Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralaus gimdymo minusai

QUOTE(Selva @ 2011 05 26, 18:13)
Sypsenele, na as berods jau pasakiau, kad nepastbejau tu 27metu fakto. Na ir neobjektyvu toki atveji i dabartine diskusija kelti  g.gif  O tuo paciu, atsakete i mano anksciau iskelta klausima- kiek gimdyve pati kazka galejo kontroliuoti- pasirodo, ogi beveik nieko. Atitinkamas ir rezultatas.

Taip, depresijos ir dabar buna. Egzistuoja teorija, kad jos kyla ir del medikamentu naudojimo gimdymo metu, nes sutrikdo naturalia hormonu kaita.

tai pala dbr, jei pati negali kontroliuoti nieko, tai vadinasi pati ir esi atsakinga uz pasekmes?
man regis yra kas gali tai kontroliuoti uz tave tokioj situacijoj ar ne?

o del depresijos, tai egzistuoja teorija, kad butent del medikamentu NEnaudojimo ji ir kyla mirksiukas.gif pvz nuskausminanciuju. kuriu nenaudojant gimdymas tampa kasnaktiniu kosmaru dar puse metu verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(<<sypsenele>> @ 2011 05 26, 19:22)
tai pala dbr, jei pati negali kontroliuoti nieko, tai vadinasi pati ir esi atsakinga uz pasekmes?
man regis yra kas gali tai kontroliuoti uz tave tokioj situacijoj ar ne?

Nagi juk as taip nesakiau g.gif Kazkaip man atrodo, siandien esate ne nuotaikoj arba labai asmeniskai reaguojate, net nezinau kodel is tikruju. Tiesiog, bandau narplioti, kas galejo atsitikti, kad gimdymas paliko tokia tragiska zyme moters gyvenimui. Nekaltinu vien pliko naturalumo, nors tai butu lengviausia.

o del depresijos, tai egzistuoja teorija, kad butent del medikamentu NEnaudojimo ji ir kyla  mirksiukas.gif  pvz nuskausminanciuju. kuriu nenaudojant gimdymas tampa kasnaktiniu kosmaru dar puse metu  verysad.gif

Kaip suprantu, si teorija yra ne mediku iskelta? gal ir klystu.

As vis tik laikausi savo nusibodusios pozicijos, kad yra dar labai daug ko, ka padarius, arba ko isvengus galima tureti netraumuojancia gimdymo patirti ir be nuskausminamuju naudojimo.

P.S. Idomu, o kokie nuskausminamieji buvo pries 27m apskritai? g.gif cia tikriausiai turima omeny, kad labai skaudant, turejo daryti cp?..
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2011 05 26, 18:13)
O tuo paciu, atsakete i mano anksciau iskelta klausima- kiek gimdyve pati kazka galejo kontroliuoti- pasirodo, ogi beveik nieko. Atitinkamas ir rezultatas.

isiskaitykit ka esate parasiusi 4u.gif
beto dar kai kas, juk visa tai kas vyko pries 50, 30, 20, 10 metu vyksta ir dbr - naturalus gimdymas jis nepakito (nepradejo vaikai kitaip nei uzsimegzti, nei gimti)
visais laikais moterys gimde ir visais laikais gimdys ir nesvardu koks amzius bus.
o naturalus gimdymas visais laikais ir bus naturalus gimdymas, kas yra be jokiu isikisimu, nei irankiu, nei medikamentu, nei dar kazko pan.

atsiprasau jei atrodo, kad priimu asmeniskai, bet as tik bandau paaiskinti, kad naturalus gimdymas gali sukelti skaudzias pasekmes...
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2011 05 26, 20:35)
Nagi juk as taip nesakiau  g.gif  Kazkaip man atrodo, siandien esate ne nuotaikoj arba labai asmeniskai reaguojate, net nezinau kodel is tikruju. Tiesiog, bandau narplioti, kas galejo atsitikti, kad gimdymas paliko tokia tragiska zyme moters gyvenimui. Nekaltinu vien pliko naturalumo, nors tai butu lengviausia.
Kaip suprantu, si teorija yra ne mediku iskelta? gal ir klystu.

As vis tik laikausi savo nusibodusios pozicijos, kad yra dar labai daug ko, ka padarius, arba ko isvengus galima tureti netraumuojancia gimdymo patirti ir be nuskausminamuju naudojimo.

