Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralaus gimdymo minusai

QUOTE(smiler @ 2011 05 26, 10:39)
As ir taip snekejau, kai pirmagime nesiojau, oj nesupratau kitu mamu, kurios tik dejavo, kaip sunku, kurios tik ant lovos gulinedavo ir nepajudindavo nei pirsto. Nu kaip cia dabar, juk nestumas - ne liga  doh.gif  O va su antru sedziu biuletenyje nuo pat 15sav. Jauciuosi baisiai. Nevemiau, galiu valgyti ka noriu, bet jausmas visai kitas: pavargus, issekus, strenas lauzo jau nuo nezinau kelintos savaites, vos paeinu, nes skausmas nezmoniskas, o kur dar pirmagime rupintis, panesioti, priglausti, valgyt padaryti.. Vienintele mintis galvoje sukasi, kad tik greiciau praeitu tie paskutiniai menesiai. Taip kad, kai turesit ir antra nestuma, o gal ir trecia, tada galesit drasiai sakyti, kad nestumas neturi minusu  4u.gif

as nescia ir jau daugiau nei puse nestumo 4u.gif

QUOTE(gebene @ 2011 05 26, 11:14)
Po pirmo  nestuke.gif vaiksciojot trumpa maikute, parasykit kaip bus po antro, gal ir po 3io  mirksiukas.gif Beje labai lauksiu jusu posto apie tai kaip jautetes po 2o cp, kiek pamenu, visai neuzilgo jums gimdymas laukia  4u.gif
Del pinigu buvimo irgi neskubeciau girtis. Laikai tokie, siandien ju yra, ryt nebera... Kastujeva per kazkokia laida pasake, kad nama reik nauja statyt, nes jos rankinukai nebetelpa ir visai neuzilgo, na istorijos tesini turbut girdejo beveik visos - placiai buvo nusviesta...

as parasiau apie pinigus tik del to kad postas buvo apie tai,as gi nepirkau cezario,pasiskaitykit ankstesnius postus,ir neperku kito,sian su gydytoja sutarem data jau ir antrojo cezario thumbup.gif gydytoja aisku privaloejo paaiskinti kad naturaliau gimdyti geriau nes ir valstybei net dvigubai pigiau viskas iseina,bet jos poziuriu tai vaikui mazesnis stresas jei ir mama nestresuoja tai yra jei mama jau nusiteikus kad nenori gimdyti jos ir nevercia,nes sako kam kankinti mama ir vaikeli 4u.gif va cia tai gydytojos poziuris thumbup.gif pamenu per pirma nestuma buvo ta pati thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(<<sypsenele>> @ 2011 05 26, 08:35)
TRECIU LUPU???
cia jus klystat, oi klystat ir geriau patyleti tokioje vietoje!
ta moteris yra lb artima man!!!!! taip, kad NE PAUKSCIUKAS PACIULBEJO, kaip cia jus isireiskiat!!!  schmoll.gif
kaip kur viskas vyko????? nu zinot ir klausimas! Gimdymo namuose, ne miske ir ne gatveje!
kontroliuti? ka tu gali kontroliuti, jei nuo TOKIO skausmo jau tampi pati nekontroliuojama?? ne viena kalbasi su dievais paskutinej gimdymo stadijoje ir net neatsimena kai kuriu momentu, o jus klausiat kiek galejo kontroliuoti?

Palaukit, nusiraminkit, nesikarsciuokit, ka as toki pasakiau? Vajezau, net nuejau dar karta posta savo persiskaityti g.gif

Na taip- treciu lupu- taip paprastai sakoma, kada pataskoja ne pats asmuo. Kad jums labai gerai pazistama- na apie tai jus neuzsiminete, kaip ir nepasakete jokios papildomos info apie gimdymo eiga- del to ir parasiau, kad labai sunku spresti ir kazka komentuoti, kad kyla naturalus klausimai.

