Įkraunama...
Įkraunama...

Šiandien testavau

Parlez-Moi d'Amour John Galliano edp for women

user posted image

Ypatingai stiprios pasirodė vidurinės natos - jazminas ir rožė. Pastaroji tokia negili, jau labai apsimuilavus, kiek per saldi.. Turbūt priminė Escados uogienes, bet ne vandeningas, o pricukrintas iki alpulio unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marokiete: 14 gruodžio 2011 - 12:04
Histoires de Parfums 1969 Parfum de Revolte

Pliūpsnis limonado burbuliukų į nosį, saldžių, stiprių (net mano taksas pabėgo čiaudėdamas). Ryškiai besiskleidžiantis saldumas atrodė labai pažįstamas. Pavadinčiau iškilmingais kvepalais - mintys pradėjo suktis valso ritmu, pro akis prabėgo banguotos ponių suknelės... Šampanas ar limonadas? Visgi, labiau limonadas... Surimtėjo greitai - burbuliukai ir aštrumas išgaravo, kartu nusinešdami ir žaismingumo įspūdį, liko tik abrikosinis minkštumas. Nieko žadėto aš juose daugiau neradau (natos - middle notes are rose, white flowers, cardamom and clove; base notes are musk, patchouli, mexican chocolate and coffee). Pavadinčiau gurmaniškais, ne rytietiškais, ir juo labiau ne prieskoniniais... Bet kas ieško gražių abrikosų - prisipažinsiu, kad nieko abrikosiškesnio saldžiam fone nesu sutikusi...

Tom Ford Private Blend: Black Violet

Oi kokia aštri pradžia. Pirmos natos - žalio kartumo, vos pusė minutės ir odekaloniškų citrusų banga privertė suraukti nosį... Jau galvojau viskas - kam uniseksas, o man tai vyriški ir ačiū nebereikia... Greitai pakito. Liko vieni gražiausių našlaitinių kvepalų - švarūs, gilūs, be jokių užuominų į matavimus skonio skale (jokių saldu/rūgštu), nebent šiek tiek kremiškumo. Labiausiai priminė našlaites iš Le Baiser by Lalique (tik Lalique jos kiek saldesnės ir aišku, ne tokios natūralios). Galėčiau nešioti, vasarą matyt skleistųsi dar įdomiau, bet galvos dėl jų toli gražu nepamečiau smile.gif.

Tom Ford White Musk Collection White Suede

Pakalnutės, tik pala pala kur? Odoje? Kažkokiose dervose? Tepaluose? Keistas darinys. Labai šokiravo. Buvo keista, bet kartu labai įdomu. Šaltos pakalnutės ir šiltas, tepaluotas, odiškas fonas. Greitai pasikeitė, pajutau, kaip darinys šiltėja ir virsta tipišku muskusu (1:1 su Etro Musk). Tik ta fazė labai neilga ir banguojanti (muskusas tai dingsta, tai vėl atsiranda)... Sakyčiau pavadinimas itin pataikytas. Bazėje nusėda zomšos kvapas, pasakiškai elegantiškas, labai jaukus, priglundantis prie odos. Šleife tebejaučiu tas pačias pakalnutes. Tarsi baltoje zomšinėje pirštinaitėje laikyčiau pakalnučių puokštę. Be jokios žalumos, ant labai trumpų kotelių. Tik zomša ir žiedai. Sužavėta. Įsivaizduočiau taip kvepiančią nuotaką, šiaip baltai apsirengusią elegantišką moterį... Jeigu ieškočiau pakalnučių kvepalų, neabejotinai - šiandien radau savo favouritus, nustūmusius šalin bet kokius sentimentus kitiems pakalnučių aromato kvepalams...
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2011 12 16, 19:20)
Tom Ford White Musk Collection White Suede 
... Šleife tebejaučiu tas pačias pakalnutes. Tarsi baltoje zomšinėje pirštinaitėje laikyčiau pakalnučių puokštę. Be jokios žalumos, ant labai trumpų kotelių. Tik zomša ir žiedai...

Anei vienos pakalnutės kvape neradau. Mano nosis gan ryškai užuodžia ''bobutiško'', liaudiškai tariant, kvepalo prieskonį. Tai yra, klasikinio kvapo prieskonį - labai apžavėjo, sakyč - apsuko galvą. Minkštas, jaukus, kuklus, ramus, ''geros'' nostalgijos kvapas.
Atsakyti
LM Parfums Ambre Muscadin

