QUOTE(Paradoksualė @ 2011 04 19, 19:00)
taip ir turi buti.. gamtoj silpniems nelemta gyvuot ilgai 

Gamtoj ilgiausiai gyvuoja tie kurie geriausiai prisitaiko prie aplinkos. Iš pažiūros tvirtai sudėtos gyvūnų rūšys nyksta, o kai kurios jau išnykusios. Vyrai, beje, vadinami stipriąja lytim, bet jie kur kas dažniau žūva (arba nusižudo) nesulaukę senatvės.
QUOTE(Montekrista @ 2011 04 19, 19:04)
skaičiau.
Visoms toms ledi, ypač karštoms, buvo baisiai sunku gyventi.

Nu aš tai neskaičiau, bet suprantu kad ištisai užkaitusiam žmogui sunku gyventi. Čia kaip nesibaigiantys vasaros karščiai... Taip ir suvysti gali. O gerai žmogui - kai yra pusiausvyra.
QUOTE(Boba2 @ 2011 04 20, 13:18)
Nu aš tai neskaičiau, bet suprantu kad ištisai užkaitusiam žmogui sunku gyventi. Čia kaip nesibaigiantys vasaros karščiai... Taip ir suvysti gali. O gerai žmogui - kai yra pusiausvyra.
gyvenant taikoj su savimi viskas lengva

QUOTE(Luttuke @ 2011 04 20, 12:49)
O kodel manot, kad ji ismoks manipuliuoti vyrais? Nebutinai taip bus. Kodel butinai kazkas kakuo turi manipuliuoti, naudotis ir pan.?
Pvz. as taip nedariau ir nedarysiu, nes tai butu lipimas per save
Pvz. as taip nedariau ir nedarysiu, nes tai butu lipimas per save
Luttuke, mes siaip, ar kitaip manipuliuojam, itakojam, veikiam, skatinam ir t.t. Galima sakyti tai vienas ir tas pats veiksmas, tik jo priezastys ir intencijos skiriasi.
Zmogus viena karta nudeges instinktyviai pucia net ant salto. Mes skirtingi, skirtingai priimam gyvenimo pamokas, Siaip, ar kitaip visi igijam sarvus, todel vieni tampa cinikais, nes taip jiem lengviau gyventi manant, kad visi zmones yra svolociai, kiti virsta susaldytais kotletais, kitiem surambeja vidus, tampa piktais, kerstingais ir t.t. ir t.t.
Na kaip tai, ne. Tavo vyro elgsena tave itakoja, neusprendei ieskoti meiluzio. Savo kuna pasirinkai kersto irankiu. Maza to, kad vyras tave itakojo emocionaliai, tu dar jam kaip ir padedi save toliau gniuzdyti.
Jei tarkim, pamiltum zmogu, nors ir butum istekejusi, puses zodzio nesakyciau, taip nutinka, nei vienas musu nuo to nera apsaugotas. Bet kai zmogus savo gyvenima darko emociju t.y. kersto vedinas, neva vyras tam pastumejo, tai jau kitas dalykelis.
QUOTE(Boba2 @ 2011 04 20, 12:57)
Vyrai, beje, vadinami stipriąja lytim, bet jie kur kas dažniau žūva (arba nusižudo) nesulaukę senatvės.
Cia tai ivelta klaida buvo pradziu pradzioje

prisitaikeliai sakai isgyvena

QUOTE(Paradoksualė @ 2011 04 20, 14:02)
Cia tai ivelta klaida buvo pradziu pradzioje
.. stiprus jie nebent fiziskai ir tai pasigincyti galima butu.. o visus kitus sunkumus pernesti jiems neimanoma..
nu gal gal.. kur nors uzsislepe kamputyje,susitapatine su mase
nematomi ir neidomus.. kaip amebos,amzini 

Zmogus gali deret prie aplinkos,prie kitu,neiskrist is minios. Ar tai prisitaikeliskumas? Nesakyciau.Prisitaikeliskumas-kai prievarta derinames prie kitu. O jie tas viskas naturaliai iseina? Net nzn,ar isvis yra teke bendraut su zmogumi-ameba.. Ar tokiu isvis buna?
Dabar-del to issiskiriancio.. Cia idomiausia vieta,kuo tie issiskiriantieji issiskiria.. Tas issiskyrimas,ryskumas - gali but tiek bjauri, tiek patraukli savybe.
QUOTE(vilnera @ 2011 04 20, 16:19)
Zmogus gali deret prie aplinkos,prie kitu,neiskrist is minios. Ar tai prisitaikeliskumas? Nesakyciau.Prisitaikeliskumas-kai prievarta derinames prie kitu. O jie tas viskas naturaliai iseina? Net nzn,ar isvis yra teke bendraut su zmogumi-ameba.. Ar tokiu isvis buna?
Dabar-del to issiskiriancio.. Cia idomiausia vieta,kuo tie issiskiriantieji issiskiria.. Tas issiskyrimas,ryskumas - gali but tiek bjauri, tiek patraukli savybe.
kas prievarta vercia taikytis prie kitu?

