Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralaus gimdymo minusai

[quote=<<sypsenele>>,2011 05 25, 18:16]
Dristu 100% papriestarauti,deja, yra ir toks skausmas, kuris yra nepakeliamas, neistveriamas....
ir jos ne ka blogesnes moterys, mamos, mylimosios doh.gif

O kas sakė kad blogesnės?Nebent pati moteris taip jaučias..
Norėjau paklausti-tas neištveriamas skausmas -ar jis buvo natūralus ar "užskatintas"-tai yra ar vartoti skatinamieji gimdymo metu?-tai du visiškai skirtingi dalykai,kurių net neįmanoma lyginti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 26 gegužės 2011 - 09:06
QUOTE(anikita @ 2011 05 26, 05:48)
nestumo minusai..manau galima butu parasyti labai daug doh.gif  bet visos sveiko proto esam ir suprantam..jei norim vaiku teks kazka ir paaukoti mirksiukas.gif
visi nepatogumai augant svoriui..remuo..nemiga..daznas slapinimasis ir begale skitu nepatogumu mirksiukas.gif  ir po nestumo like ivairiu ivariausi dziaugsmai..cia jau kaip kam nusiseka lotuliukas.gif ..svoris..kabantis maisas  vietoj pilvo..nukarus krutine..strijos..hemorojus..ir ko tik nori..atsiversti vadoveli galeciau tai tiek prirasysciau..bet ne tame esme..esme kad yra rezultatas..mazieji musu dziaugsmai ..kurie vercia sypsotis kasdiena 4u.gif
Papildyta:
o lyt santykiai nera vien malonumai..anksciau ar veliau tai atveda prie to kad reik gimdyt lotuliukas.gif  va jum ir dar koks miknusas tongue.gif

nestumo minusai pasireiskia ne visoms,nei vieno neturejau 4u.gif koks kabantis maisas vietoj pilvo?jei kazkam tai nutiko tai nereiskia kad visoms po savaites vaiksciojau trumpa maikute kuri nedenge pilvo ir nebuvo jokiu maisu schmoll.gif kalbu apie savo patirti,manau kad daugiau yra toki ukurioms nestumas ne liga

wink.gifp+2011 05 26, 07:46-->
QUOTE(Burbuliuke wink.gifp @ 2011 05 26, 07:46)
čia jūs šnekat apie užsisakiusias CP ? manot jei jau perka CP tai mano, kad mp geriau už mišinuką.. nemanau.. juk tokios bijo ir papus gadinti  lotuliukas.gif  gerai pagalvojus kam išvis susilaukt vaikų, juk vienas minusas, nėštumas figūrą sugadina, gimdyt skauda, nuo maitinimo papai išsitampo, o ir vaikas dar kiek kainuoja  biggrin.gif

jei kritikuojate prasome i kitas temas 4u.gif cia jau mamos reikalas kuo toliau maitina ir kaip augina...o jei i jusu posta atsakyti tai nemanau kad tos kurios perkasi cezari skaiciuoja kiek viskas kainuoja mirksiukas.gif nes to nereikia pinigu yra 4u.gif

o siaip del mp kiekviena turim savo nuomone,tarkim mano nuomone kad iki puses metuku maximum...del gimdymo...kam kankintis jei galiu palengvinti ta dalia...del nestumo tai pats maloniausias dalykas kuris netrikdo gyvenimo...visu nuomones del to skirtingos,bet ne apie tai diskutuojama 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2011 05 25, 21:36)
Labai netikslu  ir neobjektyvu yra vertinti atskira atveji, is treciu lupu ir turint tiek mazai info. Man is karto kyla klausimai- kokia gimdymo eiga? Kaip, kur viskas vyko, kiek moteris pati galejo kontroliuoti, o gal buvo kokia tai komplikacija nepastebeta?

Dar vienas dalykas- naturaliam gimdymui irgi reikia ruostis, tiek fiziskai, tiek moraliskai, tiek psichologiskai.

TRECIU LUPU???
cia jus klystat, oi klystat ir geriau patyleti tokioje vietoje!
ta moteris yra lb artima man!!!!! taip, kad NE PAUKSCIUKAS PACIULBEJO, kaip cia jus isireiskiat!!! schmoll.gif
kaip kur viskas vyko????? nu zinot ir klausimas! Gimdymo namuose, ne miske ir ne gatveje!
kontroliuti? ka tu gali kontroliuti, jei nuo TOKIO skausmo jau tampi pati nekontroliuojama?? ne viena kalbasi su dievais paskutinej gimdymo stadijoje ir net neatsimena kai kuriu momentu, o jus klausiat kiek galejo kontroliuoti?
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2011 05 26, 09:05)

Norėjau paklausti-tas neištveriamas skausmas -ar jis buvo natūralus ar "užskatintas"-tai yra  ar vartoti  skatinamieji gimdymo metu?-tai du visiškai skirtingi dalykai,kurių net neįmanoma lyginti...

