Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Forgete @ 2011 02 24, 14:08)
Svajone viska darau ant raw, tada kokybe nenukencia, stumdziau curves, dejau kontrasto kad nuimtu pilkuma, stumdziau saturation ir vibrance, tamsias ir sviesias vietas koregavau. Jei domina galeciau ideti kaip atrode raw pries redagavima.

ir mane domina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 24, 14:11)
tikrai įdomu  smile.gif

ir ,am idomu. idesi cia? priesh ir po. as labai megstu taip palyginti blush2.gif kai baigiu darba su kazhkokia foto, visada pasiziuriu priesh varianta ir po. jei viskas gaunasi gerai, dziaugiuosi, bet jei atsitinka taip, kad originalas visdelto laimi- buna labai nefaina lotuliukas.gif
Atsakyti
aš tai žiauriai su spalvom susipykus, niekada nesigauna taip kaip noriu doh.gif taip nenatūraliai atrodo.. persistengiu matyt, nejaučiu ribų visiškai tame reikale.. o vat pas ją net laabai natūraliai gaunasi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 02 24, 13:19)
ir ,am idomu. idesi cia? priesh ir po. as labai megstu taip palyginti blush2.gif kai baigiu darba su kazhkokia foto, visada pasiziuriu priesh varianta ir po. jei viskas gaunasi gerai, dziaugiuosi, bet jei atsitinka taip, kad originalas visdelto laimi- buna labai nefaina lotuliukas.gif

ar as maisau ar tu raw nefotkini?

user posted image user posted image

oi ziuriu kirpimo nepataikiau, na ka padarysi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forgete: 24 vasario 2011 - 17:38
QUOTE(Forgete @ 2011 02 24, 13:22)

viskas aišku, pas tave ir originalas neprastas 4u.gif
man dažniausiai iš šššš... vašką tenka spaust doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2011 02 24, 14:22)

kai pyshkinu tai jpg. jei kazhka svarbaus - raw. bet as nelabai megstu, gal del to, kad laikas kompa keist, kad ps greitas butu. manau visa problema, esmine, del ps greicio, nu mane zhudo tas galvojimas, nera taip baisiai, bet man reikia super greitai. tada as galiu dirbt normaliai.
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 24, 13:25)
viskas aišku, pas tave ir originalas neprastas  4u.gif
man dažniausiai iš šššš... vašką tenka spaust  doh.gif

tikra tiesa, man ner nieko nuobodziau nei is sh vaska spaust. o kartais tenka doh.gif

QUOTE(Maggie @ 2011 02 24, 13:32)
kai pyshkinu tai jpg. jei kazhka svarbaus - raw. bet as nelabai megstu, gal del to, kad laikas kompa keist, kad ps greitas butu. manau visa problema, esmine, del ps greicio, nu mane zhudo tas galvojimas, nera taip baisiai, bet man reikia super greitai. tada as galiu dirbt normaliai.

tai bus kompo beda
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2011 02 24, 12:44)
Ačiū visoms smile.gif
Aš irgi noriu kritikos 4u.gif kūdroj numinusavo, tai vadinasi nekas su foto, bet aš nematau kas blogai, prašau jūsų pagalbos smile.gif

Visu pirma neimk taip giliai i plaucius kudros minusu.... Siuo atveju speju nepajaute tiesiog to, ka tu norejai perteikti... Man asmeniskai kaip ir daugelis paminejo nesiziuri odos spalva... rodos lyg spalvotom demem ismetyta... Jb manau pataisytu sita dalyka... arba bandyk dar zaisti su spalvom... aisku jeigu nori... Galbutt tu sia foto matai visai kitaip ir ji tau paciai labai patinka... tada nieko nekeisk... Kartais reik nepasiduot gaujos nuomonei wink.gif O daugiau nelabai turiu prie ko kabintis, man tinka viskas....

