Perskaičiau visą temą, citavau citavau ir dingo viskas.. Šiaip iš prigimties mėgstu pasiginčyt, bet.. trumpai papasakosiu kaip buvo man.
Nuo pat pastojimo pradžios norėjau gimdyti pati, taip pat ir žindyti. Vandenys pradėjo bėgti 3 nakties. Gimdykloj buvau 5 ryto. ( kol atvažiavom iš kito miesto, kol surašė viską

)
Budintis gydytojas patikrino kaklelį - vos 1cm. O aš maniau, kad čia man jau daug bus prasivėrę ir greit gims vaikelis

Buvau griežtai nusiteikus prieš epidūrą, maniau, kad jei kitos pagimdo, tai pagimdysiu ir aš, be jokių vaistų. Šiaip manau esu pakanti skausmui, nes mm kiekvieną mėnesį būdavo ŽIAURIAI skausmingos, visada stipriausi vaistai, kartais net leidžiami, esu kvietusis ir GMP.
apie 10.30 ateina kita akušerė, patikrina kaklelį, vis tas pats 1cm. o man skauda jau taip nekukliai, tad pradėjo leist skatinamuosius.. Va tada gan greit pasikeitė mano nuomonė apie epidūrą, nes skausmas (tuo metu taip atrodė) buvo nepakeliamas.. Deja(taip man atrodė tada) o dabar aš net džiaugiuos, kad jo nedavė. Ir verkiau, ir meldžiausi. Ačiū Dievui mb buvo nuo pradžios iki galo, masažavo strėnas, nors taip kiek apmalšindamas.. Mūsų dukrytė gimė beveik 15 val. Gimdymas truko 14val. iš jų 4ias skausmas buvo beveik nuolatinis.. bet pagimdžiau pati, kiek pamenu vos per kelis stūmimus, plyšau nedaug. Ir visas skausmas pasimiršo tuo momentu kai dukrytę padėjo ant krūtinės. Antrą vaiką taip pat norėčiau gimdyti pati, tik galbūt jau su epidūru ( bet paslapčia tikiuosi, kad antras gimdymas bus greitesnis ir ne toks skausmingas ) Ir maitinu mp jau daugiau nei 13 mėn. Žodžiu to ko norėjau, tai ir įvyko. Nespjaunu į CP, bet niekada gyvenime nesuprasiu ir nepalaikysiu tų, kurios pačios pasirenka jį dėl visokių baimių ir pan. Kitas dalykas kai gydytojai skiria CP dėl pavojaus gimdyvei ar kūdikiui. Gimdymo minusų net nelabai galėčiau išvardint.. yra smulkūs, bet jie tokie nereikšmingi palyginus su tuo, kokį rezultatą turiu

Ir labai didžiuojuos savim ne tik aš, bet ir mb, kad aš pati pagimdžiau ir be jokių nuskausminamųjų..

Linkiu kiekvienai patirt gimdymo stebuklą

O kai šneka net neturinčions nei vieno vaiko tai mažų mažiausiai juokinga

P. S Ne šiaip sau paminėjau skausmingas mm.. po gimdymo skausmas dingo!

O ir

man dar geresnis
p.s.s atsiprašau, kad toks ilgas pasakojimas buvo.