Aš irgi girdėjau, kad jei viskas vyksta be skatinimo, tai moters hormonai apmalšina tą skausmą, viskas vyksta pamažu, o mano atveju su skatinančiais per 4 val. 9 cm kaklelio prasiplėtė, kai literatūroj rašo, kad labai gerai jei per valandą 1cm prasiplečia (ir tai be skatinimo) O skausmas koks.. blink.gif dar kai akušerė paprašo atsigult, kad tonus pamatuoti, tai norisi jai vožtelt blush2.gif Laabai tikiuos, kad su antru gimdymu neprireiks skatinamųjų. blush2.gif
Atsakyti
[quote=klaara,2011 05 26, 08:05]
[quote=<<sypsenele>>,2011 05 25, 18:16]
Dristu 100% papriestarauti,deja, yra ir toks skausmas, kuris yra nepakeliamas, neistveriamas....
ir jos ne ka blogesnes moterys, mamos, mylimosios doh.gif
Norėjau paklausti-tas neištveriamas skausmas -ar jis buvo natūralus ar "užskatintas"-tai yra ar vartoti skatinamieji gimdymo metu?-tai du visiškai skirtingi dalykai,kurių net neįmanoma lyginti...
[/quote]

naturalus 4u.gif dar ir menesiu anksciau, nei buvo terminas.
Atsakyti
QUOTE(niamniuska @ 2011 05 26, 10:23)
nestumo minusai pasireiskia ne visoms,nei vieno neturejau  4u.gif koks kabantis maisas vietoj pilvo?jei kazkam tai nutiko tai nereiskia kad visoms po savaites vaiksciojau trumpa maikute kuri nedenge pilvo ir nebuvo jokiu maisu  schmoll.gif kalbu apie savo patirti,manau kad daugiau yra toki ukurioms nestumas ne liga

As ir taip snekejau, kai pirmagime nesiojau, oj nesupratau kitu mamu, kurios tik dejavo, kaip sunku, kurios tik ant lovos gulinedavo ir nepajudindavo nei pirsto. Nu kaip cia dabar, juk nestumas - ne liga doh.gif O va su antru sedziu biuletenyje nuo pat 15sav. Jauciuosi baisiai. Nevemiau, galiu valgyti ka noriu, bet jausmas visai kitas: pavargus, issekus, strenas lauzo jau nuo nezinau kelintos savaites, vos paeinu, nes skausmas nezmoniskas, o kur dar pirmagime rupintis, panesioti, priglausti, valgyt padaryti.. Vienintele mintis galvoje sukasi, kad tik greiciau praeitu tie paskutiniai menesiai. Taip kad, kai turesit ir antra nestuma, o gal ir trecia, tada galesit drasiai sakyti, kad nestumas neturi minusu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2011 05 26, 10:05)
Norėjau paklausti-tas neištveriamas skausmas -ar jis buvo natūralus ar "užskatintas"-tai yra  ar vartoti  skatinamieji gimdymo metu?-tai du visiškai skirtingi dalykai,kurių net neįmanoma lyginti...

galiu palygint skausma, daug skaudziau kai skatina, nes pats organizmas yra verciamas per prievarta greiciau dirbti. lengviau kai skausms vystosi naturaliai-skausmas pakeliamas, nors ir temsta akyse
Atsakyti
QUOTE(niamniuska @ 2011 05 26, 09:23)
nestumo minusai pasireiskia ne visoms,nei vieno neturejau  4u.gif koks kabantis maisas vietoj pilvo?jei kazkam tai nutiko tai nereiskia kad visoms po savaites vaiksciojau trumpa maikute kuri nedenge pilvo ir nebuvo jokiu maisu  schmoll.gif kalbu apie savo patirti,manau kad daugiau yra toki ukurioms nestumas ne liga
jei kritikuojate prasome i kitas temas  4u.gif cia jau mamos reikalas kuo toliau maitina ir kaip augina...o jei i jusu posta atsakyti tai nemanau kad tos kurios perkasi cezari skaiciuoja kiek viskas kainuoja  mirksiukas.gif nes to nereikia pinigu yra  4u.gif
o siaip del mp kiekviena turim savo nuomone,tarkim mano nuomone kad iki puses metuku maximum...del gimdymo...kam kankintis jei galiu palengvinti ta dalia...del nestumo tai pats maloniausias dalykas kuris netrikdo gyvenimo...visu nuomones del to skirtingos,bet ne apie tai diskutuojama  4u.gif

