Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralaus gimdymo minusai

QUOTE(Tyliai_SV @ 2011 04 17, 23:35)
Kol vaikai bando vonioje jūrą padaryti, sakau, parašysiu ir aš. Nes kažkaip labai kabina šita tema.
Pagimdžiau du vaikus natūraliai, esu vegetarė, rūšiuoju šiukšles, ieškau sveikesnė maisto ir pan. Vienu žodžiu turiu visus kozerius būti ta "natūraliste". Bet kartu galvoju, kad cezaris yra vienas iš geriausių pasiekimų žmonijos istorijoje. Jo dėka išgelbėjama begalės vaikų ir mamų. Kaip ir epidūras yra neišvengiamas mūsų laikų išradimas. Mano nuomone diskutuoti kas geriau yra labai sudėtinga. Nes kaip ne viena rašė - tai yra be galo individualu. Kiekviena mes esam kitokia, kiekviena gimdom kitaip ir jei aš du pagimdžiau natūraliai, tai nereiškia, kad taip bus ir trečią kartą. Aš manau, kad mes gyvename tokiame amžiuje, kai iš tiesų galime rinktis. Ir būtent ta galimybė rinktis konkrečioje situacijoje geriausia variantą ir yra geriausia. Esu skaičius nemažai darbų ir mokslinių tyrimų, kurie teigia epidūro ir cezario žalą. Kaip pavyzdžiui tai, jog cezario metu gimę vaikai labiau linkę į rizikingą, neapgalvotą elgesį ar depresyvias reakcijas į gyvenimo sunkumus. Bet tai, kad yra tokia tendencija, nieko nepasako apie jūsų konkretų vaiką. Jis po cezario gali ir puikiai vystytis, ir puikiai įveikti gyvenimo sunkumus. Be to tai tik tendencijos, gyvenime mes formuojames nuo kompleksinių dalykų ir jei turim polinkį, nereiškia, kad jis išsivystys. Be to, jei kalbant apie natūralumą, dažnai kartais bandoma idealizuoti praeitį. Taip, esu skaičius šimtamečių moteriškių gimdymų liudijimų. Skausmo tose istorijose nelabai yra. Jos dirbdavo sunkiai, kad užsidirbtų duonai, pagimdydavo ir laukuose ir vėl dirbdavo. Panašu, kad jos buvo pakantesnės skausmui. Ir tikriausiai mes tokie nesame. mes išlepome. Bet aš nenoriu gyventi tuose laikuose, visų pirma dėl to, kad procentas išgyvenančių vaikų būdavo 50/50. Be to man patinka tai, kad aš galiu paskaityti knygą vakare, užsiimti savo hobiu ar rūpintis tuo, ką skanaus pasiūlyti savo šeimai ir man nereikia 5ą ryto keltis karvių melšti ir galvoti kaip iš vis išmaitinti šeimą per žiemą. Ir už tai mes mokame tam tikrą kainą. Mano kuklia nuomone, jei mama negali ištverti skausmo, tai geriau jau ji pasidaro tą epidūrą, nei patiria skausminį šoką (kas yra vienas iš natūralaus gimdymo galimybių). Kartais epidūras padeda ir paspartinti gimdymo eigą, jei moteris per daug įsitempia nuo skausmo. Ir jos kaltinti dėl to nematau prasmės. Juk jei ji galvos, kad yra nevykus mama, nes nepagimdė visai natūraliai - klausimas ar tai nebus didesnė psichologinė trauma jai ir vaikeliui. Taigi, mes kiekviena renkamės ir džiaukimės, jog galime rinktis.
Tiek prirašius noriu dar pridurti, kad giliai širdyje labai linkiu visoms patirti sklandų, natūralų gimdymą. Tikrai mano gyvenime tai patys giliausi patyrimai. Ir kartu linkiu kiekvienai labai atsakingai pasirinkti tai, kas geriausiai tinka jai.

