Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralaus gimdymo minusai

QUOTE(aldyte @ 2011 05 02, 23:48)
Esu gydytoja, mokslininkė. Tvirtinu, kad visi veiksniai veikiantys motiną ir kūdikį nėštumo ir gimdymo metu TURI įtakos: vaistai, operacijos, gimdymo būdas, maistas, oras, nuotaika, aplinka... Rinkimės atsakingai.

o ka daryti kai pasirinkimo nera? Kai operacija ir vaistai butini? Ar imanoma kazkaip paskui istaisyti/susvelninti ta poveiki vaikui? Klausiu tiek apie fizini vaistu ir operacijos poveiki tiek apskritai apie dvasinius dalykus, kurie paveike vaika CP metu.
Mano mergyte pvz gime (na buvo isoperuota) pridususi gerokai, kakiu prisirijusi ir teko ja gaivinti. Manau stresas tikrai didelis jai buvo. Tai vat ir klausimas - ka as kaip mama galeciau padaryti kad susvelninti pasekmes?
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2011 05 02, 23:48)
Bet mes visos turime šansą TAPTI motinomis be išlygų, be jokių gręžiojimųsi į buvusį grožį/gyvenimą/fiziologiją/karjerą. Taip, vaikui gimus viskas pasikeičia, bet to nesigailima. Nes gyvenimas staiga tampa NUOSTABIAI KITOKS.

Vat čia ir nesutinku su aldyte. schmoll.gif Nematau nieko blogo jei moteris po gimdymo, pvz., nori numesti anstvorį, lanko sporto klubą, nueina į kirpyklą ar kitaip gražinasi.Labai nemėgstu subobėjusių moterų, kurios kalba vien tik apie vaikus.

P.S.Mano atveju CP darytas, nes buvo pirmeigė placenta, taip kad negalėjau gimdyti pati dėl šios priežasties.

QUOTE(wytaute69 @ 2011 05 03, 15:25)
o ka daryti kai pasirinkimo nera? Kai operacija ir vaistai butini?

Mano buvo būtent toks atvejis, kad pasirinkimo nebuvo, tik CP.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sella: 03 gegužės 2011 - 14:42
As irgi vienoj vietoj su Aldyte nesutinku, kad gimus vaikui, visa save reikia tik jam paaukoti, atiduoti. Atsiprasau, jeigu ne visai taip supratau minti. Bet manau, kad mama turetu neuzmirsti ir saves. Bet kuriuo atveju pirmais metais kitaip ir neiseina, kaip visa savo laika, energija atiduoti mazyliui. Taciau, vaikas paaugs, po to visai uzaugs, o mama vis dar bus moterimi, asmenybe, ne tik mama. Galu gale ir pavyzdys dukrai, sunui. Nera lengva viska suderinti, nesu didele karjeriste, svajoju apie grazia motinyste, bet tikiuosi ir nesubobeti g.gif Visur geriausia aukso viduriukas, neperlenkti per daug nei i viena puse smile.gif
Atsakyti
QUOTE(barboryte1 @ 2011 05 03, 04:32)
As irgi vienoj vietoj su Aldyte nesutinku, kad gimus vaikui, visa save reikia tik jam paaukoti, atiduoti. Atsiprasau, jeigu ne visai taip supratau minti. Bet manau, kad mama turetu neuzmirsti ir saves. Bet kuriuo atveju pirmais metais kitaip ir neiseina, kaip visa savo laika, energija atiduoti mazyliui. Taciau, vaikas paaugs, po to visai uzaugs, o mama vis dar bus moterimi, asmenybe, ne tik mama. Galu gale ir pavyzdys dukrai, sunui. Nera lengva viska suderinti, nesu didele karjeriste, svajoju apie grazia motinyste, bet tikiuosi ir nesubobeti  g.gif Visur geriausia aukso viduriukas, neperlenkti per daug nei i viena puse  smile.gif

