Natūralaus gimdymo minusai-1.ilgas valandas trunkantis skausmingas vaikelio atėjimas,kurio metu gimdyvė iš skausmo nebesivaldo,drąskosi,rėkia,trankosi ir kalba su kitu pasauliu (kraupus vaizdelis,mano suvokimu..)2.repliu ar vakumo panaudojimas,ko pasekoje vaikutis būna nubrozdinamas ar dar stipriau sužalojamas.3.ilgai neatsidarinėjantis gimdos kaklelis,pažaliavę vandenys,stojanti mažylio širdelė ar dar koks velnias,įvarantis didžiulį stresą tiek mama,tiek vaikui ir galiausiai priverčiantis visą procesą baigti extra CP. Be abejo,aš nemanau,kad kiekvienas gimdymas yra toks,tiesiog pati nenorėjau rizikuoti ir pažiūrėti,ar patenku į tų laimingųjų,sugebančių pagimdyti be traumų,tarpą.
QUOTE(dange @ 2011 04 16, 10:17)
Pasikartosiu(nes jau rašiau apie tai kažkurioje temoje) be mistinių išvedžiojimų apie patiriamą stresą ar super-mokslinių apie DNR grupių metilinimą
Pagimdžius natūraliai nekomplikuotai turime sveiką moterį (neplyšusią, nekirptą, nenukraujavusią ir etc) ir sveiką naujagimį(netraumuotą, ne hipoksinį ir etc). Po nekomplikuoto CP turim sveiką naujagimį ir gimdyvę, kuriai buvo perpjauti pilvo sienos ir gimdos audiniai. Kadangi darom prielaidą, kad CP nekomplikuotas- audiniai gyja puikiai, susiformuoja randas.. Vadinasi turime ertminį raumeninį dubens organą- gimdą, kurio vientisumas buvo pažeistas, ir tas pažeidimas yra nuolatinis. O tai jau didina riziką būsimiems nėštumams ir ne tik jiems.Randas- "siūlė" lieka silpnąja, pažeidžiamąja vieta.
po naturalaus nekomplikuoto kartais kyla problemu moterims lovos reikaluose
QUOTE(niamniuska @ 2011 04 16, 16:48)
o tai gaunasi jau fiziologine ir psichologine problema 
nieko asmeniško, bet juokinga skaityti
QUOTE(gupija @ 2011 04 16, 15:02)
nieko asmeniško, bet juokinga skaityti
Tai tas pats, kas spręsti dilemą "mirsiu šiandien nuo lūžusio varveklio, ar ne" 
todel as ir nesprendziau dilemos
Pasiskaiciau temele ir juokas is kai kuriu pasisakymu paeme, nu tokie minusai isvardinti ir dar net paciu negimdziusiu mamu. Va tos, kurios pacios gimde ir pasisake, puikiai suprantu, o tos kurios tik galvoja kas butu jei butu... tai tada patarciau nevazineti masina, nes zinokit, statistiskai tai viena is labiausiai tiketinu mirciu
Nesu pries CP, as uz ji, jei tam yra reikalas, jei gresia pavojus mamai ar vaikui, bet siaip sau, vien del to, kad "o jei kazkas nutiks", tai tada nesutinku. Nes kiek yra parasyta, kur operacija nekaip praeina...
Gimdziau pirma pati naturaliai, jokiu minusu negaleciau parasyti, viskas vyko puikiai, po valandos jau i dusa lekiau ir pavalgyti. MB buvo visa laika kartu, nukirpo virkstele ir sake, vel dalyvaus. Si karta nezinia kaip bus, nes placenta zemai yra, gali buti, kad bus cezaris. Del to nei kiek nepergyvenu. Bus tai bus
Gimdziau pirma pati naturaliai, jokiu minusu negaleciau parasyti, viskas vyko puikiai, po valandos jau i dusa lekiau ir pavalgyti. MB buvo visa laika kartu, nukirpo virkstele ir sake, vel dalyvaus. Si karta nezinia kaip bus, nes placenta zemai yra, gali buti, kad bus cezaris. Del to nei kiek nepergyvenu. Bus tai bus
Kol vaikai bando vonioje jūrą padaryti, sakau, parašysiu ir aš. Nes kažkaip labai kabina šita tema.