P.S. Idomu, o kokie nuskausminamieji buvo pries 27m apskritai?  g.gif  cia tikriausiai turima omeny, kad labai skaudant, turejo daryti cp?..

Kiek teko girdėti NOSPA naudodavo. Manau labai žemas skausmo slenkstis irgi gali būti kaip priežastis CP g.gif, bet daug nuo komandos priklauso.
Paskaičius kai kuriuos postus atrodo, kad tiek CP tiek natūralus gimdymas kaip savanaudiškas pasirinkimas atrodo g.gif juk vienu ir kitu atveju vaikelis stresuoja, ypač esant asfikcijai ar pan. Renkantis pozą labiau siekiama patogumo mamai, o kaip iš tikrųjų jaučiasi kūdikis manau sunku pasakyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(<<sypsenele>> @ 2011 05 26, 20:00)
isiskaitykit ka esate parasiusi  4u.gif
beto dar kai kas, juk visa tai kas vyko pries 50, 30, 20, 10 metu vyksta ir dbr - naturalus gimdymas jis nepakito (nepradejo vaikai kitaip nei uzsimegzti, nei gimti)
visais laikais moterys gimde ir visais laikais gimdys ir nesvardu koks amzius bus.
o naturalus gimdymas visais laikais ir bus naturalus gimdymas, kas yra be jokiu isikisimu, nei irankiu, nei medikamentu, nei dar kazko pan.

atsiprasau jei atrodo, kad priimu asmeniskai, bet as tik bandau paaiskinti, kad naturalus gimdymas gali sukelti skaudzias pasekmes...

Isiskaiciau- parasiau, kad gimdyve pati negalejo nieko kontroliuoti- del to toks rezultatas. O kas del to kaltas? Kazin, ar pati gimdyve. Tais laikais gimdymas buvo komandu vykdymas, kur cia naturalumas g.gif

Naturalus gimdymas- be isikisimu, tame tarpe ir be nereikalingu mediku komandu (gulek, issiskesk, nerek ir t.t.), pagal kurias jiems patogiau, o gimdyvems- daug skausmingiau, kebliau, ilgiau ir taip toliau (atleiskit uz rima).

As sutinku, kad naturalus gimdymas nebutinai gelytes. Taciau, mano intencija yra issiaiskinti, kiek tas naturalus gimdymas is tiesu vyko naturaliai, be bereikalingu isikisimu.

Tarkime, mano atveju, norejau, kad akusere butu stebetoja (cia tuo atveju, jei neatsiras kokia komplikacija, zinoma, kuri beje mano atveju atsirado, bet ir tai jokiu komandu is akuseres puses nebuvo, buvo civilizuotas pasitarimas, man saremiaujant visame grazume) ir nesikistu. Na, nezinau, ar pakankamai paaiskinau savo pozicija blush2.gif
Atsakyti
As turiu patirti ir naturalaus gimdymo ir cezario smile.gif Ir jei gimdyciau trecia vaika, noreciau ji pagimdyt naturaliai ax.gif As geriau jauciausi po naturalaus gimdymo, gimdymas buvo nekomplikuotas..ne ilgas (gimdykloj praleidau 2,5 val.)..kaip akusere sake " gimdziau kaip pagal vadoveli" biggrin.gif Aisku tuo metu skausmas atrodo "nenormalus", bet kai viskas baigiasi jautiesi, kaip zmogus...
Dabar cezaris..nuo pirmu minuciu buvo kancia..paruosiamosios proceduros doh.gif ..nezinau gal mono organizmas taip reagavo i narkoze, bet operacijos metu man truko oro.. buvo silpna..bloga ..pooperacinis gyjimas ziaurus doh.gif ..skausmas iki aptemimo..dvi dienas ant koju pastovet negali doh.gif savaite vaikstai kaip neigali..pusmeti turi galvot, kaip "teisingai judeti" biggrin.gif dar ir dabar as ta pjuvi jauciu unsure.gif
Ir siaip daktarai sako, kad jei mamos zinotu, koki stresa patiria vaikas cezario metu, tikrai siaip sau nesirinktu cezario..vaikui tikrai nelengviau schmoll.gif aisku buna komplikuotu gimdymu ir kartais cezaris yra geresne iseitis..
Atsakyti
QUOTE(<<sypsenele>> @ 2011 05 26, 20:22)

o del depresijos, tai egzistuoja teorija, kad butent del medikamentu NEnaudojimo ji ir kyla  mirksiukas.gif  pvz nuskausminanciuju. kuriu nenaudojant gimdymas tampa kasnaktiniu kosmaru dar puse metu  verysad.gif

