Vat ir man keista... Buvau pas daktare, bet kaip tycia sukarsciavau tik po vizito pas ja, vakare...
Tai is tu simptomu nieko neitare, israse spasmomena, kuris, deja, nepadejo absoliuciai... Labai jau sudetingas darbas, nustatyt tikslia diagnoze... Maniskiam vaikinui tik po 5 metu kankinimosi nustate Krona... Ko gero, vertetu ir man del ramybes kolonoskopija kokia pasidaryt, labai jau keisti simptomai, dvylikapirste "paganydavo" irgi kaip reikiant, bet bent jau be temperaturos
Labukas visiems,
sveikute Colomba
ar jau atsikatei brochito? ar pasveikai?
pas mane viskas neblogai, va jau kt savaite leksiu lasintis inflaksimabo
ti turbut pamirso man laiska is ligonines del tyrimu atsiusti, tai greiciausiai jie te vietoje viska padarys
bet siaip viskas visai neblogai
remisija tesiasi
Mamulioka : na prie opinio kolito tikai pastebeta yra, kad buna temperatura...manau reiketu pasidaryti dar kokius gal tyrimus....gal kas paaisketu.....bet kiekvienam zmogui simptomai gali buti skirtigi....maau nenuleisk ranku ir eik vel pas daktare....kad ieskotu, kodel taip yra. pasakyk kad tie vaistai nepadeda. lai iesko poblemos
Ritutsi : jei siuncia i santariskes-vaziuok net negalvojus.Gydziausi as ten pati. Denapiene buvo poliklinikoje, kuri mane priimdavo ir siusdavo i stacionara. o Ten ir Brasiskiene, ir Krugleviciene ir kt gydytojai tikrai labai geri. Jei jiems bus kas neaisku, manau guldys tam, kad nuodugniai istirti. bet visai to nebijok, tai tik geriau
sekmes tau
sveikute Colomba
pas mane viskas neblogai, va jau kt savaite leksiu lasintis inflaksimabo
Mamulioka : na prie opinio kolito tikai pastebeta yra, kad buna temperatura...manau reiketu pasidaryti dar kokius gal tyrimus....gal kas paaisketu.....bet kiekvienam zmogui simptomai gali buti skirtigi....maau nenuleisk ranku ir eik vel pas daktare....kad ieskotu, kodel taip yra. pasakyk kad tie vaistai nepadeda. lai iesko poblemos
Ritutsi : jei siuncia i santariskes-vaziuok net negalvojus.Gydziausi as ten pati. Denapiene buvo poliklinikoje, kuri mane priimdavo ir siusdavo i stacionara. o Ten ir Brasiskiene, ir Krugleviciene ir kt gydytojai tikrai labai geri. Jei jiems bus kas neaisku, manau guldys tam, kad nuodugniai istirti. bet visai to nebijok, tai tik geriau
QUOTE(mamulioka @ 2011 08 10, 16:30)
Sveikos, mergaites. Gal kuri gales padet del informacijos. Paciai prasidejo kazkokie neaiskus dalykai su organizmu detis... Daktares nuomone, tai dvylikapirstes zarnos opos sukeltos pasekmes (kad ja tikrai turiu, tai jau nustatyta). Na, gal dar dirgliosios zarnos sindromas... Bet... Mazdaug karta per pusmeti pasikartoja tie patys simptomai, jau gal kokius 3 kartus. Tiesiog susuka pilva, vienas didelis spazmas - toks jausmas, kad pilve butu kokia spyruokle, kuri uzstrigo taip, kad negaliu issitiest, ramybeje skausmas mazeja, bet vaiksciot isvis negaliu, vaikstau vos vos, ir tai susirietus... Mano viduriai visada laisvoki, bet neviduriuojantys, pilvas nuolat gurguliuoja, o per tokius paumejimus nesakyciau, kad kazkoks ypatingas viduriavimas butu... Tai vat dabar as net ir nezinau, kas tai galetu but... Visai tiktu tas dirgliosios zarnos sindromas pagal visus simptomus, bet - kad temperatura pakyla! Jokiuose saltiniuose nerandu, kad temperatura pakiltu sio sindromo atveju, tik esant opiniam kolitui ar kokios infekcines kilmes kolitui. Kokia dienele-2 turiu temperatura virs 37 ar net siek tiek virs 38. Pirma karta maniau, gal koks rotavirusas, tik silpnesnes formos, antra - lygiai taip pat, bet jau dabar trecia karta kazkokie itarimai atsiranda, kad ne viskas gerai su tuom zarnynu... Ar visada opinis kolitas yra lydimas smarkiu viduriavimu?
vat ir man kazkas panasaus.....
tyriausi,tyriausi ,kolkas rado sutirstejusia tulzi,paskui jau maziuka,kaip ir akmenuka,bet tokie spazmai ,panasus,kaip ir pas jus....,gal dar kazka reikia tirti???
QUOTE(sidabrine lape @ 2011 08 16, 20:58)
vat ir man kazkas panasaus.....
tyriausi,tyriausi ,kolkas rado sutirstejusia tulzi,paskui jau maziuka,kaip ir akmenuka,bet tokie spazmai ,panasus,kaip ir pas jus....,gal dar kazka reikia tirti???
