Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralaus gimdymo minusai

QUOTE(audryta @ 2011 04 28, 18:42)
bet jau du vaikus turi... ir jokio inkstinkto... na ka padarysi...

as galvoju ka su visuomene daryt....na zaislus mergaitem keist tai faktas. O ka dar....man idomu kokios priezastys kad sitaip nutinka g.gif
Atsakyti
QUOTE(visata8 @ 2011 04 28, 18:24)
Jeigu butu alternatyva ir finansines galimybes, tai rimtai pagalvociau  g.gif . gal kokia surogatine motinyste  g.gif . Nematau tame nieko tokio, beja paklausiau vyra ( idomu pasidare  ax.gif ), tai sake, gal ir nieko , jeigu butu tokia galimybe, nes puikiai supranta, koks stresas organizmui tas nestumas  tongue.gif , o nauda, ar yra ?

Aišku, kad yra - pilnatvės jausmas, kuris atperka visus jūsų išvardintus nemalonumus 4u.gif . Man tai truputį pikta darosi, kiek onkologinių ligonių kokias kančias kenčia ir kabinasi į gyvenimą kęsdami dienom, savaitėsm ,mėnesiais einami į nežinią. O čia jaunos ,sveikos mamos dramatizuoja lyg tas gimdymas - neįmanoma misija būtų doh.gif . Kaip gimė jūsų močiutės, mamos, taip gims ir jūsų vaikai, negi jau mes tokios ištižusios, paliegusios, kad apie surogatines mamas imam diskutuot doh.gif
Čia Dievo dovana -pastot, išnešiot ir pagimdyt kūdykį wub.gif .Poros, negalinčios susilaukti vaikų turbūt niekad nesuprast tokių paistalynių doh.gif.
Nors kaip Froidas ir kiti psichologai sakė, reikia pasiknisti po tokios mamos pasąmonę, gal jos auklėjime ir vystymęsi yra spragų, kurios suformavo tam tikrus kompleksus- maitinimas - ištvirkimas doh.gif , gimdymas natūralus -irgi kažkas nenormalu blink.gif . Čia jau pačiom mamytėms reiktų įsigylinti į save ir ieškot priežaščių ir šaknų, kodėl norisi neigti ir šlykštėtis visu tuo, kas buvo, yra ir bus NATŪRALU IR NORMALU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 04 28, 19:00)
as galvoju ka su visuomene daryt....na zaislus mergaitem keist tai faktas. O ka dar....man idomu kokios priezastys kad sitaip nutinka  g.gif
o ka tu su ta visuomene padarysi? jei pati nesupranta taio ir mes tos nuomones nepakeisim
man rodos(bet cia tik man taip vaidenas)...
na gal kokia trauma(te nesupyska mamos)vaikystej ar dar kas, gal gamta nedave to motinystes jausmo, na maza kas
jei issipletus... tai mano mama pagimde 6vaikus ir nei vieno pati krutim nemaitino, bet as pati tik su trecia dukra pajutau ta vadinama kaifa maitinti kudiki, bet per velai...

Papildyta:
QUOTE(taukskalyte* @ 2011 04 28, 19:12)
1. Aišku, kad yra - pilnatvės jausmas, kuris atperka visus jūsų išvardintus nemalonumus  4u.gif .2.  Man tai truputį pikta darosi, kiek onkologinių ligonių kokias kančias kenčia ir kabinasi į gyvenimą kęsdami dienom, savaitėsm ,mėnesiais einami į nežinią. O čia jaunos ,sveikos mamos dramatizuoja lyg tas gimdymas - neįmanoma misija būtų  doh.gif . Kaip gimė jūsų močiutės, mamos, taip gims ir jūsų vaikai, negi jau mes tokios ištižusios, paliegusios, kad apie surogatines mamas imam diskutuot  doh.gif

1. va butent, pilnatve pajutau tik su trecia dura, nes kitu dickiu neismatinau kiek norejau unsure.gif
siaip dabar pagalvojau ka darytu tos moterys kurios atsidurtu ten kur nera jokios medicinos ir nieks padet negaletu, tik ji pati ir niekas kitas... kas tada?
2. mano mamai kruties vezys ir, panasu, nevaldoma liga darosi, bet kabinasi i gyvenima vardan kitu vaiku kuriuos reikia dar uzaugint, bet kas is to.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 04 28, 20:00)
as galvoju ka su visuomene daryt....na zaislus mergaitem keist tai faktas. O ka dar....man idomu kokios priezastys kad sitaip nutinka  g.gif

