Jei patinka,kai nešioji, tai nemažai galit taip išmokt. Mes su Jokūbu taip žaisdavom, žaidžiam. Pvz. Labas durys, ate, durys, Labas šaldytuve,ate šaldytuve, laba slova,, ate lova ir t.t. per visus kambarius. Aišku vėliau pasunkinau pvz. labas balta skalbimo mašina, ate balta skalbimo mašina, labas didele ruda spinta,ate didele rudas pinta,labas lyginimo lenta,stovi atremta į sieną? ate lyginimo lenta,labas spintele, parodysi kas tavo lentynose? pavardinam ir ate spintele ir t.t. o dar pro langą žiūrėjimas....
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 02 28, 14:59)
Jei patinka,kai nešioji, tai nemažai galit taip išmokt. Mes su Jokūbu taip žaisdavom, žaidžiam. Pvz. Labas durys, ate, durys, Labas šaldytuve,ate šaldytuve, laba slova,, ate lova ir t.t. per visus kambarius. Aišku vėliau pasunkinau pvz. labas balta skalbimo mašina, ate balta skalbimo mašina, labas didele ruda spinta,ate didele rudas pinta,labas lyginimo lenta,stovi atremta į sieną? ate lyginimo lenta,labas spintele, parodysi kas tavo lentynose? pavardinam ir ate spintele ir t.t. o dar pro langą žiūrėjimas....
Dekui uz patarimus. Mes irgi panasiai mokomes, tik kartais jis net nesiojamas pyksta zirzia kazko...Na neramus tas mano maziukas ir tiek.
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 02 28, 15:03)
Dekui uz patarimus. Mes irgi panasiai mokomes, tik kartais jis net nesiojamas pyksta zirzia kazko...Na neramus tas mano maziukas ir tiek.
gal turi kokį mylimą žaisliuką su kuriuo galėtumėt bendrauti. Kuris pastebėtų įvairiu balsu tuom, kas aplink dedasi.
[quote=linabalt,2011 02 28, 12:45]
Prisipazinsiu, kad esu labai pasimetusi tarp programu, mokyklu ir kt.
Kovo 24 vesiu i PPT, tai matysiu ka sakys.
Pimiausia problema matau tame, kad ji isleidau i mokykla. Jam su raidos ir kalbos sutrikimais butu buve geriau eiti beveik 8 m. Deja,Lietuvos istatymai musu vaikams nepalankus.
Praeita savaite jam dare intelekto tyrima, tai 64. Palyginus su pernai metais, tai kazkur jis padare pazanga, kai kur ne, bet tada buvo 69.
Del mokymo, tai jis turi modifikuota, bet jam sunku. Mano supratimu, jam turbut geriausia butu gal namu mokymas, nes mokytoja, logopede ar vaikai jam autoritetas, o mama kartais.
Siaip jis savarankiskas, pats keliasi i mokykla, pasidaro kazka nesunkaus valgyti. Sugeba vienas nueiti i mokykla, netgi autobusu grizo ir namie pabuvo vienas (aisku kolkas dar nepraktikuojam tokiu dalyku).
Labai pastabus, pvz. nepasakos ka ismoko mokykloje, bet visada pasakys kokia mergaite turi naujus akinukus, ar atejo su nauja suknele:)))
Prisipazinsiu, kad esu labai pasimetusi tarp programu, mokyklu ir kt.
Kovo 24 vesiu i PPT, tai matysiu ka sakys.
Pimiausia problema matau tame, kad ji isleidau i mokykla. Jam su raidos ir kalbos sutrikimais butu buve geriau eiti beveik 8 m. Deja,Lietuvos istatymai musu vaikams nepalankus.
Praeita savaite jam dare intelekto tyrima, tai 64. Palyginus su pernai metais, tai kazkur jis padare pazanga, kai kur ne, bet tada buvo 69.
Del mokymo, tai jis turi modifikuota, bet jam sunku. Mano supratimu, jam turbut geriausia butu gal namu mokymas, nes mokytoja, logopede ar vaikai jam autoritetas, o mama kartais.
Siaip jis savarankiskas, pats keliasi i mokykla, pasidaro kazka nesunkaus valgyti. Sugeba vienas nueiti i mokykla, netgi autobusu grizo ir namie pabuvo vienas (aisku kolkas dar nepraktikuojam tokiu dalyku).
Labai pastabus, pvz. nepasakos ka ismoko mokykloje, bet visada pasakys kokia mergaite turi naujus akinukus, ar atejo su nauja suknele:)))
QUOTE(jjjolanta @ 2011 02 28, 15:04)
Tikrai gal prasyk namu mokymo - tegul mokytojai su juo dirba individualiai. O del savarankiskumo... As berniukus auginau viena, tai jie labai daug laiko praleisdavo vieni, ir vat butent tas sunus, kuris turi AS, visada budavo netgi savarankiskesnis uz broli - ir be problemu budavo namie, nebijodavo, kai brolis istisai skambinedavo man i darba, pats pasidarydavo valgyti sau, ir dar broliui padarydavo, o del nuejimo i mokykla ir grizimo irgi nebudavo bedos iki vyresniu klasiu. Jam tik paskutinius 3 ar 4 metus pasidare sunku vaikscioti pagal ta individualu grafika, pradejo praleidineti pamokas. Seniau eidavo tvarkingai. Gal del to, kad seniau budavo daugiau automatikos (arba autopiloto) jo veiksmuose - pasakydavau ka reikia daryti, ir darydavo. Netgi tvarkydavosi lengviau, nei dabar. Ir su higiena maziau bedu turejome. Dabar kai jau reikia ir skustis, prausimasis tapo didesniu baubu. Isvis su ta paskutine paauglystes stadija jam daug kas pasidare neidomu, beprasmiska ir pan. Gal dar ir patevis pagadino reikalus, reikalaudamas aklo paklusnumo ir darymo tokiu dalyku, kurie nepatinka - sunus pradejo priesintis ir suprato, kad gali nepaklusti, nes realiai mes kaip ir neturime jokios bausmes, kuri jam butu baisi. Dirzo juk neimame, o visa kita - isgyvenama. Jei negauna kompiuterio - apsieina, jei isjungiame TV - apsieina, o daugiau kaip ir neturime kuo pagasdinti. Bande vyras grasinti, kad atims mobilu, tai uztildziau - ir taip nepriverciu sunaus ta mobilu pasikrauti ir nesiotis su savimi, nenori jis jo, tai apsidziaugs, kad yra galimybe atsikratyti, ir dar labiau neklausys

QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 02 28, 15:04)
gal turi kokį mylimą žaisliuką su kuriuo galėtumėt bendrauti. Kuris pastebėtų įvairiu balsu tuom, kas aplink dedasi.
Turim. Viena stebuklinga kudikiska knygute-jau sugrauzta beveik visiskai, bet vistiek dar mylima

Ka gi-pradejom siandien taip vadinama "ankstyvaja reabilitacija". Na nezinau,kaip su tokiu pikciurniuku mums pavyks joje sudalyvaut, bet bandysim. Siandien tai labai linksmai nusiteikes buvo. O rytoj jau mankstos laukia, turbut bus liudniau...

QUOTE(euphoria_mi @ 2011 02 28, 15:53)
Zinokit-TIKRAI neperspaudziu...
Baltai pavydziu, kad jus jauciate riba kiek reikia mokyti. As nejauciau ir perspaudziau su savo reikalavimais. Paskaiciau knygoje, kad pusantru metuku vaikas turi moketi ta ir ana - ir mokiau mokiau mokiau... Niekaip nenorejau suprasti, kad gali buti, jog mano sunui visa tai tiesiog per sunku, kad jam reikia daugiau laiko viskam ismokti.
As vis dar mokausi priimti sunu toki koks jis yra... Velniskai sunku.
QUOTE(La pluie @ 2011 02 28, 18:25)
Baltai pavydziu, kad jus jauciate riba kiek reikia mokyti. As nejauciau ir perspaudziau su savo reikalavimais. Paskaiciau knygoje, kad pusantru metuku vaikas turi moketi ta ir ana - ir mokiau mokiau mokiau... Niekaip nenorejau suprasti, kad gali buti, jog mano sunui visa tai tiesiog per sunku, kad jam reikia daugiau laiko viskam ismokti.
Nezinau ar teisingai jauciu, nezinau... Tiesiog elgiuosi kap man atrodo teisinga tuo metu. Tarkim matau, kad jokio atsako į mano jausmus mano kūdikis man tikrai nerodo, kaip kad metu laiko vaikuciams tai jau buna yprasta, bet ir stengiuosi nereikalaut to is jo-matau,kad jis to nenori-nenori buckiu, nenori glaustis ir pan. Neprasau...Tik tyliai pasvajoju,kad kazkada to sulauksiu,kad ir po daug metu, kad kazkada paims ir uzsinors prie manes prisiglaust...

QUOTE(jjjolanta @ 2011 02 28, 08:34)
Labas rytas,
Su logopedu tai ilgai bendrausim
Reikia jam ir spec. pedagogo, bet tokius ne visos mokyklos turi. Dabar i PPT tai mokykla siulo siusti, o as nepriestarauju. Pernykstese isvadose, tai parasyta kad pertestuoti pavasari.
Issamiu konsultaciju svietimo klausimu ir apskritai kas priklauso auginant neigalu vaika as noreciau . Nes darbe jau uzkniso (atsiprasau uz negrazu zodi
), bet panasu, kad pas mane maziausiai problemu ir dar kartais vaikus prikabina.
Papildyta:
Nenustebau, nes pirmoje mokykloje pati mokyklos direktore man rimtu veidu aiskino, kad logopedas yra tas pats kas spec. pedagogas
Laime, kad is ten pabegom....
Cezi kaip as suprantu del mokyklos ir mokymosi mokyklose
As dar konkreciai tokiu problemu neturejau, bet bijau kad jos bus
Kazkaip viliuosi, kad gal paliktas antriems metams jis kazkiek prasilaus. Galvodama apie persikraustyma i Druskininkus neatmetu tokios galimybes, kad jei jokio darbo negausiu, tai uzteks rupintis vaiku 
Su logopedu tai ilgai bendrausim

