Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralaus gimdymo minusai

torisa, tikrai, kad iš didelio rašto išėjai iš krašto doh.gif
Atsakyti
Natūralaus gimdymo minusas---plyšau, todėl 2 savaites negalėjau sedėt ir miegot ant nugaros, tik ant šono. ir savaitę laiko žiauriai bijojau tuštintis. Tai tokie minusai 4u.gif
Atsakyti
Gimdziau naturaliai, didziausias minusas, kad ilgai gijo kirpimas ir gimda del gimdymo nusileido, dar ilgokai po leliuko atejimo santykiai su vyru buvo ne tai, kad skausmingi, bet kitokie blush2.gif
Kitu minusu paprasciausiai neiziuriu, nebent liesti kitu mamyciu gimdymus, kurie buvo nesekmingi ir turejo kitus padarinius...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inga325: 29 balandžio 2011 - 10:27
QUOTE(Sella @ 2011 04 29, 10:06)
Nagi nagi, laukiu argumentų kokie tie minusai. g.gif  Pagimdai greitai ir be skausmo, vaikelis gimsta netraumatizuotas.

O as pagimdziau greitai, skausmas buvo pakenciamas, vaikelis netraumatizuotas ir man nebuvo perpjautas pilvas bigsmile.gif Ir dar daug yra moteru, kurios galetu ta pati pasakyti. Jeigu tiek daug vaikum kiek atrodo is jusu pasisakymo, butu traumatizuojami vaginalinio gimdymo metu, zmonija butu paprasciausiai neisgyvenusi.

QUOTE(Sella @ 2011 04 29, 10:06)
Kaip gamta duoda, kaip visos moterys per amzius gimdė, čia ne argumentai.Ar nežinai kiek moterų anksčiau mirdavo natūralaus gimdymo metu.

Del to ir reikia dziaugtis, kad gyvename laikais, kai medicina tiek pazengusi. Bet ar tai reiskia, kad cezaris yra gimdymo budas? Greiciau jau gyvybes gelbejimo budas.
Atsakyti
QUOTE(visata8 @ 2011 04 29, 00:59)
Supratau , kad jus ne LT, bet mano panika buvo tokia didele, kad buvau pasiruosus nors i ciucmekija nuskristi gimdyti  biggrin.gif .
Pasirodo LT yra itesinta gimdyves teise reikalauti cp del nenoro gimdyti naturaliai  mirksiukas.gif , tik niekas nekalba apie tai garsiai, na kad galima butu uz tai pinigus imti  cool.gif .
Beja eigu nepavyktu  man susitarti eiciau i BAKa , tiek jau to su tais pinigais, jau tiek ant vaistu isleista po pirmo ir ant tyrimu, kad ...
O pas jus privacios labai brangios ? Ar irgi  nesukalbami naturalistai ?

Geras, nezinojau to .. Gera info ateiciai, nes trecia gimdyciau tik su CP
Musu apylinkese privaciu ligoniniu nera, aplink sostine gal ir yra, nelabai domejausi, kai suzinojau suma blush2.gif Kita vertus, nemanau, kad vis tiek butu kas nors dare CP, cia uzkieteje naturalistai tuo klausimu ... doh.gif
Vaziavau gimdyt turedama gimdymo plana, kuri parase mane priziurintis gydytojas .. Gimdymo metu jo nebuvo, atejo babajus neaiskios kvalifikacijos ir net nepasvelge i joki gimdymo plana, o dare tai, kas jam atrode greiciausias budas istraukt vaika, nes tuo metu naktinej pamainoj buvo nemazai gimdyviu ir tik jis vienas tebudejo unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domke: 29 balandžio 2011 - 17:30
QUOTE(torisa @ 2011 04 29, 10:12)
taip ir maniau, kad ne visos supras, ką norėjau tuo pasakyti  doh.gif tema tai apie gimdymo minusus, bet tai buvo replika toms, kurios šlykštisi vaiko atėjimo keliu.
keisčiausia žinot man kas? o tai, kad atviras krūtų ir užpakalio, kaip seksualumo atributų, demonstravimas yra labiau priimtina negu kūdikio žindymas. Anksčiau kalbant apie moters grožį būdavo naudojami tokie būdvardžiai kaip "simpatiška", "patraukli" ar "graži", o dabar liko tiesiog "seksuali". Tipo, imkit mane ir vartokit...
Dabar jau galit mane akmenimis užmėtyti rolleyes.gif

