Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas, Krono liga

Sveikutes,
nu va sulasino, kraujo tyrimai kaip ir geri jokio uzdegimo nerado. o kai pasakiau kad kartais uzeina kad skauda-sako kad gali buti susirinkusios dujos jo uzspaudzia skradi ir uz tai jauciasi maudimas...gal ir ju tiesa...matysim kiek laiko ir koks cia tas skausmas bus smile.gif gal viskas susitvarkys smile.gif
o iflaksimaba sulasino, viskas ok smile.gif db vel po 8 savaiciu. smile.gif

na pentasos negeriu..man kazkada gydytoja mano vilniuje buvo patarus gerti omeprozoli. cia sake tam kad skrandi mano patausoti. bet as ir jo negeriau smile.gif nebent kada rugstys pakyla jauciu, tada isgeriu.bet tik tiek....

del pastojimo tikrai nzn..man giekologe LT ta pati sake kad imurana ir inflaksimaba reikes butinai nutraukti...bet taip viskas ir liko....nes isvaziavau. o cia nzn db kada tuo nestumo klausimu uzsiimsiu smile.gif gal kada nors smile.gif todel palikau viska kaip yra smile.gif ir dziaugiuosi remisija smile.gif vis dar smile.gif

ka gi sekmes, susirasysim smile.gif
Atsakyti
Aciu, LaiLa25! Saunu, kad vis delto sulasino!
Atsakyti
QUOTE(mamulioka @ 2011 08 23, 13:54)
Ir dar norejau paklaust. Suprantu, busenos visu skirtingos, ir susirgimai skirtingi, kam Kronas, kam opinis kolitas... Bet ar kam nors is jusu paskirta pentasa? Maniskis su Kronu jau seniai negere vaistu, tik inflaksimaba lasino jam. Dabar pradejo vel gert, nes daktarai reikalauja. Pentasa ir imurana. Tai itariu, kad nuo tos pentasos prasidejo vel skausmai - pasaliniuose reiskiniuose isvardinta tokia galimybe. Santariskiu profesorius labai skeptiskai ziuri i ta pentasa, bet gydanti daktare ja skiria. Ar kuri nors ja vartojate?

Man paskirtos pentasa žvakutes. Man tai skausmai nepasireiskia jas naudojant, bet čia tikriausiai kiekvienam labai individualu.
Atsakyti
Laila25 labai džiaugiuosi, kad sulašino. smile.gif Matai, viskas buvo gerai. smile.gif

O man liga pradėjo ūmėti. Kraujo pasirodė. Tai keliausiu Salofalko pirktis ir savaitę jį pasileisiu.
Atsakyti

quote=Colomba,2011 08 26, 14:12]
Laila25 labai džiaugiuosi, kad sulašino. smile.gif Matai, viskas buvo gerai. smile.gif

O man liga pradėjo ūmėti. Kraujo pasirodė. Tai keliausiu Salofalko pirktis ir savaitę jį pasileisiu.
[/quote]

Aciu Colomba smile.gif jo viskas gerai praejo, nors kartais pamaudzia toj vietoj kur skrandis. tai del sventos ramybes, stengiuos prisiziuret.

Lb gaila kad tau paumejo....lb tikiuosi kad greit viskas susitvarkys tau. linkiu sekmes.
Atsakyti
QUOTE(LaiLa25 @ 2011 08 30, 15:03)

Aciu Colomba smile.gif jo viskas gerai praejo, nors kartais pamaudzia toj vietoj kur skrandis. tai del sventos ramybes, stengiuos prisiziuret.

Lb gaila kad tau paumejo....lb tikiuosi kad greit viskas susitvarkys tau. linkiu sekmes.

Man lyg ir praėjo, tfu tfu tfu. Nes kitą dieną pas šeimos gydytoją nulėkiau, tai registratūroje pasakiau, kas yra ir ar gali išrašyti Salofalk. Išrašė iš kart, tai va, jau 4 diena, kai leidžiuosi. Ir jau 2 dienos, kaip tvarka. smile.gif

O gal tau tiesiog kasa jautresnė ir skrandis? Nes man ne kasos uždegimas būna, bet tiesiog kasą skauda, sakė, kad jinai per silpniau kartais veikia. g.gif

Kitą savaitę aš lėksiu lašintis infliksimabo, jei viskas gerai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 08 30, 18:00)
Man lyg ir praėjo, tfu tfu tfu. Nes kitą dieną pas šeimos gydytoją nulėkiau, tai registratūroje pasakiau, kas yra ir ar gali išrašyti Salofalk. Išrašė iš kart, tai va, jau 4 diena, kai leidžiuosi. Ir jau 2 dienos, kaip tvarka. smile.gif

O gal tau tiesiog kasa jautresnė ir skrandis? Nes man ne kasos uždegimas būna, bet tiesiog kasą skauda, sakė, kad jinai per silpniau kartais veikia.  g.gif

