QUOTE(smiler @ 2011 05 26, 07:42)
Cia ziuriu priesingos stovyklos, vienos uz, kitos pries naturalu gimdyma

Siaip, nustebusi, kad tiek daug mamu, kurios yra uz cezario pjuvi savo noru ir dar sako, kad mamos tikrai ne blogesnes nusipirkusios cezari, net nepabandziusios, ka reiskia pacioms gimdyti (nesneku apie tuos cezarius, kada reikia daryti, kai yra komplikacijos ar antras gimdymas su planuojamu cezariu, nes pirmas buvo su kompilkacijomis). Tos pacios mamytes aiskina, kad reikia tolerancijos ir leisti kiekvienai pasirinkti taip kaip gimdyve pati nori. Tai kodel tos pacios mamytes taip aiskina, kad kokios mamos blogos, kurios maitina misinukais, o ne krutimi? Ai, atsiprasau mamu, cia juk nesulyginami dalykai
kodel tu manai, kad pasirinkusios CP yra blogesnes mamos?
reiketu kazkokiu konkreciu argumentu.
nemanau, kad pagal tai ar pati gimdei,ar pasirinkai cp galima spresti kokia tu mama!

(siaip mama tampi tik po uzgimimo ir tik tada tavo motinyste prasideda, kaip tu ta vaikeli auginsi, kaip juo rupinsies paaiskes tik po jo gimimo)
beje pati, CP nesu pirkus

(cia toms, kurios taip mano del to, kad uztariu CP)
apskritai manau, kad cia ne apie geras ir blogas mamas diskusija, o apie naturalaus gimdymo minusus
tik gal ir pati tema siek tiek ne taip pavadinta turetu buti. gal naturalaus gimdymo pasekmes labiau tiktu...
o ju yra visokiu kokiu tik norite:
Plysimai, slapimo nelaikymas, hemarojus, skausmas juntamas lytiniu santykiu metu (gal net visa likusi gyvenima),pogimdyvine depresija (po patirtu isgyvenimu kartais moterys neatsigauna lb ilgai ir vaikas kuri jos pagimde joms tampa lyg kanciu sukeleju),problemos su dubens kaulais ir dar milijoinas - kiekvienai skirtingai.
vaikeliui istrauktam komplikuoto gimdymo metu su vakumu ar net replemis (kai daryti cezari jau per velu) traumuojama galvyte, gali istikti celebrinis paralyzius ar sutrikti vystymasis.kas noretu tuo rizikuoti?
cia dar sis tas:
Konferencijoje Gimdymo menas ir mokslas viena praneseja pateike idomu skaiciu... pasirodo tik kas 10 moteris patiria naturalu gimdyma. O naturalumo kriterijus butu toks -
Natūralus gimdymas tai gimdymas
natūraliais gimdymo takais be jokių
intervencijų ( be vaisiaus vandenų
pūslės praplėšimo, vaistų, epidurinio
nuskausminimo, epiziotomijos)
zodziu apibendrinanat naturalumas - naturalumui nelygus.
jei viskas tvarkoj, liuks, gimdom nors ir kas diena, bet jei ne....
Papildyta:
QUOTE(Ūla @ 2011 05 26, 10:51)
man įdomiausia, kai vat taip sakoma - panašu į tai, kaip sakyt, kad, "mano nuomone, pirmoji lietuviška knyga išleista ne 1547 metais".
nu zinokit nesusilaikiau
jus bent pati suvokiat ka paraset?
kada kas isleista, israsta, panaudota ir t.t yra faktai, kuriu nepaneigs niekas, o tai kiek tiksliai laiko reikia maitinti krutimi vaika dar niekas nenustate!
tai va cia jau kaip kam atrodo (kaip galimybes leidzia)!
vienai po menesio dingsta pienas ir ka tada? is kur tu jo istrauksi?
kita maitina iki 3metu ir dar pardavineja savo piena.
taigi pasakymas mano nuomone ir reiskia mano nuomone, nes gal as po 3-6men iseit i darba turiu ir galimybes maitinti vaikuti nera...
o gal jus turite kazkokiu konkreciu faktu pateikti apie maitinima krutimi, kurie butu lygus pirmos lt kn isleidimo datos faktui?
Papildyta:
QUOTE(gebene @ 2011 05 26, 11:14)
Po pirmo

vaiksciojot trumpa maikute, parasykit kaip bus po antro, gal ir po 3io

Beje labai lauksiu jusu posto apie tai kaip jautetes po 2o cp, kiek pamenu, visai neuzilgo jums gimdymas laukia
Del pinigu buvimo irgi neskubeciau girtis. Laikai tokie, siandien ju yra, ryt nebera... Kastujeva per kazkokia laida pasake, kad nama reik nauja statyt, nes jos rankinukai nebetelpa ir visai neuzilgo, na istorijos tesini turbut girdejo beveik visos - placiai buvo nusviesta...
man idomu ar zinote "kainas" naturalaus gimdymo?
patikekit ne ka brangesnis yra CP
o moterys "perka" naturalius gimdymus tiesiog kaip duona ar desra