Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 73 tema

QUOTE(Junda @ 2011 02 19, 19:17)
Tai mano vyras ir dirba tame informaciniame stende, ten jos ir yra. Jas paliko kažkas konferencijos salėj vakar ant kėdės. Bet, kai pagalvoji, žmogus juk nepirks vėl bilieto, kad įeitų ir pasiklaustų, ar nerado kas jo knygų...

Atsiprašau tada, ne taip supratau smile.gif
Tai gal tada ir taip, verta paskelbti kiek įmanoma daugiau.
Gal žmogus išvis iš kito miesto ir gal dar atsiras..kaip nemalonu dabar tam knygas pametusiam žmogui verysad.gif
Atsakyti
Labas vakaras knygų mylėtojos 4u.gif vis įlindus pasiskaitau jūsų nuomones apie vienas ar kitas knygas ir pasirenku ką vertėtų paskaityti. vaikystėj,mokykloj labai knygas skaitydavau,tiesiog valgydavau.o po to nustojau,nes neturėjau kada,o dabar vėl yra laisvo laiko sau tai pradėjau vėl sirgt šita liga biggrin.gif pradėjau nuo Jacqueline Susann "Lėlių slėnis',po to sekė Herbjorg Wassmo "Dinos knyga" ir visos kitos dvi knygos "Laimės sūnus" "Karnos kraitis".dabar laukiu iš knygų klubo siuntinio ir vėl nersiu į skaitymo malonumą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajotoja @ 2011 02 19, 17:17)
Negaliu skaityti knygų, kur kažkas blogai nutinka vaikams. Neįsivaizduoju, kaip nugalėti tą neramumą ... Jau ne viena knyga laukia, kol aš išaugsiu iš tos baimės.

kaži, ar išaugsi.. ir aš tokių negaliu skaityt, ir Sofija5. Mes viena kitą perspėjam, jei beskaitydamos užtinkam. Ir tokią knygą aš išvis išmetu iš savo skaitymo planų. Manęs jos nelaukia schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 02 19, 18:16)
Labai gundausi K. Sabaliauskaitės abiem "Silva Rerum" dalimis (parodoje abi kietais viršeliais apie 70 Lt, kai knygynuose 90-92 Lt), kaip galvojat ar man patiktų?  smile.gif Aišku klausimas skaičiusioms - kiek tas romanas 'labai istorinis'? Ar jis panašus istoriškumu į P. Gregory, ar sunkesnis blush2.gif Gal įmanoma sulyginti su kokiu nelietuvišku autoriumi? (maždaug..tiesiog pirma asociacija kuri kiltų) ax.gif

Mano galva nelabai istorine. Bet nedaug rasi knygu apie 17 a. Vilniu, vien tas veza. Ir siuzetas toks popsinis, idomiai sugalvotas. Daugiau maziau autentiska, na neziurint kai kuriu keistu detaliu, kurias pries kelias dienas apkalbejom smile.gif
Su kuo sulygint tai net nezinau g.gif Gal Tracy Chevalier ... Nors jos plunksna grakstesne smile.gif O is LT, negaliu pasakyt, nes ju labai mazai skaitau blush2.gif reiktu pasitaisyt.
Del skriaudziamu vaiku .. Kai pagalvoju, tai daug viskokiu dalyku mane nervina, neramina ir dusia uzgauna. Bet as skaitau perlipdama per save, stengiuos atsiribot, zvelgt literaturiskai, ar kaip cia geriau pasakius. Tada zvelgiu i knygos ideja, priimu ja kaip visuma, kaip meno kurini, o ne atskiras detales. Aisku buna etapu gyveime ar knygu, kurias numetu, negaliu skaityt, bet dazniausiai griztu jeigu knyga tikrai gera. Vat praejusia savaite perskaiciau viena po kitos Akluma ir Guldo zuvu knyga ir net nemirktelejau. Ne is svelniuju abi. O kazkada bibliotekoje i rankas pakliuvo kazkas apie pedofilija, tai numeciau kaip rankas nusideginus ir vien nuo paskubom uzgriebto sakinio siurpas krete. Arba Prisukamo apelsino pirma scena ... irgi numeciau, bet zadu perskaityt. Kartais ir siaip negaliu skaityt kokios knygos, paprasciausia nervina. Man su Caneti Apakimu nesiseka doh.gif Paskutinikart ja bandziau "paimt" pries du menesius, bet buvau tokioj nevykusioj komandiruotej, tikra tragedija ir vakarais nieko su savim neturejau tik sita Apakima. Po pilnos stresu ir nevilties dienos dar tas Apakimas mane nervindavo doh.gif biggrin.gif Tai ir vel as jos neperskaiciau. Bet as atkakli biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexia: 19 vasario 2011 - 21:23
QUOTE(Rasma @ 2011 02 19, 18:16)
Labai gundausi K. Sabaliauskaitės abiem "Silva Rerum" dalimis, kaip galvojat ar man patiktų?  smile.gif Aišku klausimas skaičiusioms - kiek tas romanas 'labai istorinis'? Ar jis panašus istoriškumu į P. Gregory, ar sunkesnis blush2.gif Gal įmanoma sulyginti su kokiu nelietuvišku autoriumi? (maždaug..tiesiog pirma asociacija kuri kiltų) ax.gif

skaičiau tik pirmąją dalį, bet man 'Silva' pasirodė 'sunkesnė' už Gregory knygas. Ji man kažkokia.. na, gal tikresnė?.. pasirodė. Gregory romanai tokie labai nudailinti. Čia ir kalba sodresnė, ir Vilnius senasis man toks tikroviškas pasirodė (nors sulygint neturiu su kuo biggrin.gif ), šiaip ir žiaurumų tų laikų užteko. O su kuo palyginti kol kas nesusivaikau g.gif
Atsakyti
Ar labai Vilnius užsnigtas? Nebežinau kaip rytoj nusigauti į mugę, nes Kaunas tai pusnėtas, baltutėlis.
Atsakyti
QUOTE(martux @ 2011 02 19, 21:28)
Ar labai Vilnius užsnigtas? Nebežinau kaip rytoj nusigauti į mugę, nes Kaunas tai pusnėtas, baltutėlis.

