Įkraunama...
Įkraunama...

Akiniai ar kontaktiniai lęšiai

aš pas kirpėją jau ėjau su linzėm ir, kai reikėjo užsimerkiau, kirpėja dar pati ranka pridengė man akis ir viskas buvo thumbup.gif
šiaip nešioju akinius, bet jau tokią dieną ėjau be jų.
Atsakyti
QUOTE(Panterike @ 2005 07 04, 14:28)
Labukas mergaites .Pradesiu nuo to , kad linzes nesiojau gal du metus .Buvo viskas gerai tik vat kazkodel nebegaliu nesioti labai jau akys jautrios pasidariusios cry.gif .dar galiu kokia viena diena pabut su linzem ,bet jei smoke.gif patalpoj ,tada jau taip griauzti pradeda akis ,kad geriau iskart issiimti reikia.Kur tikrina regejima sake , kad gali buti alergija nuo berzu ir t.t.Nuo to laiko praejo jau metai kaip vaikstau su akinukais ,kaip manot gal linzes tos firmos tiesiog netiko .taip norisi per vestuves be akinuku but. sunglasses2.gif

Gali buti daug priezasciu:
1.Paseno kontaktiniai lesiai
2.Akiu ishsausejimas-labai dazna liga,tuomet padeda dirbtines asaros
3.Pasigavai uzdegima ir jam esant nesiojai lesius-tuomet imanoma,kad ju daugiau nesioti nebegalesi...
4.Alergija-jos metu irgi negalima grieztai nesioti lesiu,tacciau alergijos reakcias turetum jeusti ir ne tik su lesiais
5.iplyses arba ibreztas lesis
6.buvai pripurkstoje lako arba seip lipniu dulkiu pilnoje patalpoje,lesiai apsinese-pabandyk naujus lesiu

Na o seip visu pirma parariu nepagaileti kokiu 50 litu ir nueiti i gera optika-pagal daktaru kompetencija ir atiduma rekomenduosiu tik "Rega". Vis gi jie vieninteliai turi daktarus su tarptautinem disertacijom ir tikrai pripazistamus visam pasauly 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už informaciją. O kaip galvojat gal geriau tada nusipirkti tik vienai parai linzes.o beje koks adresas gal gali parasyti moshke.Aš tai pirkdavau vokiečių gatvėj kur yra parduotuve linziu ,sakau gal kokybė ten ne kokia . o gal per pigias pirkdavau kaip mėnesiui už 50 lt verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(moshke @ 2005 07 07, 13:00)
Gali buti daug priezasciu:
1.Paseno kontaktiniai lesiai
2.Akiu ishsausejimas-labai dazna liga,tuomet padeda dirbtines asaros
3.Pasigavai uzdegima ir jam esant nesiojai lesius-tuomet imanoma,kad ju daugiau nesioti nebegalesi...
4.Alergija-jos metu irgi negalima grieztai nesioti lesiu,tacciau alergijos reakcias turetum jeusti ir ne tik su lesiais
5.iplyses arba ibreztas lesis
6.buvai pripurkstoje lako arba seip lipniu dulkiu pilnoje patalpoje,lesiai apsinese-pabandyk naujus lesiu

Na o seip visu pirma parariu nepagaileti kokiu 50 litu ir nueiti i gera optika-pagal daktaru kompetencija ir atiduma rekomenduosiu tik "Rega". Vis gi jie vieninteliai turi daktarus su tarptautinem disertacijom ir tikrai pripazistamus visam pasauly 4u.gif

