QUOTE(janna @ 2011 02 28, 10:17)
Tarybiniai laikais prenumeravom toki leidini kaip "literaturka" arba literaturnaja gazeta. O idomesnius ir retesnius kurinius (del ribotu galimybiu juos isgyti knygynuose) skaitydavome kaimynes deka leidinyje "Roman-gazeta".
Sio zurnalo deka susipazinau ir su Rybakovu, ir su Pikuliu, ir su Solzhenicynu, ir su Astafjevu, ir su Graninu ir.....

N. Grekova, D. Graninas, V. Bykovas, V. Tokareva, Č. Aitmatovo garsusis Ešafotas, K. Abė, A. Rybakovo ("Arbato vaikai, M. Bulgakovo Šuns širdis, A. Platonovas, F. Iskandero "Sandro iš Čegemo", , M. Pjuzo Krikštatėvis, Bulgakovo biografija, K. Kizi "Skrydis virš š gegutės lizdo", V. Pikulio Favoritas, V. Nabokovo atsiminimai, B. Pasternako "Daktaras Živago" ir daug daug kitų dalykėlių pirmiausia perskaityti rusiškai žurnaluose "Družba narodov", "Moskva", "Znania", "Oktiabr","Roman gazeta", "Inostrannaja literatura".

"Novyj mir", atsimenu, buvau užsiprenumeravusi, nes perskaičiau, kad bus skelbiamas Pasternako "Daktaras Živago".

O kur dar "Literaturnaja gazeta", Ogoniok, Argumenty i fakty... Pastaruosius tris vienais metais užsisakinėjau. Svarbiausia, kad kaina buvo prieinama: galėjau užsisakyti ne tik daugybę lietuviškos spaudos, bet ir rusiškosios .

atsimenu, 1987-1990 metais knygų nedaug skaičiau, o svarbiausi skaitiniai buvo būtent žurnalai ir laikraščiai. Visa laimė, lankiausi savo rajono centrinėje bibliotekoje, tai ten tuos visus gėrius rasdavau.

Būdavo, gauna biblioteka Literaturnaja gazeta", tai aš jau ir laukiu eilėje.
Papildyta:
QUOTE(*saulėgrąža* @ 2011 02 28, 12:11)
Šiandien per "labas rytas" kalbėjo K.Sabaliauskaitė - sakė besinešiojanti galvoje ketvirtos Silva Rerum knygos pirmą ir paskutinį sakinį
QUOTE(kiršė @ 2011 02 28, 12:17)
O trečią kur nešiojasi?

Tai va, trečiadienį reikės šį klausimą užduoti Sabaliauskaitei. Trečiadienį, 17 val., ji svečiuosi Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje.
2011 m. kovo 2 d., trečiadienį, 17 val. Kauno apskrities viešosios bibliotekos (Radastų g. 2, salė) Skaitytojų klubas kviečia į susitikimą su rašytoja, menotyrininke ir žurnaliste, knygų Silva rerum ir Silva rerum II autore Kristina Sabaliauskaite.
http://www.kvb.lt/in...n...9&Itemid=76
Papildyta:
QUOTE(Forget @ 2011 02 28, 20:46)
Aš žinau, kad tu turi ir be mano rekomendacijos skaitysi

tau manau, netgi labai, patiks
Baigsiu L. Briedžio knygą apie Vilnių ir iškart kibsiu į Pilkąsias sielas.
Papildyta:
Ir lauksiu šitos knygos:
Numatomos leisti knygos. Nr. 8. 2011 m. vasario 21 - 27 d.
Žaidimas baigtas : [apsakymai] / Julio Cortázar ; iš ispanų kalbos vertė Valdas V. Petrauskas. Vilnius : Baltų lankų leidyba, 2011. 167 p. (Baltų lankų rinktinė proza, ISSN 1822-6930). ISBN 978-9955-23-442-5
http://www.lnb.lt/ln...p;categoryId=20