Sutinku su Moonte. Tokie svaičiojimai, kad visi gali, Dievas davė dantis duos ir duonos yra kaip gražios pasakaitės... jau tikrai, kad ne visi gali suteikt tą gerovę ypač kalbant apie Lietuvą, kur daugumos žmonių padėtis labai labai bloga, o kur dar psichologinės bėdos. Jeigu viskas būtų taip gražu ir šaunu, kaip kai kurie čia piešia, tai tų abortų ir nebūtų, bet vien jų egzistavimas rodo, kad ne viskas taip idealu pasaulyje.
QUOTE(Onomotopėja @ 2012 10 27, 13:08)
Kiekvieni tėvai GALI suteikti savo vaikams normalų, ne perteklinį gyvenimą. GALI.Jei to imasi, o ne vien tik sėdi ir verkia..
Jus tai pasakykite mergaitei is vaiku namu, kuria isszagino, ar kuri per kvailuma pastojo.
Niekas cia neagituoja darytkites totaliai abortus. Abortas yra sudetingas ir labai sunkus sprendimas, kuris lydes zmogu-moteri visa jos gyvenima. Apsisprendimas tai jos pasirinkimas, jos atsakomybe, jos tragedija. O tos visos teisinguoles, moralistes, tik mikseris, virpinantis ora, realiai nesuteikia zmonems pagalbos, tiks avo puikybe tenkina, mat kokia as sventa ir teisinga, kai jus zudikai. Nekartosiu Hmmm jau parasyto posto, visuomene ziauri tiek vienisai motinai, tiek aborta pasidariusiai moteriai. Pirmoji visa gyvenima bus parija, antroji dar turi sansa sau, ir kitam vaikui, suteikti oru gyvenima.
Tai kaip tada suprasti tendenciją, kad kuo turtingesnė šalis, tuo mažesnis gimstamumas?
Papildyta:
Aš kalbu ne apie išžaginimo atvejus, aš kalbu apie normalias šeimas, kai antras / trečias vaikas- didžiulė kliūtis.
Nežinau, ar aš teisi, ar ne, kalbu iš savo patirties, kap atmetusi aborto variantą motuna, iš savo varpinės, taigi neteisiu, bet ir nepateisinu. Ir kai pažiūriu į savo 17- metį sūnų, kuris vien dėl to, kad man būtų buvę per sunku vienai du vaikus auginti, ir kad jis lankė tik du nemokamus būrelius, vietoj 5 mokamų, būtų supuvęs atliekų dėžėje....užlieja džiaugsmo banga, kad tuomet nepasidaviau aplinkinių pasiūlymams ...
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2012 10 27, 12:14)
Jus tai pasakykite mergaitei is vaiku namu, kuria isszagino, ar kuri per kvailuma pastojo.
Niekas cia neagituoja darytkites totaliai abortus.
Niekas cia neagituoja darytkites totaliai abortus.
Aš kalbu ne apie išžaginimo atvejus, aš kalbu apie normalias šeimas, kai antras / trečias vaikas- didžiulė kliūtis.
Nežinau, ar aš teisi, ar ne, kalbu iš savo patirties, kap atmetusi aborto variantą motuna, iš savo varpinės, taigi neteisiu, bet ir nepateisinu. Ir kai pažiūriu į savo 17- metį sūnų, kuris vien dėl to, kad man būtų buvę per sunku vienai du vaikus auginti, ir kad jis lankė tik du nemokamus būrelius, vietoj 5 mokamų, būtų supuvęs atliekų dėžėje....užlieja džiaugsmo banga, kad tuomet nepasidaviau aplinkinių pasiūlymams ...
QUOTE(Onomotopėja @ 2012 10 27, 13:14)
Tai kaip tada suprasti tendenciją, kad kuo turtingesnė šalis, tuo mažesnis gimstamumas?
O jus galvojate, jog abortai tai itakoja...
Tendencija paprasta, zmones geba reguliuoti savo nestuma. Apart reproduktoriaus fuknciju gyvenime, gali realizuoti save ir kitose veiklose.
