Mirsta si tema...
Įdomu pasidarė, o koks yra taisyklingas sąkandis

QUOTE(Sophi @ 2007 09 09, 22:04)
Cia gal musu gydytojai tiksliai pasakytu

Jeigu neklystu, virsutiniai dantukai turetu uzeiti ant apatiniu ~3mm .
Man taip baisiai atrodo ta operacija, kažin ar vien breketų neužtektų? Kiek skaičiau operacija pakeičia veido bruožus baugoka būtų.
QUOTE(Liudoskis @ 2007 09 24, 17:12)
Man taip baisiai atrodo ta operacija, kažin ar vien breketų neužtektų? Kiek skaičiau operacija pakeičia veido bruožus baugoka būtų.
Sveika! Na operacija betkuri atrodo baisiai. Tau reikia tokia opercija daryti? Kad vien breketais galima sakandi pataisyti ar ne, tik gydytojas gali pasakyti, juk priklauso nuo individualios situacijos. Mane isoperavo geguzes menesi, jau rasiau apie tai anksciau. Pasikeitimai super

QUOTE(Anira @ 2007 09 24, 20:37)
Sveika! Na operacija betkuri atrodo baisiai. Tau reikia tokia opercija daryti? Kad vien breketais galima sakandi pataisyti ar ne, tik gydytojas gali pasakyti, juk priklauso nuo individualios situacijos. Mane isoperavo geguzes menesi, jau rasiau apie tai anksciau. Pasikeitimai super
Nors pries operacija ir gi galvojau, o kas bus jeigu pati sau nepatiksiu ir t.t. Bet rezultatas tikrai super, gydytojas super.

O ka tau tiksliai darė? Ir kodėl - vien dėl sąkandžio?..
Nes pas mane ne tik kad dantukai laaaabai visi kreivi (vaikystėje tėveliams pinigėlių labai trūko), bet ir silpni - nuskilę, beveik visi plombuoti, ir dar žandikauliai per maži, dėl to ir sąkandis netaisyklingas..
Skaitau ir net nebežinau - kažkada buvau nusprendus viską mest ir "dirbtinius" susištabeliuot, bet gaila.. o breketai manau kad nelabai padėtų dantų nerovus...
QUOTE(qqshka @ 2007 10 01, 16:04)
O ka tau tiksliai darė? Ir kodėl - vien dėl sąkandžio?..
Nes pas mane ne tik kad dantukai laaaabai visi kreivi (vaikystėje tėveliams pinigėlių labai trūko), bet ir silpni - nuskilę, beveik visi plombuoti, ir dar žandikauliai per maži, dėl to ir sąkandis netaisyklingas..
Skaitau ir net nebežinau - kažkada buvau nusprendus viską mest ir "dirbtinius" susištabeliuot, bet gaila.. o breketai manau kad nelabai padėtų dantų nerovus...
Sveika! NA jei tavo visi dantukai plobuoti, tai nezinau ar uzdes breketus

Sveikos, merginos!
Pas mane irgi netaisyklingas sakandis, tai operacija priesaky laukia. Breketais jau niekaip nepakeis, nes per mazas apatinis zandikaulis. Ryzausi, gal nepabegsiu priartejus tai dienai
ANIRUTE, ar tu gali viska valgyt taip pat kaip pries operacija? kokiu tai didesniu skausmu (cia as turiu omeny ne del breketu, o del pacio zandikaulio) neuzeina? ar galejai po operacijos pirmas paras kalbet? kaip buvo su burnos higiena? uz gulejima ligoninej nereikejo moket?
Galetum ideti dantuku pries ir po operacijos fotkes
Kitoj temelej skaiciau, kad nebeilgai liko breketus nesiot. Dziaugiuos uz tave ir baltai pavydziu, kad jau pabaigele. Is vis kai pagalvoju, kad tiek prakentet reiks, tai i krumus nert norisi. Saunuole tu!
as tai labiausiai gal narkozes bijau.
Neseniai per youtuba paziurejau video sios operacijos, tai pasigailejau, kad ten lindau, tik dar labiau sau baimes pridejau. Bet siaip, tai labai labai laukiu kad greiciau jau ta diena ateitu.
Pas mane irgi netaisyklingas sakandis, tai operacija priesaky laukia. Breketais jau niekaip nepakeis, nes per mazas apatinis zandikaulis. Ryzausi, gal nepabegsiu priartejus tai dienai

ANIRUTE, ar tu gali viska valgyt taip pat kaip pries operacija? kokiu tai didesniu skausmu (cia as turiu omeny ne del breketu, o del pacio zandikaulio) neuzeina? ar galejai po operacijos pirmas paras kalbet? kaip buvo su burnos higiena? uz gulejima ligoninej nereikejo moket?

Kitoj temelej skaiciau, kad nebeilgai liko breketus nesiot. Dziaugiuos uz tave ir baltai pavydziu, kad jau pabaigele. Is vis kai pagalvoju, kad tiek prakentet reiks, tai i krumus nert norisi. Saunuole tu!

Neseniai per youtuba paziurejau video sios operacijos, tai pasigailejau, kad ten lindau, tik dar labiau sau baimes pridejau. Bet siaip, tai labai labai laukiu kad greiciau jau ta diena ateitu.
QUOTE(Nawal @ 2007 12 12, 20:53)
Sveikos, merginos!
as tai labiausiai gal narkozes bijau.

Oj, Nawal, kaip graziai parasiai ANIRUTE

As irgi noreciau ta filma paziureti, gal gali pasakyti kur tiksliai tu ziurejai?
O tu gal per daug apie tai neskaityk ir neziurek daugiau nieko panasaus. Man gerai, kad radau puslapi su nuotraukom, kaip atrodo zmogus iskart po operacijos

Tikrai nepabegsi

Jei nori pamatyti, kaip as atrodziau pries, tai parasyk i AZ e-maila, atsiusiu tada.
Papildyta:
Del narkozes, nera ko bijoti, saldziai uzmigsi, o kai atsibusi, viskas bus baigta

sveiki!
nesitikejau, kad yra tiek zmoniu su sakandzio problemom, atrode, kad as viena tokia
manau man taip pat reiketu tokios zandikaulio ar zandikauliu operacijos (problema - "stalcius"), tik bijau, kad busiu tai supratus per velai, nes as jau nesioju breketus kelis menesius (man 17metu) (tikejausi, kad jie pades tai isspresti, o ortodonte menes neapsviete, kad breketai man neistaisys sakandzio, o tik dantis) , o apie sitokia operacija (kad tokios sgzistuoja) suzinojau tik pries keliata dienu. kazin ar dar imanoma butu kazka sieti su ta operacija, jei as jau nesioju breketus ir juos man sudejo visiskai ne operacijos pasiruosimo tikslais, o tiesiog dantims taisyti....??
viskas atrodo taip keblu....
nesitikejau, kad yra tiek zmoniu su sakandzio problemom, atrode, kad as viena tokia

viskas atrodo taip keblu....
Sveika! PAs koki gydytoja lankaisi? Butinai apie tai pakalbek su gydytoju!!!