Pagimdžiau du vaikus natūraliai, esu vegetarė, rūšiuoju šiukšles, ieškau sveikesnė maisto ir pan. Vienu žodžiu turiu visus kozerius būti ta "natūraliste". Bet kartu galvoju, kad cezaris yra vienas iš geriausių pasiekimų žmonijos istorijoje. Jo dėka išgelbėjama begalės vaikų ir mamų. Kaip ir epidūras yra neišvengiamas mūsų laikų išradimas. Mano nuomone diskutuoti kas geriau yra labai sudėtinga. Nes kaip ne viena rašė - tai yra be galo individualu. Kiekviena mes esam kitokia, kiekviena gimdom kitaip ir jei aš du pagimdžiau natūraliai, tai nereiškia, kad taip bus ir trečią kartą. Aš manau, kad mes gyvename tokiame amžiuje, kai iš tiesų galime rinktis. Ir būtent ta galimybė rinktis konkrečioje situacijoje geriausia variantą ir yra geriausia. Esu skaičius nemažai darbų ir mokslinių tyrimų, kurie teigia epidūro ir cezario žalą. Kaip pavyzdžiui tai, jog cezario metu gimę vaikai labiau linkę į rizikingą, neapgalvotą elgesį ar depresyvias reakcijas į gyvenimo sunkumus. Bet tai, kad yra tokia tendencija, nieko nepasako apie jūsų konkretų vaiką. Jis po cezario gali ir puikiai vystytis, ir puikiai įveikti gyvenimo sunkumus. Be to tai tik tendencijos, gyvenime mes formuojames nuo kompleksinių dalykų ir jei turim polinkį, nereiškia, kad jis išsivystys. Be to, jei kalbant apie natūralumą, dažnai kartais bandoma idealizuoti praeitį. Taip, esu skaičius šimtamečių moteriškių gimdymų liudijimų. Skausmo tose istorijose nelabai yra. Jos dirbdavo sunkiai, kad užsidirbtų duonai, pagimdydavo ir laukuose ir vėl dirbdavo. Panašu, kad jos buvo pakantesnės skausmui. Ir tikriausiai mes tokie nesame. mes išlepome. Bet aš nenoriu gyventi tuose laikuose, visų pirma dėl to, kad procentas išgyvenančių vaikų būdavo 50/50. Be to man patinka tai, kad aš galiu paskaityti knygą vakare, užsiimti savo hobiu ar rūpintis tuo, ką skanaus pasiūlyti savo šeimai ir man nereikia 5ą ryto keltis karvių melšti ir galvoti kaip iš vis išmaitinti šeimą per žiemą. Ir už tai mes mokame tam tikrą kainą. Mano kuklia nuomone, jei mama negali ištverti skausmo, tai geriau jau ji pasidaro tą epidūrą, nei patiria skausminį šoką (kas yra vienas iš natūralaus gimdymo galimybių). Kartais epidūras padeda ir paspartinti gimdymo eigą, jei moteris per daug įsitempia nuo skausmo. Ir jos kaltinti dėl to nematau prasmės. Juk jei ji galvos, kad yra nevykus mama, nes nepagimdė visai natūraliai - klausimas ar tai nebus didesnė psichologinė trauma jai ir vaikeliui. Taigi, mes kiekviena renkamės ir džiaukimės, jog galime rinktis.
Tiek prirašius noriu dar pridurti, kad giliai širdyje labai linkiu visoms patirti sklandų, natūralų gimdymą. Tikrai mano gyvenime tai patys giliausi patyrimai. Ir kartu linkiu kiekvienai labai atsakingai pasirinkti tai, kas geriausiai tinka jai.