apie ameba rasiau perkeltine prasme..
o apie issiskyriancius isvis nerasiau

Vilnera, Paradoksuale kalba ne apie tai. Savoka ameba atkeliavo is kitos diskusijos
Tikras zmogus negali buti bestuburis kaip ameba t.y. neturintis savo vertybiu, o jei ir turintis, tai jis negali jomis zongliruoti, siandiena jos vertybe, o kai jos nepatogios tuomet atmetamos, kaip balastas. Nera sazines iseigines ir kasdienines. Ji yra viena. Negali viena diena blogis buti geriu, o kita diena atvirkcsiai, nes taip patogu isgyventi, maziau problemu.
Prisitaikyti, susitaikyti ir t.t. velgi, ne reiskinys parodo esme, o paties poelgio motyvai ji atestuoja.
Man visada imponavo is "Mashina vremeni" dainos eilutes.
"Ne stoit progibatsia pod izmenchivyj mir, pust lutche on prognetsia pod nas..."
Visa daina

Tikras zmogus negali buti bestuburis kaip ameba t.y. neturintis savo vertybiu, o jei ir turintis, tai jis negali jomis zongliruoti, siandiena jos vertybe, o kai jos nepatogios tuomet atmetamos, kaip balastas. Nera sazines iseigines ir kasdienines. Ji yra viena. Negali viena diena blogis buti geriu, o kita diena atvirkcsiai, nes taip patogu isgyventi, maziau problemu.
Prisitaikyti, susitaikyti ir t.t. velgi, ne reiskinys parodo esme, o paties poelgio motyvai ji atestuoja.
Man visada imponavo is "Mashina vremeni" dainos eilutes.
"Ne stoit progibatsia pod izmenchivyj mir, pust lutche on prognetsia pod nas..."
Visa daina
QUOTE(Moonte @ 2011 04 20, 13:35)
Luttuke, mes siaip, ar kitaip manipuliuojam, itakojam, veikiam, skatinam ir t.t. Galima sakyti tai vienas ir tas pats veiksmas, tik jo priezastys ir intencijos skiriasi.
Zmogus viena karta nudeges instinktyviai pucia net ant salto. Mes skirtingi, skirtingai priimam gyvenimo pamokas, Siaip, ar kitaip visi igijam sarvus, todel vieni tampa cinikais, nes taip jiem lengviau gyventi manant, kad visi zmones yra svolociai, kiti virsta susaldytais kotletais, kitiem surambeja vidus, tampa piktais, kerstingais ir t.t. ir t.t.
Na kaip tai, ne. Tavo vyro elgsena tave itakoja, neusprendei ieskoti meiluzio. Savo kuna pasirinkai kersto irankiu. Maza to, kad vyras tave itakojo emocionaliai, tu dar jam kaip ir padedi save toliau gniuzdyti.
Jei tarkim, pamiltum zmogu, nors ir butum istekejusi, puses zodzio nesakyciau, taip nutinka, nei vienas musu nuo to nera apsaugotas. Bet kai zmogus savo gyvenima darko emociju t.y. kersto vedinas, neva vyras tam pastumejo, tai jau kitas dalykelis.
Na, tada as kiek kitaip traktuoju manipuliavima, best aisku cia irgi ne tik juoda ir balta spalvos.
Siaip as labai daug apie viska galvoju, kalbu, bet labai is leto darau

O mano potencialiam meluiui pas mane yra kazkokie jausmai... bet gal nesivelsiu as i nieka su juo del sventos ramybes. Dar po to ims ir senos meiles atsgaus