O kokios priezastys ? bigsmile.gif Kad nepatinka kazkas ir tiek ?
O kas del inkstinktu, tai zmones aplamai beveik inkstintu neturi mirksiukas.gif , va pvz katinas pakakoja ir uzkasa, nors niekas jo ir nepamoke, o va zmogus pas*ka, bet nei uzkast, nei vandens nusileisti, nekalbant apie apsiprausima ( nors griztant prie katino, tai cia jam butinas dalykas ).
Tai kad viska pas zmogu per prota, kaip save nuteiksi, taip ir bus. o pas mane viskas naturaliai biggrin.gif , ka jauciu, ka manau ta ir sakau, taip ir gyvenu tongue.gif .
Kodel visame reikia ieskoti priezasciu g.gif . Visi skirtingi. Va jeigu jums pvz burokeliu sriuba nepatinka, jus ka , ieskote savyje priezasciu KODEL ?
O man nepatinka tas visas nestumas/gimdymas/zindymas mirksiukas.gif . Ir kas ? Kazkam nuo to blogiau ? Kazkas patapo nelaimingu ?
Va ko nesuprantu, tai kodel taip jaudinasi zmones del mano tokio poziurio g.gif , tarsi jiems asmeniskai is to kazkokia nelaime g.gif .
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 04 28, 18:34)
ir ka daryt...kartais tikrai baisu darosi....

O kodėl Jūs norite kažką daryti? Geriausia, ką galėtumėte padaryti - pripažinti, kad yra ir kitokius jausmus nei Jūs patiriančių, kitaip nei Jūs mąstančių, ir kad tas KITAIP nėra kažkoks absoliutus blogis smile.gif
Atsakyti
nors tema ne apie tai, bet atsakysiu - man nestumas buvo geris. Sutvarke menesiniu cikla, patapau vaisinga, nros pries tai reikejo gydytoju pagalbos norint pastoti smile.gif, pries nestuma tikrino gimdos kakleli del veziniu lasteliu, buvo tas CIN1, na suprask itarimu yra. Toliau pasitikrinti nebespejau, nes pastojau. Po gimdymo tyrimas jau buvo puikus. Dar - susireguliavo kraujospudis, nestumo metu ne karto neskaudejo galvos (siaip skaudedavo labai smarkiai, iki vemimo, bent pora kart per menesi) Na ir svarbiausia - padidejo (.)(.) biggrin.gif zinoma, baigus maitinti sumazes vel, bet nors tuos kelis metus pasidziaugsiu tongue.gif Dar man didelis pliusas kad nera menesiniu. Po pirmo gimdymo jos atsirado tik po metu ir 10 menesiu thumbup.gif patogumas nerealus, be to "susitaupo" gelezies atsargos.
Papildyta:
QUOTE(ether @ 2011 04 28, 19:26)
O kodėl Jūs norite kažką daryti? Geriausia, ką galėtumėte padaryti - pripažinti, kad yra ir kitokius jausmus nei Jūs patiriančių, kitaip nei Jūs mąstančių, ir kad tas KITAIP nėra kažkoks absoliutus blogis smile.gif

absoliutus blogis nera, tiesiog noretusi kad sitaip mastanciu butu kuo maziau. Kad zmonija neisnyktu, tiesiog todel.
Atsakyti
Atsakysiu, nes as butent is ju ir esu .
Nenorejau, nei gimdyti, nei maitinti.
Slykstu ir tas ir kitas .
1. Del nestumo. Tai  nera mano svajones busena. Nieko ten gero, stebuklingo  as neradau. Issiputi, kaip balionas, nugara skauda, kojos/ rankos tinsta, skauda, nuotaika keiciasi kas pusvalandi, hormonai kraustosi is proto, na ir daug visokiu " maloniu staigmenu", kaip slapimo nelaikymas, varikoze, strijos ir pan. O dar viduje kazkas spardosi ir zagsi diena/nakti fear.gif ,  zodziu nieko tokio kas galetu man patikti  schmoll.gif .
2. Jeigu butu alternatyva ir finansines galimybes, tai rimtai pagalvociau  g.gif . gal kokia surogatine motinyste  g.gif . Nematau tame nieko tokio, beja paklausiau vyra ( idomu pasidare  ax.gif ), tai sake, gal ir nieko , jeigu butu tokia galimybe, nes puikiai supranta, koks stresas organizmui tas nestumas  tongue.gif , o nauda, ar yra ?
3. Del pradejimo budo, tai man irgi vienodai, kaip pradeti ta vaika, kaip kam gaunasi, taip tas ir pradeda  tongue.gif , o sexo su vaiko pradejimo as nesutapatinu  tongue.gif . Kai noriu pradejimo, tai tuo ir uzsiemu, o kai noriu sexo, tai pradejimas cia kaip ir ne prie ko  mirksiukas.gif .

