Įkraunama...
Įkraunama...

Mirusieji išsiveda artimuosius?

Pas mus giminėje visada kalbama, kad miręs žmogus vietoj savęs atsiunčia naują gyvybę. Arba jeigu sapnuojamas miręs, kuris kviečia kažką iš gyvųjų pas jį ateitį - gali būti laidotuvės. Yra buvę porą tokių atvejų. Aš pati susidūriau tik su tuo, kad kai mirė mano močiutė, tą patį mėnesį sužinojom, jog brolio žmona nėščia. Mirė močiutė, o mūsų šeimos gretas papildė mergytė...
Prieš kelias savaites palaidojau kitą močiutę. Tai giminės jau piktai juokavo, gal vėl kūdikis atsiras mūsų šeimoje ir visų žvilgsniai į mane. blink.gif Žinoma, geriau, kad kažkas gimtų, nei kad kažkas mirtų (išsivestų, kaip kad prietaras yra), bet man per daug nejaukiai atrodo tokie dalykai.
Labiausiai tikiu sapnais - neįtikėtinus sapnuodavau po pirmosios močiutės netekties - juose ji pasakojo apie save, ko ji nori, kaip ji gyvena, ką ji jaučia ir t.t., bet nieko neužsiminė apie kažkieno pasiėmimą ir tai mane nuramino. Prisiklausius mamos pasakojimų jaučiuosi iki šiol nejaukiai, kaip jos pačios močiutė (kurią ji labai mylėjo) ją sapne kviesdavo pas save, o kai mama atsisakydavo eiti su ja, labai supykdavo, iškeikdavo ir nueidavo...
Atsakyti
Pritariu šiai minčiai, kad artimieji išsiveda ką nors, nors pačios šeimoje taip ir nėra nutikę. Nesenai senelis mirė, tikiuosi močiutės neišsives kartu. Kad kas nors būtų gimęs ir pakeitęs mirusįjį taip pat nenutiko.

Pvz galiu duoti iš mūsų visuomenės veikėjų, tai būtų buvęs prezidentas, A.M. Brazauskas. Jo geroji žmona Julija juk mirė ne taip daug laiko praėjus po vyro mirties. Šitas pavyzdys mane įtikino, taip pat ir jūsų istorijos.
Atsakyti
Mano seneliu kartoje, to amziaus gimines "issivesdavo" gyvulius. kai mirdavo zmones, mirdavo ir koks nors gyvulys, pvz. sveika karve staiga pastipdavo arba arklys.
Atsakyti
Sveiki, papasakosiu ir aš... Pernai mirė teta, prieš mirtį naktį sapnavo, kad atėjo jos mirusi mama (nesenai mirusį, teta ją ilgą laiką prižiūrėjo), mirusi sesuo ir brolis. Ir pasikvietė pas save.. Atsibudusi ji nustėro, sako negi aš jau mirsiu.. ir po dienos staigiai mirė.. Vat ir netikėk..
Mama mano jaunystėj sapnavo savo mirusią seserį, kurią labai mylėjo..Mama klausia, kodėl tu neateini pas mus kavos? sako, jei neateini, aš pati ateisiu pas Jus, o sesuo sako, ne ne neik, Tau dar nereikia...
Tėvas sapnavo savo mirusią mamą, toji sako, gyvenime Tave mažiausiai mylėjau, mylėjau kitus du vaikus, o mirties patale tu manim rūpinaisi ir pergyvenai, norėjau Tave pasiimti su savim, nes labai geras man buvai, bet man neišėjo..Po tos mamos mirties tėvukui labai pablogėjo sveikata, širdis, kraujospūdis milžiniškas, aišku stresas paveikė, nes labai pergyveno..o po metinių infarktas, sunki širdies šuntavimo operacija su 50 ant 50 ar gyvens.. O dabar ji pasakė, kad vistiek aš Tave pasiimsiu, baisu man dabar, jis pats susinervinęs buvo po to sapno.. Na bet jei ji jį pasiims, tai žino, kad nepildysiu jos norų, kurių prašė prieš mirštant, pasikalbėjau aš ju ja, kažkaip tikiu, kad girdi..
Atsakyti
Miręs diedukas visas tris dienas pragulėjo su pravirom akim, tačiau po jo niekas šeimoj nemirė ir nesusirgo. Močiutė, jo žmona, mirė tik po 7 metų, todėl nemanau, kad galima šias dvi mirtis surišti. O ir, kai mirė diedukas vasara buvo labai karšta, kūnas pradėjo ankščiau pūti, visas ištino, tikriausiai, todėl ir akys atsimerkė. Tačiau mirus kitam diedukui, po 3 mėnesių išėjo ir močiutė. Tai va, galima tikėti, tokiais dalykais, galima ne.
Atsakyti
QUOTE(Niobe @ 2011 08 03, 17:47)
Pritariu šiai minčiai, kad artimieji išsiveda ką nors,

