Įkraunama...
Įkraunama...

Angeliuku mamos..

QUOTE(Meskute5 @ 2011 01 13, 14:03)
Ne, cia as taip sakiau  lotuliukas.gif  tu sakei kad nemaza dalis gimdymu baigiasi cezariu pjuviais. Tai gerai. Nes jei nebutu cezariu pjuviu- tai nemaza dalis gimdymu baigtusi mirtimi. Kazkaip ivardinai epidurus kartu su cezariu pjuviais. Tai apiduras jei yra blogybe, kuri dar neirodyta, tai cezariu pjuviai yra geris. Bet kartais CP buna ir nuponejimas, kai mamyte bijo ar nenori gimdyti- susitaria CP daryti. Tai jau baisu. Bet cia reti atvejai.
Kazkur skaiciau, kad Vokietijoj buvo isdidintos pasalpos, o paskui staigiai jas nueme. Tai labai daug nesciuju, kad tik gaut pasalpa ejo prasytis, kad jom darytu CP septyniu menesiu. Nes kazkaip po menesio jau ta pasalpa turejo but nuimta. Va cia tai siaubas!!  doh.gif

blink.gif ogo, negirdėjau tokių dar bajerių. Tik esu kažkada skaičiusi, kad visokios mūsų gviazdos tariasi dėl CP, kad vaikas gimtų alia tada, kai palankiai išsidėsčiusios žvaigždės doh.gif . Na aš musiet blondžių blondė, bet nesuprantu tokių dalykų.

O mums visoms gi džilin, tegu gimsta bet kada, kad tik sveiki, gražūs 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vaivos juosta @ 2011 01 13, 13:37)
Eglužė man vis galvoj....

na gal ji jau užsivertusi sauskelnytėm ir atsidžiaugti negali savo lobiu wub.gif

O kada jai terminas?
Atsakyti
QUOTE(lairam @ 2011 01 13, 13:08)
blink.gif  ogo, negirdėjau tokių dar bajerių. Tik esu kažkada skaičiusi, kad visokios mūsų gviazdos tariasi dėl CP, kad vaikas gimtų alia tada, kai palankiai išsidėsčiusios žvaigždės  doh.gif .  Na aš musiet blondžių blondė, bet nesuprantu tokių dalykų.

O mums visoms gi džilin, tegu gimsta bet kada, kad tik sveiki, gražūs  4u.gif

Cia buvo pries kokius penkis metus. As dar vaiku net neplanavau, bet buvau pakraupus. Nors aisku, as irgi nenoriu sedet tuscia pinigine auginant vaika, naturalu, jok norisi ir pinigeliu gauti. Bet tik ne tokiais drastiskais budais. Jau dzin man butu, nuims nuims ta pasalpa, nieko nepadarysi. Vaiko gyvybe ir sveikata nerizikuociau del kazkokios pasalpos.
O dbr isvis simtas metu.. kad tik sveikas butu. aisku noreciau, kad paliktu ta istatyma, kur skaiciuoja pasalpas is 24 menesiu. Tai gal kazka daugiau gauciau, jei pastociau. Bet kad ir nieko negauciau- visiskai nieko nelemtu. kazkaip isgyvenciau tuos metus ar pora metu..
Papildyta:
Tai Eglute sausio 4 buvo paskutini karta prisijungus ane. Tai snd sausio 13.. Devynios dienos. Gal Cezari dare. 4u.gif Gal dziaugiasi ir nenori net to kompo jungti. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Meskute5 @ 2011 01 13, 15:12)
O dbr isvis simtas metu.. kad tik sveikas butu. aisku noreciau, kad paliktu ta istatyma, kur skaiciuoja pasalpas is 24 menesiu. Tai gal kazka daugiau gauciau, jei pastociau. Bet kad ir nieko negauciau- visiskai nieko nelemtu. kazkaip isgyvenciau tuos metus ar pora metu..

geri dar istatymai Lt thumbup.gif o cia Airijioj pagimdai ir po pusmecio i darbeli, arba prarandi darbo vieta blink.gif tai jau pradedu galvot, kaip cia reikes daryti, kaip toki mazuti atiduot i darzeli g.gif
Atsakyti
QUOTE(Meskute5 @ 2011 01 13, 14:12)
Cia buvo pries kokius penkis metus. As dar vaiku net neplanavau, bet buvau pakraupus. Nors aisku, as irgi nenoriu sedet tuscia pinigine auginant vaika, naturalu, jok norisi ir pinigeliu gauti. Bet tik ne tokiais drastiskais budais. Jau dzin man butu, nuims nuims ta pasalpa, nieko nepadarysi. Vaiko gyvybe ir sveikata nerizikuociau del kazkokios pasalpos.

Asmeniškai man, jeigu atsižvelgiant į pinigus, tai irgi geriau būtų, jeigu imtų 24 mėnesius. Mano ir alga tada didesn4 buvo negu dabar. Krizė, apkarpė.

Kristupą kai auginau, tai iš viso superiniai laikai buvo. Sėdi namie, džaiugiesi leliuku ir dar visą algą gauni. Pamenu priėmė tą įstatymą prieš pat išeinant man į dekretą.

