Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 73 tema

QUOTE(Kirkė @ 2011 02 28, 13:02)

Ech, lengvas pavydas tau. Ir knygas suspėji skaityti, ir SM pasėdėti, ir dar kitus darbus nudirbti.
Galiu užvežti Jūną, jei tik nori.  4u.gif Ir dar galiu žvilgtelti pas save lentynoje- gal ką įdomaus surasčiau?

Nu bet pas mane dviejų mažamečių Forgetinukų nėra namie bigsmile.gif

Jūno noriu ir lentynose turiu daug įdomaus nail.gif

SM sėdžiu darbe hihihi.gif Norėčiau kompo nejungt namie, bet neišeina schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 28 vasario 2011 - 12:34
QUOTE(Kirkė @ 2011 02 28, 13:02)
Paskaičiau, kad vienai iš Jūsų patiko "Knyga apie San Mikelę" Bandysiu ją vėl skaityti. kažkada buvau pradėjusi, bet taip ir neįveikiau- numečiau šalin. nežinau, kaip Jums, bet man reikia kai kurioms knygoms "priaugti."..

Įkišiu savo trigrašį - man atrodo kad šitoji yra iš tų, kurios "išaugamos", gal ir tau taip atsitiko? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kiršė @ 2011 02 28, 11:17)
O trečią kur nešiojasi?  g.gif  biggrin.gif

Tai gal reik suprast jau ne tik galvoj smile.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 02 28, 12:19)
Ot ir ne pirmas - saulegraza jau anksciau rase apie sia knyga  mirksiukas.gif

smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2011 02 28, 14:02)
Laba visoms 4u.gif
man toks klausimas iš smalsumo kilo  blush2.gif  kada Jūs suspėjate skaityti knygas? Ir dar tiek daug? Kažkaip man niekaip nepavyksta skirti pakankamai laiko knygų skaitymui? Ko gero laiko nemoku planuoti  ax.gif
Paskaičiau, kad vienai iš Jūsų patiko "Knyga apie San Mikelę" Bandysiu ją vėl skaityti. kažkada buvau pradėjusi, bet taip ir neįveikiau- numečiau šalin. nežinau, kaip Jums, bet man reikia kai kurioms knygoms "priaugti."..

Aš skaitau važiuodama į darbą ir grįždama atgal ir namie prieš miegą 4u.gif O "Knyga apie San Mikelę" viena mano mėgstamiausių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 02 28, 13:19)
As tai traukiny skaitau, nes i darba tenka tolokai vazineti. Kaip olandai sako, elk nadeel heeft zijn voordeel - kiekvienas trukumas turi privalumu  mirksiukas.gif

QUOTE(SOFIJA5 @ 2011 02 28, 15:59)
Aš skaitau važiuodama į darbą ir grįždama atgal ir namie prieš miegą  4u.gif O "Knyga apie San Mikelę" viena mano mėgstamiausių  4u.gif

aš irgi taip darydavau, važiuodama į darbą. thumbup.gif Ir knygas skaitydavau, ir nebaigtus darbus kompu nudirbdavau. lotuliukas.gif
Ką gi, teks surasti laiko ir prisėsti prie "Knygos apie San Mikelę". Suintrigavot.

Beje, maniškis dabar skaito "Atrastą lėtumą". Jau įpusėjo, bet kol kas jam įspūdžio šita knyga nedaro.
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 02 28, 13:34)
Įkišiu savo trigrašį - man atrodo kad šitoji yra iš tų, kurios "išaugamos", gal ir tau taip atsitiko? biggrin.gif

atsiprasau, kad isiverziau biggrin.gif 4u.gif , bet, caralaite, kudie taip sakai? huh.gif
Atsakyti
matet: K.Sabaliauskaite Kaune
kaip noreciau, tik nezinau, ar pavyks is darbo atsiprasyt... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2011 02 27, 00:59)
O dabar pasiėmiau skaityti Tolstojaus "Aną Kareniną" (kamšau klasikos spragas). Seną leidimą, 1983m.