O karsciavimu ar buna skausmo priepuolio metu? Na, mazas akmenukas nemanau, kad turetu sukelt ypatingu skausmu... Visa savaite nepraeina staiga atsirades viduriavimas, vat ir suprask dabar, kas cia buvo...
O rentgeno pagalba ar imanoma ka nors "gero" aptikt? Ar kolonoskopija butu idealiausias tyrimas? Ar kam dare kolonoskopija be nuskausminimo? Jauciu, skausmelis ojojoj koks turetu but proceduros metu... Nelabai gerai man butu atlikti narkoze
QUOTE(mamulioka @ 2011 08 16, 20:10)
O karsciavimu ar buna skausmo priepuolio metu? Na, mazas akmenukas nemanau, kad turetu sukelt ypatingu skausmu... Visa savaite nepraeina staiga atsirades viduriavimas, vat ir suprask dabar, kas cia buvo...
O rentgeno pagalba ar imanoma ka nors "gero" aptikt? Ar kolonoskopija butu idealiausias tyrimas? Ar kam dare kolonoskopija be nuskausminimo? Jauciu, skausmelis ojojoj koks turetu but proceduros metu... Nelabai gerai man butu atlikti narkoze
Man daro be narkozės, bet su nuskausminimu (nežinau tik kokius vaistus leidžia, bet ne lidokainą). Tiesa, paskutinį kartą darė paūmėjimo metu be nuskausminimo, nes buvau smarkiai nukraujavusi ir širdis nebūtų atlaikiusi nė pusės dozės.
Nors ir paūmėjimas buvo, bet skausmas nebuvo didelis. Mano baimė buvo didesnė. Aišku, smagiau su nuskausminimu, aš tada pramiegu procedūrą.
Darė ir rentgeną, bet nepamenu, ką jis rodė.
Sidabrine lape o kokie nors dar simptomai kankina? Kokie tyrimai daryti?
...apsiverksiu....atrodo atsinaujino kasos uzdegimas.......o atradieni reik vaziuoti leistis vaistus...sakes man...
QUOTE(LaiLa25 @ 2011 08 20, 14:19)
...apsiverksiu....atrodo atsinaujino kasos uzdegimas.......o atradieni reik vaziuoti leistis vaistus...sakes man...
Laikykis
Colomba, tai kad as zinociau......nu antradieni nuvaziuosiu ir issiaiskinsiu ka daryt...gal paskirs kita diena ar laika. nzn...matysiu...
QUOTE(LaiLa25 @ 2011 08 20, 18:38)
Colomba, tai kad as zinociau......nu antradieni nuvaziuosiu ir issiaiskinsiu ka daryt...gal paskirs kita diena ar laika. nzn...matysiu...
Labai tikiuosi, kad galės sulašinti. Šiaip žvilgtelėjau į sąrašą, kada negalima Infliksimabo, kasos uždegimas nebuvo įrašytas.
Blogiausiu atveju manau, kad atidės infliksimabą ir paskirs gydymą dėl kasos uždegimo.
O pirmadienį pasiskambinti gal galėtum? Gal pasiūlytų ką nors?
Kazka galvosiu....bandysiu, gal iseis susikalbeti rytoj, kad bent tyrimus pasiziuretu ar geri....
QUOTE(Colomba @ 2011 08 20, 20:50)
Labai tikiuosi, kad galės sulašinti. Šiaip žvilgtelėjau į sąrašą, kada negalima Infliksimabo, kasos uždegimas nebuvo įrašytas.
Blogiausiu atveju manau, kad atidės infliksimabą ir paskirs gydymą dėl kasos uždegimo.
QUOTE(3ramune @ 2011 07 10, 11:34)
Sergu Krono liga seniai, sirgdama susilaukiau 3 vaiku ir visi sveiki. Nestumo metu vaistus nutraukiu ir nevartoju, organizmas nusilpsto, o po gimdymo gaunu pilna gydyma.
O kiek laiko pries planuojant nestuma reiketu nevartot vaistu? Siandien pasiskaiciau visu vyro vartojamu vaistu anotacijas. Inflaksimabas tai isvis kazkokia prailginto veikimo bomba pasirode... Zenkliai padidina veziniu susirgimu rizika, na, vienu zodzio, kaip visada, viena gydo, kitam kenkia. O vat dar ka radau, kad Imuran kategoriskai negalima vartot ne tik moteriskei pries pastojant, bet ir jos partneriui, kitu vaistu anotacijose taip greiztai tai nepabreziama.
3ramune ar dar kas gal zinot, pries kiek menesiu reiketu nutraukti ju vartojima pries pastojant?
Ir dar norejau paklaust. Suprantu, busenos visu skirtingos, ir susirgimai skirtingi, kam Kronas, kam opinis kolitas... Bet ar kam nors is jusu paskirta pentasa? Maniskis su Kronu jau seniai negere vaistu, tik inflaksimaba lasino jam. Dabar pradejo vel gert, nes daktarai reikalauja. Pentasa ir imurana. Tai itariu, kad nuo tos pentasos prasidejo vel skausmai - pasaliniuose reiskiniuose isvardinta tokia galimybe. Santariskiu profesorius labai skeptiskai ziuri i ta pentasa, bet gydanti daktare ja skiria. Ar kuri nors ja vartojate?