QUOTE(linamask @ 2011 03 19, 09:55)
Nesigincinu, gal ir nemoku skaityti, bet jei jus mokate-paaiskinkite man-busiu dekinga.
Tai dabar reikia suprasti, kad jei renkuosi 2metus, tai antrais metais gaunu 40%, bet negaliu dirbti?

Tai dabar reikia suprasti, kad jei renkuosi 2metus, tai antrais metais gaunu 40%, bet negaliu dirbti?
taigi kiek visur aiskinta ir rasoma kad antrus metus galesit dirbti ir gauti 40% uz vaika,as kai buvau del vyro seses man patvirtino tai,o cia pilstoma is tuscio i kiaura jai neaisku skambink ar nueik i sodra pasiklausk ir gausi toki atsakyma
Papildyta:
QUOTE(linamask @ 2011 03 19, 09:55)
Nesigincinu, gal ir nemoku skaityti, bet jei jus mokate-paaiskinkite man-busiu dekinga.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė Seimo priimtus įstatymus, kuriais mažinamos motinystės ir tėvystės pašalpos, paliekamas sumažintas ligos pašalpos mokėjimas ir įšaldomi" sumažinti politikų, teisėjų, pareigūnų ir valstybės tarnautojų atlyginimai.
Pasirašytiems įstatymams įsigaliojus, nuo 2011 m. liepos tėvams, susilaukusiems vaikų, bus galima pasirinkti, kiek laiko jie norės auginti vaiką, gaudami paramą iš valstybės - dvejus ar vienerius metus.
Jeigu šeima nutars išmokas rinktis dvejus metus, tada pirmaisiais vaiko auginimo metais išmoka sudarytų 70 proc. kompensuojamojo darbo užmokesčio, antraisiais - 40 proc., bet tuomet jau būtų neribojama vaiko priežiūros atostogų išėjusių tėvų galimybė dirbti - dėl papildomų pajamų nemažėtų motinystės ir tėvystės išmoka.
Tiems, kas nutars vaiką auginti tik metus, iš Sodros" bus mokama 100 proc. gauto atlyginimo pašalpa, bet ne daugiau nei numatytos išmokų lubos.
www.delfi.lt
BNS