laba diena, Jūs gal juokus mėgstat? lotuliukas.gif mano gimdymo metu jokių nuskausminamųjų nenaudojo, nors ir skatino.. ir skaudėjo oi kaip.. bet nei vieną naktį nesapnavau košmaro susijusio su gimdymu biggrin.gif aišku, mano gimdymas buvo nekomplikuotas, tai tuo atveju jei šnekate apie komplikuotus gimdymus tai taip ir sakykit mirksiukas.gif

o prieš 27 metus vykusį gimdymą lyginti su dabartiniais laikais, tai jokios prasmės nėra, tik laiko gaišinimas.

QUOTE(Selva @ 2011 05 26, 20:35)

P.S. Idomu, o kokie nuskausminamieji buvo pries 27m apskritai?  g.gif  cia tikriausiai turima omeny, kad labai skaudant, turejo daryti cp?..

buvo, NOSPA lotuliukas.gif kiek žinau ne ką padėdavo verysad.gif

QUOTE(<<sypsenele>> @ 2011 05 26, 21:00)
isiskaitykit ka esate parasiusi  4u.gif

dėl pačios savokos "Natūralus gimdymas " tai galima diskutuot be galo be krašto.. aš pvz. laikau save natūraliai gimdžiusia, nepaisant to, kad leido skatinamuosiuos ir šiek tiek kirpo tarpvietę.. Nes nuo pradžios iki galo viską dariau pati, vaikščiojau, tupinėjau, stūmiau, nieks už mane to nepadarė.

Kitas dalykas jei šnekam apie komplikuotą gimdymą ( o tai jau visiškai kita kalba) tai toks gimdyma skai pvz, : traukia replem, vakuumu ir t.t ir pan.

O ar natūralus (vaginalinis) gimdymas turės skaudžias pasekmes ( turiu galvoj komplikacijas, ne skausmą, nes tai neišvengiama) ar ne, tai priklauso nuo daugelio dalykų, moters pasiruošimo, nusiteikimo, gydytojų profesionalumo ir nusistatymo, genetikos ir daug daug veiksnių. Dėl to vienos pagimdo labai lengvai ir greitai, kitoms gimdymas baisiausias košmaras. Ir kaip būs būtent Tau (retoriškai šneku) , tai sužinosi tik gimdydama, ir nereikia pamiršti, kad ne tik kiekviena moteris individuali, bet gimdymas taip pat mirksiukas.gif

Ir jei jau motulė gamta nusprendė, kad vaikai turi gimti per vaginą, tai galbūt taip ir yra geriausia ( neskaitant visų medicininių išimčių kai moters ar kūdikio sveikatai kenkia toks gimdymas )

Man taip stipriai ir nuoširdžiai norėtųsi, kad daug moterų pajustų tą palaimingą akimirką, kai pagimdai savo vaiką wub.gif Kad ir kaip skaudėjo, aš vis su nostalgija prisimenu kai mano mažylę padėjo ant krūtinės ir viskas akimirksniu pasimiršo wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Burbuliuke ;)p: 26 gegužės 2011 - 21:36
o kodel beprasmiska lyginti naturalu gimdyma pries 27 metus ir siu dienu? g.gif
dbr pro kita gala gal pradeda lyst?
jis nepakito, tik poziuris pakito. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(<<sypsenele>> @ 2011 05 26, 22:18)
o kodel beprasmiska lyginti naturalu gimdyma pries 27 metus ir siu dienu?  g.gif
dbr pro kita gala gal pradeda lyst?
jis nepakito, tik poziuris pakito. 4u.gif

Pakito 4u.gif Vienintelis panasumas- kad vaginalinis gimdymas.