Pakankamai. Visa diena snigo.
Atsakyti
QUOTE(Alexia @ 2011 02 19, 22:30)
Pakankamai. Visa diena snigo.

Dėkui.
Aišku, labiau aktuali autostrada. Įdomu, ar valoma. g.gif
Atsakyti
QUOTE(martux @ 2011 02 19, 20:55)
Dėkui.
Aišku, labiau aktuali autostrada. Įdomu, ar valoma. g.gif

autostradoje manau bėdų neturėsi, nes tikrai valoma ir barstoma,
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2011 02 19, 15:40)

Butu labai smagu susimatyti 4u.gif Ar tiktu vilnietems treciadienis susibegimui?

mano mažasis serga.. nežinau, ar kitą savaitę galėsiu pasibėgiot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Žvaigždėja @ 2011 02 19, 19:54)
Labas vakaras knygų mylėtojos 4u.gif
Sveika prisijungus! 4u.gif

Apie blogį, kuris nutinka vaikams. Mane apskritai biesina smurtas ir kiti blogi dalykai ne tik vaikų, bet ir moterų, ir senukų, ir neįgaliųjų, ir, galų gale, vyrų atžvilgiu. Bet ne tiek literatūroje, kiek pačiame gyvenime. Tada norisi tapti Chuck Norris`u ir įvykdyti teisingumą.
O knyginis blogis gali mus šio to pamokyti, padėti susiformuoti tam tikrus požiūrius "ką aš daryčiau, jeigu..." ir t.t.

Kaip tik baigiau skaityti Kenzaburo Oe Asmeninė patirtis, ir noriu pacituoti prieš metus rašytą Darbinga atsiliepimą apie šią knygą, nes tiksliau ir aiškiau vargu ar sugebėčiau išdėstyti savo mintis.
"Iš tiesų ši nelaimė tik mano vieno. Tai mano asmeninė patirtis. Asmeninių patirčių būna visokių, gali jomis šliaužti vienas lyg urvu, o paskui rasti atsišakojimą, už kurio atsiveria visiems žmonėms bendra tiesa. " Taip savo jausmus apibūdina knygos „gyventojas“ Paukštis Berdas, sužinojęs, kad jiems su žmona gimė neįgalus sūnus. Visą jausmų gamą nuo nevilties iki neigimo išgyvena jaunasis tėvas, o kur dar neįgyvendinta svajonių svajonė aplankyti Afriką. Tai knyga apie atsisveikinimą su jaunyste, tiksliau nerūpestingąja jaunyste, kai pagaliau turi pasirinkti ir apsispręsti kaip gyventi, ką veikti, žodžiu, kova tarp svajonės ir pareigos. Knyga nestora, bet iš tų, lėtųjų. Rašytojas – puikus pasakotojas, kalba vaizdinga, tačiau pati pabaiga mane kiek nuvylė, atrodė, tarsi man prieš pat nosį būtų užtrenktos durys ir pakabinta lentelė su užrašu: „nebesibelskite, viskas baigėsi gerai“.
Tik pačią pabaigą interpretuočiau kitaip nei Darbinga: nelaimės atveju nepraraskite vilties, darykite kažką! Juk būna gyvenime stebuklų! mirksiukas.gif Sakyčiau, Paukštis Berdas, pasiryžęs aukotis dėl sūnaus - būsimos "daržovės", išvengė visą gyvenimą besitęsiančios sąžinės graužaties dėl kūdikio mirties, griuvusios santuokos, visuomenės pasmerkimo. Įgyvendinta svajonė nuvažiuoti į Afriką niekada nebūtų ištrynusi juodos dėmės jo sąžinėje.
Tasai "trinkt durimis" galėtų reikšti pernelyg sunkius išgyvenimus ir visišką atsidavimą vaiko išgelbėjimui, kuomet nebelieka laiko lieti ašaras, skųstis savo būtimi, nes gyvenimą užpildo pasiaukojimas kitam. Kuris baigiasi gerai - ir nėr ką čia daugiau rašyti. mirksiukas.gif

Mano kolegė rugpjūty susilaužė stuburą, daktarai "nurašė": nevaikščios. Ir ką manot? Moteriškė užsispyrė. Sunkiai, bet vaikšto! Ir yra tikimybė, kad visiškai atsistos ant kojų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 20 vasario 2011 - 12:30
Dėmesio!
В память о событиях годовой давности для всех наших пользователей - обьявляется фрилич, т.е. снятие ограничений связанных с рейтингом и количеством набранных таймбонусов.
Срок действия фрилича пока уточняется, следите за новостями mirksiukas.gif
http://rutracker.org/forum/index.php

Siųskimės knygas! mirksiukas.gif Yra ne tik ru, bet ir kitomis kalbomis! mirksiukas.gif
Atsakyti