QUOTE(<<sypsenele>> @ 2011 05 26, 20:22)
o del depresijos, tai egzistuoja teorija, kad butent del medikamentu NEnaudojimo ji ir kyla

pvz nuskausminanciuju. kuriu nenaudojant gimdymas tampa kasnaktiniu kosmaru dar puse metu
laba diena, Jūs gal juokus mėgstat?

mano gimdymo metu jokių nuskausminamųjų nenaudojo, nors ir skatino.. ir skaudėjo oi kaip.. bet nei vieną naktį nesapnavau košmaro susijusio su gimdymu

aišku, mano gimdymas buvo nekomplikuotas, tai tuo atveju jei šnekate apie komplikuotus gimdymus tai taip ir sakykit
o prieš 27 metus vykusį gimdymą lyginti su dabartiniais laikais, tai jokios prasmės nėra, tik laiko gaišinimas.
QUOTE(Selva @ 2011 05 26, 20:35)
P.S. Idomu, o kokie nuskausminamieji buvo pries 27m apskritai?

cia tikriausiai turima omeny, kad labai skaudant, turejo daryti cp?..
buvo, NOSPA

kiek žinau ne ką padėdavo
QUOTE(<<sypsenele>> @ 2011 05 26, 21:00)
isiskaitykit ka esate parasiusi
beto dar kai kas, juk visa tai kas vyko pries 50, 30, 20, 10 metu vyksta ir dbr -
naturalus gimdymas jis nepakito (nepradejo vaikai kitaip nei uzsimegzti, nei gimti)
visais laikais moterys gimde ir visais laikais gimdys ir nesvardu koks amzius bus.
o naturalus gimdymas visais laikais ir bus naturalus gimdymas, kas yra be jokiu isikisimu, nei irankiu, nei medikamentu, nei dar kazko pan.
atsiprasau jei atrodo, kad priimu asmeniskai, bet as tik bandau paaiskinti, kad naturalus gimdymas gali sukelti skaudzias pasekmes...
dėl pačios savokos "Natūralus gimdymas " tai galima diskutuot be galo be krašto.. aš pvz. laikau save natūraliai gimdžiusia, nepaisant to, kad leido skatinamuosiuos ir šiek tiek kirpo tarpvietę.. Nes nuo pradžios iki galo viską dariau pati, vaikščiojau, tupinėjau, stūmiau, nieks už mane to nepadarė.
Kitas dalykas jei šnekam apie komplikuotą gimdymą ( o tai jau visiškai kita kalba) tai toks gimdyma skai pvz, : traukia replem, vakuumu ir t.t ir pan.
O ar natūralus (vaginalinis) gimdymas turės skaudžias pasekmes ( turiu galvoj komplikacijas, ne skausmą, nes tai neišvengiama) ar ne, tai priklauso nuo daugelio dalykų, moters pasiruošimo, nusiteikimo, gydytojų profesionalumo ir nusistatymo, genetikos ir daug daug veiksnių. Dėl to vienos pagimdo labai lengvai ir greitai, kitoms gimdymas baisiausias košmaras. Ir kaip būs būtent Tau (retoriškai šneku) , tai sužinosi tik gimdydama, ir nereikia pamiršti, kad ne tik kiekviena moteris individuali, bet gimdymas taip pat
Ir jei jau motulė gamta nusprendė, kad vaikai turi gimti per vaginą, tai galbūt taip ir yra geriausia ( neskaitant visų medicininių išimčių kai moters ar kūdikio sveikatai kenkia toks gimdymas )
Man taip stipriai ir nuoširdžiai norėtųsi, kad daug moterų pajustų tą palaimingą akimirką, kai pagimdai savo vaiką

Kad ir kaip skaudėjo, aš vis su nostalgija prisimenu kai mano mažylę padėjo ant krūtinės ir viskas akimirksniu pasimiršo