1. su pirmaja dukra ir man nebuvo svajoniu busena, tiesiog buvo per greit... o vyras ir vyresnis uz mane, jam tai buvo pirmas vaikelis, tai nei spejau susigaudyt nei ka doh.gif
2. galbut ir as rinkciaus ta alternatyva, nes tiesiog pavargau doh.gif
na dar kaip ir minusas butu tai mano kraujo grupe unsure.gif
3. na taip. bet buna gi kartais ir "uzkimba" doh.gif
Papildyta:
QUOTE(visata8 @ 2011 04 28, 19:24)
Tai kad viska pas zmogu per prota, kaip save nuteiksi, taip ir bus. o pas mane viskas naturaliai  biggrin.gif , ka jauciu, ka manau ta ir sakau, taip ir gyvenu  tongue.gif .
Kodel visame reikia ieskoti priezasciu  g.gif . Visi skirtingi. Va jeigu jums pvz burokeliu sriuba nepatinka, jus ka , ieskote savyje priezasciu KODEL ?
O man nepatinka tas visas nestumas/gimdymas/zindymas  mirksiukas.gif . Ir kas ? Kazkam nuo to blogiau ? Kazkas patapo nelaimingu ?
Va ko nesuprantu, tai kodel taip jaudinasi zmones del mano tokio poziurio  g.gif , tarsi jiems asmeniskai is to kazkokia nelaime  g.gif .
burokeliu siuba man patinka bigsmile.gif
tik va zirniu ir pupeliu sriubas valgyt versdavo patevis, o ju as nekenciu doh.gif ax.gif
na as tai nesijaudinu, cia tik kiti taip mano wink.gif

QUOTE(wytaute69 @ 2011 04 28, 19:29)
nors tema ne apie tai, bet atsakysiu - man nestumas buvo geris. Sutvarke menesiniu cikla, patapau vaisinga, nros pries tai reikejo gydytoju pagalbos norint pastoti smile.gif, pries nestuma tikrino gimdos kakleli del veziniu lasteliu, buvo tas CIN1, na suprask itarimu yra. Toliau pasitikrinti nebespejau, nes pastojau. Po gimdymo tyrimas jau buvo puikus. Dar - susireguliavo kraujospudis, nestumo metu ne karto neskaudejo galvos (siaip skaudedavo labai smarkiai, iki vemimo, bent pora kart per menesi) Na ir svarbiausia - padidejo (.)(.) biggrin.gif zinoma, baigus maitinti sumazes vel, bet nors tuos kelis metus pasidziaugsiu tongue.gif Dar man didelis pliusas kad nera menesiniu. Po pirmo gimdymo jos atsirado tik po metu ir 10 menesiu  thumbup.gif patogumas nerealus, be to "susitaupo" gelezies atsargos..

