Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralaus gimdymo minusai

QUOTE(daukantiene123 @ 2011 05 02, 09:02)
Ir iš viso,ko rašot į šitą temą?Juk čia apie minusus diskutuojam,o jūs akivaizdžiai tokių neįžvelgiat.

Prasom paskaityt tema nuodugniai is naujo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 05 02, 09:24)
Visata8, nors iš esmės straipsnis niekaip nesusijęs su tema  mirksiukas.gif mane nustebino jūsų pozicija  g.gif Viena vertus jūs palaikote teisę "būti išpindėjusia" ir elgtis bei rinktis tai, kas pačiai atrodo geriau ar priimtiniau, o čia pat kritikuojate kitą moterį už jos pasirinkimą- turėti daug vaikų.Net jei toks gyvenimo būdas ne iš jūsų "orbitos".
P.S kaip jums patiktų įstatymas, kuris nurodytų, kiek vaikų pagimdyti turite pvz jūs  bigsmile.gif Vat imtų ir paskaičiuotų valstybė, jog ekonomikai ir demografijai pagerinti visata8 turi pagimdyti penkis vaikus. Ir gimdot  cool.gif

drinks_cheers.gif

irgi truputi dar parasysiu, ne i tema, stengiausi ir neliest jos, kad ir kaip kraupau nuo epitetu daugiavaikes mamytes atzvilgiu doh.gif Suprasciau "bedavones", kad mokesciai eina islaikymui tokiu daugiavaikiu seimu, bet kai Lietuvoj tokios "pasalpos" - tai apie tai ne kalbet nebeverta. Na sakykim uk, daug vadinamu babaju gimdo kasmet ir turi po 6-7 ir daugiau vaiku vien del pasalpu, nes is ju galima pragyvent oriai, net naujas masinas perka, isivaizduojat kiek tokios pasalpos siekia? O LT taigi duoda tiek, kad ne kruopom neuztenka, tad tokie issireiskimai "is mokesciu moketoju pinigu" yra visiskos sapaliones. Nei tie mokesciai nueina ten kur reikia, nei verta del ju tiek pergyvent. Vat ivestu progresinius mokescius, kai visatai8 reiktu 40% atiduot valstybei, sutvarkytu soc sistema, o kas reikstu ismokt dalintis su biednesniais, tada galetum ir verkt kaip is taves cia kazka atima doh.gif Nors anglai pasiturintys nemaciau kad verktu, kad savo mokescius reikia babajukam atiduot, jiems labai gerai ir pilnai uztenka to, kas lieka - mentalitetas kitas taip sakant.
Atsakyti
Na jei skaiciuojant dar pinigus, o tos kurios tariates del CP savo noru, ar mokat legaliai viska? Siaip gimdymas kainuoja zymiai maziau nei CP mokesciu moketojams cool.gif ir irgi is to pacio iseina, kad kitaip mes visi mokam uz jusu tokius norus cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ersė: 02 gegužės 2011 - 10:25
nenuspres jos dukra, Daukantiene123, nes Gebene nepatyre gimdymo traumu, kaip Jusu mama..kuri panasu Jums padare didele itaka..

o kaip Jus galit diskutuoti apie tai ko nepatyret?

QUOTE(daukantiene123 @ 2011 05 02, 10:02)
Nereikia nieko spėlioti-mama esu nuostabiausia,visiems vaikams tokių linkiu.O jums linkiu nebūti tokiai kategoriškai.Gal jūsų dukra (jei turit) nuspręs CP nusipirkti vieną dieną..Visko būna gyvenime.
Ir iš viso,ko rašot į šitą temą?Juk čia apie minusus diskutuojam,o jūs akivaizdžiai tokių neįžvelgiat.

Atsakyti
QUOTE(S.w.a.t @ 2011 05 02, 10:06)
nenuspres jos dukra, Daukantiene123, nes Gebene nepatyre gimdymo traumu, kaip Jusu mama..kuri panasu Jums padare didele itaka..

is kur zinote kas bus po 10-20 metu?gal merginos dukra isvis vaiku negimdys?ir nereikia patirti jokiu gimdymu traumu kad nuspresti tokius dalykus..
is kur isitikunusi jus kad gebene nepatyre jokiu gimdymo traumu?atlikote tyrimus? g.gif

be to kiekviena mama savo vaikui yra nuostabiausia,vaikui nesvarbu kaip atejo i pasauli 4u.gif ir vaikas visada myles savo mama kad ir kokia ji jums atrodytu bloga vaikui ji pati geriausia 4u.gif
Atsakyti
tai nesunku numanyti:) nes pries 10-20 metu buvo tik uzuomazgos palankiu vaikui ligoniniu, tik atsirado info apie zindyma ir dar ne taip drasiai buvo skatinama zindyti pacioms, nebuvo net ideju apie gimdyma kitaip, nei buvo iprasta..ir tt..
o ka turim dabar?smile.gif...
tikiu, kad ateityje netgi bus galima pasirinkti ir Lotoso Gimdyma..

blogiau tikrai nebus..bus tik geriau..