Aš nuo 16 m. nešioju akinius, prieš 5m. pabandžiau lęšius. Suplojau krūvą pinigų (su akių tikrinimu ir t.t. 500 Lt), nes optikė sakė, kad reikia iš anksto užsakyti tris poras, kitaip negamins ir pan. (man reikia cilindrinių, nes turiu nedidelį astigmatizmą). Panešiojau 3 sav., viskas buvo puiku, labai kruopščiai prižiūrėjau, visada išsiimdavau nakčiai ir pan. Vieną rytą atsibudau nuo pūlių sulipusiom blakstienom - net negalėjau atmerkt akių. Gydytojai nustatė labai ūmų uždegimą, skyrė vaistus ir sakė, kad turbūt alergija lęšių tirpalams. Po pusmečio, kai jau seniai buvau išsigydžiusi, nusprendžiau vėl pabandyti. Nusipirkau naujausius tirpalus, naujus lęšius ir... po 4 val. vėl baisiausiai ėmė graužti akis, skausmas, pūliai. Jau praėjo 4m., labai norėčiau pabandyti, nes būna progų, kai labai norisi be akinių pasirodyti, bet bijau cry.gif
Tikrai neesu alergiška jokiems augalams. Bjauriausia, kad tie mano lęšiai apie 100 Lt kainuoja, tai jei vėl teks išmest, būtų labai gaila sad.gif Ir ką gi daryt? Gal kreiptis į regą... g.gif Tada buvau "Vilniaus optikoje", bet ta optikė buvo labai visų liaupsinama, kaip viena geriausių Vilniuje...
Atsakyti
QUOTE(Fire @ 2005 07 15, 11:17)
Aš nuo 16 m. nešioju akinius, prieš 5m. pabandžiau lęšius. Suplojau krūvą pinigų (su akių tikrinimu ir t.t. 500 Lt), nes optikė sakė, kad reikia iš anksto užsakyti tris poras, kitaip negamins ir pan. (man reikia cilindrinių, nes turiu nedidelį astigmatizmą).

Sveika,

Aš irgi akinukus nešioju su cilindrais. Prieš mėnesį pirmą kartą nutariau pabandyti kontaktinius lęšius. Optikoje pirmam kartui pasiūlė įsigyti 1-ą porą 1-am mėnesiui (ne brangiausius). Pateikė tokį pasiūlymą, nes sakė, kad reikia pabandyti, ar mano akytėms patiks nešioti lęšiukus. Jei viskas gerai, tada jau galima bus įsigyti brangesnius-geresnius. Tiesa, tie pigesni lęšiukai neturi tokių savybių kaip cilindriniai akinių lęšiai (pigius kontaktinius lęšiukus gali pritaikyti tik panašius, todėl matysi šiek tiek prasčiau nei su cilindrais). Lęšiukai 1 mėn., tirpalo (RENU) maža bonkutė, akių patikrinimas ir lęšių pritaikymas bei apmokymas jais naudotis kainavo apie 60 Lt

Lęšius nešioju - viskas gerai.

Kitą savaitę jau eisiu pirkti kitą porą, nes baigiasi 1 mėn smile.gif Ar keisiu lęšių rūšį - nežinau - ir su šitais gerai, tik miegot negalima su jais smile.gif

Lęšius įsigijau Kaune Ortopedijos įmonės pastate įsikūrusiame Optiometrijos centre (berods taip vadinasi).

Atsakyti
Ačiū už info notworthy.gif
Gal vis tik reikės pabandyt, nes 60 Lt tai ne 120 +...
Kiek žinau, Vilniuje irgi yra Optometrijos centras, Focus lęšiais prekiauja g.gif
Bijau, kad nebūtų buvęs toks uždegimas kaip moshke minėjo - kad iš viso negalėsiu lęšių nešiot cry.gif
Na, gal reiks surizikuot, dar sykį dėkui 4u.gif
Atsakyti
Eisiu tik i pamerges, bet vis tiek noretusi be akiniu... Tik jauciu nieko nesigaus. Kazin ar labai jau blogai yra tokia proga buti su akiniais? Suprantu, kad makiazui tai galbut trukdys, o ir sukuosena ne bet kokia tiks... Bet manau, butu su akiniais patogiau - nei akys pavargs, nei sukti galva kaip paskui galbut "kondicijoj" lesius issiimt pries einant miegot ir pan.
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2005 08 10, 15:28)
Eisiu tik i pamerges, bet vis tiek noretusi be akiniu... Tik jauciu nieko nesigaus. Kazin ar labai jau blogai yra tokia proga buti su akiniais? Suprantu, kad makiazui tai galbut trukdys, o ir sukuosena ne bet kokia tiks... Bet manau, butu su akiniais patogiau - nei akys pavargs, nei sukti galva kaip paskui galbut "kondicijoj" lesius issiimt pries einant miegot ir pan.

