Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės sauskelnės. 4 tema

QUOTE(xena @ 2011 02 08, 07:49)
visai gerai yra merliukas sulankstytas,  70x 80 cm - ir minkštas ir sugeria gerai. į kišenę galima frotinių pasiut, bet džius ilgiau ir ne į kišenę (prie užpakaliuko) po kurio laiko negalėsi dėt - pašiurkštės. labai gerai yra bambukiniai audiniai - mes perkam iš spaudžių arba maximoj pledus/rankšluosčus ai akcijos.

aš kartais ir neišmirkau lanoline - ir laiko. bandyk arba įklotą storesnį dėt arba dvigubą klynuką vilnonėms kelnytėms prisiut.
liuks  thumbup.gif

o merliuką reikia būtinai išvirint? nes aš turiu Loritos neperšlampamas kelnaites, į jas įdėjau merlinį prefoldą (tik išplautą 40 laipsnių), viskas irgi peršlapo akimirksniu doh.gif

aš bent kol kas planuoju įklotus dėti į kišenę. Nes kai bandžiau tą pirktinį kanapinį uždėti, sūnutis taip spurda, man sudėtinga buvo su įklotais susitvarkyti blush2.gif Todėl nusprendžiau pati pasisiūti su kišenėm, kad jau viskas paruošta būtų, o beliktų tik užsegti jau ant užpakaliuko smile.gif

O flaneliniai įklotai niekam tikę? pagal iškarpą pasisiuvau vieną 10x40 4 sluoksnių, bet man jis toks plonokas pasirodė, palyginus su kanapiniais g.gif
Žiūrėjau spaudžių psl. ir maximoj rankšluosčius apžiūrėjau, bet kadangi turėjau dar tarybinės flanelės nemažą gabalą, tai nusprendžiau ją ir sunaudoti.

o to muilo lanolizavimui, sakot, turėtų užtekti g.gif ir kas įdomiausia, peršlapo užpakaliukį, nes gulėjo ant nugaros. tai tikiuosi, kad dar neatsioskleidė kanapės sugeriamumo savybės.

dėkui, kad nepatingėjot parašyti 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Kvaki @ 2011 02 07, 21:43)
Dar mamukai turi klausimą dėl tų "kišeninių" sauskelnių.
Kaip jūs jas siuvat, kad iš dviejų sluoksnių ir su spaudėm?

aš priekį juostelę įsiuvau, kur bus spaudės. tai per užsegimą gausis trys sluoksniai
Atsakyti
QUOTE(meduolia @ 2011 02 06, 15:04)
na o aš irgi biški pasirodysiu, bet čia tik lašas jūroje dar tik, bet pamatas jau yra  blush2.gif  biggrin.gif

www.atsakingamama.lt

puiki parduotuvėlė 4u.gif

Išduokit jūsų siuvami įklotai kelių sluoksnių ax.gif kaip suprantu, dedant į sauskelnes jie susilanksto tris kartus. Toks turbūt geresnis sprendimas, nei kad aš pasisiuvau.
Atsakyti
juraciuxzx susigėdau blush2.gif Eisiu bandysiu dar. Gal prisidaigstyt bandyt... O tą juostelę tiesiog siuvai, ar vis tik susilyginai su lygintuvu, kad gultų gražiai?

Bandžiau su ta pėdele, bet problema tame, kad trikotažas velnioniškai tempias, ir tik pakeitus jo įtempimą mygom iššoka iš tų griovelių doh.gif
Gal reiks paieškot medvilninio trikotažo, maniškis gryna sintetika buvo.

Obuoliukai, tai thumbup.gif O į tą etiketę žiūrėjau, ir galvojau, nu bet duoda mamuks, matos, kad pirktinės, o šneka, kad pati prisiuvo lotuliukas.gif lotuliukas.gif Po to užskaičiau, kad special prisiuvai lotuliukas.gif thumbup.gif

Oij, dar klausimas. 4u.gif Ta tavo sauskelnė be gumyčių? Tik trikotažinė juostelė? Ir laiko normaliai? Kaip darei su įtempimu? Visur vienodai, ar ten kur turėtų būt gumytės patempti, o kur nereik(ausytės ir pan) tai jau laisvai?

