Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 73 tema

QUOTE(klopedija @ 2011 02 28, 21:25)

Šitą turiu rusų kalba. Ai, bet atrodo, planavai palaukti, skaityti lietuviškai. Jei persigalvosi, sakyk- atnešiu. 4u.gif
Papildyta:
Gal ką sudomins Frankofonijos mėnesio renginiai Kaune:
FRANKOFONIJOS MĖNESIO PROGRAMA
http://elinara.ktu.l...d..._id=73&doc=

Svarbiausia ir įdomiausia man bus kovo 7 diena thumbup.gif

Kovo 7 d. – Literatūros diena
17.30 val. KTU Humanitarinių mokslų fakulteto (Gedimino g. 43) 102 aud. – paskaita „Vilniaus Gary“. Pranešėjas Romaino Gary klubo įkūrėjas ir prezidentas aktorius Romas Ramanauskas.

Jau pernai šita paskaita buvo žadėta, bet dėl aktoriaus R. Ramanausko ligos neįvyko. Smagu, kad šįmet ji vėl planuose,. Gal jau ir pavyks išgirsti, neatsiras jokių kliūčių. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolitlė: 28 vasario 2011 - 20:36
QUOTE(Dolitlė @ 2011 02 28, 20:40)
Šitą turiu rusų kalba. Ai, bet atrodo, planavai palaukti, skaityti lietuviškai. Jei persigalvosi, sakyk- atnešiu. 4u.gif
Ačiū, Dolitle. aciuks.gif Bet dabar ru skaitysiu tik tas, kurių nerasiu audio. Vis tiek visų knygų neperskaitysi... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolitlė @ 2011 02 28, 19:08)
Baigsiu L. Briedžio knygą apie Vilnių ir iškart kibsiu į Pilkąsias sielas. mirksiukas.gif

Ir lauksiu šitos knygos:
Numatomos leisti knygos. Nr. 8. 2011 m. vasario 21 - 27 d.
Žaidimas baigtas : [apsakymai] / Julio Cortázar ; iš ispanų kalbos vertė Valdas V. Petrauskas. – Vilnius :  „Baltų lankų“ leidyba, 2011. – 167 p. – („Baltų lankų“ rinktinė proza, ISSN 1822-6930). – ISBN 978-9955-23-442-5

Ir kaip tau Briedžio knyga? Aš čia kažkurią dieną žiūrėjau jo šios knygos pristatymą per tv, tai labai patiko. Ir pasigailėjau, kad knygų mugėje jos net nepavarčiau doh.gif

O šios aš irgi labai laukiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 02 28, 20:25)
Bet labiausiai laukiu "Mirties su trukdžiais"  ax.gif

Dabar ir aš labiausiai laukiu doh.gif

Nebeturiu vilties, kad kada mano norimų skaityti knygų sąrašas sutrumpės..jei kokią vieną išbraukiu kaip perskaitytą, tai tuoj atsiranda dvi pretendentės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 02 28, 19:43)
atsiprasau, kad isiverziau biggrin.gif  4u.gif , bet, caralaite, kudie taip sakai? huh.gif

Na aš ją taip prisimenu - kaip tokią "gyvenimo tiesų" knygą. O tokias gerai priimi tik jaunas būdamas, pasenęs jau prisikuri savo tiesų biggrin.gif
Bet gali būt kad nusišneku, nes tikrai prastai Munte knygą pamenu...
Papildyta:
QUOTE(Dolitlė @ 2011 02 28, 21:40)
17.30 val. KTU Humanitarinių mokslų fakulteto (Gedimino g. 43) 102 aud. – paskaita „Vilniaus Gary“. Pranešėjas Romaino Gary klubo įkūrėjas ir prezidentas aktorius Romas Ramanauskas. [/b]

Nors ir važiuok Kaunan... Kodėl tokių paskaitų neskaitė kai aš bedarbė buvau? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 02 28, 21:08)
Na aš ją taip prisimenu - kaip tokią "gyvenimo tiesų" knygą. O tokias gerai priimi tik jaunas būdamas, pasenęs jau prisikuri savo tiesų biggrin.gif
Nors ir važiuok Kaunan... Kodėl tokių paskaitų neskaitė kai aš bedarbė buvau? smile.gif
Ir aš jau turiu daug susikurtų tiesų, bet "Muntės" dar nesu skaičiusi. hihihi.gif Guli pačiame paviršiuje ir prašosi skaitoma. ax.gif
Galų gale ir vilnietės kaunietėms užpavydės! hihihi.gif
Tai važiuok ilgai negalvojus, meet`ą suorganizuosim. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 02 28, 21:08)
Bet gali būt kad nusišneku, nes tikrai prastai Munte knygą pamenu...