Papildyta:
QUOTE(Onomotopėja @ 2012 10 27, 13:16)
Prie ko cia kliutis, adekvaciai amstantis zmogus geba ivertinti savo galimybes. Vaikai ne vien gimdomi bet dar ir islaikomi, ugdomi ir t.t. Jau nekalbu kad jie turi pramisti.
Va as nesuprantu zmoniu, kurie savo asmenine nuoziura gimdo vaikus, o veliau reikalauja is visuomenes pagalbos, reiskia jai pretenzijas, bando permesti uz savo pasirinkima atsakomybe.
QUOTE(Moonte @ 2012 10 27, 12:21)
Va as nesuprantu zmoniu, kurie savo asmenine nuoziura gimdo vaikus, o veliau reikalauja is visuomenes pagalbos, reiskia jai pretenzijas, bando permesti uz savo pasirinkima atsakomybe.
Gimdžiau asmenine nuožiūra, nes exas siūlė abortą, tačiau jokios pagalbos iš visuomenės niekad neprašiau ir negavau, net nemokamo maitinimo negavę mano vaikai niekada. Dirbau, sukausi, kaip galėjau,stdijavau antrą kartą, kad būtų galimybė uždirbti daugiau, nebadavom, buvom apsirengę, ir pramogoms kuklioms užteko.
Onomotopėja, bet ne visos moterys tokios kaip jūs. Yra labai daug, kurios dar nepagimdę jau planuoja kaip vaiką užkraus seneliams, tetoms, dėdėms, kaip prašys visų įmanomų pašalpų, paramų ir pan. Vaiką privalo auginti tėvai, o ne valstybė ar kiti žmonės. Bet taip ir gaunasi, kai bile gimdyt, o kaip išlaikyt jau vienodai.
QUOTE(Onomotopėja @ 2012 10 27, 13:24)
Gimdžiau asmenine nuožiūra, nes exas siūlė abortą, tačiau jokios pagalbos iš visuomenės niekad neprašiau ir negavau, net nemokamo maitinimo negavę mano vaikai niekada. Dirbau, sukausi, kaip galėjau,stdijavau antrą kartą, kad būtų galimybė uždirbti daugiau, nebadavom, buvom apsirengę, ir pramogoms kuklioms užteko.
Na ir kas. Nepykit, as jums del to net balionelio neduosiu, itariu, jo jums ir veltui nereikia, nes tai jusu pasirinkimas, kuri padarete jus, vadovaujantis savo vertybemis, niekas is virsaus jums nebruko, nemoralizavo. Manau, jog kiekvienas zmogus uz savo pasirinkima privalo nesti atsakomybe, nesvarbu koks sprendimas. BEt kievkienas zmogus turi teise pasirinkti. Ir jo pasirinkimas, kuris nepriestarauja istatymams privalo buti gerbtinas, nors tu ir nesutinki su juo. Ar mes t.y. as, jus, turime teise moralizuti kitai, kuri apsisprende padaryti priesingai...
NEGALIMA KITU ZMONIU GYVENIMO MATUOTI SAVO GYVENIMU, NE-GA-LI-MA. JU GYVENIMAS NE MUSU.
Būtent negalima savo "teisingo gyvenimo būdo" primetinėti kitiems. Kad va aš užauginau oi kokia aš didvyrė, o visos tos kitos tai nieko nevertos žudikės. Mes negalim įlysti į kito žmogaus vidų, į jo gyvenimą ir suprasti, kaip jis ištiesų gyvena. Neteisk ir nebūsi teisiamas. Niekam netaikau asmeniškai.
QUOTE(Onomotopėja @ 2012 10 27, 13:37)
Tiek to jau, nemėgstu nei balionų, nei skintų gėlių, Monte
Ar aš kur nors moralizavau? Aš tik sakau, kad nei teisiu, nei pateisinu. Galiu tik užjausti ir gailėtis. Nes jos nužudė savo vaiką, nesvarbu, dėl kokių priežasčių, ir nereikia vynioti žodžių į vatą.