Pagimdžiau du vaikus natūraliai, esu vegetarė, rūšiuoju šiukšles, ieškau sveikesnė maisto ir pan. Vienu žodžiu turiu visus kozerius būti ta "natūraliste". Bet kartu galvoju, kad cezaris yra vienas iš geriausių pasiekimų žmonijos istorijoje. Jo dėka išgelbėjama begalės vaikų ir mamų. Kaip ir epidūras yra neišvengiamas mūsų laikų išradimas. Mano nuomone diskutuoti kas geriau yra labai sudėtinga. Nes kaip ne viena rašė - tai yra be galo individualu. Kiekviena mes esam kitokia, kiekviena gimdom kitaip ir jei aš du pagimdžiau natūraliai, tai nereiškia, kad taip bus ir trečią kartą. Aš manau, kad mes gyvename tokiame amžiuje, kai iš tiesų galime rinktis. Ir būtent ta galimybė rinktis konkrečioje situacijoje geriausia variantą ir yra geriausia. Esu skaičius nemažai darbų ir mokslinių tyrimų, kurie teigia epidūro ir cezario žalą. Kaip pavyzdžiui tai, jog cezario metu gimę vaikai labiau linkę į rizikingą, neapgalvotą elgesį ar depresyvias reakcijas į gyvenimo sunkumus. Bet tai, kad yra tokia tendencija, nieko nepasako apie jūsų konkretų vaiką. Jis po cezario gali ir puikiai vystytis, ir puikiai įveikti gyvenimo sunkumus. Be to tai tik tendencijos, gyvenime mes formuojames nuo kompleksinių dalykų ir jei turim polinkį, nereiškia, kad jis išsivystys. Be to, jei kalbant apie natūralumą, dažnai kartais bandoma idealizuoti praeitį. Taip, esu skaičius šimtamečių moteriškių gimdymų liudijimų. Skausmo tose istorijose nelabai yra. Jos dirbdavo sunkiai, kad užsidirbtų duonai, pagimdydavo ir laukuose ir vėl dirbdavo. Panašu, kad jos buvo pakantesnės skausmui. Ir tikriausiai mes tokie nesame. mes išlepome. Bet aš nenoriu gyventi tuose laikuose, visų pirma dėl to, kad procentas išgyvenančių vaikų būdavo 50/50. Be to man patinka tai, kad aš galiu paskaityti knygą vakare, užsiimti savo hobiu ar rūpintis tuo, ką skanaus pasiūlyti savo šeimai ir man nereikia 5ą ryto keltis karvių melšti ir galvoti kaip iš vis išmaitinti šeimą per žiemą. Ir už tai mes mokame tam tikrą kainą. Mano kuklia nuomone, jei mama negali ištverti skausmo, tai geriau jau ji pasidaro tą epidūrą, nei patiria skausminį šoką (kas yra vienas iš natūralaus gimdymo galimybių). Kartais epidūras padeda ir paspartinti gimdymo eigą, jei moteris per daug įsitempia nuo skausmo. Ir jos kaltinti dėl to nematau prasmės. Juk jei ji galvos, kad yra nevykus mama, nes nepagimdė visai natūraliai - klausimas ar tai nebus didesnė psichologinė trauma jai ir vaikeliui. Taigi, mes kiekviena renkamės ir džiaukimės, jog galime rinktis.
Tiek prirašius noriu dar pridurti, kad giliai širdyje labai linkiu visoms patirti sklandų, natūralų gimdymą. Tikrai mano gyvenime tai patys giliausi patyrimai. Ir kartu linkiu kiekvienai labai atsakingai pasirinkti tai, kas geriausiai tinka jai.