Anu laiku "naturalus gimdymas":

privalomas bikini srities skutimas
privaloma klizma
bendros gimdyklos, artimuju nebuvimas salia (apskritai "karantinas")
komanduojama kokia poza saremiaut, gimdyt, stumt, pagalbiniu priemoniu nebuvimas, negalejimas atsisakyti kai kuriu nebutinu med intervenciju, ryskus daktaro-paciento santykis
gimdyve apskritai nekontroliuoja proceso- paprasyk, pavyzdziui, prigesinti sviesas
kudikelio neuzdejimas ant krutines, isvezimas, nepalankumas zindymui ir t.t. ir pan

Jei siais laikas naturalus gimdymas butu toksai pats, dievazi, susigundyciau gimdyti namuose ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Selva: 27 gegužės 2011 - 00:04
Sipsenele, Selva labai puikiai atsakė 4u.gif
nepasikeitė tik gimdymo būdas, o kiek atsirado nuskausminamųjų rūšių, galų gale jei viskas būtų labai komplikuota padarytų tą patį CP, o anais laikasi matyt išvis retenybė cp buvo.
QUOTE(Selva @ 2011 05 27, 00:02)
Pakito  4u.gif  Vienintelis panasumas- kad vaginalinis gimdymas.

privaloma klizma
komanduojama kokia poza saremiaut, gimdyt, stumt, pagalbiniu priemoniu nebuvimas, negalejimas atsisakyti kai kuriu nebutinu med intervenciju, ryskus daktaro-paciento santykis
gimdyve apskritai nekontroliuoja proceso- paprasyk, pavyzdziui, prigesinti sviesas
kudikelio neuzdejimas ant krutines, isvezimas, nepalankumas zindymui ir t.t. ir pan

Jei siais laikas naturalus gimdymas butu toksai pats, dievazi, susigundyciau gimdyti namuose  ax.gif

Bendros gimdyklos kaip žiauru.. eina sau. ir artimųjų nebuvimas verysad.gif anyta gimdė prieš 35 ir 33 metus, tai sakė vaiką mamai atneša tik žindyti doh.gif o ji vaikų išvis nematė 3 dienas ( dėl rezus minuso ) mano nuomone tas ir salygojo nenusisekusį maitinimą mp, dėl to ji man vis prikišinėja, kad baigčiau žindyt (nes pati niekada gyvenime nepajuto malonumo ir laimės žindyti savo vaikus )

aš irgi jaučiu gimdyčiau namie, jei būtų tokios sąlygos rolleyes.gif

p.s dėl bikini skutimo pritariu, klizmos taip pat. Aš pati viską apsiskutau ( manau, kad ne tik mamai ir gydytojams taip patogiau , bet ir vaikeliui, nemanau, kad jam nieko tokio būtų painiotis tarp plaukų , ir šiaip galų gale higieniškiau. , klizmos pati paprašiau išsigandus baisių istorijų kai moterys gimdydamos pasituština.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2011 05 27, 01:02)
Pakito  4u.gif  Vienintelis panasumas- kad vaginalinis gimdymas.

privaloma klizma

Jei siais laikas naturalus gimdymas butu toksai pats, dievazi, susigundyciau gimdyti namuose  ax.gif

man net skiriasi 5m senumo gimdymai. tada gulint jau su stangom neleido gerti, o dabar leido per stangas gerti kiek noriu nes state kateteri-del visa ko biggrin.gif
o apie depilecija ir klizmas isvi tylejo ax.gif
Atsakyti
nu bet apie ka as ir kalbu doh.gif doh.gif
poziuris pasikeite, ne gimdymas, o paziuris i ji doh.gif
dbr gali ta, ana, sita, kita, tada negalejai nieko, bet va tame ir esme, kad kuo tu gimdei seniau, tuo naturaliau viskas vyko, be nieko, taip kaip gamtos sutverta. prie ko cia tos sviesos prigesinimas ? doh.gif
gimdymas su sviesos prigesinimu, apskutimu, artimuju nebuvimu, nieko bendro neturi. siaip gamtoje gimdymas vyksta butent vienumoje g.gif
dbr liberalus poziuris i gimdyma, noriu su vyru, noriu su mama, sese ar drauge gimdau, noriu atsistojus, noriu atsigulus, vonioj ar lovoj,noriu su vaistais, noriu be vaistu, bet pacio gimgymo esme nesikeicia, vistiek gimdau, o ne cp nusiperku doh.gif ko anksciau tikrai net nebuvo galima isivaizduoti, kad taip kada nors bus.
o plysti gali ir prie sviesos ir prie tamsos,su vyru ir be vyro, lygiai tas pats ir kalbant apie kitas galimas naturalaus vaginalinio gimdymo pasekmes mirksiukas.gif
nezinau ar mane supratot..... as pilnai sutinku, kad siais laikais viskas kitaip, bet naturalaus vaginalinio gimdymo savoka, apibrezimas nepasikeite schmoll.gif
tik siais laikais yra daugybe palengvinimo priemoniu.
Atsakyti