Kur vyko- turiu omeny- ar jai liepe guleti ant lovos, o gal dar liepe nelabai judeti, kad nenukristu dirzai, fiksuojantys saremius ir toniukus?

Apie kontroliavima- irgi labai naturalus klausimas. Paprastai gimdymo skausmas neuzeina umiai ir be tarpu, na nebent tai jau labai isskirtinis atvejis, todel kazka ir kazkiek kontroliuoti galima- galbut saremiavimo/ stumimo poza, papildomu priemoniu pasirinkima- vanduo, pripuciamas kamuolys ir t.t. ir pan Galu gale, kas gi atsitiko, kad tas skausmas buvo toks nerealiai didelis- gal skatino? vandenis prakirpo? Laike lovoje gulincia? na, zodziu svarbios sios detales, kad galima butu kazkaip vertinti.

Ir tikrai nesupratau jusu karsciavimosi- normalus ir naturalus mano klausimai.
Atsakyti
nu zinokit nepykit, bet susinervinau.
beje, jusu klausimai juokingi lotuliukas.gif
kokie kamuoliai pries 27metus?
kokios vonios ar dusai pries 27 metus?
skaitykit atidziau mirksiukas.gif
parasiau, kad neskatino, o viskas vyko naturaliai ir dar menesis iki termino.
na nesigilinsiu, visos istorijos nepasakosiu, nes neturiu leidimo.
Atsakyti
Pats didžiausias minusas, koks tik gali būti, kai pasitaiko neprofesionali medikų komanda.
Atsakyti
QUOTE(<<sypsenele>> @ 2011 05 26, 19:10)
beje, jusu klausimai juokingi  lotuliukas.gif
skaitykit atidziau  mirksiukas.gif

Prisiminant mamos bei anytos pasakojimus ir savo patirtį puikia suprantu kas galėjo atsitikti. Šiaipman pvz trečiojo gimdymo metu gimdymo veikla užstrigo 7-8 cm - saremiai kuo baisiausi, o kelias val jokio progreso - dabar manau, kad dėl to kad sustresavau dėl nepatogios/nesaugios padėties. Vaginalinis gimdymas be vaistų dar nesalygoja sklandaus gimdymo eigą - daug kas priklauso ir nuo aplinkos, pagalbininkų bei mamos nusistatymo
Atsakyti
QUOTE(<<sypsenele>> @ 2011 05 26, 17:10)
beje, jusu klausimai juokingi  lotuliukas.gif
skaitykit atidziau  mirksiukas.gif

Taip, neatkreipiau demesio, kad viskas vyko pries 27metus. Bet visa kita- visai nejuokingi klausimai, o labai normalus ir gimdymo aplinkybes- aplinka, poza, pagalbines priemones turi rupeti kiekvienai naturalu gimdyma besirenkanciai gimdyvei- nieko cia juokingo, jokio cirko mirksiukas.gif O tai paskui baigiasi gyvenimo tragedijomis, deja deja..

Pritariu Natukei del galimo scienarijaus... Koks ten anais laikais Sovietu Sajungos supratimas apie gimdyma, zindyma. Moteru ir kudikiu zalojimas ir tiek schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2011 05 26, 19:40)
Taip, neatkreipiau demesio, kad viskas vyko pries 27metus. Bet visa kita- visai nejuokingi klausimai, o labai normalus ir gimdymo aplinkybes- aplinka, poza, pagalbines priemones turi rupeti kiekvienai naturalu gimdyma besirenkanciai gimdyvei- nieko cia juokingo, jokio cirko  mirksiukas.gif  O tai paskui baigiasi gyvenimo tragedijomis, deja deja..

