Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralaus gimdymo minusai

QUOTE(Zuikių_dainos @ 2011 04 28, 19:55)
labai jau dramatiškai įsivaizduoja tą natūralų gimdymą, jūs čia kokių saubo filmų prisižiūrot ar kaip. Nors ir pati buvau nusipirkus Nadišauskienės vadovėlį "gimdymas", tai ir pamenu paskaičius plaukai ant galvos pasistojo  lotuliukas.gif

O man nereikejo ir vadoveliu skaityt ... doh.gif Per abu komplikuotus gimdymus, o ypac antraji, buvo daug baisiau nei siaubo filme: pusantros paros saremiu namie, 12 val. gimdykloj, is ju 4 val. stumimo procese, su suristom dirzais kojom, i ta vieta kisant vakuumus, metro dydzio medicinines reples, i kurias paziurejus vien nualpt galima .. Plysimai iki pat isanges, placentos gramdymas, siuvimas 2 val. Kruvina vaiko galvyte, nuseta guzais, melynem .. Manau, uztenka vardint ...
Ir jums neprimena si scena siaubo filmo? Man primena iki siol, gimdziau pries 4 men. Vo tep ..
Po tokiu (ne) siaubo filmu man nei minties nera kitus vaikus gimdyt naturaliai schmoll.gif
Nors siaip as uz naturaluma ... Nera man slykstu, kai pro ten lenda vaikutis ar zindyti ... Kaip tik kaifa jauciu zindydama savo vaikus .. Taciau manau, ir didziausia naturaliste, po tokiu isgyvenimu, noretu CP ax.gif

p.s. Nors esu daugiau kaip ir naturalumo salininke, patiko Visata8 mintys .. Balionelis Jums uz drasiai issakyta nuomone .. 4u.gif

Manau, siais laikais tas naturalus gimdymas per daug ispustas ... (turiu omeny, vaginaliniu budu tongue.gif ) ... Daznai ir pazistamos klausia: ar pati gimdei ar CP buvo .. (tiesa sakant, piktina mane tokie klausimai labai) ..Taip, abu savo vaikus gimdziau pati, kentejau baisiausiai, gimdymai ypatingai sunkus ir komplikuoti, bet uz tai nesijauciu kazkokia isskirtine, kad neteko garbes gimdyt su CP... Ne taip matuojama Motinos meile kudikiui, tikrai ne taip ... Svarbiausia - kad gimdymo metu tiek mama, o, svarbiausia, vaikutis butu sveiki.. O kokiu budu kas gimdo, nereiktu jau taip sureiksmint ..Mol, jei kudikis gime po CP, tai maziau ta vaika mylesi ar kaip? Nesuprantu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domke: 28 balandžio 2011 - 22:39
QUOTE(pukuotukas14 @ 2011 04 28, 23:35)
Ziuriu du turite,tai jei jums tokia tragedija buvo,ko antra gimdet? g.gif jau su pirmu ta "malonuma" patyret,kam antro bereikejo,gi taip slykstu buvo  blink.gif
Beje gal ir vaikus slykstu augint,gi kakoja,verkia,zyzia ir pan  g.gif

Na antra gimdziau taip kaip norejau- cp, maitinti nemaitinau. Tai cia jokio slykstumo kaip ir nebuvo. Nestumas kaip toks manes negasdino- esu gan istverminga biggrin.gif . Ir nerasiau, kad nestumas man slykstus, nors nera labai malonus dalykas, bet antra karta suplanavau ji vasarai, na tai siek tiek lengviau, negu ziema ir nuotaika vasara geresne.
Tarp vaiku skirtumas beveik 20 metu, nors pirma siaubiaka prisimenu iki siol biggrin.gif . O kad klausimas " kam antro reikejo" kazkoks durnas, atsiprasau, tai nezinau ka ir atsakyti, tarsi vaikai gimdomi kad patirti kazkoki gimdymo/zindymo malonuma, na ir nestumo " pilnatves jausma ". Viskas. Kitu priezasciu gimdyti vaikus zinoma nera biggrin.gif .
Be to cia buvo dovana vyrui tongue.gif , jam tai pirmas ir turbut paskutinis vaikas, nors...
Del kakojimo visai neslykstu- kakojame visi ir daznai, nors pirma laika buvo keista svetimus kakucius plauti g.gif ,
verkia , zyzia na cia slykstumo savoka nelabai tinka ax.gif .
Auginti ne slykstu, bet kartais tikrai pagalvoju, ar reikejo visa ta pradeti is naujo doh.gif ,
bet gi daugeliui vaiku buna oziuku ir daugelis mamyciu kartais praranda kantrybe mirksiukas.gif . Laimei vaikai labai greitai auga, kad kartais net gaila biggrin.gif . Beja maniskis gan linksmas vaikas, retai verkia tongue.gif , nakti miega nuo pat gimimo, greit eis i darza ( tikiosi mirksiukas.gif ), na dar kenciu biggrin.gif , nors apie aukle tai labai svajoju, bet kolkas kazkaip vis nedristu- baisu svetimam zmogui vaika palikti ( prisiskaiciau cia sm blink.gif ), o ir pinigu gaila mirksiukas.gif , tai tevelis pas mus aukle, nuo pirmu dienu, pareina is darbo ir ciucina tongue.gif ( zinoma noreciau kad ryte aukle , o vakare tevelis lotuliukas.gif ).