QUOTE(Vanillla @ 2011 02 24, 12:50)
Tik db prisiminiau, kad sita foto buvo daug didesne, labai smarkiai ja apkapojau.  blush2.gif Paziurejau buvo 27mm tongue.gif
oi, net dar maziau biggrin.gif pasimeciau biggrin.gif zodziu, Akasha, tu buvai visiskai teisi, profes akis wink.gif

Na man iki profes dar kaip iki everesto virsukalnes lotuliukas.gif Tai va toks paprastas patarimas portretams fotografuoti naudok 55mm(kiek pamenu pas tave kitinukas), zodziu ne maziau 50mm, tada bus daug maziau iskraipymu ir nereikes tiek karpyti wink.gif

QUOTE(Lora27 @ 2011 02 24, 13:26)
Kaip gražiai nufotografuoti hiacintai  wub.gif Labai patinka ta miglelė. Kaip galima ją išgauti? Ar čia PS pagalba?

Dekui... Miglele galima pagauti kai uz fotografuojamo objekto saulute sviecia... Butent tokios migleles nebandziau padaryti PS, bet manau visiskai imanoma... Pabandyk su saules spinduliukais pazaisti... greitai suprasi kaip tai daroma smile.gif

user posted image user posted image

Kol maciau tik pirmaja foto , buvo viskas kaip ir gerai, smile.gif bet kai pamaciau abi, dabar man per daug gelsva sutvarkytoji... blush2.gif Del kadravimo, tai alkunes truksta ir virsaus kiek per daug... bet jei turi tik tiek kiek rave, tai tikrai nebera kaip kitaip karpyt... Siaip saunuoles abi su Rarity... Gerai susitvarket... Daugiau noretusi pamatyt smile.gif
Atsakyti

kaip sake, ir pradinis variantas visai neblogas, aisku, gautasis rezultatas tai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2011 02 24, 14:08)
Svajone viska darau ant raw, tada kokybe nenukencia, stumdziau curves, dejau kontrasto kad nuimtu pilkuma, stumdziau saturation ir vibrance, tamsias ir sviesias vietas koregavau.

Forgete, iš kur išmokai ten viską stumdyti? čia savarankiškai ar kažkas padėjo pagrindus?
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 02 24, 13:38)
Kol maciau tik pirmaja foto , buvo viskas kaip ir gerai,  smile.gif bet kai pamaciau abi, dabar man per daug gelsva sutvarkytoji...  blush2.gif  Del kadravimo, tai alkunes truksta ir virsaus kiek per daug... bet jei turi tik tiek kiek rave, tai tikrai nebera kaip kitaip karpyt... Siaip saunuoles abi su Rarity... Gerai susitvarket... Daugiau noretusi pamatyt smile.gif

Aciu Akasha, tas geltonumas pagal WB buvo dar ryskesnis, nes nuotaka pripudruota neblogai o ir kambario spalvos labai atspindzius mete. Siek tiek geltonuma mazinau, tada lenda ranku raudonumas, dar pasidestysiu gal ka geriau isgausiu. Reiks atsispausdint kelis variantus, neaisku ka cia tas monitorius piesia. Kadravimas mano beda, visos fotkes su tusciu virsum, reik kazkaip ismokt perkadruot, bet labai bijau pabegusio fokuso, tai taip ir gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2011 02 24, 14:44)
Aciu Akasha, tas geltonumas pagal WB buvo dar ryskesnis, nes nuotaka pripudruota neblogai o ir kambario spalvos labai atspindzius mete. Siek tiek geltonuma mazinau, tada lenda ranku raudonumas, dar pasidestysiu gal ka geriau isgausiu. Reiks atsispausdint kelis variantus, neaisku ka cia tas monitorius piesia. Kadravimas mano beda, visos fotkes su tusciu virsum, reik kazkaip ismokt perkadruot, bet labai bijau pabegusio fokuso, tai taip ir gaunasi.

Nu pastebejau, kad rankytes pasalusios smile.gif... Vadinasi isgavai gana nebloga rezultata.... Del spauzdinimo, tai labai priklauso kur spauzdinsi... nes kiekviena firma skirtingai dirba...
Del kadravimo, tai gal pabandyk fokuso taskus stumdyt, jei nepatogu perkadruot.... Arba per laika ismoksi smile.gif Viskas gi ismokstama mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 24 vasario 2011 - 13:58