Nesuprantu aš šitos serijos kvepalų unsure.gif Išskyrus Black Oud, kuris panašus į Black Afgano ir kainuoja karvę smile.gif Kitus uosčiau parduotuvėj, visai niekuo nesudomino - bet nurašiau tai parduotuviniam testavimui. Ir štai namie lašelis Ambre. Mano uoslė turbūt atbuko nuo visų ūdų , čiūdų ir agentų - bet užuodžiu tik tokį kramtoškės kvapo apvalkalą, tos kramtoškės, iš kurios pučiasi burbulai. Bandau surast medžio, medaus, kas ten dar nurodyta, - bet nieko nerandu unsure.gif Nudusęs dar patapo panašus į trintuką.
Atsakyti
QUOTE(Benicio @ 2011 12 16, 20:16)
Anei vienos pakalnutės kvape neradau. Mano nosis gan ryškai užuodžia ''bobutiško'', liaudiškai tariant, kvepalo prieskonį. Tai yra, klasikinio kvapo prieskonį - labai apžavėjo, sakyč - apsuko galvą. Minkštas, jaukus, kuklus, ramus, ''geros'' nostalgijos kvapas.

Kaip įdomu. O man jis man toks modernas pasirodė, kad apie klasiką, juo labiau bobutes, net minčių nebuvo smile.gif. Gal bandėt iš tepamo mėginuko?

Tęsiu toliau:
Tom Ford Private Blend: Japon Noir
Spicy tai spicy biggrin.gif Riebiai. tik kad šitą jau uostėm. Viršutinių natų panašumas į bent 3 mano turimus ar mėgintus kvepalus - Issey Miyake Le Feu D'Issey Light, Etro Etra, Atkinsons Spirit of Africa Hawa Temptation... Beveik nusivylimas užplūdo, Aišku Japan Noir ryškesnis, sodresnis, labiau prieskoniuotas, bet šalia to gero lindo kažkokia pikta, aštri, erzinanti nata, gal bergamotė odoje siautėjo. Praėjo kelios valandos - beliko aiktelėti - o kokia bazė bigsmile.gif . Natose nėra, bet man labai ryški šalta levandų su prieskoniais ir greta jų pačiulių giesmė, gražus vientisas ambros-odos-medienos fonas. Bazėje man jie prašosi skiriami į fougere group... Gėrėjausi visą vakarą...

Etat Libre d`Orange Jasmin et Cigarette
Jazminas kaip jazminas. Viršutinėse natose lengva asociacija su SL A la Nuit, tik ELDO lengvesni, natūralesni, "cheminis" fonas blyškesnis. Kinta į švarų, gaivų, vos pacitrusintą (nors pagal natas pasirodo - paabrikosintą) šviežutėlį jazminą. Be cheminio fono. Galvojau, taip neįdomiai ir baigsis. Visgi ne - ilgai lauktas tabakas išlindo, suteikdamas jazminų gaivumui svorio...

Tom Ford Violet Blonde
Pirmas papuršikas mestelėjo mintį - ar tik nebus iš SL A la Nuit idėja pasiskolinta, tik vietoje jazminų - našlaičių lapai. Gaivūs, bet "pacheminti", tarsi sustingdyti lake. Neatmečiau, įdomūs, bet nei garsaus oho, nei gilaus fuuuu. Pagal pirmąjį jaustuką aš pasveikinau White Patchouli, pagal antrąjį išreiškiau siaubą Black Orchid atžvilgiu. Galbūt visa kaltė mano patyrimuose - našlaitinius kvepalus uosčiau iš eilės visus, kokius tik pavyko rasti ir sunkoka jau nustebti šitoje kategorijoje... Bazė originalesnė. Dominuoja nebe našlaitės, o irisai su pipirais. Derinys neįkyrus, nesaldus, šiltas. Matyt zomšos "darbas" laikyti jį šalia odos ir kurti jausmą, lyg kvepalais iš tiesų galėtum apsirengti. Man atrodo tinkamiausi šaltu oru. Galbūt norėčiau didesnio kiekio. Tik kada nors vėliau, ne dabar.

Frederic Malle Le Parfum de Therese

Dovanų prie pirkinio gautas mėginukas išimties iš taisyklės neiššaukė smile.gif. Neįtiko man nė vieni šio gamintojo kvepalai. Grynų gryniausias subjektyvas, negaliu paaiškinti kodėl, neturiu tam jokių argumentų. Tik lašelis ir kvepiu ne tik aš, kvepia visi namai, kompozicija turtinga, kvapas gaivus, o šitoks šleifas... Deja. Man jie nepatinka, nepatinka taip, kad niekaip neapleidžia mintis - eik nusiplauk... Viršutinės natos - prieskoningas citrusų, sušvelnintų meliono aromatas, bazė - Chanel Cristalle dvynė... Užgožė viską, testavimai šiandien baigti... Jei ištversiu juos nenusiplovusi - gal atrasiu ką nors įdomesnio... Dabar gi galiu tik eiti į nusivylimų temą pasiguosti smile.gif...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 17 gruodžio 2011 - 07:56
QUOTE(rusma @ 2011 12 17, 09:46)

Frederic Malle Le Parfum de Therese

Tik lašelis ir kvepiu ne tik aš, kvepia visi namai,
niekaip neapleidžia mintis - eik nusiplauk...