Nuk, kokio amžiaus tavo vaiks? Dėk frotus, jei per tuos kiaurai po vieno karto bėga viskas. Aš visus dariau taip: iš išorės flanelė, o viduj, 2-3-4 froto sluoksnių įklotas. Mano beveik visi isiūti iškart buvo, kad mažiau vargt po to. Kiaurai nieks nebėgo. Tiesa išorinis sluoksnis medvilninis buvo, ne flanelė, ans biški tankesnis ne taip staigiai perleidžia drėgmę. Didelė merga jau buvo vis vien kiaurai nebėgdavo.

Dabar tik su kišeninėm pradėjau bandyt žaist. ir dviratį išradinėt blush2.gif
Papildyta:
Julieta, va mano emami suknelė
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2011 02 08, 10:58)
Nuk, kokio amžiaus tavo vaiks? Dėk frotus, jei per tuos kiaurai po vieno karto bėga viskas. Aš visus dariau taip: iš išorės flanelė, o viduj, 2-3-4 froto sluoksnių įklotas. Mano beveik visi isiūti iškart buvo, kad mažiau vargt po to. Kiaurai nieks nebėgo. Tiesa išorinis sluoksnis medvilninis buvo, ne flanelė, ans biški tankesnis ne taip staigiai perleidžia drėgmę. Didelė merga jau buvo vis vien kiaurai nebėgdavo.

Dabar tik su kišeninėm pradėjau bandyt žaist. ir dviratį išradinėt  blush2.gif

Maniškis 3,5 mėn.

Reiks pabandyti patį įklotą daryti didesnį ir prieš dedant sulankstyti. Gausis daugiau sluoksnių. Aš planuoju džiovinti džiovyklėje, tai noriu, kad kuo ploniau būtų. Ištraukiau ir dėt galima biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2011 02 08, 12:09)
juraciuxzx susigėdau  blush2.gif Eisiu bandysiu dar. Gal prisidaigstyt bandyt... O tą juostelę tiesiog siuvai, ar vis tik susilyginai su lygintuvu, kad gultų gražiai?

Bandžiau su ta pėdele, bet problema tame, kad trikotažas velnioniškai tempias, ir tik pakeitus jo įtempimą mygom iššoka iš tų griovelių  doh.gif
Gal reiks paieškot medvilninio trikotažo, maniškis gryna sintetika buvo.

Obuoliukai, tai  thumbup.gif O į tą etiketę žiūrėjau, ir galvojau, nu bet duoda mamuks, matos, kad pirktinės, o šneka, kad pati prisiuvo  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Po to užskaičiau, kad special prisiuvai  lotuliukas.gif  thumbup.gif

Oij, dar klausimas. 4u.gif  Ta tavo sauskelnė be gumyčių? Tik trikotažinė juostelė? Ir laiko normaliai? Kaip darei su įtempimu? Visur vienodai, ar ten kur turėtų būt gumytės patempti, o kur nereik(ausytės ir pan) tai jau laisvai?

Taip medvilninis trikotazas turi buti, su sintetiniu uiiiiii kaip sunku butu. Tai su lygintuvu lyginau tik as parasiau susilygini tai turbut neaiskiai nuskambejo.
Pirktines lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif dekui dekui uz kompimentus.

Sauskelne su gumytem, tik skysta guma siuta palei kojytes ir nugarytej zigzagu, taip kaip ir buvo orginale, kai isardai daug ka gali pamatyti, kas kaip padaryta.
Ji nedaug tamposi bet kaip ir orginale pakanka. O seip siudama tempiau visa laika kazkiek tada ir trikotazas neturi kur detis, prisisiuva ir viskas, bet taip medvilninio butinai reikia trikotazo.