QUOTE(niamniuska @ 2011 04 14, 15:32)
Pati nenorejau naturalaus gimdymo todel kad tiesiog bijau skausmo ir nenorejau jo patirti,taip pat nenorejau kankintis...
o tai jau po cp neskauda tipo? gavau extra cp ir cezario tikrai daugiau nenoreciau, nesuprantu tu kurios renkasi cp tik del to kad bijo gimdyt ar skausmo. skausma po cp taip pat smarkus, liepia vartytis o sikna pakelt vos eina, islipt ar ilipt i lova kancia buvo, vaika i rankas normaliai paemiau tik po paros, nei maitint nejo normaliai, nakti pamiegot del skausmo irgi nelabai pavyko, nors ir nuskausminamuosiuos leido. kol atsitiesiau, vaikstai kaip invalide, nieko negali sunkai nest veliau. randa skaudejo prilietus 3-4menesius. nu zodziu daugiau jo nenoreciau nei uz ka
jei moteris bijo visu naturalaus gimdymo pasekmiu, tai, mano manymu, rinktis CP yra visiskai racionalu ir visai ne egoistiska. juk vaikui reikalinga sveika, puikios psichologines bukles ir t.t. mama. taip pat ir vyrui mielesne rami, o ne skausmu ir traumu iskankinta moteris.
skauda, bet ne taip, kaip po komplikuoto naturalaus
QUOTE(vanesa9 @ 2011 04 18, 17:21)
o tai jau po cp neskauda tipo?
skauda, bet ne taip, kaip po komplikuoto naturalaus
QUOTE(Tyliai_SV @ 2011 04 17, 22:35)
tik as manau, kad anksciau lengviau pagimdydavo del mazesnio kudikio svorio, o ne del pakantumo skausmui. Beto ir tas lengviau... jei boba po to gimdymo laukuose taip ir nebutu neatsikelus ar labai ten kazkas rupintusi
Visus savo tris vaikus pagimdžiau natūraliai. Todėl minusai - natūralūs
Bijojimas tualeto "ant didelio" pirmuosius kartus - čia gal labiausiai įstrigęs minusas
Gal galėčiau ką ir daugiau parašyt, jei turėčiau su kuo lygint. Tad galiu tik numanyt, kad nebūčiau taip greit aš ar mažylis atsigavę po nenatūralaus gimdymo. Trečiąjį kartą jau ir epidūro galimybę rinkausi, vistik gimdyt su kiekvienu kartu vis baugiau buvo - žinojau gi vis geriau ir geriau kas laukia sąrėmių, gimdymo metu
Bet... vienintelė mintis mane palaikė, kad mažiukui yra žymiai sunkiau nei man, jei aš susileisiu epidūrą, mano kūnas nebegamins jam natūralių nuskausminamųjų, be to neaišku kaip vaistai paveiks vaikutį. Kai tvirtai apsisprendžiau, jog kentėsiu kiek reikės valandų, mano kaklelis nuo 6cm iki 10cm atsidarė per 20 minučių
Tad mažylis rankose buvo dar po 18min.
Pridėsiu, kad nesu iš "lengvai gimdančių" - visus gimdymus, skausmo skalė po 4cm atidarymo jau nebesusiglausdavo sąrėmių metu, o nukeliaudavo kažkur aukštyn virš ribų "plačiai išsiskėtus"
Abu pirmi gimdymai truko po 12 valandų, o trečias 8. Jei kam atrodo, kad giriuosi, tai teisingai atrodo, aš tikrai jaučiuosi nusipelniusi medalio
Patys gimdymai - vadovėliniai kaip gydytojai vadina, bet tai - tikrai sunkus darbas, neveltui anglai žodžių į vatą nevynioja ir "gimdyti" tai "be in labour" - darbuotis iš peties tsakant 
Ne apie tai čia diskusija, bet akušerių kiek žinau, epidūro nesirinko nei viena, gimdydamos savo vaikus
Na o cp rinktis vien dėl baimės - nepritariu griežtai. Dėl išgelbėjimo vaikelio ar mamos, ar netgi abiejų - tai būtinybė ir dėka to mirtingumas tiek gimdyvių, tiek kūdikių yra labai mažas.
