Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 73 tema

Na, patikti gali įvairūs autoriai, knygos, bet keistai atrodo James Joyce ir Coelho liaupsinimas greta, visiškai nepagrindžiant savo nuomonės. hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2011 02 20, 13:59)
Dabar klausimas ne į temą:
kaip manote, ar žmogui kuris deklaruoja, kad D.Džoiso "Ulisas" buvo labai įdomi knyga gali patikti Coelho?  g.gif

gali.. galvoju konkrečiai apie vieną pažįstamą, žmogus atviros dūšios ir visur ieškantis teigiamų dalykų, ne koks piktas snobas, kaip aš biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(madrugada @ 2011 02 20, 23:44)
gali.. galvoju konkrečiai apie vieną pažįstamą, žmogus atviros dūšios ir visur ieškantis teigiamų dalykų, ne koks piktas snobas, kaip aš biggrin.gif

Nu vis tiek netikiu biggrin.gif jei tikrai nuoširdžiai patiko "Ulisas" neįsivaizduoju kaip gali liaupsinti Coelho rolleyes.gif
Snobė esu šitoje vietoje biggrin.gif Nesakau, kad Coelho yra blogai, jis turi savo skaitytoją, bet skirtingą nuo Džoiso.
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 02 19, 23:36)
autostradoje manau bėdų neturėsi, nes tikrai valoma ir barstoma,

Buvai teisi smile.gif

Paskutinė mugės diena turi ir pliusų, ir minusų: ne per daugiausia žmonių, bet stipriai prapirktos knygos. Nebebuvo "Silva Rerum II", M. Martinaičio "Mes gyvenome", dar keletos kitų.
Mano pirkiniai:
D. Foenkinos. Subtilumas
R. Bradbury. Sudie, vasara
A. Paasilinna. Kaukiantis malūnininkas
C. McCullough. Per daug žmogžudysčių
S. Larsson. Mergina, kuri užkliudė širšių lizdą
J. Marcinkevičius. Grybų karas (su dailininko piešinuku ir dedikacija)
A. Lindgren. Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo
J. Wieslander. Mamulė Mū laipioja po medžius
J. Sakalauskaitė. Smagiosios Pelytės Smailytės istorijos (su autorės palinkėjimu)

Susitikimų nebelabai buvo, vos viena akimi žvilgtelėjau į dukros mėgstamos laidelės "Linksmoji lapių šeimynėlė" herojus.

Pagailo A. Čekuolio - per visas 5 val., kurias išbuvome mugėje, nemačiau, kad būtų prisėdęs ar kur nuėjęs - tik rašėsi, rašėsi... Su pirmaisiais dar juokavo ir bendravo, o su priešpaskutiniaisiais - net galvos jau negalėjo pakelti.

Supratau, kad visai geras reikalas tie lagaminukai ant ratukų. Ne tik į lėktuvą, bet ir į mugę. Deja, neturėjau.

Dolitle, gal porą žodžių apie Oksanen gali?
Ar tokia pat ryški, kaip ir knygos viršelyje?
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2011 02 20, 14:59)

kaip manote, ar žmogui kuris deklaruoja, kad D.Džoiso "Ulisas" buvo labai įdomi knyga gali patikti Coelho?  g.gif

Gražiai tu čia biggrin.gif

o gal tik lentynoje turi? Skaičiau vieną tokį aštraus liežuvio straipsnį, kur smarkiai tyčiojosi iš tų, kurie "žino", ką išsilavinęs žmogus turi turėti lentynoje cool.gif

QUOTE(martux @ 2011 02 20, 23:06)

Pagailo A. Čekuolio - per visas 5 val., kurias išbuvome mugėje, nemačiau, kad būtų prisėdęs ar kur nuėjęs - tik rašėsi, rašėsi... Su pirmaisiais dar juokavo ir bendravo, o su priešpaskutiniaisiais - net galvos jau negalėjo pakelti.

betgi jis savanoriškai? unsure.gif
Atsakyti
Klopedijai uz tema 4u.gif

O as pribaigiau prie jokiu darbu neprileidziancia storaja Larssono knyga "Mergina,kuri zaide ugnimi",placiai nekomentuosiu,nes ir taip knyga visiem zinoma.Patiko labai thumbup.gif ,tik kaip dauguma atsiliepia,kad sioji geresne uz pirmaja dali,tai as taip neatsiliepiu,nes man abi patiko,ir netgi manau,kad kazin ar pirmoji netgi ir nelabiau patiko...Sioje man psirode,kad galima buvo siek tiek patrumpinti,vietomis jau atsibosdavo skaityti tuos besikartojancius dialogus visu policininku,zurnalistu ir pan...apie Lisbet...as bent 100psl patrumpinciau,tada butu isvis neatsiplest,o tai kai kuriose vietose,kur aptarinedavo paieskas budavo kartais imu nuobodziauti ir mastyti ar neatsistojus ir nepasidarius arbateles biggrin.gif Siaip knyga LIUKS thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2011 02 20, 22:55)
Nu vis tiek netikiu  biggrin.gif  jei  tikrai nuoširdžiai patiko "Ulisas" neįsivaizduoju kaip gali liaupsinti Coelho  rolleyes.gif 
Snobė esu šitoje vietoje  biggrin.gif  Nesakau, kad Coelho yra blogai, jis turi savo skaitytoją, bet skirtingą nuo Džoiso.