Atsakyti
QUOTE(visata8 @ 2011 04 28, 23:21)
O kad klausimas " kam antro reikejo" kazkoks durnas, atsiprasau, tai nezinau ka ir atsakyti, tarsi vaikai gimdomi kad patirti kazkoki gimdymo/zindymo malonuma, na ir nestumo  " pilnatves jausma ". Viskas. Kitu priezasciu gimdyti vaikus zinoma nera  biggrin.gif

Va va drinks_cheers.gif Nors nesciai but man laaabai patiko, zindyt irgi, tik gimdyt nelabai biggrin.gif taciau 100 proc. sutinku su tuo
Atsakyti
QUOTE(Domke @ 2011 04 28, 23:17)
O man nereikejo ir vadoveliu skaityt ...  doh.gif 

Vat tokiais atvejais kaip Jūsų aš absoliučiai už CP, gaila, kad medikai Jus taip primūčijo.
Atsakyti
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2011 04 28, 23:39)
Vat tokiais atvejais kaip Jūsų aš absoliučiai už CP, gaila, kad medikai Jus taip primūčijo.

4u.gif Jo, ir man gaila - negaliu pamirst visu baisybiu niekaip ... Deja, toj ligoninej, kur man priklause gimdyt, medikai pasisako tik uz naturalu (vaginalini) gimdyma .. Del to taip ir piktinuos tuo perdetu naturalumu, ypac kai jis ne vietoj unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Domke @ 2011 04 29, 00:43)
4u.gif Jo, ir man gaila - negaliu pamirst visu baisybiu niekaip ... Deja, toj ligoninej, kur man priklause gimdyt, medikai pasisako tik uz naturalu (vaginalini) gimdyma  .. Del to taip ir piktinuos tuo perdetu naturalumu, ypac kai jis ne vietoj  unsure.gif

Labai uzjauciu. Tikrai pilnai suprantu jusu skausma, nes mano pirmas gimdymas buvo beveik kaip jusu antras doh.gif. Gimdymas atsiliepia jau dvidesimt metu, tiek man, tiek sunui. Bet kaip supratau jusu pirmas taip pat buvo neidealus g.gif , na man tai vieno uzteko pasimokyti. Rimtai sakant pavydziu tiems zmonems kurie iskarto taresi del cp, visgi ant svetimu klaidu protingiau mokytis mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(visata8 @ 2011 04 29, 00:29)
Labai uzjauciu. Tikrai pilnai suprantu jusu skausma, nes mano pirmas gimdymas buvo beveik kaip jusu antras  doh.gif. Gimdymas atsiliepia jau dvidesimt metu, tiek man, tiek sunui. Bet kaip supratau jusu pirmas taip pat buvo neidealus  g.gif , na man tai vieno uzteko pasimokyti. Rimtai sakant pavydziu tiems zmonems kurie iskarto taresi del cp, visgi ant svetimu klaidu protingiau mokytis  mirksiukas.gif .

Bandziau tartis ir as, bet be sansu, gyd. nei i kalbas nesileidzia tuo klausimu .. Va Lietuvoj tai kitas reikalas butu buve.. LT tarp daugumos gyd. pinigai visagaliai blush2.gif
Dabar ne i tema, bet gal galetumet i AZ parasyt, kaip atsiliepe sunui pirmas gimdymas unsure.gif Psichologiskai negaliu atsigaut, turbut jau liks visam gyvenimui sitas skausmas ir baime.. Tiesiog norisi issikalbet su panasaus likimo zmonem, nes nebesusitvarkau su savo baimem po gimdymo ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domke: 28 balandžio 2011 - 23:55
QUOTE(Domke @ 2011 04 29, 01:45)
Bandziau tartis ir as, bet be sansu, gyd. nei i kalbas nesileidzia tuo klausimu .. Va Lietuvoj tai kitas reikalas butu buve.. LT  tarp daugumos gyd. pinigai visagaliai  blush2.gif