O tai kaip turi būt pavaizduota moteris?Su vaiku,kabančiu ant papo,su pilvu ar gimdymo įkaršty?Ar taip,Jūsų nuomone,yra parodomas moteriškumas?Nu sorry,pirmiausia moteris yra moteris,o tik paskui mama.Ir nėštumas,kaip ir gimdymas,yra laikina būsena.Po to moteris grįžta prie buvimo moterim,tebunie tai ir atviras krūtų ir užpakalio rodymas.
Atsakyti
QUOTE(daukantiene123 @ 2011 04 29, 18:38)
O tai kaip turi būt pavaizduota moteris?Su vaiku,kabančiu ant papo,su pilvu ar gimdymo įkaršty?Ar taip,Jūsų nuomone,yra parodomas moteriškumas?Nu sorry,pirmiausia moteris yra moteris,o tik paskui mama.Ir nėštumas,kaip ir gimdymas,yra laikina būsena.Po to moteris grįžta prie buvimo moterim,tebunie tai ir atviras krūtų ir užpakalio rodymas.

Mintis buvo ne apie moters vaizdavimą, o apie tai, kad nemaža dalis visuomenės (o gal ir didžioji jos dalis) krūtų demonstravimą laiko priimtinu dalyku, o maitinimas krūtimi jiems jau šlykštu... ir tikrai nesutinku, kad po gimdymo moteris yra visų pirma moteris. Ji visiems laikams tampa pirmiausiai MAMA (žinoma, jei šis instinktas nėra išnykęs). Juk pagalvokit, prireikus rinktis vyrą ar vaiką, ką pasirinktumėte?
Ir nėštumą, ir gimdymą, ir maitinimą aš laikau natūraliu, bet labai asmenišku ir netgi intymiu dalyku. Iš nėštumo man pats gražiausias laikotarpis yra tas, kai jo dar nemato kiti. Ne dėl to, kad būtų moteris negraži, o dėl tos paslapties, kurią dar žino tik pati moteris ir jos artimiausi žmonės. Maitinančios mamos man gražu, nors pati šito proceso niekada neviešinau. Iš vienos pusės dėl to, kad niekas netrikdytų mano ir mano vaiko ryšio tuo metu, o iš kitos pusės dėl to, kad nenoriu į nejaukią padėtį statyti tuo metu šalia esančių svetimų žmonių (tų, kuriems tai "šlykštu").
Atsakyti
QUOTE(Sella @ 2011 04 29, 08:06)
Kokia juokinga esi  biggrin.gif  taigi visi gydytojai pripažįsta, kad po cezario gimę vaikai būna mažiau traumatizuoti (fizine prasme).Mano nėštumas buvo daug metų lauktas, tad nebūčiau rizikavusi gimdyti natūraliai.Dauguma ginekologų tokiu atveju kaip mano iškart planuoja cezarį.

Nesijaučiu nė trupučio motina egoiste, kad man darytas cezario pjūvis.
Nagi nagi, laukiu argumentų kokie tie minusai. g.gif  Pagimdai greitai ir be skausmo, vaikelis gimsta netraumatizuotas.
Kaip gamta duoda, kaip visos moterys per amzius gimdė, čia ne argumentai.Ar nežinai kiek moterų anksčiau mirdavo natūralaus gimdymo metu.

NU tai del to ir mirdavo, kad medicinos lygis buvo zemas ir jokiu vaistu ir dezinfekantu nebuvo tongue.gif .
Naturalaus gimdymo rezultatai-plysimai ir tarpvietes kirpimas (labai graziai sugijo ir jokiu nemalonumu), slapimo nelaikymas del kateterio (dabar susitvarke) ir nugaros skausmai (po gimdymo paaiskejo, kad turiu igimta stuburo anomalija), bet pavadinti tai minusais negaliu, man tai naturalu. Bet noriu pamineti, kad naturalus gimdymas turi viena dideli pliusa- gali gimdyti tiek kiek nori. As naturalu gimdyma ir Cezario operacija lyginu su dantu gydymu:turim du budus - vaikscioti pas odontologus ir gydyti eduoni arba iskart israuti ir ideti protezus ir jokiu problemu lotuliukas.gif
Cia mano nuomone blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(torisa @ 2011 04 29, 20:11)
Mintis buvo ne apie moters vaizdavimą, o apie tai, kad nemaža dalis visuomenės (o gal ir didžioji jos dalis) krūtų demonstravimą laiko priimtinu dalyku, o maitinimas krūtimi jiems jau šlykštu... ir tikrai nesutinku, kad po gimdymo moteris yra visų pirma moteris. Ji visiems laikams tampa pirmiausiai MAMA (žinoma, jei šis instinktas nėra išnykęs). Juk pagalvokit, prireikus rinktis vyrą ar vaiką, ką pasirinktumėte?
Ir nėštumą, ir gimdymą, ir maitinimą aš laikau natūraliu, bet labai asmenišku ir netgi intymiu dalyku. Iš nėštumo man pats gražiausias laikotarpis yra tas, kai jo dar nemato kiti. Ne dėl to, kad būtų moteris negraži, o dėl tos paslapties, kurią dar žino tik pati moteris ir jos artimiausi žmonės. Maitinančios mamos man gražu, nors pati šito proceso niekada neviešinau. Iš vienos pusės dėl to, kad niekas netrikdytų mano ir mano vaiko ryšio tuo metu, o iš kitos pusės dėl to, kad nenoriu į nejaukią padėtį statyti tuo metu šalia esančių svetimų žmonių (tų, kuriems tai "šlykštu").

