QUOTE(Benicio @ 2011 12 16, 20:16)
Anei vienos pakalnutės kvape neradau. Mano nosis gan ryškai užuodžia ''bobutiško'', liaudiškai tariant, kvepalo
prieskonį. Tai yra, klasikinio kvapo
prieskonį - labai apžavėjo, sakyč - apsuko galvą. Minkštas, jaukus, kuklus, ramus, ''geros'' nostalgijos kvapas.
Kaip įdomu. O man jis man toks modernas pasirodė, kad apie klasiką, juo labiau bobutes, net minčių nebuvo

. Gal bandėt iš tepamo mėginuko?
Tęsiu toliau:
Tom Ford Private Blend: Japon Noir
Spicy tai
spicy 
Riebiai. tik kad šitą jau
uostėm. Viršutinių natų panašumas į bent 3 mano turimus ar mėgintus kvepalus - Issey Miyake Le Feu D'Issey Light, Etro Etra, Atkinsons Spirit of Africa Hawa Temptation... Beveik nusivylimas užplūdo, Aišku Japan Noir ryškesnis, sodresnis, labiau prieskoniuotas, bet šalia to gero lindo kažkokia pikta, aštri, erzinanti nata, gal bergamotė odoje siautėjo. Praėjo kelios valandos - beliko aiktelėti - o kokia bazė

. Natose nėra, bet man labai ryški šalta levandų su prieskoniais ir greta jų pačiulių giesmė, gražus vientisas ambros-odos-medienos fonas. Bazėje man jie prašosi skiriami į fougere group... Gėrėjausi visą vakarą...
Etat Libre d`Orange Jasmin et Cigarette
Jazminas kaip jazminas. Viršutinėse natose lengva asociacija su SL A la Nuit, tik ELDO lengvesni, natūralesni, "cheminis" fonas blyškesnis. Kinta į švarų, gaivų, vos pacitrusintą (nors pagal natas pasirodo - paabrikosintą) šviežutėlį jazminą. Be cheminio fono. Galvojau, taip neįdomiai ir baigsis. Visgi ne - ilgai lauktas tabakas išlindo, suteikdamas jazminų gaivumui svorio...
Tom Ford Violet Blonde
Pirmas papuršikas mestelėjo mintį - ar tik nebus iš SL A la Nuit idėja pasiskolinta, tik vietoje jazminų - našlaičių lapai. Gaivūs, bet "pacheminti", tarsi sustingdyti lake. Neatmečiau, įdomūs, bet nei garsaus
oho, nei gilaus
fuuuu. Pagal pirmąjį jaustuką aš pasveikinau White Patchouli, pagal antrąjį išreiškiau siaubą Black Orchid atžvilgiu. Galbūt visa kaltė mano patyrimuose - našlaitinius kvepalus uosčiau iš eilės visus, kokius tik pavyko rasti ir sunkoka jau nustebti šitoje kategorijoje... Bazė originalesnė. Dominuoja nebe našlaitės, o irisai su pipirais. Derinys neįkyrus, nesaldus, šiltas. Matyt zomšos "darbas" laikyti jį šalia odos ir kurti jausmą, lyg kvepalais iš tiesų galėtum apsirengti. Man atrodo tinkamiausi šaltu oru. Galbūt norėčiau didesnio kiekio. Tik kada nors vėliau, ne dabar.
Frederic Malle Le Parfum de Therese
Dovanų prie pirkinio gautas mėginukas išimties iš taisyklės neiššaukė

. Neįtiko man nė vieni šio gamintojo kvepalai. Grynų gryniausias subjektyvas, negaliu paaiškinti kodėl, neturiu tam jokių argumentų. Tik lašelis ir kvepiu ne tik aš, kvepia visi namai, kompozicija turtinga, kvapas gaivus, o šitoks šleifas... Deja. Man jie nepatinka, nepatinka taip, kad niekaip neapleidžia mintis - eik nusiplauk... Viršutinės natos - prieskoningas citrusų, sušvelnintų meliono aromatas, bazė - Chanel Cristalle dvynė... Užgožė viską, testavimai šiandien baigti... Jei ištversiu juos nenusiplovusi - gal atrasiu ką nors įdomesnio... Dabar gi galiu tik eiti į nusivylimų temą pasiguosti

...