Supratau , kad jus ne LT, bet mano panika buvo tokia didele, kad buvau pasiruosus nors i ciucmekija nuskristi gimdyti biggrin.gif .
Pasirodo LT yra itesinta gimdyves teise reikalauti cp del nenoro gimdyti naturaliai mirksiukas.gif , tik niekas nekalba apie tai garsiai, na kad galima butu uz tai pinigus imti cool.gif .
Beja eigu nepavyktu man susitarti eiciau i BAKa , tiek jau to su tais pinigais, jau tiek ant vaistu isleista po pirmo ir ant tyrimu, kad ...
O pas jus privacios labai brangios ? Ar irgi nesukalbami naturalistai ?
Atsakyti
QUOTE(Sonie @ 2011 04 14, 23:01)
zinot... rasiau rasiau... poto spjoviau istryniau nafik viska ka parasiau ir pagalvojau - motinos egoistes...  doh.gif svarbiausia, kad man butu gerai, o kaip mano vaikui tai dzin... doh.gif

Kokia juokinga esi biggrin.gif taigi visi gydytojai pripažįsta, kad po cezario gimę vaikai būna mažiau traumatizuoti (fizine prasme).Mano nėštumas buvo daug metų lauktas, tad nebūčiau rizikavusi gimdyti natūraliai.Dauguma ginekologų tokiu atveju kaip mano iškart planuoja cezarį.

Nesijaučiu nė trupučio motina egoiste, kad man darytas cezario pjūvis.

QUOTE(pukuotukas14 @ 2011 04 15, 12:50)
Na kokie gali buti minusai  g.gif Yra aisku kaip ir visur...,bet gerai pagalvojus CP rasciau daugiau minusu  4u.gif Naturaliai jau vien ka tas zodis reiskia-taip kaip gamta duoda,kaip Dievulis leidzia ir kaip visos moterys per amzius gimde  :4u

Nagi nagi, laukiu argumentų kokie tie minusai. g.gif Pagimdai greitai ir be skausmo, vaikelis gimsta netraumatizuotas.
Kaip gamta duoda, kaip visos moterys per amzius gimdė, čia ne argumentai.Ar nežinai kiek moterų anksčiau mirdavo natūralaus gimdymo metu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sella: 29 balandžio 2011 - 07:07
QUOTE(torisa @ 2011 04 28, 16:02)
Norėčiau paklausti tų, kurios šlykštisi vaiko lindimu "pro ten" ir papo kišimu - ar jums nešlykštus ir natūralus vaiko pradėjimo būdas? juk daug moderniau ir estetiškiau būtų dirbtinis apvaisinimas g.gif . O jei dar nereikėtų būti nėščiai, o vaisių užauginti būtų galima kokiame nors "super-duper"inkubatoriuje thumbup.gif
Tikiuosi ironiją supras visos 4u.gif

Ne ironija, o grynas nusišnekėjimas. biggrin.gif ir sugebėk tokių nesąmonių išmąstyti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(torisa @ 2011 04 28, 14:02)
Norėčiau paklausti tų, kurios šlykštisi vaiko lindimu "pro ten" ir papo kišimu - ar jums nešlykštus ir natūralus vaiko pradėjimo būdas? juk daug moderniau ir estetiškiau būtų dirbtinis apvaisinimas g.gif . O jei dar nereikėtų būti nėščiai, o vaisių užauginti būtų galima kokiame nors "super-duper"inkubatoriuje thumbup.gif
Tikiuosi ironiją supras visos 4u.gif

cia kaip suprasti,jusu gal naturalaus gimdymo pasekme toks mastymas? g.gif nes tema apie gimdymo minusus 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(niamniuska @ 2011 04 29, 09:46)
cia kaip suprasti,jusu gal naturalaus gimdymo pasekme toks mastymas? g.gif nes tema apie gimdymo minusus  4u.gif

taip ir maniau, kad ne visos supras, ką norėjau tuo pasakyti doh.gif tema tai apie gimdymo minusus, bet tai buvo replika toms, kurios šlykštisi vaiko atėjimo keliu.
keisčiausia žinot man kas? o tai, kad atviras krūtų ir užpakalio, kaip seksualumo atributų, demonstravimas yra labiau priimtina negu kūdikio žindymas. Anksčiau kalbant apie moters grožį būdavo naudojami tokie būdvardžiai kaip "simpatiška", "patraukli" ar "graži", o dabar liko tiesiog "seksuali". Tipo, imkit mane ir vartokit...
Dabar jau galit mane akmenimis užmėtyti rolleyes.gif
Atsakyti