Kitą savaitę aš lėksiu lašintis infliksimabo, jei viskas gerai. smile.gif

oi tai lb gerai, kad susitvarke tau.
na gal ir taip kaip tu sakai...nzn, tai uzeina tai praeina tas maudimas....kazkokia mistika....stengiuos maista prisiziuret kiek galiu....ai..kai bus visai blogai-isves i ligonine lotuliukas.gif
laikysiu kumscius kad viskas tau gerai butu ir sulasintu inflaksimaba. o as einu mokintis kalba...nes jau einam i mokykla..tai yra ka veikti smile.gif
Atsakyti
Pasidžiaugiau, kad geriau. Vakar vėl pradėjo kabintis kosulys ir gerklės skausmas. Ir vakarop pajutau, kad kairį šoną maudžia. Tai šįryt pasirodė nemažai kraujo. doh.gif Na ir sekasi doh.gif Ryt pas gydytoją, trečiadienį pagal viską į Kauną. Bet skambinsiu gydytojui antradienį, klausiu ką daryt, ar namie gydytis, ar jie mane ilgesniam laikui guldys.
Bet kaip pikta, kad taip nesiseka. doh.gif

Laila o tai nuo kada prasidėjo mokslo metai? smile.gif
Atsakyti
Colomba, oi kaip negerai kad tau taip....gal cia ruduo kad atejo, gal pasinervavai, gal ka dibai sunkiai...nenumanai nuo ko, kodel pasidejo?
na manau bet kokiu atveju turetu lasinti...juk tie vaistai i yra taikomi del tos musu ligos....labai tikiuos kad viskas tau susitvarkys bragioji....
man mokslai nuo 22 rugpj. cia prasidejo, tik as keliom dienom veliau cia naujoj vietoj pradejau eiti. smile.gif cia mokslo metai anksciau prasideda, ne taip kaip LT nuo rugsejo 1d.
tai va tiek ziniu. man kol kas viskas neblogai. pamaudzia kartais sona, bet kol kas gerai viskas smile.gif
Atsakyti
Laila aš paūmėjimą sieju su atsinaujinusiu peršalimu. Ketvirtadienį ir penktadienį vėl pradėjau kosėti. Šeštadienio dieną jau jutau maudimą kairiajame šone (man toks specifinis maudimas reiškiantis, kad gali paūmėti). Na o sekmadienį kraujas pasirodė ir nemažai. Prieš miegą susileidau Salofalką, šiandien jau geriau, turiu salofalko kaip tik iki trečiadienio, kada turėčiau ir važiuoti į Kauną. smile.gif
Nuėjau pas gydytoją, iškart padarė bendrą kraują - tai leukocitai ties viršutine riba, hemoglobinas ties apatine, krešėjimas kiek pamažėjęs, bet nieko labai blogo. Kvėpavimas tik šiurkštokas, pasidariau rentgeną, atsakymas bus ryt.
Dabar svarstau, ar privačiai darytis C-reaktyvinį baltymą, ar ne. g.gif Nes jeigu rentgenas ką negero rodys, reikės skambinti savo gydytojui.

Labai džiaugiuosi dėl tavęs, tikiuosi, kad viskas taip ir toliau eisis. smile.gif Kaip kalbą sekasi mokytis? smile.gif
Atsakyti
jo...Colomba, neduok die, plauciu uzdegimas...negerai butu.....nu tu ziurek sveik, gydykis, tikiuosi susitvakys viskas ir sulasins vaistus tau. ir stenkis nepersalti daugiau, saugok save.

man tai neblogai visai, labai sauni grupe susirinkus. mokytoja taip pat labai gera, tikrai neturiu kuo skustis, smile.gif jei labiau pasistengciau tai gal jau pavasari ir tureciau ta ju kalbos diploma....bet pritingiu truputi.... blush2.gif .......matysim, gal kai ziemos ilgais vakarais nebus ka veikti, tada daugiau pasimokysiu g.gif ......
snd va man irgi maudzia kaire puse.....ryte taip susuko pilva, kad varriau i wc is kart...bet toks skausmas man kai uzeina, man net bloga prradeda darytis......bet po visu reikalu praejo.....nzn matyt kazka netinkamo uzvalgiau......reiks pagalvot ka tokio...gal kad sultis pradejau gert..gal tai netinka......nzn...gazuotu stengiuos visai negert...todel persimeciau ant sulciu...gal jos per stiprios...gal skiesti reik pradet.....matysiu....reiks paeksperimentuot smile.gif
sekmes tau Colomba
Atsakyti
Sveikuciai .

kaip laikotes? Kaip tau Colomba? ar viskas ok? ar sulasio vaistus?

Man cia siandien pasake, kad eisim su grupe i Jogą......
o as nei velnio nenusimanau apie ja....ir tuo labiau nezinau ar mums tokioms galima i tokia vieta eiti....
gal kas turit patirties....ar tai nepakeks man?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LaiLa25: 13 rugsėjo 2011 - 14:07