Ne didvyrė aš. Aš tik motina.

Ar aš kur nors moralizavau? Aš tik sakau, kad nei teisiu, nei pateisinu. Galiu tik užjausti ir gailėtis. Nes jos nužudė savo vaiką, nesvarbu, dėl kokių priežasčių, ir nereikia vynioti žodžių į vatą.
Ne didvyrė aš. Aš tik motina.
Na matot ne moralizuojat, o moters pasirinkima priskiriat zudimui, tai jau bandymas manipuliuoti emociniam lygmenyje. Istatymas to veiksmo zudimu nevadina. Ji prieme sunku sprendima su kuriuo gyvens iki amziaus galo,o dar atsiranda moteriske, visa tokia teisinguole, mananti jei jau ji tokia sterili, nors ant zaizdos dek, tai turi teise metytis akmenimis.
O kaip gyventi kiekviena diena prasant sau miriteis? O yra tokiu, kurie gime nelaukti, nemylimi, nugyveno visa gyvenima nemyleti, nes patys nemokejo myleti, ir numire kaip sunyciai patvori, puslitri apsikabine. Tai pagarba gyvybei?
Jus kada nors domejotes likimais vaiku is globos namu?
Tarkim, kad juos valstybe ismeta i gatve, sulaukus pilenametyses, numetusi kelis grasius, kuriuos jie isleidzia vejais, nes neturi elementariu socialiniu igudziu. Ai, tiek to, per daug as tame braidziau, tad nenoriu plestis.
Aš turiu draugę, užaugusią vaikų namuose, nes motina ją ir kitus 3 vaikus prisigėrusi išnešė laukan, kad sušaltų kovo mėnesį, ir užrakino duris. Mano nuomone, asocialias moteris reikėtų sterilizuoti.
Šiai dienai puikiai gvena ta moteris, ištekėjo, vyras neblogas, beje, irgi vieną netyčiuką gimdė, turi du didelius vaikus dabar..Ir ką?
Eutanaziją aš pateisinu, ją pats žmogus ją renkasi, čia jau kiekvieno laisvas pasirinkimas, ar save žudyti, ar ne. O kitą žudyti yra didžiulis griekas.
Tai gal ir visus žmogžudžius teisinkim, nes mes nežinom jų gyvenimų, nežinom, kas jų širdelėse tuo metu dėjosi, gal jie senukus žudė, nes alkani buvo, gal jų vaikystė nelaiminga buvo , na ,maža kas...
Kartojuosi, NESMERKIU, bet ir NEPATEISINU abortus darančių.
Savo dukrai niekada gyvenime nepatarsiu- darykis. Kad ir 10 vaikų turėtų. Verčiau padėsiu, kiek galėsiu. Nes visi pradėtieji turi teisę gyventi.
Atsakau už savo griekus, o kiti atsakys už savus.
Šiai dienai puikiai gvena ta moteris, ištekėjo, vyras neblogas, beje, irgi vieną netyčiuką gimdė, turi du didelius vaikus dabar..Ir ką?
Eutanaziją aš pateisinu, ją pats žmogus ją renkasi, čia jau kiekvieno laisvas pasirinkimas, ar save žudyti, ar ne. O kitą žudyti yra didžiulis griekas.
Tai gal ir visus žmogžudžius teisinkim, nes mes nežinom jų gyvenimų, nežinom, kas jų širdelėse tuo metu dėjosi, gal jie senukus žudė, nes alkani buvo, gal jų vaikystė nelaiminga buvo , na ,maža kas...
Kartojuosi, NESMERKIU, bet ir NEPATEISINU abortus darančių.
Savo dukrai niekada gyvenime nepatarsiu- darykis. Kad ir 10 vaikų turėtų. Verčiau padėsiu, kiek galėsiu. Nes visi pradėtieji turi teisę gyventi.
Atsakau už savo griekus, o kiti atsakys už savus.