Gal ir į Cholinos 'Aną Kareniną" žadi eiti? Susimatytume. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Forget @ 2011 02 27, 21:09)
Philippe Claudel "Pilkosios sielos"- tiesiog meistriška litertūrinė mozaika, lėtai, su detalėmis nupasakojanti nusikaltimą.
Rekomenduočiau, gintareliai, klopedijai ir saulei^, taip pat Fatimaallaai  smile.gif

Ania? doh.gif O man nepatari skaityti? Sakai, nepatiktų? verysad.gif g.gif
O jei rimtai, po Tavo ir ankstesnių atsiliepimų "Pilkosios sielos" visai priartėjo prie greitai skaitysimų knygų. Oi jau iš anksto džiaugiuosi būsimu malonumu. 4u.gif
Atsakyti
Vat as kazkaip uzfiksuoju kas ka is forumieciu skaito (mazdaug zinau skoni) ir uzfiksuoju mintyse ar uzrasau, o atsiliepimu skaityt vengiu, nes nenoriu suzinoti siuzeto ar susidaryt isankstine nuomone. Atidziai perskaitau atsiliepimus tik apie tas knygas, kurias pati esu skaiciusi.
As skaitau vakarais ir savaitgaliais maksimaliai kiek galiu ir kiek leidzia aplinkybes. Paprastai daugiau nei 1 knyga per savaite neperskaitau.
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 02 28, 19:43)
atsiprasau, kad isiverziau biggrin.gif  4u.gif , bet, caralaite, kudie taip sakai? huh.gif

Aš pritariu caralaitei. Kartas gerą įspūdį palikusių knygų geriau dar kartą neskaityti, nes susigadini įspūdį.
Arba tarkim Hesės ar Kobo Abės kūryba, savu metu buvo kažkas tokio. Dabar abejoju ar tokį įspūdį paliktų.

QUOTE(Dolitlė @ 2011 02 28, 20:15)

Ania? doh.gif  O man nepatari skaityti? Sakai, nepatiktų?  verysad.gif  g.gif 
O jei rimtai, po Tavo ir ankstesnių atsiliepimų "Pilkosios sielos" visai priartėjo prie greitai skaitysimų knygų. Oi  jau iš anksto džiaugiuosi būsimu malonumu. 4u.gif

Aš žinau, kad tu turi ir be mano rekomendacijos skaitysi hihihi.gif tau manau, netgi labai, patiks
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2011 02 28, 10:17)
Tarybiniai laikais prenumeravom toki leidini kaip "literaturka" arba literaturnaja gazeta.  O idomesnius ir retesnius kurinius (del ribotu galimybiu juos isgyti knygynuose) skaitydavome kaimynes deka leidinyje "Roman-gazeta".
Sio zurnalo deka susipazinau ir su Rybakovu, ir su Pikuliu, ir su Solzhenicynu, ir su Astafjevu, ir su Graninu ir.....