As prisimenu kitaip mirksiukas.gif Skaiciau dukart, paauglysteje (labai patiko) ir pries keleta metu (patiko, ir nors tokio ispudzio kaip anuomet nebepadare, bet tikrai nenuvyle). Man tai daugiau "gyvenimo istoriju" (ir isgalvotu istoriju mirksiukas.gif), o ne gyvenimo tiesu knyga. Is tikruju tai jokio pamokslavimo ir neprisimenu - bet gali buti, kad ir as nusisneku, nes visgi jau keli metai praejo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 02 28, 22:21)
Tai važiuok ilgai negalvojus, meet`ą suorganizuosim.  mirksiukas.gif

Negalu sad.gif Mano darbas kaip vilkas - miške yra, paliksiu be priežiūros, ims ir pabėgs biggrin.gif

Pagaliau perskaičiau knygą su malonumu, valio! Visi kiti (visos kitos smile.gif) ją jau seniai perskaitė, aš tik dabar, bet vis tiek pasipasakosiu.

Aleksej Ivanov "Geografas gaublį pragėrė"
Aišku, gailėjausi kad ne rusiškai skaitau. Bet rusiška knygos dvasia vis tiek veržiasi iš puslapių smile.gif. Veikėjų poelgiai tokie "ekstraordinarūs", kad teisingoj ir moralioj Europoj niekaip nepriliptų.
Paskaičiau, kad knyga parašyta 1995. Tais "černuchinės" literatūros laikais ji matyt buvo labai keista - herojus be ambicijų, kuris niekam nieko nenori įrodyt, kuris leidžia kad kiti už jį nuspręstų, parinktų kaip jis gyvens.
Man pasirodė kad knygos žmonės labai mažai turi gyvenimo pasąmonėj, viskas paviršiuj - noriu, darau, nebenoriu, nebedarau. Net reti bandymai save stabdyti ir "pakreipti" kita vaga jiems atsitinka labai natūraliai, neprireikia jokių ilgų apmąstymų.
Moralės normų, kurioms reikėtų paklusti - minimaliai, toks eksperimentinis pasaulis, kur gali būti tuo kas esi, nereikia apsimesti geresniu nei blogesniu. Ir gali tiesiog žiūrėti ar kiti tave tokį priima. Beveik žydroji paauglių svajonė...

... Kažkokia ne tokia recenzija išėjo. Knyga sakyčiau pilna "švelnaus liūdesio", tas herojaus plaukimas pasroviui neatrodo beprasmis ar erzinantis, o netgi atvirkščiai - labai suprantamas, kam švaistyti energiją dalykams kuriuos pakeisti ne tavo valioj? Visi veikėjai žmogiški ir simpatiški, tik labai vieniši ir nelaimingi.
Matyt per anksti griebiausi pastebėjimus rašyt, reikėjo "permiegot" su visom mintim, kad susigulėtų. Tačiau trumpai reziumuosiu - knyga gera smile.gif.
Atsakyti
Parduodu BALTU LANKU knygyno dovanu ceki. Galioja iki 2011-12men. . verte 50lt. atiduodu uz 40lt. Kaunas
Atsakyti
QUOTE(Dolitlė @ 2011 02 28, 19:15)
Gal ir  į Cholinos 'Aną Kareniną" žadi eiti? Susimatytume. mirksiukas.gif

Taip taip, panašu, kad susimatysim mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 02 28, 22:25)

Dabar kankinu Užkalnio "Kelionių istorijas". Nūūūūū...  g.gif  Nelimpa man.  schmoll.gif
Gali būti pirma nuograuža šiais metais.  g.gif

Man tai pirma knygos pusė labai smagiai skaitėsi, kol rašė apie Ganą, Rusiją ir Kaukazą, bet paskui... g.gif kažko nelabai ir man pradėjo patikti, baigiau tik dėl bendros tvarkos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 02 28, 20:25)

dabar jau ir aš unsure.gif

QUOTE(klopedija @ 2011 02 28, 21:21)
Ir aš jau turiu daug susikurtų tiesų, bet "Muntės" dar nesu skaičiusi. hihihi.gif  Guli pačiame paviršiuje ir prašosi skaitoma.  ax.gif

na tikrai - perskaityk gi vieną kartą biggrin.gif
Atsakyti