man įdomiausia, kai vat taip sakoma - panašu į tai, kaip sakyt, kad, "mano nuomone, pirmoji lietuviška knyga išleista ne 1547 metais".
Atsakyti
wink.gifp+2011 05 26, 10:41-->
QUOTE(Burbuliuke wink.gifp @ 2011 05 26, 10:41)
Aš irgi girdėjau, kad jei viskas vyksta be skatinimo, tai moters hormonai apmalšina tą skausmą, viskas vyksta pamažu, o mano atveju su skatinančiais per 4 val. 9 cm kaklelio prasiplėtė, kai literatūroj rašo, kad labai gerai jei per valandą 1cm prasiplečia (ir tai be skatinimo)  O skausmas koks..  blink.gif  dar kai akušerė paprašo atsigult, kad tonus pamatuoti, tai norisi jai vožtelt  blush2.gif  Laabai tikiuos, kad su antru gimdymu neprireiks skatinamųjų.  blush2.gif

as visas pupas pernesiojau tai su trecia kakleli akusere tampe doh.gif
Atsakyti
QUOTE(niamniuska @ 2011 05 26, 09:23)
jei kritikuojate prasome i kitas temas  4u.gif cia jau mamos reikalas kuo toliau maitina ir kaip augina...o jei i jusu posta atsakyti tai nemanau kad tos kurios perkasi cezari skaiciuoja kiek viskas kainuoja  mirksiukas.gif nes to nereikia pinigu yra  4u.gif
o siaip del mp kiekviena turim savo nuomone,tarkim mano nuomone kad iki puses metuku maximum...del gimdymo...kam kankintis jei galiu palengvinti ta dalia...del nestumo tai pats maloniausias dalykas kuris netrikdo gyvenimo...visu nuomones del to skirtingos,bet ne apie tai diskutuojama  4u.gif

Po pirmo nestuke.gif vaiksciojot trumpa maikute, parasykit kaip bus po antro, gal ir po 3io mirksiukas.gif Beje labai lauksiu jusu posto apie tai kaip jautetes po 2o cp, kiek pamenu, visai neuzilgo jums gimdymas laukia 4u.gif
Del pinigu buvimo irgi neskubeciau girtis. Laikai tokie, siandien ju yra, ryt nebera... Kastujeva per kazkokia laida pasake, kad nama reik nauja statyt, nes jos rankinukai nebetelpa ir visai neuzilgo, na istorijos tesini turbut girdejo beveik visos - placiai buvo nusviesta...
Atsakyti
QUOTE(smiler @ 2011 05 26, 07:42)
Cia ziuriu priesingos stovyklos, vienos uz, kitos pries naturalu gimdyma  ax.gif  Siaip, nustebusi, kad tiek daug mamu, kurios yra uz cezario pjuvi savo noru ir dar sako, kad mamos tikrai ne blogesnes nusipirkusios cezari, net nepabandziusios, ka reiskia pacioms gimdyti (nesneku apie tuos cezarius, kada reikia daryti, kai yra komplikacijos ar antras gimdymas su planuojamu cezariu, nes pirmas buvo su kompilkacijomis). Tos pacios mamytes aiskina, kad reikia tolerancijos ir leisti kiekvienai pasirinkti taip kaip gimdyve pati nori. Tai kodel tos pacios mamytes taip aiskina, kad kokios mamos blogos, kurios maitina misinukais, o ne krutimi? Ai, atsiprasau mamu, cia juk nesulyginami dalykai  lotuliukas.gif  doh.gif  4u.gif

kodel tu manai, kad pasirinkusios CP yra blogesnes mamos? g.gif
reiketu kazkokiu konkreciu argumentu.