Niamniuska, mano seksualiniai pojūčiai ir potyriai tik dar labiau pagerėjo su kiekvienu gimdymu
Ne apie tai čia diskusija, bet akušerių kiek žinau, epidūro nesirinko nei viena, gimdydamos savo vaikus
Niamniuska, mano seksualiniai pojūčiai ir potyriai tik dar labiau pagerėjo su kiekvienu gimdymu
QUOTE(ether @ 2011 04 14, 22:43)
Žinot, mano galva, bet kokios išankstinės pliusų / minusų paieškos, dėsningumų išradinėjimas yra absoliučiai beverčiai ir net kvaili dalykai - kiekvienas gimdymas yra pernelyg individualus, kad įtalpintume jį į kažkokias savo susigalvotas normas.
Galiausiai - kiekviena turim savo požiūrį ir nuomonę, galvą ant pečių, kuria priimame atitinkamus sprendimus. Ir būtent mums su tais sprendimais ir jų pasekmėmis teks gyventi. Ne kaimynėms, ne forumo narėms - mums. Tai kurių galų kažkam įrodinėti tas subjektyvias tiesas?...
Galiausiai - kiekviena turim savo požiūrį ir nuomonę, galvą ant pečių, kuria priimame atitinkamus sprendimus. Ir būtent mums su tais sprendimais ir jų pasekmėmis teks gyventi. Ne kaimynėms, ne forumo narėms - mums. Tai kurių galų kažkam įrodinėti tas subjektyvias tiesas?...
QUOTE(Tyliai_SV @ 2011 04 17, 22:35)
QUOTE(niamniuska @ 2011 04 16, 15:48)
o tai gaunasi jau fiziologine ir psichologine problema 
temą sukūrėte tam, kad visaip pateisint savo pasirinkimą? Nesikankinkit.. šaukštai po pietų. Pasirinkote, tai pasirinkote tą cp.. o aukščiau išvardintas pasiteisinimas tai pats juokingiausias, koks tik gali būti
Jei norit minusų tai va jie:
- Kirpimas, siuvimas tikrai nemalonu, sėdėt negalima, ir skauda.. bet ir po cp tas pats.
- Epidūro poveikis dar tik tyrinėjamas.. per cp irgi gauna vaikas tą patį.
- Hemarojus.. šitas draugas išlenda net ir toms, kurios paskui turi cp, o ir ne visos gimdžiusios jį gauna, taip kad 50/50.
Va kai antrą pagimdžiau be adatų ir be lašelinių ir be kirpimų, tai supratau, kad visa tai noriu patirti dar kartą..
CP reikalingas, kai yra pavojus mamai ar kūdikiui.. bet tik ne dėl to, kad vyrui paskui bus nebetaip
Jurslan, na jo, patiko tas teiginys kad lovoj kilt problemu gali... Maniskis dalyvavo pirmam gimdyme ir po to lovoj viskas buvo puiku! O vien del to rinktis CP tai gryna nesamone 
teko patirto kirpimo ''laime'', po trecio karto jau kita diena leido sedeti, o hemarojaus nepatyriau dar neii kart
zipzip, nu ka tu sneki... Skausmas ir traumos? Manau po CP kaip tik didesnes traumos ir mamos daugiau issikankinusios buna nei naturaliai gimdziusios
teko patirto kirpimo ''laime'', po trecio karto jau kita diena leido sedeti, o hemarojaus nepatyriau dar neii kart
zipzip, nu ka tu sneki... Skausmas ir traumos? Manau po CP kaip tik didesnes traumos ir mamos daugiau issikankinusios buna nei naturaliai gimdziusios