nevyniojimas i vata man taip pat imponuotu- aiskiai issakyta nuomone bent jau man vertesne i "is vienos puses pasiziurejus...., o is kitos.....". Bet Turino atveju tai man lieka ispudis, kad jis ta tiesa drebia i akis ne del karaliaus, o del to, kad savo spindulinga didybe pademonstruoti- ir itariu, kad dauguma kureju (kaip di Orio) tiesiog netycia nelaiku pasipainiojo ant didziojo kritiko kelio

QUOTE(rusma @ 2011 12 19, 06:36)
Ambra išliko atminty, kad blogiau būna tik labai retai, o antrasis (turėtų būti Musk, iki Cuir pamenu ranka nepakilo, o Ambra išmėginau pirmą) - be proto saldus ir vientisas, nebesigilinau ko ten dar yra, nebe tas rūpėjo...
Šviesioji reikalo pusė - savo aprašymu privertei susimąstyti, kad galbūt nurašiau iš viršutinių natų nesigilinusi...
Šviesioji reikalo pusė - savo aprašymu privertei susimąstyti, kad galbūt nurašiau iš viršutinių natų nesigilinusi...
Patikėk man Musc patiko tikrai ne po pirmo ir net ne po trečio testavimo. Pradžioje net norėjau juos atmesti dėl begalinio saldumo (čia rašo sadžių kvapų mėgėja

QUOTE(Masha @ 2011 12 18, 16:23)
Kartais būna labai sunku kažką rašyti apie man ypatingą kvapą. Man Musc Ravageur tarsi kvepalai-paslaptis-afrodiziakas. Jei pradėčiau čia rašyti apie juos, tektų raudonuoti, jaustis nepatogiai. Galiu parašyti trumpai. Tai grynai vakarinis-naktinis animalistinis kvapas, labiau skirtas kvėpintis laukiant mylimo vyro, skirtas meiles preliudijai...žinoma nebūtinai, nes svaigintis kvapu galima ir be vyro

Įdomu, kaip kitoms jis?

QUOTE(rutuliukas j @ 2011 12 19, 18:32)
ir itariu, kad dauguma kureju (kaip di Orio) tiesiog netycia nelaiku pasipainiojo ant didziojo kritiko kelio 

gal ne dauguma, o kai kurie

Monmorensi, vistik nemazai kvapu, kuriuos Turin sudirbo, netgi nepaaiskindamas, del ko.
As kazkaip isivaizduoju, kad kritikas neturetu vadovautis kategorija smirda/kvepia, tai musu, SM forumo veikeju, garbinga sritis
vistik yra kriterijai: kompozicija, sudetingumas, ideja, estetika, braizas, komponentu kokybe, kvapo skleidimasis ir laikymasis, originalumas, laiko dvasia ir pan., as bent jau is profesionalo laukciau didesnio argumentavimo nei "patiko arba ne", "kazkas jau ta padare". Cia tik mano nuomone, bet jo kritikoje izvelgiu kazkokias povandenines sroves, asmeninius faktorius. Aisku, buti objektyviu kritiku sunku.
Is kitos puses ir dekingas uzsiemimas, jei uzsiemi subjektyvu, niekas pomidorais apmetyti negali, nes juk viskas subjektyvu
Kad nebutu visai ne i tema, pridedu linka is Turino blogo 2005- 2006 metais, visai idomu pasiskaitineti http://www.scribd.co...-Web-LUCA-TURIN
As kazkaip isivaizduoju, kad kritikas neturetu vadovautis kategorija smirda/kvepia, tai musu, SM forumo veikeju, garbinga sritis

Is kitos puses ir dekingas uzsiemimas, jei uzsiemi subjektyvu, niekas pomidorais apmetyti negali, nes juk viskas subjektyvu
Kad nebutu visai ne i tema, pridedu linka is Turino blogo 2005- 2006 metais, visai idomu pasiskaitineti http://www.scribd.co...-Web-LUCA-TURIN
La Collection YSL NU edp. (2011)
Pradžia karčiai aštri, lyg sausi smilkalai bandytų užgožti kažką žalio ir sodraus (bergamotė?). Toks aštrumas išlieka gan ilgai. Nuo intensyvaus, apipurkšto riešo uostymo žalias kartumas gerklėje pastrigo, nei išspjaut, nei nuryt. Ir nosį erzina. Kvapo viduriukas - prislopintas, ne toks aitrus. Labiau jaučiasi smilkalai, žali smilkalai. Bazėje, man vaidenasi pačiulis, muskusas, baltos gėlės. Paeiliui, tai vieną, tai kitą užuodžiu. Apskritai kvapas monotoniškas, mažai kinta. Neišeina man jo blaiviai įvertint, vis lyginu su senaisiais, o panašumų - vos keli. Trūksta pipirų, sodrumo, klampumo, gilumo, saldumo...
Pradžia karčiai aštri, lyg sausi smilkalai bandytų užgožti kažką žalio ir sodraus (bergamotė?). Toks aštrumas išlieka gan ilgai. Nuo intensyvaus, apipurkšto riešo uostymo žalias kartumas gerklėje pastrigo, nei išspjaut, nei nuryt. Ir nosį erzina. Kvapo viduriukas - prislopintas, ne toks aitrus. Labiau jaučiasi smilkalai, žali smilkalai. Bazėje, man vaidenasi pačiulis, muskusas, baltos gėlės. Paeiliui, tai vieną, tai kitą užuodžiu. Apskritai kvapas monotoniškas, mažai kinta. Neišeina man jo blaiviai įvertint, vis lyginu su senaisiais, o panašumų - vos keli. Trūksta pipirų, sodrumo, klampumo, gilumo, saldumo...
QUOTE(Benicio @ 2011 12 20, 20:07)
La Collection YSL NU edp. (2011)
Skaudi karti tiesa

