QUOTE(moshke @ 2005 07 07, 13:00)
Gali buti daug priezasciu:
1.Paseno kontaktiniai lesiai
2.Akiu ishsausejimas-labai dazna liga,tuomet padeda dirbtines asaros
3.Pasigavai uzdegima ir jam esant nesiojai lesius-tuomet imanoma,kad ju daugiau nesioti nebegalesi...
4.Alergija-jos metu irgi negalima grieztai nesioti lesiu,tacciau alergijos reakcias turetum jeusti ir ne tik su lesiais
5.iplyses arba ibreztas lesis
6.buvai pripurkstoje lako arba seip lipniu dulkiu pilnoje patalpoje,lesiai apsinese-pabandyk naujus lesiu
Na o seip visu pirma parariu nepagaileti kokiu 50 litu ir nueiti i gera optika-pagal daktaru kompetencija ir atiduma rekomenduosiu tik "Rega". Vis gi jie vieninteliai turi daktarus su tarptautinem disertacijom ir tikrai pripazistamus visam pasauly
Aš nuo 16 m. nešioju akinius, prieš 5m. pabandžiau lęšius. Suplojau krūvą pinigų (su akių tikrinimu ir t.t. 500 Lt), nes optikė sakė, kad reikia iš anksto užsakyti tris poras, kitaip negamins ir pan. (man reikia cilindrinių, nes turiu nedidelį astigmatizmą). Panešiojau 3 sav., viskas buvo puiku, labai kruopščiai prižiūrėjau, visada išsiimdavau nakčiai ir pan. Vieną rytą atsibudau nuo pūlių sulipusiom blakstienom - net negalėjau atmerkt akių. Gydytojai nustatė labai ūmų uždegimą, skyrė vaistus ir sakė, kad turbūt alergija lęšių tirpalams. Po pusmečio, kai jau seniai buvau išsigydžiusi, nusprendžiau vėl pabandyti. Nusipirkau naujausius tirpalus, naujus lęšius ir... po 4 val. vėl baisiausiai ėmė graužti akis, skausmas, pūliai. Jau praėjo 4m., labai norėčiau pabandyti, nes būna progų, kai labai norisi be akinių pasirodyti, bet bijau
Tikrai neesu alergiška jokiems augalams. Bjauriausia, kad tie mano lęšiai apie 100 Lt kainuoja, tai jei vėl teks išmest, būtų labai gaila

Ir ką gi daryt? Gal kreiptis į regą...

Tada buvau "Vilniaus optikoje", bet ta optikė buvo labai visų liaupsinama, kaip viena geriausių Vilniuje...