QUOTE(Forget @ 2011 04 19, 21:07)
Šiaip Džiuljaną vertinu kaip pasiklydusią. Kaip vėjas papučia taip ir yra. Sužeista ji, ir į sužeidimą sureagavo karštai, kerštu. Dabar laksto nuo vyro pas meilužį, nors nori vienintelio dalyko- meilės. Ir sakymas, ka deinu į kairę ir nesigailiu- poza. Iš tiesų eina į kairą nes nori dėmesio, nori meilės, bet kadangi nepasitiki vyrais, neprisileidžia ir save pastato į pumos vietą.
Ją išgydytų mielė. Tokia, kur galėtų pasitikėti ir net minčių nekiltų apie neištikimybę.
Žinoma, čia mano nuomonė, tik iš to ką skaičiau internete, gal pabendravus galvočiau kitaip.
Nesmerkiu, nes ji labiausiai skaudina save, o ne vyrą ar meilužį. Ir šiaip gyvenime smerkiu tik žmonių bukumą. O ji tokia nėra
Ją išgydytų mielė. Tokia, kur galėtų pasitikėti ir net minčių nekiltų apie neištikimybę.
Žinoma, čia mano nuomonė, tik iš to ką skaičiau internete, gal pabendravus galvočiau kitaip.
Nesmerkiu, nes ji labiausiai skaudina save, o ne vyrą ar meilužį. Ir šiaip gyvenime smerkiu tik žmonių bukumą. O ji tokia nėra
Kartais ir pasiklydusiam pasiseka, jei pakeliui pasitaiko kažkas naudingo.
QUOTE(alter ego @ 2011 04 19, 22:18)
O kas iš mūsų nėra sužeistas? Nu rimtai... retas kuris augo ir gyvena šiltnamyje. Manau ji tuo viršininku pasinaudojo, ir dėl keršto vyrui, ir dėl savo karjeros ir šiaip dėl savęs, kad pasijust geriau, geidžiama. O dabar viskas susimakalavo...
Forget, o ne bukumas (ar net nežinau kaip pavadinti) aiškinti kad visi aplink kalti dėl kažkieno padarytų sprendimų ar veiksmų. Mane toks požiūris asmeniškai siutina. Juk kiekvieną minutę mes renkamės kad ir tokiose smulkmenose kaip rašyt atsakymą šioje temoje ar nerašyt, valgyt-nevalgyt, eit į lauką ar ne, dabar miegot ar vėliau... Jau geriau tada pripažint (ir sau) kad tai buvo pačios klaidingas sprendimas, silpnumas ir pan. nes toks buvo mūsų pasirinkimas tuo metu. Taip išeitų kad mane Džulijana privertė rašyt tokius jai nemielus postus šioje temoje
Vo, Džulijana mane padarė davatka

Forget, o ne bukumas (ar net nežinau kaip pavadinti) aiškinti kad visi aplink kalti dėl kažkieno padarytų sprendimų ar veiksmų. Mane toks požiūris asmeniškai siutina. Juk kiekvieną minutę mes renkamės kad ir tokiose smulkmenose kaip rašyt atsakymą šioje temoje ar nerašyt, valgyt-nevalgyt, eit į lauką ar ne, dabar miegot ar vėliau... Jau geriau tada pripažint (ir sau) kad tai buvo pačios klaidingas sprendimas, silpnumas ir pan. nes toks buvo mūsų pasirinkimas tuo metu. Taip išeitų kad mane Džulijana privertė rašyt tokius jai nemielus postus šioje temoje

Taip, kiekvienas gyvenime patyrė tam tikrų išbandymų. Kaltinti kitų tikrai neverta, bet ant savęs užsikrauti kaltę kurios nėra - tuo labiau neapsimoka. Vistiek turim pripažinti kad ne viskas yra mūsų valioje. Tiek mes tiek ir kiti žmonės turi savų priežasčių elgtis vienaip ar kitaip. Aišku geriau kai tos priežastys yra tiesiog paprasti prigimtiniai poreikiai, kuriuos mums skyrė gamta. Jais besivadovaujantys žmonės neiškrypsta ir kalti nesijaučia, jei tik kas nors iš šalies to nesugeba primesti. O jeigu žmonės savaip ir naudojasi vienas kitu, tai yra tik į gera, kai tie mainai abiem išeina į naudą.
QUOTE(Forget @ 2011 04 19, 23:26)
taip, kvaila kaltinti kitus dėl savo veiksmų, vyrą, meilužį, viršininką, bet kažkaip skaitant ją, man pagailo. Nes švaisto save į šalis, galvodama, kad taip keršija vyrui ir tai pakelia savivertę, o iš tiesų, nei tam vyrui įdomu nei ką...
Sakyčiau kad apskritai beprasmiška kažką kaltinti. O šitoj istorijoj nesakyčiau kad tai tik savęs švaistymas. Juk pagrindas ne tik kerštas, bet ir gamtos šauksmas, ir materialinė nauda tuo pačiu.