QUOTE(Gafsa @ 2011 12 20, 21:17)
Bet gi naivu buvo tikės to gero seno, perleisto naujam gyvenimui...
Man labai norėtųsi dar nuomonių išgirst, ne kiek apie skirtumus/panašumus, kiek apie patį kvapą. Vis tik aš jį vertinu su pykčio gaidelėm, norisi nešališkos nuomonės.
Benicio, lyginant senaji su naujuoju NU, naujiesiems labiausiai truksta gilumo. Naujasis kvapas toks "plokscias", taip ir nenuseda i baze iki galo, kaip nepabaigtas. Jei lyginti muzikiniais terminais, tai senasis skamba per kelias oktavas, naujasis vargiai istengia daugiau nei puse oktavos istraukti.
Is emocines puses, senasis NU turejo tokia paslaptingumo aura, o naujasis... kaip atversta knyga daugmaz.
Kadangi nebuvau paprotejusi ir del senojo NU, tai naujasis man isvis nereikalingas
Is panasios nusivylimu serijos: YSL M7 Fraiche. Nagi suprantu, kad tas pridetinis zodelis pavadinime yra nuoroda i gaivesni kvapa
ir vistik... man M7 didziausias privalumas buvo jo klampumas, derviskumas, juodumas- zodziu, pati kompozicijos ideja. Ir oudas ten gyvas gyvas, tarsi karsta vasaros diena butum i smala iklimpusi, ir koju istraukt negaletum.
Naujasis flankeris... atsidaro greipfrutais ir oudo uzuominom, bet po 5 min jokio oudo neberasta- islenda stiprus citrusai ir mano nosiai astroki juodi pipirai (kaip svieziai sumalti, kutena nosi). Po poros valandu isnyksta kaip dumas, neblaskomas vejo. Visumoj neblogas kvapas, jei nekreipti demesio i patvaruma, bet va salia originalo tai salia nestovi nei kokiu kampu. Jauciuosi baisiai apvilta...
Is emocines puses, senasis NU turejo tokia paslaptingumo aura, o naujasis... kaip atversta knyga daugmaz.
Kadangi nebuvau paprotejusi ir del senojo NU, tai naujasis man isvis nereikalingas
Is panasios nusivylimu serijos: YSL M7 Fraiche. Nagi suprantu, kad tas pridetinis zodelis pavadinime yra nuoroda i gaivesni kvapa

Naujasis flankeris... atsidaro greipfrutais ir oudo uzuominom, bet po 5 min jokio oudo neberasta- islenda stiprus citrusai ir mano nosiai astroki juodi pipirai (kaip svieziai sumalti, kutena nosi). Po poros valandu isnyksta kaip dumas, neblaskomas vejo. Visumoj neblogas kvapas, jei nekreipti demesio i patvaruma, bet va salia originalo tai salia nestovi nei kokiu kampu. Jauciuosi baisiai apvilta...
Lubin Nuit de Longchamp

Jeigu trumpai - švelniai aldehidinis, minkštutis baltų gėlių ir rožių vintažiukas. Jeigu plačiau - dovanotam arkliui į dantis nežiūrim
. Tikrai geri kvepalai, gerai subalansuoti, puikiai išlieka, papuoštų vyresnio amžiaus elegantišką damą. Aldehidų bent Fragrantika nepiešia, bet man čia jie groja pirmiausiai ir ryškiausiai. Nesu jų gerbėja, neieškau specialiai, dažniausiai netgi sakau, kad jie man nepatinka, bet šioje kompozicijoje netrukdo. Jazminas+rožė, jaučiu, kaip sklaido aplink, nors riešo neuostau. Odos/dervos/balzamo panašumo natas pagaunu, prieskoninių - ne. Kvapas vientisas, purus kaip minkšta pagalvėlė, nors apsipilk ir eik miegoti... Iš šiek tiek panašių turiu tik Yves Saint Laurent Rive Gauche kelis lašus atomike, bet ir tai tik dėl įdomumo... Jau tuo turbūt leidau suprasti, kad ne mano čia rogės (gerai, kad tai tik dovanų gautas mėginukas), bet kas mėgsta tokius - tikrai puikūs kokybės prasme...