nemanau, kad pagal tai ar pati gimdei,ar pasirinkai cp galima spresti kokia tu mama! doh.gif (siaip mama tampi tik po uzgimimo ir tik tada tavo motinyste prasideda, kaip tu ta vaikeli auginsi, kaip juo rupinsies paaiskes tik po jo gimimo)

beje pati, CP nesu pirkus mirksiukas.gif (cia toms, kurios taip mano del to, kad uztariu CP)
apskritai manau, kad cia ne apie geras ir blogas mamas diskusija, o apie naturalaus gimdymo minusus 4u.gif
tik gal ir pati tema siek tiek ne taip pavadinta turetu buti. gal naturalaus gimdymo pasekmes labiau tiktu...
o ju yra visokiu kokiu tik norite:
Plysimai, slapimo nelaikymas, hemarojus, skausmas juntamas lytiniu santykiu metu (gal net visa likusi gyvenima),pogimdyvine depresija (po patirtu isgyvenimu kartais moterys neatsigauna lb ilgai ir vaikas kuri jos pagimde joms tampa lyg kanciu sukeleju),problemos su dubens kaulais ir dar milijoinas - kiekvienai skirtingai.
vaikeliui istrauktam komplikuoto gimdymo metu su vakumu ar net replemis (kai daryti cezari jau per velu) traumuojama galvyte, gali istikti celebrinis paralyzius ar sutrikti vystymasis.kas noretu tuo rizikuoti?
cia dar sis tas:

Konferencijoje Gimdymo menas ir mokslas viena praneseja pateike idomu skaiciu... pasirodo tik kas 10 moteris patiria naturalu gimdyma. O naturalumo kriterijus butu toks -
Natūralus gimdymas – tai gimdymas
natūraliais gimdymo takais be jokių
intervencijų ( be vaisiaus vandenų
pūslės praplėšimo, vaistų, epidurinio
nuskausminimo, epiziotomijos)

zodziu apibendrinanat naturalumas - naturalumui nelygus.
jei viskas tvarkoj, liuks, gimdom nors ir kas diena, bet jei ne....
Papildyta:
QUOTE(Ūla @ 2011 05 26, 10:51)
man įdomiausia, kai vat taip sakoma - panašu į tai, kaip sakyt, kad, "mano nuomone, pirmoji lietuviška knyga išleista ne 1547 metais".

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
nu zinokit nesusilaikiau doh.gif
jus bent pati suvokiat ka paraset? g.gif
kada kas isleista, israsta, panaudota ir t.t yra faktai, kuriu nepaneigs niekas, o tai kiek tiksliai laiko reikia maitinti krutimi vaika dar niekas nenustate!
tai va cia jau kaip kam atrodo (kaip galimybes leidzia)!
vienai po menesio dingsta pienas ir ka tada? is kur tu jo istrauksi?
kita maitina iki 3metu ir dar pardavineja savo piena.
taigi pasakymas mano nuomone ir reiskia mano nuomone, nes gal as po 3-6men iseit i darba turiu ir galimybes maitinti vaikuti nera...

o gal jus turite kazkokiu konkreciu faktu pateikti apie maitinima krutimi, kurie butu lygus pirmos lt kn isleidimo datos faktui?

Papildyta:
QUOTE(gebene @ 2011 05 26, 11:14)
Po pirmo  nestuke.gif vaiksciojot trumpa maikute, parasykit kaip bus po antro, gal ir po 3io  mirksiukas.gif Beje labai lauksiu jusu posto apie tai kaip jautetes po 2o cp, kiek pamenu, visai neuzilgo jums gimdymas laukia  4u.gif
Del pinigu buvimo irgi neskubeciau girtis. Laikai tokie, siandien ju yra, ryt nebera... Kastujeva per kazkokia laida pasake, kad nama reik nauja statyt, nes jos rankinukai nebetelpa ir visai neuzilgo, na istorijos tesini turbut girdejo beveik visos - placiai buvo nusviesta...

man idomu ar zinote "kainas" naturalaus gimdymo?
patikekit ne ka brangesnis yra CP doh.gif
o moterys "perka" naturalius gimdymus tiesiog kaip duona ar desra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(<<sypsenele>> @ 2011 05 26, 12:46)
Papildyta:
man idomu ar zinote "kainas" naturalaus gimdymo?
patikekit ne ka brangesnis yra CP  doh.gif
o moterys "perka" naturalius gimdymus tiesiog kaip duona ar desra  mirksiukas.gif

Zinau ir nepritariu tokiom kainom, bet pacios matyt islepinom gydytojus...
Kas is mano asmenines patirties, pries desimtmeti mokejau 400lt akuserei, kai gimdziau antra - nemokejau nieko, nes pamasciau - gimdau pati, o primoket uz sypsena ir grazu zodi, gal vaikeliui geriau tuos pinigus skirsiu irnesakyk.gif Na o treciaji gimdziau UK su kuo geriausia patirtim smile.gif Stebejomes su B kaip galima susilaukt tiek demesio ir prieziuros, rupescio nesumokejus ne penso bigsmile.gif Lt susimokejus tiek negausi, na aisku, atlyginimu oficialiu irgi nepalyginsi, bet cia jau ne apie tai tema 4u.gif
Atsakyti