paskaiciau ir palengvejo smile.gif butent taip as isivaizduoju "naturaliste", todel labai keista buvo skaityti tu "naturalisciu" tokius piktus pasisakymus....
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2011 04 19, 10:49)
Labai lauksiu jūsų patirties po antro pasirenkamojo cezario, nors įstatymiškai jo pasirinkti, deja negalima, ir mano nuomone, gydytojas, darantis jum tokį "chočiu, nechočiu" cezarį - pažeidžia įstatymus  unsure.gif
Jūsų nebijojimas kalbėti ir nuomonė, dėl vyro, dėl savijautos, nepykit, bet yra niekinė, nes nežinot kaip jūs pagimdytumėt natūraliai  4u.gif Nes jūs neturit su kuo lyginti, vat jei dabar gimdytumėt natūraliai, patirtumėt kažką siaubingo biggrin.gif tada suprasčiau jūsų svaisčiojimus  tongue.gif O šiaip, linkiu jums doro ir sąžiningo, veikiančio pagal įstatymus gydytojo ir nuostabaus natūralaus gimdymo  4u.gif Pinigai dar ne viskas, viskas gryžta, atsisuka, jei ne iš kart, tai vėliau, kada pagaliau žmonės tai supras  g.gif

as ir nenoriu to patirti,pajausti 4u.gif
as neprku cezario jau tai minejau,nei pirmo pirkau nei sito perku 4u.gif pirma dave nes negali priversti gimdyti jei to nenori,o antra duoda nes kadangi buvo pirmas cezaris antra leidzia rinktis arba naturaliai arba cezaris 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(audryta @ 2011 04 19, 07:50)
ne visom vienodai skauda gi... o tu galvoji, kad po CP moteriai psichologiniu problemu nebuna?

isvis svetimo skausmo nebuna.... o galvoju as, kad geriau nebesigilinti i sia ''is tuscio i kiaura'' diskusija biggrin.gif
QUOTE(marina861 @ 2011 04 19, 08:14)
Gimdymas gimdymui nelygu, labai individualiai buna. Manau moters teise rinktis kaip gimdyt - ar su nuskausminimu, ar CP daryt, ar visiskai naturaliai. Reikia atsizvelgt i sveikatos bukle, pasiruosima tam, busimo vaiko svori, galimas komplikacijas ir t.t.

sutinku visu 100% didis.gif
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2011 04 19, 12:49)
Labai lauksiu jūsų patirties po antro pasirenkamojo cezario, nors įstatymiškai jo pasirinkti, deja negalima, ir mano nuomone, gydytojas, darantis jum tokį "chočiu, nechočiu" cezarį - pažeidžia įstatymus  unsure.gif
Jūsų nebijojimas kalbėti ir nuomonė, dėl vyro, dėl savijautos, nepykit, bet yra niekinė, nes nežinot kaip jūs pagimdytumėt natūraliai  4u.gif Nes jūs neturit su kuo lyginti, vat jei dabar gimdytumėt natūraliai, patirtumėt kažką siaubingo biggrin.gif tada suprasčiau jūsų svaisčiojimus  tongue.gif O šiaip, linkiu jums doro ir sąžiningo, veikiančio pagal įstatymus gydytojo ir nuostabaus natūralaus gimdymo  4u.gif Pinigai dar ne viskas, viskas gryžta, atsisuka, jei ne iš kart, tai vėliau, kada pagaliau žmonės tai supras  g.gif

Matot, gebene, paprastai patyrusios "kažką siaubingo", tikrai siaubingo, nesiveržia į "pasikandžiojimų" temas.Jos tuo metu išgyvena savo patyrimus ir mažiausiai mąsto apie tai, supras jas vienas ar kitas forumo dalyvis ar ne. Nurašydama svetimą nuomonę kaip "svaičiojimus", turėtumėte suprasti, kad jūsų pačios patyrimas toks pat ribotas, kaip ir jūsų oponentės.
Atsakyti
Perskaičiau temą nuo pradžios iki galo - mano nuomone, Niamniuška - esate labai nesubrendusi o ir toks požiūris - labai savanaudiškas.
Iš savo patirties - pirmą gimdžiau sunkiai, kalbėjau su dievais ir laipiojau sienomis. Net ir po daug metų prisiminus - baisu. Bet net ir su tokia patirtimi man nekiltų noras "tartis" dėl planinio cezario, nes gydytojai nemato priežasties jo skirti.
Atsakyti
QUOTE(Respect @ 2011 04 23, 16:37)
Perskaičiau temą nuo pradžios iki galo  - mano nuomone, Niamniuška - esate labai nesubrendusi o ir toks požiūris - labai savanaudiškas.
Iš savo patirties - pirmą gimdžiau sunkiai, kalbėjau su dievais ir laipiojau sienomis. Net ir po daug metų prisiminus - baisu. Bet net ir su tokia patirtimi man nekiltų noras "tartis" dėl planinio cezario, nes gydytojai nemato priežasties jo skirti.