o man nieks nesusitvarke, tik pablogejo kaikurie dalykai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(taukskalyte* @ 2011 04 28, 20:12)
Aišku, kad yra - pilnatvės jausmas, kuris atperka visus jūsų išvardintus nemalonumus  4u.gif . Man tai truputį pikta darosi, kiek onkologinių ligonių kokias kančias kenčia ir kabinasi į gyvenimą kęsdami dienom, savaitėsm ,mėnesiais einami į nežinią. O čia jaunos ,sveikos mamos dramatizuoja lyg tas gimdymas - neįmanoma misija būtų  doh.gif . Kaip gimė jūsų močiutės, mamos, taip gims ir jūsų vaikai, negi jau mes tokios ištižusios, paliegusios, kad apie surogatines mamas imam diskutuot  doh.gif
Čia Dievo dovana -pastot, išnešiot ir pagimdyt kūdykį  wub.gif .Poros, negalinčios susilaukti vaikų turbūt niekad nesuprast tokių paistalynių  doh.gif.
Nors kaip Froidas ir kiti psichologai sakė, reikia pasiknisti po tokios mamos pasąmonę, gal jos auklėjime ir vystymęsi yra spragų, kurios suformavo tam tikrus kompleksus- maitinimas - ištvirkimas  doh.gif , gimdymas natūralus -irgi kažkas nenormalu  blink.gif . Čia jau pačiom mamytėms reiktų įsigylinti į save ir ieškot priežaščių ir šaknų, kodėl norisi neigti ir šlykštėtis visu tuo, kas buvo, yra ir bus NATŪRALU IR NORMALU  4u.gif

As kalbejau apie nauda organizmui ir sveikatai, o apie koki pilnatves jausma jus kalbate? Na nebent tiesiogine prasme biggrin.gif , kai priaugi savo 10-20 kg., tai jau tikrai, tas pilnatves jausmas...
O jeigu rimtai, tai kiekvienam SAVO pilnatves jausmas, kam nuo karjeros, kam nuo finansu, nuo grazaus namo, nuo daug ko. Ir nebutinai tai turi buti nuo nestumo arba gimdymo/zindymo buvimo, arba nebuvimo.
Prie ko cia musu mociutes ? Tai gal man dabar isistraukti zibaline lempa ir eiti prie upes skalbinius skalauti. Maza kas kada buvo.
Niekas nedramatizuoja, tiesiog iesko lengvesnio budo mirksiukas.gif .
Froidas pats gerokai traumotas buvo... cool.gif
Kompleksai- cia sakyciau kaip tik kompleksu nebuvimas, kiek zmoniu gyvena ne pagal save, o pagal suformuotus visuomienes stereotipus, va cia tai kompleksai...
Apie onkologija cia visai ne i tema cool.gif .
Apie Dievo dovana, as pvz Dievu netikiu mirksiukas.gif , beja kas negali pastoti naturaliai, tai gali tai padaryti dirbtinai ( bent jau dauguma ), tik ne visi turi tiek $ . Dievas cia nepades.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo visata8: 28 balandžio 2011 - 18:46
Aš manau, kad vienintelis planinio CP privalumas - psichologinis, na ta prasme be baimės žinai, kad va tą dieną paguldys, prapjaus, ištrauks kūdikėlį, užsiųs mamą ir visiems viskas bus ramu. Nors aš nepasirašyčiau - vis tiek yra skirtumas kur operacija, o kur natūralus fiziologinis procesas. Randas yra randas, reikia vengti po to antro nėštumo kurį laiką, o ir ne visoms sveikimo laikotarpis sėkmingas. Bet šiaip pasiskaičius temą į akis krenta, kad dauguma CP šalininkių labai jau dramatiškai įsivaizduoja tą natūralų gimdymą, jūs čia kokių saubo filmų prisižiūrot ar kaip. Nors ir pati buvau nusipirkus Nadišauskienės vadovėlį "gimdymas", tai ir pamenu paskaičius plaukai ant galvos pasistojo lotuliukas.gif
o kalbant į temą natūralaus gimdymo minusai būna tik tuomet, kai pats gimdymas savaime komplikuotas ar net vargiai įmanomas ( per didelis vaisius, mamos fiziologinės problemos ir pan. ), tuomet tikrai geriau nerizikuoti.
Atsakyti
QUOTE(visata8 @ 2011 04 28, 19:41)