jei tuo netikit..uzkurkit tema apie tai po 20 metu..galesim paziureti ir as asmeniskai pasidziaugsiuo tuo, kad buvau teisi;)

Siaip inete pasisakanciu history yra laisvai prieinamos..Gebene pasakojo apie savo gimdymus..neminejo jokiu traumu, apie ka forume, ne vienoj temoj inkscia Daukantiene..tad as tikiu, kad su Mp ji vaikams perduos teisinga poziuri i visa tai:)

quote=niamniuska,2011 05 02, 12:30]
is kur zinote kas bus po 10-20 metu?gal merginos dukra isvis vaiku negimdys?ir nereikia patirti jokiu gimdymu traumu kad nuspresti tokius dalykus..
is kur isitikunusi jus kad gebene nepatyre jokiu gimdymo traumu?atlikote tyrimus? g.gif
be to kiekviena mama savo vaikui yra nuostabiausia,vaikui nesvarbu kaip atejo i pasauli 4u.gif ir vaikas visada myles savo mama kad ir kokia ji jums atrodytu bloga vaikui ji pati geriausia 4u.gif
[/quote]
Atsakyti
Vis dar gincijates biggrin.gif

QUOTE(niamniuska @ 2011 05 02, 12:30)

be to kiekviena mama savo vaikui yra nuostabiausia,vaikui nesvarbu kaip atejo i pasauli  4u.gif ir vaikas visada myles savo mama kad ir kokia ji jums atrodytu bloga vaikui ji pati geriausia  4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(inga325 @ 2011 05 01, 22:28)
As nedristu kalbeti apie cezari, nes to nedare man, tai tos kurios nepatyre naturalu gimdyma turetu susilaikyti, nes pasakymai cituoju :"Mano pazystamai", "Mano draugei" ar "bendradarbei" buvo taip.... skamba juokingai. As ir galiu visu draugiu ir pazystamu gimdymus aprasyti ir tos kurios gimde naturaliai daugiau patenkintos. As nesakau, kad visos turi gimdyti naturaliai, bet nzn koks bus gimdymas rinktis planini cezari ir visoms kitoms patarti yra keistas. Gal tau viskas buvo gerai, kitai bus blogai. Stiprybes besilaukianciom ir norisi pasakyti, kad ir ka pasirinktumete yra rizikos, bet del tu stebukleliu verta viska padarytri.

Va čia tai normali,korektiška, sveiko proto pozicija.

QUOTE(visata8 @ 2011 05 01, 23:45)
O jeigu ir ispindejimas, tai kas cia tokio  mirksiukas.gif , gyvenime daug ispindejimu, visi naudojasi ir visi laimingi  biggrin.gif . Lai buna tu ispindejimu daugiau, kad tik niekam gyventi netrukdytu.
Ir nebutinai cia to skausmo baime  g.gif , na gal tiesiog nori zmogus viska paprasciau ir greiciau, na kaip cp- puse valandos ir jau  bigsmile.gif .
Naturaliai taip greitai ne pagimdysi  tongue.gif .

O taip zinoma diskusija beprasmiska  unsure.gif . Visada yra progresiviu zmoniu, kurie nori naudotis tsakant progresivinem techologijom ir maksimaliai pagerinti ir palengvinti sau gyvenima, yra kurie nori likti prie zibalines lempos.
Bet vistiek  manau, kad cp maziau pavojingas vaikui  mirksiukas.gif  ( na apie motinas nekalbesiu, kam kaip pasisieka  mirksiukas.gif ).

Na pasidomėkit truputėlį smulkiau kokie veiksmai atliekami CP metu -kokia nauda ir žala iš to proceso vaikui. ""Vistiek manau ir "esu girdėjus" - čia ne argumentai.

QUOTE(daukantiene123 @ 2011 05 02, 10:02)
Nereikia nieko spėlioti-mama esu nuostabiausia,visiems vaikams tokių linkiu.O jums linkiu nebūti tokiai kategoriškai.Gal jūsų dukra (jei turit) nuspręs CP nusipirkti vieną dieną..Visko būna gyvenime.

Ir svarbiausia - baisiai kukli lotuliukas.gif

QUOTE(Sella @ 2011 05 02, 10:22)
Sutinku. drinks_cheers.gif  Man ta mama labai normali ir protinga pasirodė, kad visos daugiavaikės šeimos būtų tokios.

Kas dėl ginčų, tai manau, kad niekada nerasime vieningos nuomonės, čia tas pats kas ginčytis ką sveikiau valgyti - mėsą ar žuvį.
Tą patį teko išgirsti ir iš gydytojų, kad vaikai po CP gimsta mažiau traumatizuoti, čia tai faktas, kurio neįmanoma nuginčyti.

Įmanoma. Apie narkozės žalą dar nepilnai susiformavusiai vaiko nervų sistemai ką nors girdėjot?