Ir siuvau nedaigscius nieko tiesiai, taip kaip kantavimo guma, nes kaip ir kantavimo guma trikotazas tempiasi, tik va lygintuvu reik pasidarbuoti. Masiniam siuvimui pirkciau spec loveli susilyginimui, ju buna siuvimo reikmenu parduotuvese, nes tas lyginimas labiausiai mane erzina, bet paskui jau einasi kaip is pypkes ir kaip minejus jau esu apie kantavimo guma reikia siuti taip kad zigzago vienas > galiukas kabintu guma kantavimo ar juostele kitas vos vos medziaga t.y. iseitu uz ribu pacios kantuojamosios gumos ar trikotazo tada apacioje niekada niekas niekur nepabegs ir jokios kantavimo pedeles nebebus reikalingos, nes zigzagas gi ir taip platesnis negu tiesus dygsnis. vat tiek ziniu

siuvu maiseli sauskelnems parodysiu kai baigsiu, bet deja kiek veliau nes uztrauktuku neturiu tinkamu, o mano kaime vargu bau ar rasiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juraciuxzx: 08 vasario 2011 - 11:29
QUOTE(eling @ 2011 02 07, 19:41)
Taip, kišeninė, kai vienas iš galų nesusiūnamas, o paliekama įklotukui įdėti  4u.gif  Aš tokius siuvau, pradžioje dar dėl visa pikta prie vieno sluoksnio įsiūdavau įklotą, bet vėliau įsigudrinau siūti tik iš vidinės ir išorinės pusės sauskelnę. O jau įklotukų storį renkuosi pagal reikalą.  mirksiukas.gif

Tai tiesiog darei is dvieju sluoksniu? Nebus labai plonai? O tada vidun det pagal poreiki, ane? O neslankioja neprisiutas frotas? milijonas klausimu doh.gif

QUOTE(juraciuxzx @ 2011 02 08, 01:39)

nesijaudink, visoms visko buna, juk ne profe siuveja.
Paimk ir rankom susidaigstyk ir viskas bus ciki, kiek uztruksi bet kol igusi bus super ir nereikes galutiniu rezultatu busivilti. Beje dar ir dabar man yra siuviniu kurie be daigstymo net nera ka pradeti nes vistiek tektu ardyti, taigi apsisarvuoju kantrybe susidaigstau ir ramiai siuvu, uztat ir vaizdas buna kaip reikiant.

As viska sufastrigavau, o tada rankom variau, nes neturiu siuvimo masinos biggrin.gif

Dariau pagal 62-74 dydi, tai gavosi ir dvimetei geros sausiukes doh.gif Dabar pasikarpiau dar iskarpeliu, pamazinau biski, ziuresim, kas cia gausis g.gif

Dar noreiu paklaust - o darant is vilnonio megstinio (kerpant trikampi) kelnes, galima siut ranka ar tik su masina? Irs su ranka?
Atsakyti
QUOTE(fedoska @ 2011 02 08, 14:54)
Dar noreiu paklaust - o darant is vilnonio megstinio (kerpant trikampi) kelnes, galima siut ranka ar tik su masina? Irs su ranka?

aišku kad galima rankomis susiūti.
Atsakyti
nu tada be rysio del tu spaudziu aparato...pamastysiu gerai kaip cia daryti

Na o savo darbelius nufotkinsiu veliau pasirodo laidas fotkem sukelti kitam lietuvos gale doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pincius @ 2011 02 08, 16:12)
nu tada be rysio del tu spaudziu aparato...pamastysiu gerai kaip cia daryti

aš manau tu pabandyk su juo suspausti, gal pavyks? g.gif
jei vilnietė - gali užsukti pas mane paimti kelias spaudes.
Atsakyti
QUOTE(xena @ 2011 02 08, 17:37)
aš manau tu pabandyk su juo suspausti, gal pavyks?  g.gif
jei vilnietė - gali užsukti pas mane paimti kelias spaudes.

