QUOTE(drugelis. @ 2011 06 02, 12:28)
Pirmadienį pagimdžiau dukrytę. Natūraliai - be jokių nuskausminančių, skatinančių, be tąrimosi su gyd.
Niekas nesikišo, be reikalo netrukdė, ramiai su vyru laukėm savo stebuklėlio. Gydytoja tik vandenis po 5h trunkančių sąrėmių prakirpo, daugiau viskas vyko savaime.
Minusų nėra jokių, anaiptol. Nors tikrai buvo skausminga, bet vis su vyru kartojom, kad tai laikina, tuoj tuoj praeis - taip ir buvo. Išstūmiau per kelis sąrėmius ir nors dukrytė gimė didžiulė - 4250g. - neplyšau, nekirpo. Užplūdo toks pilnatvės, ramybės jausmas, kad sunku ir nupasakoti. Vienintelis minusas - jei tą prasmingą vaisiaus kelionę į pasaulį galima būtų taip vadinti, tai fizinis skausmas. Bet mano atveju - tai tik privalumas, keistas stebuklingas potyris, kurį išjaučiau visu kūnu ir siela, kurį kartu su manim išjautė ir vyras.
Namo mus paleido trečiadienį ryte, ligoninėj teišbuvom dvi paras, jaučiuos puikiai, apie gimdymą primena susitraukinėjančios gimdos skausmas, o šiaip, atrodo, lyg negimdžius.
Pirmagimę gimdžiau su epidūru, deja... gaila, kad nei jai nei sau nesuteikiau tokių pačių galymybių gimti, gimdyti. Po pirmo gimdymo nepatyriau visų šitų jausmų, pilnatvės, potyrių. Čia ne gimdymo istorijų tema, vėliau ten viską smulkiai aprašysiu. Tik noriu padrąsinti visas besiruošiančias gimdyti - nebijokit, nenusiteikit, drąsinkit save - nes, mano manymu, gimdymą turi patirti kiekviena moteris.
Sveikinu!

Su dukryte

ir su nuostabia gimdymo patirtimi
Butent, kai gimdai kuo imanoma arciau naturalumo, kaip motina, moteris pajauti toookius jausmus gimus kudikiui

Tai yra kaip dovana uz patirtas kancias, taip suredytas musu kunas. O visi isikisimai, jei jie yra nebutini, o ir jei jie yra butini (epiduras, cp), turi nustatytas kainas, kurias ir sumoka moterys ir kaip bebutu gaila, mazuliai

Tik nesuprantu kam rinktis sumoketi kaina, jei
gali pagimdyti pati?
Esu beveik isitikinus, jei niamniuska, temos autore, pasigimdytu dabar naturaliai, ko jai dar kart palinkesiu, gedytusi sios savo temos, nes ji is tikro - beprasme, kam ieskot minusu naturalume?
Negraziai gal as cia, bet cia panasiai kaip kakoti naturaliai, kokie minusai, gal geriau visai nekakot, arba israst koki sudu isemimo buda, durnai kazkaip tas musu kunas suredytas, ane? 
Bet tai yra naturalu ir tiek.