g.gif tuomet: miręs senelis išsiveda bobutę, toji numirusi išsiveda savo pvz. mylimiausią dukrą, dukra savo vaiką, tas vaikas savo tėvelį ir taip visa giminė per trumpą laiką išmiršta blink.gif jokios logikos schmoll.gif
Atsakyti
Tikrai teko girdėti tokių atvejų, kai šeimoje vienas žmogus miršta, o netrukus ir kitas iškeliauja. Pas mano kaimynus ir gimines ne vienas toks atvejis buvo.
Atsakyti
tuomet aš sakyčiau, jog tai labiau iš pergyvenimo, didelio streso ir pan.
Mano giminėj nėra atvejų, kad mirtų žmonės labai trumpu laikotarpiu (trumpiausias virš metų), todėl tokiais dalykais ir netikiu. O be to, ir nelogiška (apie ką rašiau anksčiau).
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2011 11 20, 16:45)
tuomet aš sakyčiau, jog tai labiau iš pergyvenimo, didelio streso ir pan.
Mano giminėj nėra atvejų, kad mirtų žmonės labai trumpu laikotarpiu (trumpiausias virš metų), todėl tokiais dalykais ir netikiu. O be to, ir nelogiška (apie ką rašiau anksčiau).

drinks_cheers.gif as irgi i tai skeptiskai ziuriu, nes pagal jusu teorija iseina, kad mirsta kokia tai babulyte - su savim pasiema dukra, kuri mirus savo ruoztu pasiema savo dukra, kuri su savim, dar koki ten ziurkena, prigriebia. I vsio neber seimos, briedas kaskoks. O kaip cia pradzioj minejo: "kiek skaiciau visada taip buna kai zmogus mirsta ne sava mirtimi pvz pasikaria." is vis nesamone, pagalvokit jai 2 pasauliniam kare zuvo is viso 47.383.400 zmoniu, isivaizduokit jai kiekvienas dar kanors issivestu anapilin, arba vietoj ju gimtu kaskas, nu zodziu netikiu, skeptikas, sory smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2011 11 18, 22:37)
g.gif tuomet: miręs senelis išsiveda bobutę, toji numirusi išsiveda savo pvz. mylimiausią dukrą, dukra savo vaiką, tas vaikas savo tėvelį ir taip visa giminė per trumpą laiką išmiršta  blink.gif  jokios logikos  schmoll.gif

uoj persokau kaskaip tavo komentara, atsiprasau blush2.gif , bet matau kad mintys tokia pat linkme eina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ozito @ 2011 11 28, 16:33)
mirsta kokia tai babulyte - su savim pasiema dukra, kuri mirus savo ruoztu pasiema savo dukra, kuri su savim, dar koki ten ziurkena, prigriebia.

lotuliukas.gif sitas tai geras thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2011 11 28, 20:20)
lotuliukas.gif sitas tai geras  thumbup.gif

Pas mus giminej buvo toks nutikimas... Mire tecio-tetis mano senelis, po 3 sav,mire tecio brolis, jis megdavo isgerti, ir neatvyko i savo tevo laidotuves...tai bobutes kalbejo, kad isejo vienas, pasieme ir kita. o po keliu metu mire mociute, ir pusbrolis sako, kad kazkas mirsta,kazkas gimsta... tai va po keliu savaiciu suzinojo pussesere, kad laukiasi... tai as tikiu tokiais dalykais, ir vienas ir kitas variantas man galioja... smile.gif
Atsakyti
sutapimai, kurių nederėtų sureikšminti.
Atsakyti