Issamiu konsultaciju svietimo klausimu ir apskritai kas priklauso auginant neigalu vaika as noreciau . Nes darbe jau uzkniso (atsiprasau uz negrazu zodi

Papildyta:
Nenustebau, nes pirmoje mokykloje pati mokyklos direktore man rimtu veidu aiskino, kad logopedas yra tas pats kas spec. pedagogas

Laime, kad is ten pabegom....
Cezi kaip as suprantu del mokyklos ir mokymosi mokyklose

As dar konkreciai tokiu problemu neturejau, bet bijau kad jos bus

Na jums bus arčiau kita mokykla, ne mūsiškė, ten dirėktorės mentalitetas kitoks. neabejoju, kad bus lengviau susitarti dėl visko. bent jau pas mus yra ir logopedas ir spec.pedagogas turėtų būt ir ten. Mūsų PPT

darbe deja lengvatų nėra, nebent tai, kad turi teisę pasirinkt kada nori atostogaut
QUOTE(Kriiste @ 2011 02 28, 08:41)
tai iskart ieskociaus mokyklos - kur spec pedagogas yra, jus kai issitirsit PPT - paklauskit kokia mokykla jums rekomenduoja
siaip taip ir yra - musu diplome yrasyta "Spec. pedagogas (logopedas)" - tad cia tas pats zmogus gali ir ta ir ana dirbt - tik esme koki etata mokykla istaigus - jei vaiku nedaug, buna kad tas pats zmogus vienoje mokykloje dirba ir taip ir taip

siaip taip ir yra - musu diplome yrasyta "Spec. pedagogas (logopedas)" - tad cia tas pats zmogus gali ir ta ir ana dirbt - tik esme koki etata mokykla istaigus - jei vaiku nedaug, buna kad tas pats zmogus vienoje mokykloje dirba ir taip ir taip

kad provincijoj nelabai yra iš ko rinktis

QUOTE(euphoria_mi @ 2011 02 28, 10:58)
Cezi-groziu groziai tavo darbeliai. Dekui dar karta.
Jau pamatei

labas,
ismoks,svarbu kad jau pradzia yra.o neigaluma jau prasiteset,kokiam laikui si karta skyre?
mano vaikis labai agresyveja,labai greitai greitai kantrybes netenka
QUOTE(Biufka @ 2011 02 28, 13:56)
O mokykloje vaikas vienas būna, ar yra kas nors, kas jį visą laiką prižiūri?
Aš ir sakyčiau, kad euphorios_me vaikas dar mažas ir išmoks to ate.
Nepamenu, kada mano R. pradėjo rodyt ate, paskui vėl pamiršo, ir paskui tik rodė, bet nesakė, o va neseniai (gal tik kokia savaitė) vėl pragydo - ir rodo, ir sako ate.
Ir išvis, pastaruoju metu pradėjo kartot žodžius, ne tik veiksmus. Vakar pravedžiau ekskursiją po butą - rodžiau visas duris ir sakiau, o jis bandė pakartot, jo žodis nelabai panašus į durys, bet jau vis šis tas, o langas jam gavosi angas.

Nepamenu, kada mano R. pradėjo rodyt ate, paskui vėl pamiršo, ir paskui tik rodė, bet nesakė, o va neseniai (gal tik kokia savaitė) vėl pragydo - ir rodo, ir sako ate.

Ir išvis, pastaruoju metu pradėjo kartot žodžius, ne tik veiksmus. Vakar pravedžiau ekskursiją po butą - rodžiau visas duris ir sakiau, o jis bandė pakartot, jo žodis nelabai panašus į durys, bet jau vis šis tas, o langas jam gavosi angas.
ismoks,svarbu kad jau pradzia yra.o neigaluma jau prasiteset,kokiam laikui si karta skyre?
mano vaikis labai agresyveja,labai greitai greitai kantrybes netenka

QUOTE(La pluie @ 2011 02 28, 19:25)
Su perspaudimu , tai negerai. Musu logopede dabar sake, kad irgi nesturmuos, nes per daug ir greitai jis pavargsta, nenori dirbti.
QUOTE(lod @ 2011 03 01, 09:16)
Skyrė dviems metams, na, bent taip sakė, kad skirs tokiam laikotarpiui. Dokumentų dar neatsiuntė, žadėjo per dvi savaites, - antroji savaitė jau rytoj įpusės.