1. Psichinė sveikata irgi sveikatos dalis šiaip mirksiukas.gif .Žindymas naudingas mamai taip pat, tikrai infotmacijos apie tai yra jei ką
2. Prie ko močiutės? Tai mes apie žmogaus evoliuciją kalbam o ne apie technologijos progresą, mamos gimdė ir gimdyt, robotai jų nepakeis 4u.gif
3. Nevertinat to (sakyčiau ką Dievas davė, bet jūsų atveju tada motulė gamta biggrin.gif )
O kartais ir pinigai visų problemų neišspres 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(taukskalyte* @ 2011 04 28, 21:34)
1. Psichinė sveikata irgi sveikatos dalis šiaip  mirksiukas.gif .Žindymas naudingas mamai taip pat, tikrai infotmacijos apie tai yra jei ką
2. Prie ko močiutės? Tai mes apie žmogaus evoliuciją kalbam o ne apie technologijos progresą, mamos gimdė ir gimdyt, robotai jų nepakeis  4u.gif
3. Nevertinat to (sakyčiau ką Dievas davė, bet jūsų atveju tada motulė gamta  biggrin.gif )
O kartais ir pinigai visų problemų neišspres  4u.gif

1. Nelabai isivaizduoju ka turite omeny g.gif ., cia tipo nestumas suteikia psichologini pasitenkinima ? g.gif Na gal...Bet ne man. As ir taip visko patenkinta ir jeigu galima butu persokti ta perioda, tai tikrai nesigaileciau.
Zindymas naudingas mamai ? Del sio punkto nesiginciuosi, nes nesidomejau, kadangi man buvo neaktualu ( nors as asmeniskai manau, kad apie zindymo nauda tiek vaikui, tiek gal but mamai smarkiai perdedama, juk kaip ten bebutu mp yra tik maistas, ir maistui skirti TIEK demesio truputi nenormalu, na bet cia mano nuomone mirksiukas.gif ). Bet kokiu atveju zindymas gali buti naudingas TIK atstatant organizma po nestumo ( hormonus gal kazkiek g.gif ). O kai nera nestumo, tai ir atstatineti nieko nereikia mirksiukas.gif
2.robotai ne, bet atsiranda progresivines techonogijos ( pvz laporoskopija mirksiukas.gif , na cia ne apie gimdyma, bet dar viasai neseniai reikejo puse pilvo prapjauti, kad koki akmenuka is inkstu pasalinti , o dabar thumbup.gif ), beja ir pats cp zenkliai patobulejo, randukai maziukai thumbup.gif , beveik nematomi, narkoze spinaline, ne tokia vaikui ir gimdyvei zalinga, beja ir psichologinis aspektas, kai iskarto galima pamatyti vaika mirksiukas.gif .
3. Vertinu, tikrai vertinu ir deja tikrai ne viska galima nusipirkti uz pinigus verysad.gif , bet labai daug.
Atsakyti
Atsakysiu, nes as butent is ju ir esu .
Nenorejau, nei gimdyti, nei maitinti.
Slykstu ir tas ir kitas .
Del nestumo. Tai  nera mano svajones busena. Nieko ten gero, stebuklingo  as neradau. Issiputi, kaip balionas, nugara skauda, kojos/ rankos tinsta, skauda, nuotaika keiciasi kas pusvalandi, hormonai kraustosi is proto, na ir daug visokiu " maloniu staigmenu", kaip slapimo nelaikymas, varikoze, strijos ir pan. O dar viduje kazkas spardosi ir zagsi diena/nakti fear.gif ,   zodziu nieko tokio kas galetu man patikti   schmoll.gif .
Jeigu butu alternatyva ir finansines galimybes, tai rimtai pagalvociau  g.gif . gal kokia surogatine motinyste  g.gif . Nematau tame nieko tokio, beja paklausiau vyra ( idomu pasidare  ax.gif ), tai sake, gal ir nieko , jeigu butu tokia galimybe, nes puikiai supranta, koks stresas organizmui tas nestumas  tongue.gif , o nauda, ar yra ?
Del pradejimo budo, tai man irgi vienodai, kaip pradeti ta vaika, kaip kam gaunasi, taip tas ir pradeda  tongue.gif , o sexo su vaiko pradejimo as nesutapatinu  tongue.gif . Kai noriu pradejimo, tai tuo ir uzsiemu, o kai noriu sexo, tai pradejimas cia kaip ir ne prie ko  mirksiukas.gif .

Ziuriu du turite,tai jei jums tokia tragedija buvo,ko antra gimdet? g.gif jau su pirmu ta "malonuma" patyret,kam antro bereikejo,gi taip slykstu buvo blink.gif
Beje gal ir vaikus slykstu augint,gi kakoja,verkia,zyzia ir pan g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukuotukas14: 28 balandžio 2011 - 21:37