atsiprasau, bet kuom jusu pasisakymas susijes su "'naturalaus gimdymo minusais"" g.gif
Atsakyti
Sileste,
Niekuom nesusijes smile.gif . Taip jau gaunasi kartais, kad bediskutuojant tam tikra tema, nukrypstam ir i sali. Bet gerai, kad atsiranda inspektoriu, kurios kontroliuoja, kad vel sugristume prie originalaus klausimo wink.gif
O gal kiek ir susijes... kad mano nuomone, nera taip blogai, moteriai rupintis savimi ir elgtis taip kaip jai atrodo priimtiniau. Jeigu jau ji taip labai nenori gimdyti naturaliai, tai dar nereiskia, kad ji bus bloga mama ar jai visiskai nerupi kudikis.
Atsakyti
Zinot moteris nereikia toli eiti, esat dar jaunos ir net gi toms kurios sako kad tik naturaliai gali but cp ir tada pasakysit kas jame ten tokio lengvo doh.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Perskaičiau visą temą, citavau citavau ir dingo viskas.. Šiaip iš prigimties mėgstu pasiginčyt, bet.. trumpai papasakosiu kaip buvo man.

Nuo pat pastojimo pradžios norėjau gimdyti pati, taip pat ir žindyti. Vandenys pradėjo bėgti 3 nakties. Gimdykloj buvau 5 ryto. ( kol atvažiavom iš kito miesto, kol surašė viską doh.gif )
Budintis gydytojas patikrino kaklelį - vos 1cm. O aš maniau, kad čia man jau daug bus prasivėrę ir greit gims vaikelis biggrin.gif Buvau griežtai nusiteikus prieš epidūrą, maniau, kad jei kitos pagimdo, tai pagimdysiu ir aš, be jokių vaistų. Šiaip manau esu pakanti skausmui, nes mm kiekvieną mėnesį būdavo ŽIAURIAI skausmingos, visada stipriausi vaistai, kartais net leidžiami, esu kvietusis ir GMP.
apie 10.30 ateina kita akušerė, patikrina kaklelį, vis tas pats 1cm. o man skauda jau taip nekukliai, tad pradėjo leist skatinamuosius.. Va tada gan greit pasikeitė mano nuomonė apie epidūrą, nes skausmas (tuo metu taip atrodė) buvo nepakeliamas.. Deja(taip man atrodė tada) o dabar aš net džiaugiuos, kad jo nedavė. Ir verkiau, ir meldžiausi. Ačiū Dievui mb buvo nuo pradžios iki galo, masažavo strėnas, nors taip kiek apmalšindamas.. Mūsų dukrytė gimė beveik 15 val. Gimdymas truko 14val. iš jų 4ias skausmas buvo beveik nuolatinis.. bet pagimdžiau pati, kiek pamenu vos per kelis stūmimus, plyšau nedaug. Ir visas skausmas pasimiršo tuo momentu kai dukrytę padėjo ant krūtinės. Antrą vaiką taip pat norėčiau gimdyti pati, tik galbūt jau su epidūru ( bet paslapčia tikiuosi, kad antras gimdymas bus greitesnis ir ne toks skausmingas ) Ir maitinu mp jau daugiau nei 13 mėn. Žodžiu to ko norėjau, tai ir įvyko. Nespjaunu į CP, bet niekada gyvenime nesuprasiu ir nepalaikysiu tų, kurios pačios pasirenka jį dėl visokių baimių ir pan. Kitas dalykas kai gydytojai skiria CP dėl pavojaus gimdyvei ar kūdikiui. Gimdymo minusų net nelabai galėčiau išvardint.. yra smulkūs, bet jie tokie nereikšmingi palyginus su tuo, kokį rezultatą turiu wub.gif Ir labai didžiuojuos savim ne tik aš, bet ir mb, kad aš pati pagimdžiau ir be jokių nuskausminamųjų.. blush2.gif Linkiu kiekvienai patirt gimdymo stebuklą 4u.gif O kai šneka net neturinčions nei vieno vaiko tai mažų mažiausiai juokinga biggrin.gif P. S Ne šiaip sau paminėjau skausmingas mm.. po gimdymo skausmas dingo! thumbup.gif O ir smileysex.gif man dar geresnis blush2.gif