ne jums mane teisti 4u.gif
na tai reiskias tokiu milijonai kaip as nesubrendusiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Respect @ 2011 04 23, 19:37)
Perskaičiau temą nuo pradžios iki galo  - mano nuomone, Niamniuška - esate labai nesubrendusi o ir toks požiūris - labai savanaudiškas.

Keistas pasisakymas g.gif . Idomu , kodel jeigu taip buvo sunku ir tokie baisus prisiminimai dabar ne padaryti sau tokia dovana, kaip neskausmingas greitas gimdymas, ir jokiu dievu, sienu... g.gif
Man atrodo visiskai naturalu, kai zmogus patyres kazka blogo kita karta pasistengs isvengti panasios situacijos.
Ar cia tas katalikiskas kanciu troskimas, ar tiesiog nesugebejimas pasimokyti NET IS SAVO patirties...
Eh, matyt ir as dar nesubrendusi irnesakyk.gif
Atsakyti
pirma dave nes negali priversti gimdyti jei to nenori
[/quote]
Kaip tai negali priversti? Ateis laikas ir naturaliai gyvenimas privers. Nebent koki kysininka medika atrasi. Bet tokiam savo ir vaiko sveikatos nepatikeciau.
Atsakyti
[quote=Selva,2011 04 24, 12:06]
pirma dave nes negali priversti gimdyti jei to nenori
[/quote]
Kaip tai negali priversti? Ateis laikas ir naturaliai gyvenimas privers. Nebent koki kysininka medika atrasi. Bet tokiam savo ir vaiko sveikatos nepatikeciau.
[/quote]
aga, neprivers... bet jei nerasi daktaro kuris ims kysi tai kaip tada? negimdysi suspaudus kojas ir vsio? sorry man doh.gif
Atsakyti
QUOTE(niamniuska @ 2011 04 14, 02:32)
Kadangi neesu naturaliste ,o daug temu skelbia kad oi kaip gerai naturalus gimdymas ir pan.nutariau sukurti tema priesinga,tai kad nevisada tai kas naturalu yra gerai...Nesmerkiu tu kurios gimdo naturaliai,bet nesutikau nei vienos kuri nesmerktu pasirinkimo tu kurios gimdo cp..
Taip pat kadangi daug sutikau moteru pagimdziusiu naturaliai ir turinciu pasekmiu nutariau jas ir pateikti ,taip pat butu malonu suzinoti ir tu nuomone kurios yra gimdziusios naturaliai bet ne pliusus o minusus patirtus  4u.gif apie pliusus naturalaus gimdymo visos temos  4u.gif taip pat nelaukiu ir smerkimo uz tokia tema  4u.gif

Pati nenorejau naturalaus gimdymo todel kad tiesiog bijau skausmo ir nenorejau jo patirti,taip pat nenorejau kankintis...tiesa,teko pasikankinti kol nuvykau i ligonine nes teko pajusti saremiu malonuma,bet siaip tai vienintelis turbut nemalonus mano prisiminimas laukiant vaikelio  4u.gif

tai vat girdetos pasekmes is mano artimuj urato,tai yra draugiu,giminiu ir pazystamu:
issipletusios ir skausmingos koju venos,pogimdyvine depresija,plysimai,vaika traukiant isnarinti klubeliai(kudikeliui iki metu laiko teko tureti itvarus ir vaikscioti i masazus),traukiant pazeistas vaiko kaklas,traukiant pompa vaikiukui ant galvos isliko guzas,kraujosruvos ant vaikiuko kuno,infekcijos....o kur dar begalinis skausmas ir kancia?...kuri pliusu nedadeda vaikiuko laukiant,poto ir gaunasi kad pagimdziusios ir issikankinusios mamos negali iskart pamilti savo vaikeliu...