Man asmeniskai zindant slykstu ne vaizdas o MANO pojuciai,
tas pienas, pats jo buvimo faktas, zindymo procesas.
Vaizdas man visai neslykstus, tuo labiau, jeigu zindau ne as . Nors kartais buna nelabai maloniu ir jau visiskai neestetisku vaizdeliu doh.gif. ( beja , tu vaizdeliu buna ne tik zindand, bet ir demonstruojan ne vietoje ir nelaiku savo papus/siknas/ lasinius ets ). Bet as i viska ziuriu labai liberaliai- lai zinda/demonstruoja, jeigu kazkam nuo to geriau, tai ir as laiminga tongue.gif .

Papildyta:
QUOTE(Marijka_lt @ 2011 04 29, 20:43)
Bet noriu pamineti, kad naturalus gimdymas turi viena dideli pliusa- gali gimdyti tiek kiek nori. As naturalu gimdyma ir Cezario operacija lyginu su dantu gydymu:turim du budus - vaikscioti pas odontologus ir gydyti eduoni arba iskart israuti ir ideti protezus ir jokiu problemu lotuliukas.gif
Cia mano nuomone  blush2.gif

Na kad dabar ir cp jau galima gimdyti kiek nori , bent jau 4-5 vaikus tai visai be problemu, na zinoma nekalbu apie 10 ir daugiau, tokios manau, kad jau net i ligonine nespeja vaziuoti, namuose pagimdo , o ir laiko nera turbut vaziuoti mirksiukas.gif ( beja turbut jau vienodai butu , vienu daugiau, ar maziau, jeigu kas mirksiukas.gif ).
O del jusu palyginimu, tai drasiai galiu pasakyti, kad KARTAIS tikrai geriau israuti beviltiska danti ir ideti, tik ne proteza, o implanta mirksiukas.gif .
Atsakyti
Na kad dabar ir cp jau galima gimdyti kiek nori , bent jau 4-5 vaikus tai visai be problemu, na zinoma nekalbu apie 10 ir daugiau, tokios manau, kad jau net i ligonine nespeja vaziuoti, namuose pagimdo , o ir laiko nera turbut vaziuoti mirksiukas.gif ( beja turbut jau vienodai butu , vienu daugiau, ar maziau, jeigu kas mirksiukas.gif ).

na čia jau labai klysti
Atsakyti
QUOTE(visata8 @ 2011 04 30, 01:12)
Man asmeniskai  zindant slykstu ne vaizdas o  MANO pojuciai,
tas pienas, pats jo buvimo faktas, zindymo procesas.

Man labai gaila Jusu vaiku doh.gif atimate is ju viena svarbiausiu dalyku, ka gali duoti mylinti mama doh.gif
Atsakyti
O man tai apskritai absurdiska tema. Jei ziurint TIESIOG i gimdyma - be viso fizinio ir dvasinio konteksto - jis turi tik trukumus. Klizmos, saremiai, skatinimai, skausmai, plysimai, rizika, skausmai skausmai skausmai... BET jei lyginsi gimdyma su CP - grynai objektyviai - vel nelygybe. Kitos po CP strykt is lovos, vienos gimdo valandziuke, kitos - pora paru... Siuos du atejimo i pasauli budus objektyviai palyginti gali tik medikai. Diletantiskai svarstai - jei kyla gresme gimdant naturaliai, daromas CP. O jei bijai skausmo - atsiprasau, tai normalu. Bet as manau, RINKTIS CP del skausmo baimes yra truputi motiniskai nebrandu... Po savo gimdymo as nemanau, kad naturalus gimdymas - moters auka (pfu 12 valandu saremius be pauziu.... doh.gif ), bet tai lyg ir pareiga, lyg ir naturalu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gretusiu: 30 balandžio 2011 - 18:58