p.s.s atsiprašau, kad toks ilgas pasakojimas buvo. blush2.gif
Atsakyti
wink.gifp+2011 05 06, 17:08-->
QUOTE(Burbuliuke wink.gifp @ 2011 05 06, 17:08)
Perskaičiau visą temą, citavau citavau ir dingo viskas.. Šiaip iš prigimties mėgstu pasiginčyt, bet.. trumpai papasakosiu kaip buvo man.

Nuo pat pastojimo pradžios norėjau gimdyti pati, taip pat ir žindyti. Vandenys pradėjo bėgti 3 nakties. Gimdykloj buvau 5 ryto. ( kol atvažiavom iš kito miesto, kol surašė viską  doh.gif  )
Budintis gydytojas patikrino kaklelį - vos 1cm. O aš maniau, kad čia man jau daug bus prasivėrę ir greit gims vaikelis  biggrin.gif  Buvau griežtai nusiteikus prieš epidūrą, maniau, kad jei kitos pagimdo, tai pagimdysiu ir aš, be jokių vaistų. Šiaip manau esu pakanti skausmui, nes mm kiekvieną mėnesį būdavo ŽIAURIAI skausmingos, visada stipriausi vaistai, kartais net leidžiami, esu kvietusis ir GMP.
apie 10.30 ateina kita akušerė, patikrina kaklelį, vis tas pats 1cm. o man skauda jau taip nekukliai, tad pradėjo leist skatinamuosius.. Va tada gan greit pasikeitė mano nuomonė apie epidūrą, nes skausmas (tuo metu taip atrodė) buvo nepakeliamas.. Deja(taip man atrodė tada) o dabar aš net džiaugiuos, kad jo nedavė.  Ir verkiau, ir meldžiausi. Ačiū Dievui mb buvo nuo pradžios iki galo, masažavo strėnas, nors taip kiek apmalšindamas.. Mūsų dukrytė gimė beveik 15 val. Gimdymas truko 14val.  iš jų 4ias skausmas buvo beveik nuolatinis.. bet pagimdžiau pati, kiek pamenu vos per kelis stūmimus, plyšau nedaug. Ir visas skausmas pasimiršo tuo momentu kai dukrytę padėjo ant krūtinės. Antrą vaiką taip pat norėčiau gimdyti pati, tik galbūt jau su epidūru ( bet paslapčia tikiuosi, kad antras gimdymas bus greitesnis ir ne toks skausmingas ) Ir maitinu mp jau daugiau nei 13 mėn. Žodžiu to ko norėjau, tai ir įvyko. Nespjaunu į CP, bet niekada gyvenime nesuprasiu ir nepalaikysiu tų, kurios pačios pasirenka jį dėl visokių baimių ir pan. Kitas dalykas kai gydytojai skiria CP dėl pavojaus gimdyvei ar kūdikiui. Gimdymo minusų net nelabai galėčiau išvardint.. yra smulkūs, bet jie tokie nereikšmingi palyginus su tuo, kokį rezultatą turiu  wub.gif  Ir labai didžiuojuos savim ne tik aš, bet ir mb, kad aš pati pagimdžiau ir be jokių nuskausminamųjų..  blush2.gif  Linkiu kiekvienai patirt gimdymo stebuklą  4u.gif  O kai šneka net neturinčions nei vieno vaiko tai mažų mažiausiai juokinga  biggrin.gif  P. S Ne šiaip sau paminėjau skausmingas mm.. po gimdymo skausmas dingo!  thumbup.gif  O ir smileysex.gif man dar geresnis  blush2.gif