sia tema galeciau rasyti daug,bet laukiu ir kitu mamu nuomoniu .. 4u.gif

pritariu jums 100 proc, lai akmenin mane apmeto, as tik uz CP, o pacios gimdancios ir to beprotiskai norincios pavadinciau mozahistemis. Norit keikit mane, vadinkit kaip norit, bet man juokas ima is tu naturalisciu, jos vargses, ir kam idomus tas jusu kentejimas, kas jums uz tai aciu pasakys, ir kas jau pagirs. Dabar medicina zenkliai pazengus i prieki, kad ja nepasitiket, ir neatsiduot PC. Pati du turejau, pirma gimdziau pati doh.gif . is po cp tik sviesus ir grazus prisiminimai, ir gan ilgai, po naturalaus gimdymo , jokiu prisiminimu , nes ir neidomu ir nenoriu prisimint.
Atsakyti
QUOTE(sileste @ 2011 04 24, 14:53)
pritariu jums 100 proc, lai akmenin mane apmeto, as tik uz CP, o pacios gimdancios ir to beprotiskai norincios pavadinciau mozahistemis. Norit keikit mane, vadinkit kaip norit, bet man juokas ima is tu naturalisciu, jos vargses, ir kam idomus tas jusu kentejimas, kas jums uz tai aciu pasakys, ir kas jau pagirs. Dabar medicina zenkliai pazengus i prieki, kad ja nepasitiket, ir neatsiduot PC. Pati du turejau, pirma gimdziau pati doh.gif . is po cp tik sviesus ir grazus prisiminimai, ir gan ilgai,  po naturalaus gimdymo , jokiu prisiminimu , nes ir neidomu ir nenoriu prisimint.

tai as mazochiste ir vakrse, kad neprasIAU cp?! NU NEZINAU
cia jau manau ispindejimas jusu visiskas
Atsakyti
QUOTE(sileste @ 2011 04 24, 13:53)
pritariu jums 100 proc, lai akmenin mane apmeto, as tik uz CP, o pacios gimdancios ir to beprotiskai norincios pavadinciau mozahistemis. Norit keikit mane, vadinkit kaip norit, bet man juokas ima is tu naturalisciu, jos vargses, ir kam idomus tas jusu kentejimas, kas jums uz tai aciu pasakys, ir kas jau pagirs. Dabar medicina zenkliai pazengus i prieki, kad ja nepasitiket, ir neatsiduot PC. Pati du turejau, pirma gimdziau pati doh.gif . is po cp tik sviesus ir grazus prisiminimai, ir gan ilgai,  po naturalaus gimdymo , jokiu prisiminimu , nes ir neidomu ir nenoriu prisimint.

O jus juokites, kol galit wink.gif Tas kentejimas yra naudingiausias VAIKUI! Juk ne jus viena gimdot, bet ir vaikiukas gimsta. Ir naturaliai ir yra naturaliai. Niekas cia jusu akmenim nemetys, veikiau apkaltins egoizmu wink.gif
Gimdymas ir nera "kaip nusi...kt" atsiprasant, juk naturaliai pleciasi gimdymo takai maziukui, gaminasi naturalus nuskausminamieji, ar jau posakis "iskentesiu del vaiko" irgi atgyvenes, nieko vertas??? unsure.gif Rentgenas irgi buvo slovinamas, o dabar visas nestuke.gif saugo nuo jo... Taip pat ir cp, ir epiduras - turi minusu ir turi buti skiriami tik ypatingais atvejais, o ne del to, kad uzsinorejot... Juk viskas atsiliepia ateity sveikatoj, jei ne jum, tai vaikui. Cia kaip ir su vaistais, jei geri juos - susitaikai su salutiniu poveikiu. Cia labiau taikau epidurui... Na o cp - superinis dalykas, daug gyvybiu isgelbejo ir gelbeja iki siol, bet irgi turi salutiniu poveikiu, vis tik operacija abiem, bet geriau nei mirtis, ar ne? Bet jei sveika moteris uzsinori cp nosyte parietus, dar iesko cia pateisinimu sau, na sorry! smile.gif ju nera ir nebus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gebene: 24 balandžio 2011 - 14:56