jei pradesi lesius nesiot anksciau, tai jokiu patogumu nejausi, as osmiegojau net nakti su lesiais per savo vestuves ir rytdiena jokiu paraudimu ar nepatogumu nebuvo.

kai eidavu pamerge akinuku nesidedavau, tik prie stalo kartais, daugiausia nara diena, kai jau nei makiazas, nei sukuosena, nei rubai nera labai aktualu.
Atsakyti
Na as akinukas nesioju jau keletas meteliu, bet va tokia diena neisvaizduoju saves su jais...taigi prisiskaiciau cia kaip viska reikia daryti ir kazkaip su draugem paplepejom tai jos mane biski nugasdino, sako o kaip tu be akiniu atrodysi, juk nesiojant akinius akys "ikrenta" na nezinau kaip paaiskint bet is tikruju nusiemus akinius atrodo akys gerokai giliau nei kad budavo kai kai ju nenesiojau, tai va sako nebent makiaza koki spec. padarytu g.gif o kitaip sako atrodysi nekaip... verysad.gif tai gal kuri patartumet kaip ten tos akys atrodys tik su linzem?
Atsakyti
QUOTE(Vil'mukas @ 2006 01 07, 15:22)
Na as akinukas nesioju jau keletas meteliu, bet va tokia diena neisvaizduoju saves su jais...taigi prisiskaiciau cia kaip viska reikia daryti ir kazkaip su draugem paplepejom tai jos mane biski nugasdino, sako o kaip tu be akiniu atrodysi, juk nesiojant akinius akys "ikrenta" na nezinau kaip paaiskint bet is tikruju nusiemus akinius atrodo akys gerokai giliau nei kad budavo kai kai ju nenesiojau, tai va sako nebent makiaza koki spec. padarytu g.gif  o kitaip sako atrodysi nekaip... verysad.gif  tai gal kuri patartumet kaip ten tos akys atrodys tik su linzem?

nebijok, as akiniu nwsioju apie 10 metu, bet vestuvem nusipirkau linzes, bet man jos nelabai tiko, nes mano akys labai jautrios ir linziu jos"nepriima", bet viena diena tai iskenciau, bet kaip kazkas jau sake, vakare jos buvo kaip zvyro pilnos, bet as iskenciau blush2.gif o del to kad akys atrodys ikrite, tai tirkai nebijok, tau tik taip atrodo, nes ipranti save matyti su akiniai ir tiek, o be to makiazas daro stebuklus, patikek mirksiukas.gif tik jau neseuglvok eiti su aikiniai, pabandyk linzes pora savaiciu iki vestuviu, bet neimik tu kur menesiui is pradziu pabandyk vienadienes, kip tu su jom jausiesi, nes as buvau kazkada nusipirkus menesines, o as ju nesiot negalejau, o tiek pinigu isleista ir visokiems skyciams ir indeliams ir rt.t. ir t.t. o as ju vistiek nesiot negalejau tongue.gif
Atsakyti
beje as irgi ejau jau su kesiais ir i kirpykl, beabejo ir mkiaza jau privaloma darytis su lesiais akyse, tai nekiek netrukdo reikia tik uzsimerkti, ir ispeti takuris darys makiaza, stai ir viskas. 4u.gif o ji jau zinos ka ir kaip daryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gidryte @ 2006 01 08, 14:12)
beje as irgi ejau jau su kesiais ir i kirpykl, beabejo ir mkiaza jau privaloma darytis su lesiais akyse, tai nekiek netrukdo reikia tik uzsimerkti, ir ispeti takuris darys makiaza, stai ir viskas.  4u.gif o ji jau zinos ka ir kaip daryti  smile.gif

Darant makiažą, reikia būtinai įspėti, kad tu su lęšiais, ir dar paprašyti dažyti dažais, tinkančiais jautrioms akims. Nes vieną kartą pasidariau prieš banketą makiažą pas kosmetologę, tai vaikščiojau raudonomis akimis doh.gif
Atsakyti