Na o dabar, kadangi viskas bus apkarpyta, tai besiplanuojant leliuką reikia jam ir pinigėlių atsidėti. Kol dirbi atsidedi, o tada jau augini. Kas belieka? Užaugs.
Papildyta:
QUOTE(monikam @ 2011 01 13, 14:17)
geri dar istatymai Lt  thumbup.gif  o cia Airijioj pagimdai ir po pusmecio i darbeli, arba prarandi darbo vieta  blink.gif  tai jau pradedu galvot, kaip cia reikes daryti, kaip toki mazuti atiduot i darzeli  g.gif

Iš vienos pusės, gal ir neblogai čia pas mus, bet iš kitos pusės, tai net dviejų metų vaiko negali į darželį priduoti - vietų nėra doh.gif . Jeigu reikėtų pusės metukų kažkur palikti, tai iš viso šakės būtų. Aišku gali auklę samdyti, bet iš kokių lėšų? jeigu alga 2000 Lt, o auklė kainuoja apie 1500 Lt blink.gif . Tai net neapsimoka dirbti, nes tų likusių 500 Lt nepakaks net papietavimui ir nuvažiavimui į darbą, o dar ir vaikas paliktas kažkam.
Atsakyti
Cia toj LT durniu laivas. Airijoj ar kitose salyse gali ir aukle pasamdyt ir uzdirbt. O cia ka? Aukle bele kiek kainuoja. Jei dar turi seima kokia paskola, ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(Meskute5 @ 2011 01 13, 14:24)
Cia toj LT durniu laivas. Airijoj ar kitose salyse gali ir aukle pasamdyt ir uzdirbt. O cia ka? Aukle bele kiek kainuoja. Jei dar turi seima kokia paskola, ir viskas.

Na šiaip Kristupą auginat tai tikrai aukso amžius buvo, negaliu skųstis, bet jau nuo liepos mėnesio išeinančiom reikia iš anksto skaičiuoti finansus ir atsisakius kažko tuos pinigėlius pasilikti vaikeliui. Galėtų dvejus metus mokėti pvz po 70%. Manau auginant lelių tikrai būtų suma į kurią įsitilpti gali. Su tuo buvusiu 100 ir 90 proc, tai lazda buvo perlenkta. Man aišku labai gerai buvo, bet galima išsiversti ir su mažiau. Na dabar antrais metais 40 proc, tai mažoka suma, bet reik iš anksto planuotis.
Atsakyti
QUOTE(lairam @ 2011 01 13, 13:30)
Na šiaip Kristupą auginat tai tikrai aukso amžius buvo, negaliu skųstis, bet jau nuo liepos mėnesio išeinančiom reikia iš anksto skaičiuoti finansus ir atsisakius kažko tuos pinigėlius pasilikti vaikeliui. Galėtų dvejus metus mokėti pvz po 70%. Manau auginant lelių tikrai būtų suma į kurią įsitilpti gali. Su tuo buvusiu 100 ir 90 proc, tai lazda buvo perlenkta. Man aišku labai gerai buvo, bet galima išsiversti ir su mažiau. Na dabar antrais metais 40 proc, tai mažoka suma, bet reik iš anksto planuotis.

as auginau pirma- buvo super ir angeleli jei buciau auginus irgi butu pasaka.. bet va yra kaip yra. Dabar gal ir neblogai. Imi metus 70 proc. ir antrus gauni 40 plius gali dirbt. Nors puse etato. Tai jau sis bei tas. Pradzioj nervas eme, kad nesamones daro, mazina. Bet gerai pagalvojus- juk visai neblogai dar ir cia. Duoda pasirinkimo teise.
Atsakyti
QUOTE(Meskute5 @ 2011 01 13, 15:24)

nu zinok ir cia aukle ne kapeikas kainuoja, ir darzeliai ypac patiems maziausiems doh.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif

Aha meetui ir mane pamiršot, aišku, jei neišpuls dirbti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(monikam @ 2011 01 13, 13:36)
nu zinok ir cia aukle ne kapeikas kainuoja, ir darzeliai ypac patiems maziausiems  doh.gif

as tikiu, kad kainuoja. Bet is vaiku verslo nepadarysi. Va vistiek turi rinktis- ar gerai gyvent ar vaika turet. O dar nori, kad daugetu zmoniu skaicius. Kur cia dauges, kad kiti valgyt neturi ka.
Atsakyti
QUOTE(monikam @ 2011 01 13, 14:36)
nu zinok ir cia aukle ne kapeikas kainuoja, ir darzeliai ypac patiems maziausiems  doh.gif

man tai atrodo, kad "gerai ten, kur mūsų nėra" smile.gif . Visad atrodo, kad kitur ir dangus žydresnis, ir saulė kaitresnė.
Atsakyti
QUOTE(lairam @ 2011 01 13, 13:26)
Klausyk, o gal termometras sugedo  mirksiukas.gif ? Šiaip tai linkiu, kad taip ir būtų  ax.gif
Papildyta:
man irgi lytis visai dzilin dabar. Kažkada labai porelės norėjau. Gal net kiek ir nosį nukabinau, kai besilaukiant Benedikto pasakė, kad berniukas. Dabar tai duokit man bet ką, tik duokite. Tegu būna nors ir 5 bernai. vis vien jie bus skirtingi, su skirtingais norais, emocijom

ne, nesugedo verysad.gif kazkaip kyla itarimas, kad nera pas mane "gerųjų dienų" verysad.gif gal esat kuri susidurusi, ar gali nevykti ovuliacija jei naudojai antibiotikus? g.gif kazkaip man paciai nelabai tiketina atrodo tai, bet bandau save raminti g.gif negi dar ir cia bus problema verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(vaivos juosta @ 2011 01 13, 13:37)
Namuos nepriisjungiu, kompas sugedo. Tai tik darbe karatis kysšteliu nosį.

Bet mintimis tai kasdien čia.
Eglužė man vis galvoj....

Tikrai, kažin kaip mūsų Eglužė? g.gif
Atsakyti