro. Po 12val. nuo sąrėmių pradžios padarė epidurą, nes jau neturėjau jėgų. Bet mažai ką te pagelbėjo. Kadangi kaklelis nustojo atsidarinėjęsis tai vaistus nustojo leisti doh.gif . Pailsėjau pora val, paskui dar 4 val kankinausi verysad.gif . Rekiau kad cezarį darytų nes visai nebuvo stangų ir kaklelis tik 8cm. atsidarė..... Galų gale... Dabar mes sveikos gražios... thumbup.gif . Tai va tokia istorija. Dabar jau jei reiktų, tai nė nesvarstydama rinkčiausi su epiduru tongue.gif .
Atsakyti
nelabai suprantu to baisaus daugelio noro gimdyti naturaliai, o tai su epiduru, ka nenaturaliai? Gimdziau su nuskausminimu ir taip buvau nusprendus jau gerokai pries gimdyma, o viso to rezultatas viso labo 6 val gimdymo, nustabūs prisiminimai, daugybe nuotrauku ir jokios baimes gimdyti dar karta. juk gimdymas su epidurine nejautra niekuo nesiskiria nuo gimdymo be jos, juk nuskausminamieji jau nebeleidžiami, kai ateina laikas stumti kudikeli į nuostabųjį pasaulį, bukit ramios, brangiosios per ta pusvalandi tikrai pajusit to zodzio "naturaliai" prasme ir to tikrai pakaks.
daug diskutavom su gydytoju, kodel moterys taip bijo epiduro....vienu kazkoks nenumaldomas noras gimdyti naturaliai, o kitos bijo komplikaciju. taip taip komplikacijų buna, bet tik 1 iš 100, o kad būtumėt garantuotos, kad epidūrinė nejautra būtų atlikta nepriekaištingai, reikia anesteziologui nepašikštėti į kišenę, o tada suleis tų vadinamų "geresnių vaistukų" ir tada viskas bus labai čiki. as labai bijojau pačios tos nuskausminamųjų suleidimo procedūros, bet kadangi vyras sumokejo anesteziologei, tai jos švelnumas buvo neispasakytas ir visai nebaisus buvo tas duris į nugara, visai neskauda.... thumbup.gif
Atsakyti
Aš pirmą gimdžiau su epiduriniu, o antrą be, ir ką galiu pasakyti? Trečią jei gimdyčiau tai tik su nuskausminimu. Galima pagimdyti žinoma ir be jo, nėra tas skausmas nepakeliamas, bet juk medicina tam ir eina į priekį, kad mums lengviau būtų. Abejoju kad kuri nors nuėjusi pas stomatologą prašytų man gręžkit ir t.t. be nuskausminimo, noriu natūraliai biggrin.gif . Gal kam nepasiseka su anesteziologu, nežinau, bet man kai dūrė nieko išvis nejaučiau, nemaloniausia buvo kai ant nugaros kokio tai šalto skysčio papurškė, taip netikėtai, tai net pašokau, o paskui nieko nejaučiau, nei po gimdymo neskaudėjo nieko visiškai... Na aš tiesą pasakius tai ir antrą ruošiausi gimdyt su epidūru, bet kol prisiruošiau prašyt sako jau neverta, nebedaug liko, o ir pati sako galėsi girtis kad pagimdei natūraliai , tai taip ir pagimdžiau pati...
Atsakyti
Ir aneseziologei į kišenę nedaviau nei lito, tik kiek ten oficialiai už epidūrą priklauso, apie 220 litų buvo prieš 4 metus...
Atsakyti