Aplamai diskutuoti tokiu klausimu ,manau yra tas pats ,kas spręsti- valgyti man pro burną ar ne ,kad dantys nenudiltų,arba žindyti vaiką ar maitinti mišinukais - kad papai,atsiprašant,nenutįstų. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bliukutis @ 2011 05 01, 17:56)
Negali vienareiksmiskai teigti,kad naturalus gimdymas blogai,o cezaris gerai arba atvirksciai. Kiekviena is cia esanciu turi savo nuomone,kiuriai daugiausia itakos turbut turi asmenine patirtis smile.gif Tiesiog turim dziaugtis,kad siais laikais galime rinktis- gimdyt naturaliai ar ne. Apsvarstyt visus "uz" ir "pries",kas kam labiau priimtina.Ar esi pasiryzus didvyriskai viska iskesti? Susitaikyti su galimom pasekmem?
As asmeniskai esu baile,bijau skausmo beprotiskai,naturalus gimdymas man yra siauba keliantis dalykas.Uztenka vien paziuret internete naturalaus gimdymo vaizdeliu,atrodo kad moteris plys per puse.Toms kurios dar negimde siulau pasiziureti pries apsisprendziant.Jei tie vaizdeliai jusu negasdina,galimi plysimai ar nuo stumimo islindes hemarojus nekeliai siaubo,tada pirmyn smile.gif Zinoma,nebutinai visa tai atsitiks begimdant,bet is kur zinot,kad neatsitiks?
As save myliu ir rizikuot nenoriu,todel renkuosi cezari  mirksiukas.gif

Labai keista, kas ten jums tokio baisaus pasirodė? Aš būtent tų vaizdų prisižiūrėjus ir nutariau kad man pavyks pagimdyti pačiai. Man atrodo visiškas nesubrendimas yra nesugebėti pasiryžti duoti PAČIAI savo vaikui gyvenimo, jeigu jau sugebėjau pastoti.O kad save mylit, tai čia neabejotina, tik reikia gerai pagalvoti ar mylit save labiau už viską?Apsisprendimas pastoti mano akim jau savaime yra auka savo būsimam vaikeliui - natūralus gimdymas yra tik viso to tąsa.Žodžiu nereikia norėti sausai išlipti iš balos.
Cezario pjūvis yra bet kokiu atvėju chirurginė operacija su savo minusais ir komplikacijų rizika, ir nereikia čia kelti jo ant pjedestalo- čia ne progresyvus mąstymas , o sakyčiau labiau regresyvus, kai nebesuprantama kada ir kam galima taikyti medicinos išradimus.Išprūsimo trūkumas t'sakant.
Atsakyti
Man nors ir nepatyrusiai tokio gimdymo, keistas atrodo natūralaus gimdymo minusų ieškojimas. Šiaip, pats žodis natūralus per daug teigiamai skamba, kad ieškoti čia minusų. Vaginalinio gimdymo minusai temą užvadint buvo galima blush2.gif
O šiaip tai, tiek CP, tiek vaginalinis gimdymas turi savų minusų savų pliusų.
Jei jau žiūrint savo pažįstamų ratą, tai vaginalinio gimdymo pasibaigusio kažkokiomis komplikacijomis vaikui arba mamai žinau daugiau atvejų, nei kad taip pasibaigusių CP operacijų. Bet manau tai todėl, CP buvo padaryta žymiai mažiau nei, kad natūraliai gimdžiusių. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(S.w.a.t @ 2011 05 02, 12:06)

Diskutavimas, remiantis tik sava patirtimi, bus toks pat subjektyvus. Sklandžiai natūraliai sveiką vaiką pagimdžiusi mama ir mama, po gimdymo išgirstanti "jūsų vaikui gimdymo metu įvyko trauma"- kiekviena bus su sava tiesa, ir jokio objektyvaus aritmetinio vidurkio iš asmeninių patirčių neišvesi.
O šiaip ko gero iš tiesų jau dabar yra geriau. Prieš pusę amžiaus dažniau galvodavo "kad tik gyvas", "kad tik sveikas". Dabar: CP ar natūraliai, vandeny ar miške bigsmile.gif Kažin tai progresas ar "išpindėjimas" cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 02 gegužės 2011 - 15:29
QUOTE(visata8 @ 2011 05 01, 23:45)
O jeigu ir ispindejimas, tai kas cia tokio  mirksiukas.gif , gyvenime daug ispindejimu, visi naudojasi ir visi laimingi  biggrin.gif . Lai buna tu ispindejimu daugiau, kad tik niekam gyventi netrukdytu.
Ir nebutinai cia to skausmo baime  g.gif , na gal tiesiog nori zmogus viska paprasciau ir greiciau, na kaip cp- puse valandos ir jau  bigsmile.gif .
Naturaliai taip greitai ne pagimdysi  tongue.gif .

O taip zinoma diskusija beprasmiska  unsure.gif . Visada yra progresiviu zmoniu, kurie nori naudotis tsakant progresivinem techologijom ir maksimaliai pagerinti ir palengvinti sau gyvenima, yra kurie nori likti prie zibalines lempos.
Bet vistiek  manau, kad cp maziau pavojingas vaikui  mirksiukas.gif  ( na apie motinas nekalbesiu, kam kaip pasisieka  mirksiukas.gif ).

ir aš nesusilaikiau - jei jau tokia progresyvi, tai bent rašyt išmoktumėt - juk irgi civilizacijos laimėjimas, kai pagalvoji, ane rolleyes.gif
Atsakyti