drinks_cheers.gif N. Grekova, D. Graninas, V. Bykovas, V. Tokareva, Č. Aitmatovo garsusis Ešafotas, K. Abė, A. Rybakovo ("Arbato vaikai, M. Bulgakovo Šuns širdis, A. Platonovas, F. Iskandero "Sandro iš Čegemo", , M. Pjuzo Krikštatėvis, Bulgakovo biografija, K. Kizi "Skrydis virš š gegutės lizdo", V. Pikulio Favoritas, V. Nabokovo atsiminimai, B. Pasternako "Daktaras Živago" ir daug daug kitų dalykėlių pirmiausia perskaityti rusiškai žurnaluose "Družba narodov", "Moskva", "Znania", "Oktiabr","Roman gazeta", "Inostrannaja literatura". thumbup.gif "Novyj mir", atsimenu, buvau užsiprenumeravusi, nes perskaičiau, kad bus skelbiamas Pasternako "Daktaras Živago". biggrin.gif O kur dar "Literaturnaja gazeta", Ogoniok, Argumenty i fakty... Pastaruosius tris vienais metais užsisakinėjau. Svarbiausia, kad kaina buvo prieinama: galėjau užsisakyti ne tik daugybę lietuviškos spaudos, bet ir rusiškosios . 4u.gif atsimenu, 1987-1990 metais knygų nedaug skaičiau, o svarbiausi skaitiniai buvo būtent žurnalai ir laikraščiai. Visa laimė, lankiausi savo rajono centrinėje bibliotekoje, tai ten tuos visus gėrius rasdavau. 4u.gif Būdavo, gauna biblioteka Literaturnaja gazeta", tai aš jau ir laukiu eilėje. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(*saulėgrąža* @ 2011 02 28, 12:11)
Šiandien per "labas rytas" kalbėjo K.Sabaliauskaitė - sakė besinešiojanti galvoje ketvirtos Silva Rerum knygos pirmą ir paskutinį sakinį smile.gif

QUOTE(kiršė @ 2011 02 28, 12:17)
O trečią kur nešiojasi?  g.gif  biggrin.gif

biggrin.gif Tai va, trečiadienį reikės šį klausimą užduoti Sabaliauskaitei. Trečiadienį, 17 val., ji svečiuosi Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje. thumbup.gif
2011 m. kovo 2 d., trečiadienį, 17 val. Kauno apskrities viešosios bibliotekos (Radastų g. 2, salė) Skaitytojų klubas kviečia į susitikimą su rašytoja, menotyrininke ir žurnaliste, knygų „Silva rerum“ ir „Silva rerum II“ autore Kristina Sabaliauskaite.
http://www.kvb.lt/in...n...9&Itemid=76
Papildyta:
QUOTE(Forget @ 2011 02 28, 20:46)
Aš žinau, kad tu turi ir be mano rekomendacijos skaitysi  hihihi.gif tau manau, netgi labai, patiks

biggrin.gif
Baigsiu L. Briedžio knygą apie Vilnių ir iškart kibsiu į Pilkąsias sielas. mirksiukas.gif
Papildyta:
Ir lauksiu šitos knygos:
Numatomos leisti knygos. Nr. 8. 2011 m. vasario 21 - 27 d.

Žaidimas baigtas : [apsakymai] / Julio Cortázar ; iš ispanų kalbos vertė Valdas V. Petrauskas. – Vilnius : „Baltų lankų“ leidyba, 2011. – 167 p. – („Baltų lankų“ rinktinė proza, ISSN 1822-6930). – ISBN 978-9955-23-442-5

http://www.lnb.lt/ln...p;categoryId=20
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolitlė: 28 vasario 2011 - 19:59
QUOTE(Dolitlė @ 2011 02 28, 20:08)
Ir lauksiu šitos knygos:
Numatomos leisti knygos. Nr. 8. 2011 m. vasario 21 - 27 d.

Žaidimas baigtas : [apsakymai] / Julio Cortázar ; iš ispanų kalbos vertė Valdas V. Petrauskas. – Vilnius :  „Baltų lankų“ leidyba, 2011. – 167 p. – („Baltų lankų“ rinktinė proza, ISSN 1822-6930). – ISBN 978-9955-23-442-5

http://www.lnb.lt/ln...p;categoryId=20
Čia http://baltoslankos....p?productID=944 rašo "Žaidimo pabaiga" hihihi.gif

Šitą norėsiu ir aš paskaityti. ax.gif
Papildyta:
Bet labiausiai laukiu "Mirties su trukdžiais" ax.gif
Papildyta:
Dabar kankinu Užkalnio "Kelionių istorijas". Nūūūūū... g.gif Nelimpa man. schmoll.gif
Gali būti pirma nuograuža šiais metais. g.gif
Atsakyti