hihihi.gif Linkiu gerai nusiplauti biggrin.gif Nes jau kaip aš ilgai kažkada ploviau lašelį Portrait of a Lady... Šiaip mėgstu rožes, bet ne iki tokio lygio biggrin.gif
Atsakyti
Neseniai atradau Van Cleef & Arpels - Collection Extraordinaire Orchidee Vanille Van Cleef & Arpels for women. Pasakiski kvepalai
rolleyes.gif
http://www.fragranti...nille-6463.html
Atsakyti
QUOTE(eglegle @ 2011 12 17, 11:06)
hihihi.gif Linkiu gerai nusiplauti  biggrin.gif Nes jau kaip aš ilgai kažkada ploviau lašelį Portrait of a Lady... Šiaip mėgstu rožes, bet ne iki tokio lygio  biggrin.gif

lotuliukas.gif Žinote, neploviau, atkvepėjau, jaučiuosi dabar verta medalio... Ilgai grojo, po 12 val dar gyvi buvo...

Apie rožes:
Juliette Has A Gun Midnight Oud
Pasirodė labai "teisingos" rožės, natūralios, sodrios, rasotos. Bazėje. Viršutinės natos dar mielesnės - prieskoningas, gilus, juodas, pačiuliškas, be abejonės susišaukiantis su Montale Black Oud (matyt per agarmedžio natą. Reikia dar kokį Oud pauostyti, kad būčiau tikra kas tas Oud smile.gif).

Ir apie gardenijas:
Estée Lauder Private Collection Tuberose Gardenia
Gerai, kad nepavyko nusipirkti butelkos, oi kaip gerai... Nei priplėkęs skuduras, nei grybai, nei plastmasės svilėsiai. Baisiai nemalonios pasirodė viršutinės natos... Nepaisant to, kad po 10-15 minučių kvepia taip, kaip tikėjausi - lengva, švaria, tikra gardenija su neryškiu tuberosos įsiterpimu, antrą kartą pasikvėpinti matyt išdrįsiu negreit...
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2011 12 18, 10:57)
Juliette Has A Gun Midnight Oud
susišaukiantis su Montale Black Oud

Estée Lauder Private Collection Tuberose Gardenia
Nei priplėkęs skuduras, nei grybai, nei plastmasės svilėsiai. Baisiai nemalonios pasirodė viršutinės natos...

Man JHAG pačiuliškesnis, tad nelabai panašus į Montale. Nesu didelė pačiulio gerbėja, tad JHAG rožės traukia prie žemės, o Montale rožės laikosi ore. Na, man tokios asociacijos: pačiulis grimzta gilyn, o ūdas cypia kaip ore rėkianti sirena ūūūū biggrin.gif Dėl to turėjau tik Montale, bet ilgainiui tas cypimas su aštriom rožėm nusibodo.
Dėl Tuberose Gardenia sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
vakar pratestavau Montale fruit of the musk wub.gif tikrai nemokesiu taip poetiskai aprasyt kaip kad cia raso blush2.gif bet nu susidraugavom nuo pat pirmo pauostymo, ir tokia keista euforine nuotaika jie man sukele bigsmile.gif biggrin.gif Laukiu kol pasirodys dar Chocolate greed ir Vanille, smalsu ar patiks labiau rolleyes.gif Dar bandziau dior midnight poison, tai is pradziu visai nepatiko, o siandien isveses jau kvepia kaledom - kazkokius imbierinius sausainius uzuodziu lotuliukas.gif gucci by gucci - kvapas tiesiog trenke i nosi ir vos neuzdusino, bet siandien nuveses jau uznesa i rimtus, solidzius vakarinius kvepalus..rolleyes.gif
Atsakyti
O man Montale fruit of the musk schmoll.gif
Tik pauoscius is karto atbaide per smarkus saldumas.
O siaip dabar esu dideliuose muskuso paieskose, ka galetumete patarti? Montale - black musk, bus mano pirkiniu sarase, taciau gal pavasari-vasara. Ziemai man jis per saltas. Norisi kazko siltesnio, galbut su ambra. Frederic Malle musc ravageur - idealus kvapas, tik atbaido kaina..
Gal galetumete patarti, ka dar galeciau ismeginti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Masha @ 2011 12 18, 13:47)
O man Montale fruit of the musk schmoll.gif
Tik pauoscius is karto atbaide per smarkus saldumas.
O siaip dabar esu dideliuose muskuso paieskose, ka galetumete patarti? Montale - black musk, bus mano pirkiniu sarase, taciau gal pavasari-vasara. Ziemai man jis per saltas. Norisi kazko siltesnio, galbut su ambra. Frederic Malle musc ravageur - idealus kvapas, tik atbaido kaina..
Gal galetumete patarti, ka dar galeciau ismeginti? 4u.gif

user posted image
Atsakyti