nea nepavyks, nes visiskai kitokia technika...nei skersmuo neatitiks niekas.
Bet aisku pabandyti nedraudziama 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(fedoska @ 2011 02 08, 15:54)
Tai tiesiog darei is dvieju sluoksniu? Nebus labai plonai? O tada vidun det pagal poreiki, ane? O neslankioja neprisiutas frotas? milijonas klausimu  doh.gif
As viska sufastrigavau, o tada rankom variau, nes neturiu siuvimo masinos  biggrin.gif

Dariau pagal 62-74 dydi, tai gavosi ir dvimetei geros sausiukes  doh.gif Dabar pasikarpiau dar iskarpeliu, pamazinau biski, ziuresim, kas cia gausis  g.gif

na su vyresniu sunumi spejome tik viena vieneta kiseniniu panaudoti, nes norejau butinai spaudziu o aparata sugebejau nusipirkti tik kai jau sunelis puikiai naudojosi puodeliu, tai segdavom su snapiu nors vargas buvo tas uzsegimas, nemoku as flaneles su snapiu susegt. Zodziu as vidun (cia turiu galvoje i kisene) perfold vystykla idedavau isaugta, bet dar vidun ( cia jau i pacia sauskelne salyciui su siubiniuku) papildoma iklota imesdavau. Man kisenines del dziuvimo greicio patinka, plius kad jas universalias galima pagal kai kurias iskarpas siutis, maziukui tik atlenkiamas krastelis ir mazesni iklotai vidun dedami, ji labiau prisitaikys, bent tikiuosi galesiu po menesio pasidalinti patirtimi, ar spejimai pasitvirtino, tada jau tikrai maziausiaji tomis sauskelnytemis vyniosiu smile.gif taigi tik 2 sluoksniai, ir niekas nesislankioja, na bet as matai su isiuvais variau...ryt poryt parodysiu, nuo sunelio liko 5 (viena naudota) ir dar 5 baigineju pasiuti, bus 10, apvalus skaiciukas.

del siuvimo rankomis tada patarciau nusipirkti maximoje parduodamas po 30 lituku siuvimo masinytes, tikrai su ja imanoma pasiuti mano visos pirmosios su tokia ir siutos. tiesiog pasirinktum ta varianta, kai sauskelne susiuvama is blogos puses per visa perimetra, o gumute viduje tik pritvirtinama o isvertus sauskelne palei gumyte nusiuvama dar viena siule (cia keli lapai atgal kalbejom kai tai padaryti), ir matysi bus super.
tiek.
seip faina cia kompanija siote temeleje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juraciuxzx: 08 vasario 2011 - 17:21
as tada beveik galvoju atsisakyti varianto su spaudem, desiu lipuskes, nors kaip suprantu jos susiplauna g.gif bet siaip del keliu spaudziu nesinori man to aparato pirkti...zodziu pamastysiu dar

Man reikia naujos iskarpos sauskelniu,nes tos man kazkaip nepatinka
Atsakyti
QUOTE(pincius @ 2011 02 08, 22:51)
as tada beveik galvoju atsisakyti varianto su spaudem, desiu lipuskes, nors kaip suprantu jos susiplauna g.gif bet siaip del keliu spaudziu nesinori man to aparato pirkti...zodziu pamastysiu dar

Man reikia naujos iskarpos sauskelniu,nes tos man kazkaip nepatinka

Sveika,didelis iskarpu pasirinkimas yra praeitos temos 20 psl, xena idejusi nuoroda, as per telefona narsau,tai negaliu nuorodos perkelt cia,tas puslapis wadinasi thenappynetwork. 4u.gif Tik paskui kils klausimas kuria issirinkti.
Atsakyti