Atsiprašau už trigrašį, bet sutinku su Forget. Kažkaip iškart suabejojau, ar tas "Ulisas" buvo skaitytas g.gif Aišku, su žvake, kaip sakoma, nestovėjau, bet ir aš galiu pasakyt, kad protingas knygas visas perskaičiau. Atsiprašau, negalėjau susilaikyt... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2011 02 20, 19:14)
Patikti gal ir gali, bet nesakys, kad tai 'geriausia, ką jis matė'.
Pvz., man patinka ir Garcia Marquez, ir Kinsella biggrin.gif Bet nesugalvočiau jų gretinti ir lyginti tarpusavyje, nes tai absoliučiai skirtingos kategorijos rolleyes.gif
Kaip ir kino-meno su kinu-pramoga.

aš tai nelyginčiau Coelho su Kinsella. Kinsella yra akivaizdžiai pramoginė, niekas gi nepuls ginčytis apie jos literatūrinę vertę, o Coelho yr su pretenzijomis, jei ne į literatūrą, tai į filosofiją smile.gif ir už tai jo dar labiau nemėgstu biggrin.gif
Atsakyti
Dar apie tą patį, joks žmogus, kuris perskaitė "Ulisą" ir jam patiko, nerekomenduos jo visiems biggrin.gif

Daniel Keyes "Gėlės Aldžernonui", senai skaičiau knygą kuri mane taip palietė. Čarlis, su labai žemu IQ rungtyniauja su gudriu peliuku Aldžernonu, kurio smegenys operuoti. Tikėjausi fantastikos, o šito žanro iš vis nemėgstu. O čia... Fantastika nėra knygos ašis. Man ji atskleidė, tai kas blogiausia mūsų visuomenėje. Tai jog silpnesnį mes gatavi sutrypti. O dar jei silpnesnis nesupranta, kad iš jo juokiamasi, iš vis fantastika! Galime didžiuotis kokie protingi mes esame.
Čarliui padaroma smegenų operacija ir tai ko žmonės mokinasi visą gyvenimą, jis išmoksta per kelis mėnesius, bet nereiškia, kad emiociškai jis subręsta taip pat greitai kaip ir protiškai.
Autoriui nusilenkčiau iš pagarbos, už tokį knygos dinamiškumą, kiekvienas puslapis apgalvotas ir įtampa kyla. Su kiekvienu dienoraščio įrašu jaučiasi pažanga. Taip pat garsiai ploju ir vertėjui. Išversti literatūrą su daug kalbos klaidų, taip, kad jos neatrodytų dirbtinės, yra didis menas.
Sujaudino iki širdies gelmių unsure.gif

"Aš nevalgiau jokių obuolių ir nepadariau jokių nuodėmių"

10 iš 10, rekomenduoju ir toms kam patinka D.Džoisas ir Coelho gerbėjoms.

P.S. Ir kai eisite pro šalį nepamirškite padėti gėlių ant Aldžernono kapo.
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2011 02 20, 18:14)
Oho, kokie tempai  biggrin.gif Aišku, kad būsiu. Atvažiuosi?

Norec 4u.gif biggrin.gif bigsmile.gif
As vakar perskaiciau "Svetimsale". Ir likau labai nusivylus verysad.gif Tikejausi visai ne to. Visu pirma, daugiau fantastikos ir veiksmo, o ten...meiles romanas ipintas i truputuka fantastini siuzeta verysad.gif Palyginciau sita autore su Nora Roberts...labai pan. stilius.
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2011 02 21, 10:12)

As vakar perskaiciau "Svetimsale". Ir likau labai nusivylus verysad.gif Tikejausi visai ne to. Visu pirma, daugiau fantastikos ir veiksmo, o ten...meiles romanas ipintas i truputuka fantastini siuzeta verysad.gif Palyginciau sita autore su Nora Roberts...labai pan. stilius.

aš paskaičiau tokį reklaminį bukletuką - ištrauką iš šios knygos. Nepasakyčiau, kad labai užkabinę būtų. Gal sekančiose septyniose knygose daugiau veiksmo bus? biggrin.gif
O toks siužetas man skaitytas.. buvo tokia Chmelevskajos knyga, niekaip nepamenu pavadinimo. Ten mergina pakliuvo į ateitį, turėjo sužadėtinius ir ten ir ten, ir vis šokavo tai į vieną laiką, tai į kitą.
Atsakyti
Siandien radau prie numatomu leisti knygu- Pažadėk, kad grįši : romanas / Tess Gerritsen ; [iš anglų kalbos vertė Neringa Barmutė]. – Vilnius : Svajonių knygos, 2011. – 319, [1] p. – (Katė). – ISBN 978-609-406-171-4 blink.gif kazkokia klaida gal,negal buti Tess Gerritsen ir prie svajoniu knygu doh.gif
Atsakyti