Pritariu Natukei del galimo scienarijaus... Koks ten anais laikais Sovietu Sajungos supratimas apie gimdyma, zindyma. Moteru ir kudikiu zalojimas ir tiek  schmoll.gif

na zinai..tom priemonem ir pozom taip nepasikliauciau....turejau visas priemones, ne viena netiko man. nuo menkiausio judesio temo akyse. Apie kamuoli vandeni ar vyro masaza net pagalvot nenorejau. Vienintele poza kurioj dar galejau tverti tai buvo sedeti ant klozeto doh.gif zinoma nieks ten man sedet neleido, bet dave spec kedute tokia su skyle...bet tai ka...tokioj pozoj leliukas matyt kazkaip spaudesi, nes stojo sirdele...teko gultis...o tada jau man stojo sirdele doh.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 05 26, 17:52)
na zinai..tom priemonem ir pozom taip nepasikliauciau....turejau visas priemones, ne viena netiko man. nuo menkiausio judesio temo akyse. Apie kamuoli vandeni ar vyro masaza net pagalvot nenorejau. Vienintele poza kurioj dar galejau tverti tai buvo sedeti ant klozeto  doh.gif zinoma nieks ten man sedet neleido, bet dave spec kedute tokia su skyle...bet tai ka...tokioj pozoj leliukas matyt kazkaip spaudesi, nes stojo sirdele...teko gultis...o tada jau man stojo sirdele  doh.gif

Tu turejai laisve rinktis, ieskoti- o tai jau yra daug 4u.gif As pati nei i vandeni norejau, nei ant kamuolio- man geriausia buvo klupint arba isikniaubus i vyra. Net ant tualeto sedeti leido- irgi visai nieko buvo.

Siaip labai keista, kad stojant tonams liepia gultis- nes butent gulint uzsispaudzia pagrindine arterija, kuri duoda deguoni leliukui ko pasekoje krenta toniukai, bet nesiginciju- kiekvienas atvejis individualus.

Svarbiausia- as nereklamuoju nei kamuoliu, nei voniu, nei keduciu- as pasisakau uz mamos laisve rinktis.

Na bet cia jau visiskai nuo temos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2011 05 26, 17:40)
Taip, neatkreipiau demesio, kad viskas vyko pries 27metus. Bet visa kita- visai nejuokingi klausimai, o labai normalus ir gimdymo aplinkybes- aplinka, poza, pagalbines priemones turi rupeti kiekvienai naturalu gimdyma besirenkanciai gimdyvei- nieko cia juokingo, jokio cirko  mirksiukas.gif  O tai paskui baigiasi gyvenimo tragedijomis, deja deja..

Pritariu Natukei del galimo scienarijaus... Koks ten anais laikais Sovietu Sajungos supratimas apie gimdyma, zindyma. Moteru ir kudikiu zalojimas ir tiek  schmoll.gif

noreciau isgirsti bent viena galimybe rinktis pries 27metus doh.gif
taip pat noreciau isgirsti pagalbines priemones pries 27metus doh.gif
kiek zn tai dar dbr ne visos ligonines leidzia gimdymo (konkreciai stumimo) poza rinktis, o kalbet apie anuos laikus doh.gif
ir zinokit pasidomejusi rastumet tiek daug moteru kencianciu siaubinga pogimdyvine depresija siais laikais, su visom galimybem rinktis, su visokios informacijos gausa ir t.t. , kad net pati nustebtumet.
Papildyta:
ir is tikro 100% pritariu RVJ
Atsakyti
Sypsenele, na as berods jau pasakiau, kad nepastbejau tu 27metu fakto. Na ir neobjektyvu toki atveji i dabartine diskusija kelti g.gif O tuo paciu, atsakete i mano anksciau iskelta klausima- kiek gimdyve pati kazka galejo kontroliuoti- pasirodo, ogi beveik nieko. Atitinkamas ir rezultatas.