Jeigu trumpai - švelniai aldehidinis, minkštutis baltų gėlių ir rožių vintažiukas. Jeigu plačiau - dovanotam arkliui į dantis nežiūrim

Hermes Un Jardin Sur Le Toit
Nusipirkau butelį netestavusi - neprašoviau. Labai gražiai žalių sulčių kontekste atsikleidžia aštrokos prieskoninės žolelės. Nebanali gaiva, jokio saldumo. Svarsčiau svarsčiau kokios čia sultys, taip ir nenusprendžiau - gal serbentų, gal kyvių (tik jau ne obuolių, nors natose tik obuoliai ir kriaušės iš vaisių). Iš "sodų" man panašiausi į Nilo, tik mažiau saldūs (tiksliau - visai nesaldūs).
Odin 01 Nomad
Nieko gero, tik klausimas - ką jie man primena - turbūt užkankins... Mediena, tongapupės ir nudusęs heliotropas (lyg į migdolus, lyg į kakavą, bet ne į vyšnias pasidavęs...). Kažką iš Jo Malone (gal agavą su kakava)? L`Erbolario Meharees? Estee Lauder Sensuous? Taip ir neatrenku... Gal kas turi kokių užuominų?
Nusipirkau butelį netestavusi - neprašoviau. Labai gražiai žalių sulčių kontekste atsikleidžia aštrokos prieskoninės žolelės. Nebanali gaiva, jokio saldumo. Svarsčiau svarsčiau kokios čia sultys, taip ir nenusprendžiau - gal serbentų, gal kyvių (tik jau ne obuolių, nors natose tik obuoliai ir kriaušės iš vaisių). Iš "sodų" man panašiausi į Nilo, tik mažiau saldūs (tiksliau - visai nesaldūs).
Odin 01 Nomad
Nieko gero, tik klausimas - ką jie man primena - turbūt užkankins... Mediena, tongapupės ir nudusęs heliotropas (lyg į migdolus, lyg į kakavą, bet ne į vyšnias pasidavęs...). Kažką iš Jo Malone (gal agavą su kakava)? L`Erbolario Meharees? Estee Lauder Sensuous? Taip ir neatrenku... Gal kas turi kokių užuominų?
Kol kas sunku pasakyti, ar atradau naują man mielą gamintoją, ar taip sutapo, kad prieškalėdinis potraukis miroms/smilkalams realizavosi į du šaunius kvapus - Keiko Mecheri Myrrhe et merveilles ir Oliban.
Myrrhe et merveilles - komfortiškai, subalansuotai saldi mira. Labai iškilmingas ir į padanges iškeliantis jausmas apėmė pasikvėpinus. Nesudėtingas kvapas, bet labai jaukus. Šiek tiek pudriškas, šildantis, gaubiantis, bet lengvas, raminantis, atpalaiduojantis, kažkiek primenantis Lorenzo Villoresi Teint de neige pudriškumo prasme. Kadangi pastarąjį planavau pirkti, įsitikinimai šiek tiek susvyravo. O gal visgi Myrrhe et merveilles?
Oliban - visai kitokie savo charakteriu - aktyvaus, veržlaus žmogaus pasirinkimas. Deginantis, tiesiog karščiu alsuojantis tabakas ir smilkalai. Pradžia pasirodė šiek tiek vyriška, vėliau aštrumas prasisklaidė, tik tokios simbolinės "adatėlės" liko. Jausmas tarsi "žvaigždutę", vietnamietišką balzamą būčiau pavartojus. Vėlgi ta pati istorija ir asociacijos su Villoresi. Tik gal Piper Nigrum, o gal Incensi. Laikui bėgant suabejojau - visgi šaldo jie ar šildo
. Bet kuriuo atveju - gėris gėris gėris (abu
).
Myrrhe et merveilles - komfortiškai, subalansuotai saldi mira. Labai iškilmingas ir į padanges iškeliantis jausmas apėmė pasikvėpinus. Nesudėtingas kvapas, bet labai jaukus. Šiek tiek pudriškas, šildantis, gaubiantis, bet lengvas, raminantis, atpalaiduojantis, kažkiek primenantis Lorenzo Villoresi Teint de neige pudriškumo prasme. Kadangi pastarąjį planavau pirkti, įsitikinimai šiek tiek susvyravo. O gal visgi Myrrhe et merveilles?
Oliban - visai kitokie savo charakteriu - aktyvaus, veržlaus žmogaus pasirinkimas. Deginantis, tiesiog karščiu alsuojantis tabakas ir smilkalai. Pradžia pasirodė šiek tiek vyriška, vėliau aštrumas prasisklaidė, tik tokios simbolinės "adatėlės" liko. Jausmas tarsi "žvaigždutę", vietnamietišką balzamą būčiau pavartojus. Vėlgi ta pati istorija ir asociacijos su Villoresi. Tik gal Piper Nigrum, o gal Incensi. Laikui bėgant suabejojau - visgi šaldo jie ar šildo