Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 73 tema

QUOTE(Alexia @ 2011 02 28, 18:41)
Vat as kazkaip uzfiksuoju kas ka is forumieciu skaito (mazdaug zinau skoni) ... bet neskaitytu knygu ... atsiliepimu skaityt vengiu, nes nenoriu suzinoti siuzeto ar susidaryt isankstine nuomone. Atidziai perskaitau atsiliepimus tik apie tas knygas, kurias pati esu skaiciusi.

Va, va, taip pat sia tema skaitau ir as. drinks_cheers.gif Nors kartais gaila, kad negaliu padiskutuoti tam tikrais aptariamais aspektais, taciau po kiek laiko nebesinori "sokti i nuvaziavusi traukini", todel dazniausiai nutyliu...

S. Oksanen "Valymas" - pradzia pasirode tokia sabloniska, kad is karto pajutau priesiskuma tarsi skaityciau H. Wassmo "Stikline pieno", kai aprasomi dalykai turi tiek autentiskumo tarsi as aprasineciau Amerikos kolonizacija ar Prancuzijos karaliu valdymo laikmeti, kam, mano galva, tik Google ismetamos informacijos nepakanka... Antras ir likusieji skyriai pakele knygos verte, taciau jos niurumas ir beviltiskumas paliko toki sloguti, kad panorau sios knygos nebetureti savo lentynose kuo greiciau.

Del vertinimo esu be nuomones, nes rasymo stilius gan itaigus ir realistiskas, taciau del auksciau isvardintu priezasciu niekada jos nebepaimciau antrasyk.
Atsakyti
QUOTE(Alexia @ 2011 02 28, 19:41)
Vat as kazkaip uzfiksuoju kas ka is forumieciu skaito (mazdaug zinau skoni) ir uzfiksuoju mintyse ar uzrasau, o atsiliepimu skaityt vengiu, nes nenoriu suzinoti siuzeto ar susidaryt isankstine nuomone. Atidziai perskaitau atsiliepimus tik apie tas knygas, kurias pati esu skaiciusi.

Viskas aisku - jei yra itarimas, kad knyga forumietems dar nezinoma/neskaityta, ilgo atsiliepimo geriau nerasyti, nes vis tiek jo niekas neskaitys lotuliukas.gif

As tai prisipazistu esanti gana priklausoma nuo tu zmoniu nuomones, kuriu skoniu pasitikiu, kad jis mazdaug sutaps su mano mirksiukas.gif Ju atsiliepimus skaitau atidziai. Isankstine nuomone, susidaryta paskaicius atsiliepimus, dazniausiai skaitymui netrukdo - nors yra buve, kad truputi nusivyliau, nes per daug tikejausi... ax.gif

Susidraugavau pagaliau su "Guldo zuvu knyga". Jau gal tik ketvirtadalis beliko. Mazdaug nuo vidurio eme labai patikti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 03 01, 19:48)
Viskas aisku - jei yra itarimas, kad knyga forumietems dar nezinoma/neskaityta, ilgo atsiliepimo geriau nerasyti, nes vis tiek jo niekas neskaitys  lotuliukas.gif

As tai prisipazistu esanti gana priklausoma nuo tu zmoniu nuomones, kuriu skoniu pasitikiu, kad jis mazdaug sutaps su mano  mirksiukas.gif  Ju atsiliepimus skaitau atidziai. Isankstine nuomone, susidaryta paskaicius atsiliepimus, dazniausiai skaitymui netrukdo - nors yra buve, kad truputi nusivyliau, nes per daug tikejausi...  ax.gif

Susidraugavau pagaliau su "Guldo zuvu knyga". Jau gal tik ketvirtadalis beliko. Mazdaug nuo vidurio eme labai patikti  bigsmile.gif

Ne ne ne, cia gi as viena tik tokia. Na dar tutele biggrin.gif
Nesidziauk susidraugavusi. As irgi, rodos, susidraugavau, taciau i pabaiga labai susipykau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexia: 01 kovo 2011 - 20:20
QUOTE(Alexia @ 2011 03 01, 20:19)
Nesidziauk susidraugavusi. As irgi, rodos, susidraugavau, taciau i pabaiga labai susipykau  doh.gif