Taip, depresijos ir dabar buna. Egzistuoja teorija, kad jos kyla ir del medikamentu naudojimo gimdymo metu, nes sutrikdo naturalia hormonu kaita.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Selva: 26 gegužės 2011 - 19:14
QUOTE(niamniuska @ 2011 05 26, 15:41)
as nescia ir jau daugiau nei puse nestumo  4u.gif
as parasiau apie pinigus tik del to kad postas buvo apie tai,as gi nepirkau cezario,pasiskaitykit ankstesnius postus,ir neperku kito,sian su gydytoja sutarem data jau ir antrojo cezario  thumbup.gif gydytoja aisku privaloejo paaiskinti kad naturaliau gimdyti geriau nes ir valstybei net dvigubai pigiau viskas iseina,bet jos poziuriu tai vaikui mazesnis  stresas jei ir mama nestresuoja tai yra jei mama jau nusiteikus kad nenori gimdyti jos ir nevercia,nes sako kam kankinti mama ir vaikeli  4u.gif va cia tai gydytojos poziuris  thumbup.gif pamenu per pirma nestuma buvo ta pati  thumbup.gif

Nepykit, bet netikiu tokiu geranorisku gydytojos pritarimu jums be $ idejimo i kisene mirksiukas.gif Ir netgi jau antra karta g.gif CP pirkimas ir yra pirkimas, zinokit, ar jus uzmokat, ar "atsidekojat" ir pan., ar pries, ar po operacijos, ar iseinant is ligonines... Galit save apgaudinet, aisku, kad renkates arba kad niekaip negimdysit pati ir taskas, bet jei papultumet pas nors kiek zmogiskumo turinti gydytoja, dabar ir antra gimdytumet naturaliai, nes ten tikrai nera nieko tokio baisaus 4u.gif Is visos sirdies linkiu jums, kad aplinkybes susiklostytu taip, kad patirtumet naturalu gimdyma 4u.gif Zmogus planuoja, o Dievas juokiasi, visko gyvenime buna mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 05 26, 19:52)
na zinai..tom priemonem ir pozom taip nepasikliauciau....turejau visas priemones, ne viena netiko man. nuo menkiausio judesio temo akyse. Apie kamuoli vandeni ar vyro masaza net pagalvot nenorejau. Vienintele poza kurioj dar galejau tverti tai buvo sedeti ant klozeto  doh.gif zinoma nieks ten man sedet neleido, bet dave spec kedute tokia su skyle...bet tai ka...tokioj pozoj leliukas matyt kazkaip spaudesi, nes stojo sirdele...teko gultis...o tada jau man stojo sirdele  doh.gif

Galvojau apie tą momentą... man atrodo galėjo būti du variantai
a) vaikutis leidėsi žemyn, bet virkšelė buvo aplink kakliuką
b ) tiesiog techninė problemą - kai kūdikis pradėjo slinkti gimdymo takais davykliai negalėjo pagauti širdutės plakimo - taip taip pat būna gana dažnai
kai gimdžiau Aniutą taip pat arčiau stumimo akušėrė negalėjo pagauti tonų, taip ir nesupratau ar jie juos pagavo ar ne

man atrodo, kad tiesiog jeigu yra pagrindinė praktika, kad gimdymas yra ant nugaros, ant stalo, tai yra labiau pažįstama, lengviau valdoma padėtis - dėl to gydytojams (turbūt net gi mūsų mylimąjai gydytojai wink.gif ) ta padėtis atrodo saugesnė ir esant mažiausiai rizikai, abėjonei mama iš karto guldoma. Nors neįsivaizduoju kaip būtų mane paguldė tuo metu blush2.gif buvau truputi ne "v sebe" ir nenusiteikus girdėti bei klausytis. doh.gif
Papildyta:
Peržiurėjau tavo istoriją, nes jau buvau pamiršus..
na tikrai - juk vaikutis buvo smarkiai įsipainiojęs, labai stresavo unsure.gif o tupint vaikutis leidžiasi greičiau, dėl to ir su tonais buvo problema... aplamai esi šaunolė wub.gif tavo istorija dar kartelį parodo, kad mamos intuicija natūralaus gimdymo metu yra ypatingai stipri wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 26 gegužės 2011 - 20:18