p.s.s atsiprašau, kad toks ilgas pasakojimas buvo.  blush2.gif

visiškai pritariu thumbup.gif viskas sugyja, skausmai pasimiršta (nors man nebuvo jie kažkokie nepakeliami), mm kol kas tikrai be jokio skausmo, nors anksčiau be vaistų niekur. O ir smileysex.gif žymiai žymiai kitoks thumbup.gif supratau, kas yra vaginalinis orgazmas, apie kurį anksčiau tik pasvajot galėjau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonie @ 2011 04 15, 15:28)
pats didziausias vaiku gimu po cp minusas - sokas gimstant.... jie patiria daug didesni soka, nei naturaliai gime vaikai...
antars minusas - letesnis ju vystymas. Tai irodyta mokslininku .

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Cia tu straipsniu internete prirasyta begales, vieni uz , kiti pries lotuliukas.gif Ir tie MOKSLININKAI mirksiukas.gif vieni vienaip kalba kiti kitaip.
As asmeniskai esu tik uz CP. Ir manau, kad vaikelis maziau kanciu patyria ateidamas i si pasauli ir mama thumbup.gif Cia galim pridiskutuoti simta puslapiu ir vistiek vienos bus uz CP kitos pries. Cia manau kiekvienos asmeninis reikalas.
Gerai jei viskas gerai baigiasi, o kiek vaikiuku patyria soka gimstant naturaliu budu, kai isnarinami petukai, traukiami su pompom ir t.t.t.t.t.t.t.t.t.t.t
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo women007: 07 gegužės 2011 - 22:02
ar gali būt tobuliau už pačia gamtą? nemanau , gimdymas yra būtent toks kokio reikia gimstant vaikui , tam tikras suspaudimas ir pan yra būtinas ... bet jei nėra pasirinkimo na negali moteris gimdyt pati , tai ką dabar? aišku tik CP. bet man tai tik visiškos triznes pasirenka CP tik dėl baimes ar kt nesąmonių , išlepintos tos moterys dabar .
Atsakyti
QUOTE(women007 @ 2011 05 07, 22:48)
Gerai jei viskas gerai baigiasi, o kiek vaikiuku patyria soka gimstant naturaliu budu, kai isnarinami petukai, traukiami su pompom ir t.t.t.t.t.t.t.t.t.t.t

drinks_cheers.gif
QUOTE(A... @ 2011 05 08, 17:06)
ar gali būt tobuliau už pačia gamtą? nemanau , gimdymas yra būtent toks kokio reikia gimstant vaikui , tam tikras suspaudimas ir pan yra būtinas ... bet jei nėra pasirinkimo na negali moteris gimdyt pati , tai ką dabar? aišku tik CP. bet man tai tik visiškos triznes pasirenka CP tik dėl baimes ar kt nesąmonių , išlepintos tos moterys dabar .

Del to islepimo, tai naturalu - juk anksciau VISOS moterys dirbdavo sunkiai, pagrinde prie zemes ukio ir t.t. Nereikia lygint siu laiku moteru.... Ir skausma ne visos vienodai pakelia .. Kaip ir nestuma .. Juk viena, ziurek, isvaiksto visus 9 menesius kaip tankas, o kita guli prirista prie laseliniu, gulimas rezimas ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domke: 08 gegužės 2011 - 17:43
QUOTE(Domke @ 2011 05 08, 18:42)
drinks_cheers.gif

Del to islepimo, tai naturalu - juk anksciau VISOS moterys dirbdavo sunkiai, pagrinde prie zemes ukio ir t.t. Nereikia lygint siu laiku moteru.... Ir skausma ne visos vienodai pakelia .. Kaip ir nestuma .. Juk viena, ziurek, isvaiksto visus 9 menesius kaip tankas, o kita guli prirista prie laseliniu, gulimas rezimas ir t.t.

thumbup.gif Visiškai pritariu.Aš irgi išlepus,nepagyvenčiau močiučių laikais.
p.s.čia nuo temos,kaip jūs laikotės,Domke,kaip jūsų dukrytė,ar jau atsigaunat po to košmaro?
Atsakyti