Nu labas... blink.gif Va taip ir susidaromos tos isankstines nuomones... dabar speliosiu ir lauksiu, kurioj vietoj jau reiketu susipykti... lotuliukas.gif
Atsakyti
Zinau daug mamyciu yra,gal kuri domejotes ir vartet sia knyga: http://www.pegasas.l...no-pasakos/8385 man idomu ar ji graziai iliustruota,ar isvis be piesiniu,kiek joje pasaku sudeta? smile.gif Jau galvoju apie savo mazyle,pati uzaugau su Andersono pasakom,tai va ir savajai noresiu jas skaityti,tik,kad manoji knyga rusu kalba,ji nesupras,todel noriu isigyti lietuviu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 03 01, 20:48)
Viskas aisku - jei yra itarimas, kad knyga forumietems dar nezinoma/neskaityta, ilgo atsiliepimo geriau nerasyti, nes vis tiek jo niekas neskaitys  lotuliukas.gif

Net nebandyk schmoll.gif aš skaitau visus atsiliepimus ir labai atidžiai, paklodės man patinka. Perskaičius dar kartą susirandu ir mėgstu lyginti ar ir man tokį įspūdį paliko.
Atsakyti
Ačiū už, kaip visada, mielą pasisėdėjimą 4u.gif
QUOTE(Jurzole @ 2011 03 01, 20:48)

Skaitau visų ir viską, tik dažniau rašykit. biggrin.gif
QUOTE(luiziana @ 2011 03 01, 22:46)
Zinau daug mamyciu yra,gal kuri domejotes ir vartet sia knyga: http://www.pegasas.l...no-pasakos/8385 man idomu ar ji graziai iliustruota,ar isvis be piesiniu,kiek joje pasaku sudeta?  smile.gif Jau galvoju apie savo mazyle,pati uzaugau su Andersono pasakom,tai va ir savajai noresiu jas skaityti,tik,kad manoji knyga rusu kalba,ji nesupras,todel noriu isigyti lietuviu  smile.gif

Na, mano vaikas Anderseno dar nemėgsta, bandžiau, anksti.
Šios nežinau, nevarčiau.
Nemėgstu tų vaikiškų knygų, kurios įvardintos kaip gražiausios, populiariausios ar dar kokios " - iausios". Pasakos tada kartojasi, skirtingose knygose dažnai sudėtos tos pačios. Stengiuosi įsigyti pilną rinkinį ar visai atskiras pasakas, po vieną - dvi.
Tikrai gražiame, beje, filmuke "Mergaitė su degtukais" gerokai lanksčiau išspręsta pabaiga, o pačio Anderseno pasaka man slogi, beviltiška ir cray.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 03 01, 19:48)
lotuliukas.gif
Todėl ir nesileidžiu į ilgus apmąstymus. hihihi.gif

Dabar taip pat rašysiu trumpai. mirksiukas.gif
Išklausiau Иван Бунин, Окаянные дни. Tai jo 1917-1919 m. dienoraščiai. Aprašoma tema - porevoliucinis laikotarpis Rusijoje: smurtas, siaubas, suirutė ir neviltis. Pabaigoj vos neapsiverkiau. verysad.gif Turinys skausmingas, bet labai graži, turtinga, lyriška kalba, todėl dienoraščiai galėtų būti skaitomi/klausomi kaip romanas.
Skaitančioms ru: http://bunin.niv.ru/...annye-dni-1.htm

Galvoju, I.Buniną pasižymėsiu kaip galimą metų atradimą... g.gif
Papildyta:
Aha! bigsmile.gif Dėkoju visoms už smagią nuotaiką! aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(martux @ 2011 03 01, 22:07)

Na, mano vaikas Anderseno dar nemėgsta, bandžiau, anksti.
Šios nežinau, nevarčiau.
Nemėgstu tų vaikiškų knygų, kurios įvardintos kaip gražiausios, populiariausios ar dar kokios " - iausios". Pasakos tada kartojasi, skirtingose knygose dažnai sudėtos tos pačios. Stengiuosi įsigyti  pilną rinkinį ar visai atskiras pasakas, po vieną - dvi.
Tikrai gražiame, beje, filmuke "Mergaitė su degtukais" gerokai lanksčiau išspręsta pabaiga, o pačio Anderseno pasaka man slogi, beviltiška ir  cray.gif

Tai mano lelius iki tol kol tas pasakas skaitys irgi toli,bet jei grazi knyga,kodel neisigyjus jau dabar biggrin.gif Nepamenu gal ir slogios jos,bet man atsimenu patikdavo,kai tete jas skaitydavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(luiziana @ 2011 03 01, 23:48)
Tai mano lelius iki tol kol tas pasakas skaitys irgi toli,bet jei grazi knyga,kodel neisigyjus jau dabar  biggrin.gif  Nepamenu gal ir slogios jos,bet man atsimenu patikdavo,kai tete jas skaitydavo smile.gif

Aš tai verkdavau verkdavau verkdavau jas skaitydama, ypač "Mergaitę su degtukais".
Atsakyti
QUOTE(luiziana @ 2011 03 01, 23:48)
Tai mano lelius iki tol kol tas pasakas skaitys irgi toli,bet jei grazi knyga,kodel neisigyjus jau dabar  biggrin.gif  Nepamenu gal ir slogios jos,bet man atsimenu patikdavo,kai tete jas skaitydavo smile.gif

aš Vaigos leistomis pasakomis nepasitikiu, knygos kai kurios gal ir gražios, bet pats pasakų turinys dažnai būna iškraipytas arba labai supaprastintas.

Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2011 02 26, 12:24)
Bet aš turiu omeny daugybę autorės kuriamų lemtingų atsitiktinumų ar sutapimų, kurių šioje knygoje gausu. Per daug neišduodant siužeto detalių - pvz., pirmame skyriuje aprašoma, kaip į miestą vežime atkeliauja maru užsikrėtusi žiurkė. Ją jau nori pagauti katinas, bet jis prieš puldamas dar akimirką pasimėgauja būsimu grobiu, o to užtenka, kad jį kaip tik tada pačiuptų kiemsargis, kuris gaudo benamius katinus, vykdydamas miesto vaito įsakymą. Ir žiurkė pasprunka, pradėdama platinti marą.
Pati autorė vis įterpia frazę "kas būtų, jei būtų buvę" - jei kažkas vis dėlto būtų atvėręs savo namų vartus, ar jei tas svarbus laiškas būtų patekęs adresatui, ar kažkas tiesiog būtų užsirišęs batų raištelius.

Vakar baigiau Yalomo "Gydyma Sopenhaueriu", ir, skaitydama A. Sopenhauerio filosofavimus apie atsitiktinuma gyvenime, prisiminiau si posta, taigi, jei nieko pries, parasysiu (atsiprasau, kad vel ilindau biggrin.gif 4u.gif ), nes man pasirode gana taikli ir itikinama ta jo ismintis:

Arturas atsisake bet kokios antgamtines paguodos, remesi tik tuo, kas buvo pagrista gamtos mokslais. Pavyzdziui, jis mane, kad kancia kyla is klaidingo isitikinimo, jog dauguma nelaimiu nutinka atsitiktinai, ir todel ju galima isvengti. Verciau suvokti tiesa: kancia ir skausmas neisvengiami, nuolatiniai, ir tai yra gyvenimo esme - "nuo atsitiktinumo priklauso tik jos pavidalas, toji forma, kuria kancia reiskiasi, vadinasi, kiekvienas konkretus musu skausmas uzima vieta, kuria, jei nebutu to skausmo, tuojau uzimtu kitas, siuo metu isstumtas ano... Tik tokie apmastymai, tape tvirtais isitikinimais, gali pazadinti didelio masto stojiska abejinguma" ("Pasaulis kaip valia").
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 02 kovo 2011 - 08:43